Pozitīva. Ir gan viens knifiņš - pēc dažu gadu ekspluatācijas kļūst vaļīks un sāk kustēties priekšējā lēca, ārstējas 3 minūtēs ar gredzena noņemšanu un triju skrūvīšu pievilkšanu. Pēc tā vairāk nekas neļurkājas.
Schneider:Pozitīva. Ir gan viens knifiņš - pēc dažu gadu ekspluatācijas kļūst vaļīks un sāk kustēties priekšējā lēca, ārstējas 3 minūtēs ar gredzena noņemšanu un triju skrūvīšu pievilkšanu. Pēc tā vairāk nekas neļurkājas.
pa 150 einrāriem ņem droši, nebūs žēl misenē izmestās naudas un vēlāk par tiem pašiem $$$ varēsi pārdot kādam citam. man doma ir tāda, ka ja ņem jaunu, tad viss būs labi, bet ja lietotu (lasīt - nodrāztu), tad ne visai. ):
Man jau otrais - viens bija uz C, otrs tagad uz P, abus pirku lietotus Jebajā. Pirmajam bija jāpievelk priekšas skrūves, otrais pagaidām vēl iet bes tā.
Schneider:Ar 35 mm var nepietikt visu izmēru grupņikiem no visiem attālumiem.
Bet nu nesāksim svēto karu "zūms vs fikss"!
Pa lielam to 35mm tikai grupas bildēm izmantoju... tuvākiem kadriem asums galīgu neprognozējams, bet ar Tamronu sadzīviskajiem kadriem 99,9% asums ir kā nākas.
Par cik es pāreju uz FX, tad savējo Tamron 17-50 f2,8 VC pārdodu. Zoom gumija pārlīmēta (vajadzētu pārlīmēt vēlreiz), starp lēcām puteklīši arī parādījušies (lietotus bez putekļiem man nav nācies redzēt). Uzdotos uzdevumus pilda ļoti labi. Kastīte arī ir. Sākumcena 60 eur. Kurš vairāk dos, tam atdošu.
Schneider:Jā, arī tāda lieta novērota, bet grupu bildes parasti naktī netaisa, arī 3-4 rindām lielāku DOF vajak, tā, ka caumurs 9 ir normāla parādība.
Ar 35mm f1,8 DX pat uz f4 visi grupņika feisi ir asi.
Es starp citu tieši par to pats pabrīnījos. Pagājušo piektdien bildēju vienu pasākumu un grupņiku akurāt ar 35-ieku, bet taisnības labad man bija f5,6. Kauns atzīties, bet tādu fišku pat nebiju iedomājies agrāk, jo rezultāts kā ne ar vienu citu stiklu - super!
Pa lielam to 35mm tikai grupas bildēm izmantoju... tuvākiem kadriem asums galīgu neprognozējams, bet ar Tamronu sadzīviskajiem kadriem 99,9% asums ir kā nākas.
Par cik es pāreju uz FX, tad savējo Tamron 17-50 f2,8 VC pārdodu. Zoom gumija pārlīmēta (vajadzētu pārlīmēt vēlreiz), starp lēcām puteklīši arī parādījušies (lietotus bez putekļiem man nav nācies redzēt). Uzdotos uzdevumus pilda ļoti labi. Kastīte arī ir. Sākumcena 60 eur. Kurš vairāk dos, tam atdošu.
Sveiks, Vai optika vel pārdodas? Ja jā atsūti savu mobilu lai var sazvanities. Paldies.
Lietoju 17-50mm f2.8 jau divus gadus uz CROP'a (CANON), neko labāku šajā cenu kategorijā priekš sevis tā arī neesmu atradis starp mazajiem zoomiem un šobrīd ļoti izmisīgi cenšos atrast nedārgu alternatīvu uz FF... Bail, ka 24-105L būs par tumšu, 17-40L par šauru, bet 24-70 f2.8 mazliet pa dārgu pašreizējam budžetam, tāpēc pagaidām esmu iepauzējis. Tas Tamron's manuprāt ir viens no labākajiem price/performance objektīviem vidusmēra lietotājam, kuru nomainīt pret 18-55mm KITu, kas standartā nāk uz CROPa. Pēc divu gadu lietošanas netīšām atsitu to pret galda malu un izkustējās augstāk minētais gredzens ap lēcu (ar skrūvju pievilkšanu tur nepietika), bet to man servisā veiksmīgi salaboja par ~25-30eur, citas problēmas nav bijušas.