Nu labi, adzīstu, ka esmu MPsists, tevi nesaukšu par nejēgu tehniskos jautājumos, bet pasaki man, kāda fīča ir 32 GB, ja JPEG šim ir ap 2 MB, PEF, kurus mūzdienu konvertori jau neatpazīst - ap 8-10 MB?
Man 100D Super pietiek ar 4 GB, kadru skaitītājs rāda 999.
Tu bezjēgā knipsē tukšas bačas vai vajadzīgos kadrus no notikuma? Es DNG bildēju tik ar K-5, kad sūdīgi gaismas apstākļi un vajadzēs vilkt augstos ISO DxO konvertorā, šeit ISO 16000:
K100D Super un K10D PEFus neredz ne DxO, ne pat bezmaksas Scarab Darkroom. Tu tos ar kādu RAW Therapee konvertē? Ja kas, K100D JPEGā ir salīdzinoši ciešams ISO 1600, ja salīdzina ar to gadu Ķenoniem.
Noup, photoshops bez problemaam tiek galaa ar to failu .. Ir man bijusi vairaki K100D, parsvaraa uz vinja lieku tikai manuaalos stiklus, eksperimenteeju delj kaa braakja skaits meedz buut visai liels un ja visu dienu staipa liidzi, tad var izkipseet arii tos 200 kadrus un ja katru dienu negribaas ariii visu kompii laadeet ...
Nesaprotu Tevi. Kur ir probleema ja fotoaparaats atbalsta vairaak par 2gb ? Tas ir slikti ? Tas ir braakis ?
Es pat ar K-5 visniknākajās pilsētas svēku reportāžās ar RAWiem nespēju piebliezt 16 GB, bet tu šeit pasniedz spoguli par bezgalīgu bildīšu rādītuvi pakaļas ekrānā. Ar K100D Super dienas laikā ļoti veiksmīgi bildēju reportus brīvdabas koncertos un gadatirgos, galvenā priekšrocība pret K-5 ir krāsas. Lai kādus usstādījumus jaunajām kamerām neliktu, bet vecajiem sensoriem tās ir patīkamāk skatāmas.
Kas ir slikts tajaa, ka fochiks atbalsta jaunaa tipa atminas kartes kuras ir pieejamaakas, atraakas un ar lielaaku izmeeru ? Tā tev ir kād aveida problēma ? Nesaprotu ..
Pameegini kaadaa veikalaa atrast sd kartes mazakas par 8GB. Nav taadu .. SDHC visos stuuros var dabuut
Man jau liekas, Šneider, ka šoreiz nepamatoti esi piesējies cilvēkam par to karti Sludinājumā tikai minēts, ka ņem pretī kartes, kas šobrīd ir izplatītas apgrozībā, respektīvi, vecam aparātam nebūs jāmeklē kartes, kādas gandrīz neviens vairs netirgo.