Būs vien jāmet ārā, ja negribi bēniņos noglabāt nākamajām paaudzēm, kad novecojošai tehnikai būs muzejika vērtība. Ja tā padomā, tad man arī kaut kur mētājas vinilplates, VHS tehnika, auto maģi, peidžeri vispār desmitiem, ja ne simtiem, visādi dekoderi, pastiprinātāji, retranslatori, modēmi šmodēmi... jā vēsture pienāk mums tuvāk un tuvāk. Drīz arī aizmirsīsim par DVD, CD, kā arī SMS u.c. Un, jā, PRIECĪGUS JĀŅUS!!!
Nu labi, nesīšu us sadzīves tehnikas rampu. Nākamajām paaudzēm jāsaglabā tie, kuriem ciparripa. Kaukur bija БАГТА-50, tik noklīdis, laikam nejauši būs izmeties miskastē...
Ir viens variants, mazvarbūtīgs, bet tomēr... Daudz ko no tā, ko slinkums pašam izmest, no manis savāca vienas ev-lut. draudzes diakoniste. Dāma lieliski pārzināja pilsēteles un apkārtējo lauku ļaužu tādas vajadzības, kas man ne prātā nenāca. Reizēm grabažas un parpatas savāca pati, reizēm atsūtīja laimīgos saņēmējus, tad skaidroju, ka pateicīgais esmu es – nav pašam nekas nekur jānes. Žēl, dāma mainīja nodarbošanos, bet varbūt Tavā pusē arī kādā draudzē līdzīgi iespējams...
Pie mums nevajadzīgās drēbes un kādu sadzīves tehniku var nodot sociālajā dienestā, bet par stacionārajiem telefoniem gan nezinu. Tagad visiem vecīšiem bērni ir sapirkuši mobīļus ar kādu Amigo pensionāra pieslēgumu, ar stacinārajiem neviens vairāk nepindzelējas. Kad atteicos no telekoma, viņi gan mani mēģināja zombēt ar savas TV zemākām cenām un vēl velndzzinko, bet es pateicu, ka galvenais tās trūkums ir usspiestās paku komplektācijas (nu neinteresē mani sports, stulbā bumsī-bumsī mūzika un Pukistānas programmas), viņi savā augstprātībā nav pamanījuši interneta ienākšanu dzīvē un es savu naudu par TV addošu tam operatoram, kurš piedāvās man sakomplektēt paku pēc paša gaumes.
Nākošajām paaudzēm garažā glabājas VEFā ražotais PSRS valdības sakaru telefona aparāts. Smags, ekranēts, ar izbijušas valsts ģērboni uz ciparu ripas. Ja citi aparāti Pērnavas-Kr.Barona sturī vai Ulbrokā "spēlēja" mūziku, tad šis patiešām deva tam laikam izcilu sakaru kvalitāti.
Eltons:Būs vien jāmet ārā, ja negribi bēniņos noglabāt nākamajām paaudzēm, kad novecojošai tehnikai būs muzejika vērtība. Ja tā padomā, tad man arī kaut kur mētājas vinilplates, VHS tehnika, auto maģi, peidžeri vispār desmitiem, ja ne simtiem, visādi dekoderi, pastiprinātāji, retranslatori, modēmi šmodēmi... jā vēsture pienāk mums tuvāk un tuvāk. Drīz arī aizmirsīsim par DVD, CD, kā arī SMS u.c. Un, jā, PRIECĪGUS JĀŅUS!!!
Par 3 aliņiem varētu tevi atbrīvot no tām vinilplatēm!)