forum.gif
Pentax amatierim?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax amatierim?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.07.15 10:59 labots
 citēt
Lūdzu nemest ar tomātiem par iesācēja-dunduka jautājumiem.
Ir pienācis laiks kameras iegādei, bet nevaru izšķirties – kādu.

Tātad: man ir aizvēsturisks Pentax K-x. Kad pirku, meklēju kaut ko iesācējam un šajā ziņā manas vēlmes lielā mērā tika apmierinātas.
Tagad gribās kaut ko nedaudz labāku, bet tajā pašā laikā, ne pārāk sarežģītu, jo esmu un visdrīzāk arī palikšu amatieris. Fotografēju pārsvarā dzīvniekus (zirgi, suņi kustībā) un bērnus, līdz ar to ātrums ir svarīgs kritērijs.
Domāju par diviem Pentax modeļiem: K-3 vai S-2. Saprotu, ka tehniskie rādītāji K-3 ir pārāki, bet nedaudz biedē arī tas, ka aparāts (izklausās) sarežģītāks un smagāks, kas nav mazsvarīgi pārvietojoties ar diviem maziem bērniem. Par S-2 savukārt māc bažas, vai maz būs kāda atšķirība no jau esošā aparāta (protams, neskaitot vecumu), jo tomēr gribās kaut ko nedaudz vairāk.

Ir izmēģināts Nikon D3300, nepatika.

Lūdzu, komentārus, ieteikumus, viedokļus. Kā jau minēju, esmu iesācēja, tāpēc esiet saudzīgi :face-wink:
Publicēts: 10.07.15 11:15
 citēt
Par optiku nevajag aizmirst.
Publicēts: 10.07.15 11:50
 citēt
Pirmajā brīdī būtu 18-135mm WR objektīvs, kurš komplektācijā tiek piedāvāts gan K3, gan S2. Pēc tam jau redzētu, ko kārojas :) bet ar kaut ko jau ir jāsāk.
Publicēts: 10.07.15 12:06
 citēt
Bērnu suņus, kaķus, zirgus mierīgi var bildēt ar telefonu, nav ko nevajadzīgi tērēt naudu :grimace:
Publicēts: 10.07.15 12:21
 citēt
Ir mēģināts, nevar :P
Publicēts: 10.07.15 12:25
 citēt
zzzii:Pirmajā brīdī būtu 18-135mm WR objektīvs, kurš komplektācijā tiek piedāvāts gan K3, gan S2. Pēc tam jau redzētu, ko kārojas :) bet ar kaut ko jau ir jāsāk.

Pentaxam nav - kārojas :)
Pentaxam ir tas, kas ir. Var jau būt, ka pēc brīža būs labāk, taču šobrīd paliek arvien sliktāk un sliktāk..
Publicēts: 10.07.15 12:38
 citēt
A kāpēc tieši Pentaxu? Par kādām naudiņām te ir runa?
Pentaxim ir gana daudz visādu trūkumu, kuri izskatās, ka netiks novērsti tik drīz. Piemēram, viņiem stiklos un bajonetē ir daudz legacy fīčas, kas sistēmu padara atpakaļsavietojamu ar senseniem stikliem, bet kas apgrūtina jaunu fīču vienkāršotu ieviešanu - šī iemesla dēļ Sigma daudzus objektīvus nemaz nepiedāvā Pentaxim un arī visticamāk nepiedāvās, bet ja piedāvās - tās būs mazas partijas, kas būs dārgas, jo būs sava veida deficīts.
Jaunizsludinātais FullFrame pentaxis arī nebūs nekas revolucionārs...Viņi vienkārši velkas astē visiem pārējiem. Protams, ir savas interesantas, bet parastam cilvēkam ne pārāk noderīgas fīčas - kā tas pats weather sīlings, ogps-units, kas jaunajam K3II ir iebūvēts - apvienojumā ar sensor shift var zvaigznes trekot utml.
Stikli viņiem ar tomēr ir dārgi, kaut ir labi...

Nu nez... es kā Petnax lietotājs tomēr neieteiktu. Tā kā man pašam ir klāsts ar stikliem, tad no Pentaxa kā tāda neatsakos - pa lielam pofig kāds bodijs - galvenais, ka sensors labs, bet paralēli es lienu iekš Sony (manā skatījumā perspektīvākais ražotājs).

Paprovē, paskaties Sony bezspoguļus - nu varbūt ne uzreiz tur A7R, bet crop sensorniekus. Lielus ķieģeļus ātri apnīk staipīt līdzi...
Publicēts: 10.07.15 13:07 labots
 citēt
MaurI, paldies par komentāru!
Pentax- jo ir jau ar tādu "dzīvots" un sadzīvojām labi. Mājās ir daži objektīvi, tiesa, nekas kruts (18-55mm, 50-200mm, 35mm) jau gadus 6-7 veci, bet ja arī nākamais būtu Pentaxis, tad vismaz misenē sviest nevajadzēs. Pavasarī bija doma pāriet uz Nikon (jau minētais D3300), bet vnk secināju, ka nav mans. Nebija ērti. Kaitināja :D Kolīdz sapratīšu ko un kad iegādāšos, mazlietotais Nikons ies uz pārdošanu.
WR ir bonuss, jo ar to pašu veco K-x ir nācies fotografēt lietū & vējā, sniegputenī. Gribētos, lai vismaz par laikapstākļiem nav jādomā.
Budžets: 1000e (iesk.objektīvu), ar domu, ka vismaz tādus pašus gadus 7 citu aparātu nepirkšu
Publicēts: 10.07.15 13:19
 citēt
zzzii:MaurI, paldies par komentāru!
Pentax- jo ir jau ar tādu "dzīvots" un sadzīvojām labi. Mājās ir daži objektīvi, tiesa, nekas kruts (18-55mm, 50-200mm, 35mm) jau gadus 6-7 veci, bet ja arī nākamais būtu Pentaxis, tad vismaz misenē sviest nevajadzēs. Pavasarī bija doma pāriet uz Nikon (jau minētais D3300), bet vnk secināju, ka nav mans. Nebija ērti. Kaitināja :D Kolīdz sapratīšu ko un kad iegādāšos, mazlietotais Nikons ies uz pārdošanu.
WR ir bonuss, jo ar to pašu veco K-x ir nācies fotografēt lietū & vējā, sniegputenī.
Budžets: 1000e (iesk.objektīvu), ar domu, ka vismaz tādus pašus gadus 7 citu aparātu nepirkšu

Atbildot uz sākumā uzdoto jautājumu: "bet nedaudz biedē arī tas, ka aparāts (izklausās) sarežģītāks un smagāks," lieta tāda, ka augstākas kategorijas pentaksi ir vienkāršāki par zemākas kategorijas.

Viņiem ideja tāda, ka PRO tipa aparātam jābūt uzreiz ērtai parametru pieejamībai, attiecīgi s-2 vai k-x viss jāčakarē caur MENU, K-3 to visu var izdarīt ar kādu pogu un rullīša pagriešanu (man ir čupiņa ar mazajiem un arī "lielajiem" pentaksiem).

Svara atšķirību nejutīsi.

K-3 tavā gadījumā uzvar, jo tam beidzot ir fantastisks autofokuss. Šo atšķirību patīkami sajutīsi un noevērtēsi uzreiz, jo K-x tas bija nepiedodami lēns un galvenais - neprecīzs un mainījās no gaismas temperatūras (elektriskajā gaismā sanāca frontfokuss, iestādīja asumu kaut kur pirms objekta un iepūt viņam).

Tīri subjektīvi un objektīvi stabilizācijas sistēma strādā labāk un no rokas var bliezt pavisam feini.
Publicēts: 10.07.15 13:52
 citēt
zzzii: māc bažas, vai maz būs kāda atšķirība no jau esošā aparāta.

Nebūs pilnīgi nekādas atšķirības ja neskaita vienu stopu labāku jūtību - izmetīsi vnk 1000e un viss. Kamerām ir nedaudz vairāk atšķirību nekā minētā jūtīguma šķirba, bet starpības nebūs cita iemesla dēļ - Tu pilnīgi neko nejēdz no tā kā darbojas kamera un izmanto tehniku uz aklo - dari to jau diezgan ilgi un bez kādām izmaiņām. Šajā faktā nav nekā slikta, bet tas garantē, ka bildes nemainīsies no 1000e iztērēšanas un arī no 10000e iztērēšanas....

Bet par cik esi nolēmis 1000e izmest, tad nekas no tā Tevi neatturēs - stāsts vecs kā pasaule :) Tēriņš būs bezjēdzīgs un attaisnojumu tam neatrast, bet nedaudz to mazināt var - iepērc Pentax vietā nikon ar optisko stabilizāciju standartzoomiņā - tas dos nevis vienu stopu gaismas klāt, bet kādus 2,5 pret K-x un vēl moška sanāk f1,8/35mm - tad dabūsi kādus 4 stopus starpību - 4 stopi tas tulkojas tā, ka kamera bez Tavas palīdzības spēs bildēt 16 reizes tumšākos gaismas apstākļos nekā PentaxK-x + autofokuss būs ātrāks un precīzāks.
Publicēts: 10.07.15 14:47
 citēt
Paldies par viedokļiem un ieteikumiem!

Mari – nenoturēšos, atbildēšu. Em, vispār jau es nekur neteicu, ka es kaut ko sajēdzu … bet es arī neteicu, ka es negribu sajēgt kā darbojas kamera un kas ir kas ;) Izmaiņas, progress gadu laikā ir, proporcionāli tam, cik daudz laika es varu šai nodarbei veltīt.
Gribētos uzsvērt, ka es neuzskatu, ka pietiek nopirkt kameru (jo dārgāku, jo labāk) un uzreiz bildes būs uh un ah. Loģiski ka nē.

"Bet par cik esi nolēmis 1000e izmest, tad nekas no tā Tevi neatturēs - stāsts vecs kā pasaule" – ok, tikai palabošu – nolēmusI, nevis nolēmiS. Ja ir iespēja ietaupīt pusi no summas, man par to būtu tikai prieks.
Publicēts: 10.07.15 15:07
 citēt
Oliss:Bērnu suņus, kaķus, zirgus mierīgi var bildēt ar telefonu, nav ko nevajadzīgi tērēt naudu :grimace:

+++
Publicēts: 10.07.15 15:11
 citēt
Lai nebūtu pārpratumi par Nikonu, es te pieminēto D3300 nevaru apvainot ar to, ka sanāktu sliktas bildes. Nē, nebūt ne. Bet man viņš neliekas ērts vadības ziņā, tāpēc saku, ka nav mans.
Publicēts: 10.07.15 15:13
 citēt
Kā ar D5XXX un D7XXX?
Publicēts: 10.07.15 15:34
 citēt
zzzii:Lai nebūtu pārpratumi par Nikonu, es te pieminēto D3300 nevaru apvainot ar to, ka sanāktu sliktas bildes. Nē, nebūt ne. Bet man viņš neliekas ērts vadības ziņā, tāpēc saku, ka nav mans.

Visas sākuma kameras ir neērtas vadības ziņā, bet bildējot automātiskajos režīmos tas tā kā būtu vienalga...

rekur var zaudēt no budžeta 850e nopērkot jūtīgu kameru ar ātru un precīzu AF, stabilizētu universālzoomu un garāku vai īsāku (pēc pašas patikas) ļoti gaišu objektīvu:

www.bm.lv...

www.bm.lv... vai www.bm.lv...

Pret K-x garantēti varēs paildzināt suņu iemūžināšanu līdz vēlam vakaram un turpināt to darīt arī telpās pie mākslīgā apgaismojuma.

Vai tas ir 850e vērts? Nē. Olisam taisnība.
Publicēts: 10.07.15 18:56 labots
 citēt
Fandango:Pentax ir ļoti labs, ja vēlas lietus izturību, bet būs grūtības ar labiem un lētiem objektīviem, kādi ir Canon amatieru kamerām.

Soveršenno verno, toļko naoborot. :face-grin:

Tēmas autoram: pirmkārt jau K-x nav weather sealed, lietuzgāzes laikā ar to bildēt nav ieteicams. Tajos fotoindustrijas analītiķos, kuri te lej asaras par Pentax attīstību, vari neklausīties, man ar Pentaksi pietiek pat maizesdarbam. Amatierim visiem laika apstākļiem pietiks ar S2 un WR dablkitu, par stabilizāciju arī var stipri neustraukties, kadrs no muzeju nakts reportāžas, K-5 no rokas:

Diezin vai tev būs dauc extrēmāki sadzīves kadri.
Publicēts: 10.07.15 23:18 labots
 citēt
Maris:
zzzii:Lai nebūtu pārpratumi par Nikonu, es te pieminēto D3300 nevaru apvainot ar to, ka sanāktu sliktas bildes. Nē, nebūt ne. Bet man viņš neliekas ērts vadības ziņā, tāpēc saku, ka nav mans.

Visas sākuma kameras ir neērtas vadības ziņā, bet bildējot automātiskajos režīmos tas tā kā būtu vienalga...

rekur var zaudēt no budžeta 850e nopērkot jūtīgu kameru ar ātru un precīzu AF, stabilizētu universālzoomu un garāku vai īsāku (pēc pašas patikas) ļoti gaišu objektīvu:

www.bm.lv...

www.bm.lv... vai www.bm.lv...

Pret K-x garantēti varēs paildzināt suņu iemūžināšanu līdz vēlam vakaram un turpināt to darīt arī telpās pie mākslīgā apgaismojuma.

Vai tas ir 850e vērts? Nē. Olisam taisnība.

Interesanti, ka bijušais Pentaxists var tā pēkšņi saspiesties un iefanot par kaut ko tik nejēdzīgu kā Nikon.

:D :D :D :face-glasses:
Publicēts: 10.07.15 23:31
 citēt
Vēl kas interesanti Pentakšiem no K-30 un uz augšu:

Ja bildē dabu no statīva (piem, ūdeni izplūdina ar minūti ilgu eksponēšanu), respektīvi metina ar kādu ND 400x filtru, tad nav jāčakarējas kā Kanonistiem (kas ar pēdējo zoršu 5D bildē) - Live View rāda bildi arī caur šo melno filtru. Kanoniem nerāda, jāņem nost filtrs, jāiekadrē, jāliek virsū filtrs. Ja bildē vētru jūrā - čakars kaut kāds besīgs. Vēlkanonistiem problēmas sgādā, jo live view laikā nevar mainīt iestatījumus, vai kaut kas tamlīdzīgs bija - Pentaxsim sakruķi visu kā vēlies, vēl histograma uz ekrāna staigā un var saprast cik ilgi būs jābildē.

Otra priekšrocība (no šīs pašas sērijas) - BULB MODE.

Tā darbojas Pentaksam tā - vienreiz piespied slēdzi, bilde sāk bildēties... Es parasti mīlu jūru "izsmērēt" tā, lai neredzās nekādas ūdens kustības pēdas - attiecīgi man jāskaita līdz 100 un tad spiežu pogu otreiz.

Citu fočiku pacientiem Bulbs nedarbojas tā - nepieciešams staipīt līdzi pultiņu vadiņā. Tā neko nemaksā, bet mūžīgi nav somā ja ievajagas.

A pentaksam vienreiz piespied, pagaidi... piespied otreiz un gatavs - slēdzi aizveras.

===

Ar to gribu uzsvērt, ka Pentax no ergonomiskuma viedokļa ir ļoti loģisks un labs. Tiesa Nikon man nav piederējis, bet ir sanācis paspaidīt kaut kādu 7000-šo vairākas reizes (darba kolēģis, ķipa boss tādu lieto - šad tad man viņam ar viņa aparātu kaut ko jānobildē). Man tikai autofokuss patīk kā feini strādāar palielu kaut kādu 70-200 vai tamlīdzīgu zūmu.
Publicēts: 11.07.15 08:12
 citēt
Fandango: katrs fanojam par to, ko esam izvēlējušies.

8 gadus biju ķenonists. Gan ar filmu, gan cipariem, bet pilnīgi apzināti adgriezos pie Pentakša.
Fandango:Bet, ja paņemu rokās Nikon, jūtos pilnīgi nejēdzīgi, es nezinu, kāpēc, bet ar citiem ražotājiem nav tik traki.

Nekāda vaina, esmu lietojis aizlienētus 5100 un 7000 - 5100 traucē tik aukšējā displeja neesamība.
Fandango:...jo neglābjami zaudēšu tiem, kuri arī bildē ar FF.

"zaudēšu, vinnēšu"... tā gan nav problēma, tik jānoskaidro, vai gribi bildēt, vai arī mērīties ar krāniņiem. :grimace:
Publicēts: 11.07.15 11:42
 citēt
Vaards:Vēl kas interesanti Pentakšiem no K-30 un uz augšu:

Ja metina ar kādu ND 400x filtru, tad nav jāčakarējas kā Kanonistiem (kas ar pēdējo zoršu 5D bildē) - Live View rāda bildi arī caur šo melno filtru. Kanoniem nerāda, Vēlkanonistiem problēmas sgādā, jo live view laikā nevar mainīt iestatījumus, vai kaut kas tamlīdzīgs bija..
Otra priekšrocība (no šīs pašas sērijas) - BULB MODE.

Citu fočiku pacientiem Bulbs nedarbojas tā - nepieciešams staipīt līdzi pultiņu vadiņā. Tā neko nemaksā, bet mūžīgi nav somā ja ievajagas.
wtf meli un provokācija - kanonu rokā vispār esi kādreiz turējis? :D :D
Publicēts: 11.07.15 11:43
 citēt
Vaards: Interesanti, ka bijušais Pentaxists var tā pēkšņi saspiesties un iefanot par kaut ko tik nejēdzīgu kā Nikon.

Nefanoju par nikon (nefanoju ne par vienu japāni) - vienkārši ir tikai 2 spoguļknipšu ražotāji kam ir labs atofokuss, laba stabilizācija un pilns optikas klāsts - C un N. Pēdējais vēl ir pamanījies nomainīt visu top stiklu līniju uz mūsdienām atbilstošu.

Arī par Pentax nekad neesmu fanojis - garus gadus atpakaļ tā bija ciparnīca, kas vislabāk darbojās savienojumā ar vecu manuālu optiku (jauna optika tak Pentax ir nožēlojama) - tas tobrīd bija aktuāli un tā arī to lietoju.

fanot var no divača Roļika uz augšu :)

Bet ja konkrētā topika dāmai vajag ko tādu kas par 1000e nekļūdās ar fokusu "bildējot pats" + arī švakā gaismā... kas tad bez N atliek? :D Ar Pentax to arī visu var izdarīt - tikai ja cilvēks pārzin kameru tādā līmenī, ka šādu topiku neveido - atbildes zin pats.
Publicēts: 12.07.15 09:43
 citēt
Man patīk, kad sāk apspriest fokusēšanās ātrumu ar dažādiem motoriem un skaldīt matus par starpību starp 0,4 un 0,6 sekundēm.
Filmu laiku Z-1p 50-nieku ar skrūvgriezi ap 270 grādus no min līdz bezgalībai aizgrieza gandrīz vai ātrāk nekā Ķenona USM 45 grādus. :face-grin:
Publicēts: 12.07.15 10:23
 citēt
Schneider:Man patīk, kad sāk apspriest fokusēšanās ātrumu ar dažādiem motoriem un skaldīt matus par starpību starp 0,4 un 0,6 sekundēm.
Filmu laiku Z-1p 50-nieku ar skrūvgriezi ap 270 grādus no min līdz bezgalībai aizgrieza gandrīz vai ātrāk nekā Ķenona USM 45 grādus. :face-grin:

-----------------
manuprāt, runa ir par fokusēšanos kā tādu, kamēr notiek šī djorgāšanās uz priekšu/ atpakaļ, kas raksturīgi dažiem bodijiem ar atsevišķiem stikliem. Tajā pašā laikā ir objektīvi, kuri nofokusējas kā iemieti uzreiz. Man tieši tāpēc patika vai nepatika atsevišķi objektīvi, kuriem kā sliktāks apgaismojums, tā pļurkt... liec kaut uz manuālo.
Publicēts: 12.07.15 16:24
 citēt
Uzskatu ka Pentax nav labākais variants amatierim. Kāpēc? Jo amatieris grib nospiest pogu un redzēt bildi. Pentax būs vairāk entuziastam, jo iespējas ar M stikliem Pentaxim ir łoti daudz + vēl visi M42 stikli. Bet tur jau ar amatierismu nevar nodarboties, ar roku fokuss jāiestāda, diafragma utt.
Protams Pentaxim ir arī jaunie rumpīši un stikli, bet tādi ir visiem ražotājiem, un tad jau tas neko nemaina amatierim kādu sistēmu (ražotāju) izvēlas.
Publicēts: 12.07.15 17:10
 citēt
Šodien fotografēju bērnus šūpolēs ar meitas K-r un 35/2,4, fokusējās bes problēmām.
Publicēts: 12.07.15 17:31 labots
 citēt
Oliss:Bērnu suņus, kaķus, zirgus mierīgi var bildēt ar telefonu, nav ko nevajadzīgi tērēt naudu :grimace:

Varbūt...Bet ja sagribēsies lapsas, stirnas, kaijas un ērgļus, būs vien jāpērk spogulene.:face-grin:
Un ja domā par S2, tad šī rumpja krāsa tam kā radīta:face-wink:
Publicēts: 12.07.15 21:07 labots
 citēt
Kastanis:Uzskatu ka Pentax nav labākais variants amatierim. Kāpēc? Jo amatieris grib nospiest pogu un redzēt bildi. Pentax būs vairāk entuziastam, jo iespējas ar M stikliem Pentaxim ir łoti daudz + vēl visi M42 stikli. Bet tur jau ar amatierismu nevar nodarboties, ar roku fokuss jāiestāda, diafragma utt.
Protams Pentaxim ir arī jaunie rumpīši un stikli, bet tādi ir visiem ražotājiem, un tad jau tas neko nemaina amatierim kādu sistēmu (ražotāju) izvēlas.

Tu te gribi iestāstīt, ka profesionāļi mūdienās bildē ar m42 stikliem? ..prātiņ nāc mājās!!!! Pentaksis mazformātā vienmēr ir bijis un arī musdienās ir amatieru brends. Tikai 645 un 67 pentakši ir Pentakša profesionālā līnija.
Publicēts: 12.07.15 22:30 labots
 citēt
Tu te gribi iestāstīt, ka profesionāļi mūdienās bildē ar m42 stikliem? ..prātiņ nāc mājās!!!!

Es kādā brīdī pieminēju vārdu ''profesionālis'' ??? Lūgtum lūdzu - pārlasi vēlreiz ko uzrakstiju.
Es teicu ''entuziasts'' un ''amatieris''.

edit: Un gribētu vēl piebilst, ka Es nekādā gadijuma nenolieku Pentax, pašam ir šī sistēma un nu...kopš tiku vaļā no Nikon, neesmu bijis laimīgāks darot to kas man tiešām patīk - fotografēt.
Publicēts: 12.07.15 22:38 labots
 citēt
Lasīt nemākam??? :anger:
zzzii:Tagad gribās kaut ko nedaudz labāku, bet tajā pašā laikā, ne pārāk sarežģītu, jo esmu un visdrīzāk arī palikšu amatieris... Domāju par diviem Pentax modeļiem: K-3 vai S-2.

Kurš no jūsu prātojumiem par Nikonu un Canonu AF tehniskām niansēm un profesionālajiem brendiem adbilst tematam?
Publicēts: 12.07.15 22:39
 citēt
Publicēts: 13.07.15 10:59
 citēt
Kastanis:
Tu te gribi iestāstīt, ka profesionāļi mūdienās bildē ar m42 stikliem? ..prātiņ nāc mājās!!!!

Es kādā brīdī pieminēju vārdu ''profesionālis'' ??? Lūgtum lūdzu - pārlasi vēlreiz ko uzrakstiju.
Es teicu ''entuziasts'' un ''amatieris''.

edit: Un gribētu vēl piebilst, ka Es nekādā gadijuma nenolieku Pentax, pašam ir šī sistēma un nu...kopš tiku vaļā no Nikon, neesmu bijis laimīgāks darot to kas man tiešām patīk - fotografēt.

Parasti gan entuziasts un amatieris ir viens un tas pats.:-) ..un tiem pretstats ir profesionālis.:-) ..bet izrādās ka arī pentaksistu rindās ir cilvēki, kuri neprot izteikt savu domu sakarīgi, un tas vien Tev ir par pamatu aicināt prātiņu mājās.:-) ..lai gan var gadīties, ka es vairs kauč ko neizprotu mūsdienīgajos izteikšanās veidos, un tamdēļ, katram gadījumam atvainojos, ja aizvainoju.
Publicēts: 13.07.15 12:27
 citēt
Paskatieties šeit www.fotoblog.lv... 10.bildi un vēlreis pasakiet, ka tieši Pentaxim ir tā sūdīgākā optika vai stabilizācija. :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 13.07.15 16:34
 citēt
Schneider:Paskatieties šeit www.fotoblog.lv... 10.bildi un vēlreis pasakiet, ka tieši Pentaxim ir tā sūdīgākā optika vai stabilizācija. :face-grin::face-grin::face-grin:

Pentaksim vienmēr ir bijusi lieliska optika, taču slikts serviss profesionāļiem. Tieši tāpat tas savulaiku bija Minoltai.
Publicēts: 13.07.15 16:37
 citēt
Ko tas nozīmē - slikts serviss profesionāļiem?
Publicēts: 13.07.15 16:51
 citēt
Schneider:Ko tas nozīmē - slikts serviss profesionāļiem?
Kā - ko? Tas nozīme, ka slikts serviss.. :super_man:
Publicēts: 13.07.15 17:14 labots
 citēt
Schneider:Ko tas nozīmē - slikts serviss profesionāļiem?

Tas nozīmē vismaz trīs lietas -
1. Nav iespējams ātri izīrēt reti lietojamu tehniku.
2. Nav espējams ātri salabot sapllīsušu tehniku.
3. Nav iespējams ātri nopirkt vajadzīgo tehniku.
Publicēts: 13.07.15 18:39
 citēt
1. Tas ir priekš ļoti šauras specializācijas profesionāļiem, neesmu ar ko tādu saskāries, bet katram gadījumam piekrītu.
2. Nezinu, IB servisā man EOS 10D divreiz mainīja slēdzi, katru reizi aizgāja pa 3 nedēļām.
3. Man vajadzīgo tehniku esmu iepircis bes problēmām, situācija, kad 5 min. laikā jāsagādā kāds 250-600, nav bijusi.
Publicēts: 13.07.15 19:33
 citēt

Parasti gan entuziasts un amatieris ir viens un tas pats.:-) ..un tiem pretstats ir profesionālis.:-)

Katrs entuziasts ir amatieris, bet ne katrs amatieris ir entuziasts.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):