forum.gif
Meklēju video operatoru-praktikantu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Meklēju video operatoru-praktikantu
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.07.15 14:58
 citēt
Varbūt kādam video operatoram, kas vēl mācās, ir vēlme papildināt pieredzi kāzu filmēšanā?
Meklēju kādu, kas 25.jūlijā nofilmēs un samontēs kāzu video.
Apmaksāšu ceļa izdevumus.
Publicēts: 02.07.15 15:32
 citēt
Linitta:Varbūt kādam video operatoram, kas vēl mācās, ir vēlme papildināt pieredzi kāzu filmēšanā?

Varbūt kādam maizes cepējam, kas vēl mācās, ir vēlme papildināt pieredzi rupjmaizes cepšanā?
Meklēju kādu, kas man uzceps garšīgu maizīti un vēl nodziedās dziesmiņu.
Apmaksāšu maisiņu, kur ielikt gatavo produkciju.
Publicēts: 02.07.15 16:24
 citēt
Tulkojums: Meklējam kādu muļķi, kurš pa pliku velti ieguldīs zināšanas un aprīkojumu. Visi citi ar kuriem mēģinājām kontaktēties, maitas, uzdrīkstās prasīt samaksu par darba darīšanu.
:face-grin:
Publicēts: 02.07.15 16:47 labots
 citēt
Kas tad šitas par piedāvājumu , ot atceros 1990tajos teica "100 Zaļos un mani piedevā " tas gan bija saldi toreiz no pupainām lauku meičām , a šitas "Ceļa nauda" smieklīgi:):) Reizēm 100 zaļos un pusķuķi piedāvāja barterā:)
Publicēts: 02.07.15 17:43
 citēt
Prieks prtfolio jau nav ne maz tik slikta ideja ja nav jaiegulda pasam savi lidzekli. It seviski prieks kada, kam nav nekadas istas pieredzes. Teiksu godigi, es savu pavara diplomu drosvien nebutu dabujis, ja prakses vietas ka zals gurkis butu prasijis samaksu. Pie tam labak lai kludas pielauj prakse nevis darba, kur kads maksa sagaidod konkretu kvalitati. Sorry, nav garumzimju.
Publicēts: 02.07.15 18:12
 citēt
Jā, bet pavāra profesijā Tev nav vajadzīgs savs ekipējums (varbūt, ka maldos).
Te tomēr vajag kameru, statīvu/ stabilizatoru/ kaudzi ar objektīviem. Vismaz kameras nomas cenu (photorent.lv ņemot par cenrādi, piemēram) un ceļa naudu noteikti vajadzētu atmaksāt.
Publicēts: 02.07.15 19:02 labots
 citēt
Atskriba kur macas - stradinos tehniku studenti varot aiznemties. Pazina no stradiniem ik pa laikam aiznemas Sony a7 ar objektiviem prieks kkadiem projektiem kaut universitati jau beidzis.
Publicēts: 02.07.15 19:06 labots
 citēt
priore: Nopirkts tepat, no viena laba cilvēka, par četriem aliņiem. no tā brīža esmu videooperators, režisors un montāžas režisors.

Es esmu tas labais cilvēks, no kura par aliņiem tika nopirkta kamera, varu apliecināt, ka tā ir patiešām laba un priekš autobusa biļetes apmaksas - pat superprofesionāla.
Prior, kur liki vēl divas kasetes, es tak tev addevu ar piecām! :amazing:
Publicēts: 02.07.15 19:19
 citēt
Man prieks par savu līdzdalību tavos panākumos!
Publicēts: 02.07.15 21:35
 citēt
Man ir ļoti kruts telefons ar 20 megapikseļu kameru. Varu uzfilmēt, gūgle pati automātiski samontēs. Esmu trenējies bērnu un kaķu filmēšanā šādā veidā. Visiem, kuri skatījās, baigi patika. :face-glasses:
Publicēts: 02.07.15 21:44
 citēt
5-litrīgo esmu redzējis tik Brāli, bet tas ir laps alus. Tad tev visu vasaru jāfilmē kāzas, rudenī, kad nogatavosies cūku pupas, varēsim sarīkot riktīgu pāķu aluzdzeršanas tūri.
Par pusskuķi gan nav īstas skaidrības, bet pēc 5 litriem tas vairāk nebūs svarīgi.
Publicēts: 02.07.15 22:49
 citēt
Lasu un brīnos - tiešām te visi uzreiz saņēma piķi par saviem pirmajiem darbiem nemaz neiemēģinot kāju īstā situācijā pirms tam? Es saprotu , ka tas liekas amizanti cilvēkiem, kas ar to jau sen nodarbojas, bet tādam, kas ir pilnībā bez pieredzes darbojoties starp svešiem cilvēkiem un ja tehnika ir pieejama un nav jāiegulda savu līdzekļu?
Publicēts: 02.07.15 23:06
 citēt
Pirmiem darbiem, kājas iemēģināšanai bez piķa un adbildības par rezultātu jābūt savas ģimenes piknikam laukos sezdienas vakarā. Bet par autobusa biļeti pieprasīt konkrētu produktu

Linitta:...nofilmēs un samontēs kāzu video.

tomēr ir biš nekaunīgi.
Publicēts: 02.07.15 23:18 labots
 citēt
vazup:Lasu un brīnos - tiešām te visi uzreiz saņēma piķi par saviem pirmajiem darbiem nemaz neiemēģinot kāju īstā situācijā pirms tam? Es saprotu , ka tas liekas amizanti cilvēkiem, kas ar to jau sen nodarbojas, bet tādam, kas ir pilnībā bez pieredzes darbojoties starp svešiem cilvēkiem un ja tehnika ir pieejama un nav jāiegulda savu līdzekļu?

Runa nav par to, ka prakse bez maksas ir kaut kas slikts. Runa ir par to, ka pret fotogrāfiem, grafiķiem un līdzīgām profesijām ir attieksme, ka šīs ir profesijas, kurās var izsprukt no maksāšanas par pakalpojumu/preci, aizbildinoties ar "prakses" piedāvāšanu.

Piemēram: Vai notāram/mācītājam, kāzu rīkotājam, kleitas šuvējam/pārdevējam, utt. arī pidāvāja iespēju bez samaksas papraktizēties?
Loģiski, ka nē, jo kurš gan ko tādu darītu? Bet ja runa ir par fotogrāfiem/videogrāfiem - nafig par tādiem tērēt naudu?
:face-grin:
Publicēts: 02.07.15 23:22
 citēt
uz šādu piedāvājumu nāk prātā tilkai viena frāze - ej diiiii*st! :bad_egg:
ja kādam būs pašam vajadzība pēc šādas iespējas, nevilcinoties pats piedāvāsies un iespēju atradīs
Publicēts: 02.07.15 23:24
 citēt
sorry, jau pirmsvideo laikmetā filmēju uz 16 mm! :face-sad:
Publicēts: 02.07.15 23:30 labots
 citēt
vazup:Lasu un brīnos - tiešām te visi uzreiz saņēma piķi par saviem pirmajiem darbiem nemaz neiemēģinot kāju īstā situācijā pirms tam? Es saprotu , ka tas liekas amizanti cilvēkiem, kas ar to jau sen nodarbojas, bet tādam, kas ir pilnībā bez pieredzes darbojoties starp svešiem cilvēkiem un ja tehnika ir pieejama un nav jāiegulda savu līdzekļu?

Liksies neticami BET mani Foto skolas pirmajā mēnesī iedeva adresi un teica "Aiziesi un nobildēsi , pēc tam tev iedos 25 Rubļus , piečuku atdosi man parējais tev" . Pasniedzējs. Kad beidzu skolu man bija jaus savs NIKON konplekts un 2/3 kursa biedru arī. Mē visis šancējām PAR NAUDU jau no pirmā skolas mēneša . Tas bija tālajā 1985 gadā baigos Krievlaikos. TAD nevienam nenāca prātā ka KAUTKAS jādara "Trenniņa nolūkos" šī muļkiba ienāca no USA tikai pēc 1991 gada . Eiropā PRAKSE mācības pie amata meistara lielāko ties ir MAKSAS pasākums un mācekilis skolnieks vienīgi kā var izdzīvot PALENOT pats :)
Publicēts: 03.07.15 00:11
 citēt
Njā, galvā gribējās man vilkt paralēles ar savu praksi, bet gluži tas pats tomēr nav, par cik man tā deva iespēju stāžēties labā vietā ar modernu tehniku, kas drošvien būtu ekvivalents praksei studijā, kas jau būtu krietni labāks vilinošāks piedāvājums māceklim.
Publicēts: 03.07.15 08:27
 citēt
Un vispār - praktikantam savu safilmēto darbu jāsavāc sev, lai būtu no kā analizēt kļūdas un salīdzināt nākamos, veiksmīgākos.
Publicēts: 03.07.15 08:54
 citēt
Fandango:Sludinājumā nav teikts, ka dos kaut jel kādu tehniku, naktsmājas, nodrošinās ēšanu uc. Nav minēts pat datums, vieta, pasākuma ilgums, dalībnieku skaits.

Tu te sarakstīji vazup'am pilnīgi nesaprotamus burtu salikumus... :grimace::face-devil-grin:
Publicēts: 03.07.15 14:44
 citēt
Linitta:Varbūt kādam video operatoram, kas vēl mācās, ir vēlme papildināt pieredzi kāzu filmēšanā?

Ēst un dzert dos?
Publicēts: 03.07.15 14:46
 citēt
Ko vēl sagribēsi kāzās, nešķīsteni?! :bad_smile:
Publicēts: 03.07.15 15:07 labots
 citēt
Oliss:
Ēst un dzert dos?

Līgavas draudzenes varbūt dos... :face-devil-grin:
Publicēts: 03.07.15 18:16 labots
 citēt
Nav slikta prakses vieta.

Pie nosacījuma, ka kāzinieki no safilmētā materiāla nesaņem pilnīgi neko, bet praktikants ar visiem video gigabaitu kalniem dodas pie saviem operatoru skolas pasniedzējiem, lai atrautos pēc pilnas programmas. :)
Publicēts: 03.07.15 22:39
 citēt
Šitādus skatus varbūt pat nevajadzētu viesiem rādīt ;)
www.youtube.com...

Bet šitais ir laps:)
www.youtube.com...
Publicēts: 04.07.15 00:27 labots
 citēt
Es pirmajā prakses vietā - fočēšanā privātā ballītē nopelnīju 25ls + bezmaksas bāru. Bārā nodzēru, protams, vismaz 2x lielāku summu :) Linitta, pieklājības pēc kaut sagrabiniet tak, ēdinātājus tak neņemtat bezmaksas praktikantus, kuriem pašiem no mājām kartupeļi jāved :)

P.S. Pirmo reizi praktizēju kāzas filmēt par 150 ls
Publicēts: 04.07.15 22:08
 citēt
Publicēts: 04.07.15 22:52
 citēt
Publicēts: 05.07.15 10:45 labots
 citēt
Jebšu par tēmu runājot, Linitta, iedod kādam no pusauga radiniekiem-kāzu viesim SAVU - teici, ka praksē varot pamēģināt riktīglabus verķus, bet patiesībā pie vienas vietas kādu, videofilmējošo ietaisi (vari arī aizlienēt arī no radiem/draugiem) ar gana daudz konzervētās elektrības (akumulatoriem) un verķim atbilstošu un pietiekamu daudzumu "burciņu" safilmētajiem gigabaitiem/terabaitiem...
Safilmēto pēcāk noskaties un padomā vai vēlreiz tās tundas gribēsi redzēt un vai ir jēga to vispār montēt...

Reizēm no 8h šāda materiāla 3-6 minūtes kaut kā nebūt uzlipināt var... Ja grib un prot... :grimace:

P.s.
Vēl variants - uzkarini uz sevis nomātu GoPro... :big_smile:
Publicēts: 05.07.15 22:22
 citēt
Tas ir smieklīgi, ka cilvēki mēģina atrast mudaciņu, kas pa baltu velti ies un filmēs, plus vēl krāmēsies ar samontēšanu..Te pa 100% jāpiekrīt 3rdHalf teiktajam. Ceļa izdevumus atmaksās...šitas vispār ir karonnijs :D Bet tas ka tas nabags visu dienu jāsies filmēdams un pēc tam mēnesi čakarēsies ar montāžu tev pie d.... Neiekrītiet uz šādiem vārdu tiešākajā nozīmē tupiem piedāvājumiem. Un to biļeti vari sev iespraust...
Publicēts: 06.07.15 09:19
 citēt
priore:Es te pieteicos, aprakstīju , ar kādu kameru varētu to safilmēt, bet nekā, ņi privieta, ņi atvieta. Komunikācija pasūtītājai klibo.

Tu te publiskajā piedāvāji vai aizsūīji PM? :grimace:
Publicēts: 06.07.15 15:09 labots
 citēt
Bet vispār, skaista ideja.
Sākam ar viesu sarakstu. Visi radi + visi draugi + visi paziņas kas a) turīgāki, b) pazīstami sabiedrībā (lasīt pēdējo 3 gadu laikā visamz 2x gadā minēti portālu vai dzeltenās preses virsrakstos). Šis ir svarīgi un ar to jāsāk!
Tālāk, ceremionālie jautājumi - atrodam kādas lauku skolas aktu zāli - iedos pa lēto. Mācītāju - kādu, kas tikko teologus pabeidzis - derēs. Nu, vai arī tā paša lauku miesta dzimtsarakstu nodaļas vadītāja derēs. Izdevumi gan būs, bet nelieli.
Frizūra līgavai - atrast arodenes pēdējā kursa studenti, piedāvāt apmaiņā pro bildes no kāzām.
Kleita un uzvalks - šuvēju pēdējais kurss. Nav jābūt baigi smalkii un labi sa''sūtam, galvenais, lai vienreiz var uzvilkt un kājās turās. Apmaiņā - bildes un reklāma viesiem.
Gredzeni - vot, te gan zapadla. Nāksies pirkt.
Ēdināšana - parādam viesu sarakstu kādiem pārtikas tehnikuma pēdējā kursa studentiem, lai šie sarēķina ingredientus - tos arī nopērkam lielajā maksimā, lai ņemas un gatavo - galu galā, lielas kāzas, daudz cilvēku, baigi labā reklāma.
Muzikanti - kas te ko iespringt, paskatamies draugiem.lv mūzikas sadaļā džekus, kas daudzmaz taisni dzied un spēlē, aizsūtam visu sarakstu - sak, reklāma ir reklāma + meģa telpas un kāds pat paklausīsies. Ideāli, ja visu sarakstā ir kāds mūziķis - var aizrunāt ausis, ka meklē kādu grupu ko producēt. (ja viesu listē ir Millers vai Račs, nostrādās! Arī tad, ja tikai vārdabrālis vai iniciālu brālis, teiksim Guntis Račs vai Jānis Millers!)
Kas vēl? Ā, nu jā - foto un video - rādam viesu sarakstu, sak, jūsu vōtermārku redzēs visi šie cilvēki, kas zina, moš sanāk sadarbība ar pašu J.Milleru! (skat. iepr. punktu). iespējams gan, ka nāksies kāzas rīkot otrdienā - bet tas tikai gadījumā, ja trāpīsies tuvredzīgi fotogrāfi/operaotri, kas šim vienreizēji komerciāli izdevīgajam pasākumam stulbie fotogrāfi nedos priekšroku par kaut kādām parastām kāzām bez tāda tālāku ienākumu potenciāla. Fotogrāfus labāk uzreiz runāt divus. Iepriekš par to neinformēt ne vienu, ne otru - gan jau sastrādāsies. Profesionāļi tak.
Nu un pēdējie izdevumi - bannera druka ar visu minēto kontaktiem, uz kuras fona laulāties un pēcāk likt jaunā pāra galda fonā. Ieteikums no visiem logo lielākos likt fotogrāfam un videogrāfam, tad kadrā bieži trāpīsies.
Publicēts: 06.07.15 15:20
 citēt
versatile:Bet vispār, skaista ideja.
Sākam ar viesu sarakstu. Visi radi + visi draugi + visi paziņas kas a) turīgāki, b) pazīstami sabiedrībā (lasīt pēdējo 3 gadu laikā visamz 2x gadā minēti portālu vai dzeltenās preses virsrakstos). Šis ir svarīgi un ar to jāsāk!
Tālāk, ceremionālie jautājumi - atrodam kādas lauku skolas aktu zāli - iedos pa lēto. Mācītāju - kādu, kas tikko teologus pabeidzis - derēs. Nu, vai arī tā paša lauku miesta dzimtsarakstu nodaļas vadītāja derēs. Izdevumi gan būs, bet nelieli.
Frizūra līgavai - atrast arodenes pēdējā kursa studenti, piedāvāt apmaiņā pro bildes no kāzām.
Kleita un uzvalks - šuvēju pēdējais kurss. Nav jābūt baigi smalkii un labi sa''sūtam, galvenais, lai vienreiz var uzvilkt un kājās turās. Apmaiņā - bildes un reklāma viesiem.
Gredzeni - vot, te gan zapadla. Nāksies pirkt.
Ēdināšana - parādam viesu sarakstu kādiem pārtikas tehnikuma pēdējā kursa studentiem, lai šie sarēķina ingredientus - tos arī nopērkam lielajā maksimā, lai ņemas un gatavo - galu galā, lielas kāzas, daudz cilvēku, baigi labā reklāma.
Muzikanti - kas te ko iespringt, paskatamies draugiem.lv mūzikas sadaļā džekus, kas daudzmaz taisni dzied un spēlē, aizsūtam visu sarakstu - sak, reklāma ir reklāma + meģa telpas un kāds pat paklausīsies. Ideāli, ja visu sarakstā ir kāds mūziķis - var aizrunāt ausis, ka meklē kādu grupu ko producēt. (ja viesu listē ir Millers vai Račs, nostrādās! Arī tad, ja tikai vārdabrālis vai iniciālu brālis, teiksim Guntis Račs vai Jānis Millers!)
Kas vēl? Ā, nu jā - foto un video - rādam viesu sarakstu, sak, jūsu vōtermārku redzēs visi šie cilvēki, kas zina, moš sanāk sadarbība ar pašu J.Milleru! (skat. iepr. punktu). iespējams gan, ka nāksies kāzas rīkot otrdienā - bet tas tikai gadījumā, ja trāpīsies tuvredzīgi fotogrāfi/operaotri, kas šim vienreizēji komerciāli izdevīgajam pasākumam stulbie fotogrāfi nedos priekšroku par kaut kādām parastām kāzām bez tāda tālāku ienākumu potenciāla. Fotogrāfus labāk uzreiz runāt divus. Iepriekš par to neinformēt ne vienu, ne otru - gan jau sastrādāsies. Profesionāļi tak.
Nu un pēdējie izdevumi - bannera druka ar visu minēto kontaktiem, uz kuras fona laulāties un pēcāk likt jaunā pāra galda fonā. Ieteikums no visiem logo lielākos likt fotogrāfam un videogrāfam, tad kadrā bieži trāpīsies.

jā, 1dienas ir grūtas dienas.
tik karstās dienās kā bija iepriekšējā nedēļā nevajaga tik daudz alkohola lietāt, arī.
Publicēts: 06.07.15 17:29
 citēt
Saprotu, ka kāzas ir labs naudas avots fotogrāfiem, bet šaubos vai tās dārgās bildes un video ir tā vērtas. Man vismaz interese par savu kāzu foto ir 0. Nedaudz jau vajag, protams. Piemēram, no registrācijas. Par citu bilžu noderību šaubos. Īpaši pēc 5-10 gadiem, gad to sievu/vīru redz labi ja dažas reizes gadā vai vispār neredz
Publicēts: 06.07.15 17:32
 citēt
Bet es 34 gadus pēc kāzām pat nezinu, kur tāz bildes pašlaik ir...
Publicēts: 06.07.15 17:41 labots
 citēt
Man domāt, ka no kāzām pilnīgi pietiktu ar 2-3 bildēm.
1. Grupņiks ar visiem viesiem
2. Jaunais pāris divatā
3. Jaunais pāris ar vecākiem un vedējiem.

Nekas traks nenotiktu, ja 3. bildi arī atmestu.

Viss pārējais ir tikai bonuss.
Publicēts: 06.07.15 19:41 labots
 citēt
smartins:Man domāt, ka no kāzām pilnīgi pietiktu ar 2-3 bildēm.
1. Grupņiks ar visiem viesiem
2. Jaunais pāris divatā
3. Jaunais pāris ar vecākiem un vedējiem.

Nekas traks nenotiktu, ja 3. bildi arī atmestu.

Viss pārējais ir tikai bonuss.

Principā pietiek...

Bet, ja piedavā līdz max 300 bildēm, ir baiss šoks un neizpratne - KO TIK MAZ??? :haha:
Publicēts: 06.07.15 20:42 labots
 citēt
Par citu bilžu noderību šaubos. Īpaši pēc 5-10 gadiem, gad to sievu/vīru redz labi ja dažas reizes gadā vai vispār neredz

Es mēdzu teikt, ka tā lielā vērtība pārādīsies pēc 10 un vairāk gadiem - tavi bērni gribēs redzēt, kā tu izskatījies, kāda bija kāzu mašīna, kādā kleitā tante no Zilupes bija saģerbusies, u.t.t.
Publicēts: 06.07.15 22:52
 citēt
Versatile - nu smejies vai raudi, bet ir pat grāmata izdota, kā tieši tā rīkot kāzas, meklējot sponsorus un visu na šaru ievelkot. Nu aptuveni šādi www.budgetblonde.com... un tamlīdzīgā stilā. :)
Publicēts: 08.07.15 00:38 labots
 citēt
Ar to eiru ieviešanu kaut kādas haļavas tīkotāju saradies tik daudz ka nelabi metas.
Mums uz fīrmu pienāk katru dienu kaudze piedāvājumu par minimālām samaksām veikt dažādus darbus , sākot no "Reklāmas video klipa filmēšanas -jaunam bet perspektīvam LV uzņēmumam kurš nākotnē būs labi zināms ES"-par samaksu apmaksāsim ceļa izdevumus un pusdienas, kā arī garantējam jūsu reklamēšanu un ieteikšanu citiem.
Cits variants bija vēl labāks: "Jaunam uzņēmumam ar perspektīvu produkciju vajadzīgs internetveikals 3 baltijas valstu, un krievu, angļu valodās, ar produkcijas klasifikāciju un individuālu dizainu. Tā kā esam jauns uzņēmums tad par samaksu varam piedāvāt jūsu bānera izvietošanu mūsu internetveikalā , mūsu produkcija ir ļoti pieprasīta un līdz ar to jūs iegūsit ļoti daudz klientu.."

Kas tā par dolbano hipsterisko domāšanu, laikam vispār prātu izkūkojuši ar to labvēlību vienam pret otru ar kuru kaut kad kas atnāks atpakļ, un vispār internetveikala cena ir sākot no 1500 eur un uz augšu, un tas ir darbs vis maz 2 cilvēkiem vesalam mēnesim, un tad bez individuāla dizaina un valodām.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):