Varbūt kādu interesē Pentax 645 komplektā ar SMC PENTAX-A 645 55mm F/2.8? Kamera pirmās paaudzes, akurāt tāds komplektiņš. www.ebay.co.uk... Līdzi nāk 2 magazīnas, viena 120 un otra 220 formāta filmai.
Neatceros, kad pēdējo reizi izmantoju - bet viss šancē tip-top, baterijas rokturī nav iztecējušas. A nē, samuldējos, negrozās dioptriju regulējamais - gan jau labojama vaina. Es bildēju ar brillēm, man netraucēja. €280, lai būtu plus-mīnus kā ebay (ar shippingu, bet bez nodokļiem!)
Šitas platāks un objektīvs, cik skatījos, arī dārgāks. P645 labs ainavām, tam 75 īsti nederēs (nē, nu derēs, bet platāks labāk) - un portretiem 75 ar pa platu. Man dikti patika kombinācija ar 150mm, bet to nācās atdot prom - pēc tam ar tik pāris filmas esmu izšāvis. Par Gaismas jaunāko tirdziņu (tā pavērsieniem, precīzāk) nebiju informēts. Nav steidzami, par cenu varam parunāt, gan jau 250-260 sarunāsim. Gribu citu grabuli vietā, tik nesaprotu, cik racionāla vēlme - ja pārdošu, pirkšu; ja ne - tad ne
LT_:Gaisma ar 75mm objektīvu tirgo pa 220 (?) eur.. Ar ko šis labāks?
Pēdējā cena bija 200. Bet es jau nemāku tirgot, atšķirībā no kaut vai tā paša versatile, tāka viss normāli. Ja godīgi, tad arī 280 par šādu komplektu ir ļoti laba cena.
Bet pieprasījums ir "milzīgs"... laikam daudz taisnības par tiem 20 gadiem.
Viss jau būtu labi, tikai pasaki pie viena, ko ar to iesākt? Nolikt plauktā un putekļus slaucīt - bišķi par dārgu. Izmantot bildēšanai arī īsti vairs nevar, ja bildēt uz filmas, tad vismaz 6x6, 6x7 vai vēl platāks jāņem. Pats pirms kāda laika prātoju par Pentax 67, bet saliekot visu kopā reālo praktisko pielietojumu nestradu.
Filma - ķēpīgi, izmaksu ziņā ļoti dārgi, par kvalitatīvu digitālo bildi no filmas parasts lietotājs var aizmirst. Negribas jau pašam atzīt, bet tā tomēr ir pagātne...
Man filma sākas ar 6x9 cm mazākus grūši saskatīt mūslaikos. Nu jau esmu ticis līdz 8x10 collām , kontaktā nspiežot ~A4 bilde Parāk labi zinu kas ir PROCESSI tāpēc kopēt roka neceļas BET uztīstīt lpksni un pēc tam kontaktā nožmiegt vēl varu saņemties
Ir jau tā, pilnīgi piekrītu, ka formāts īsti neejošs. Man uznākusi apsēstība uz citu verķi, kā jau rakstīju - un ar šo neatceros, kad pēdējoreiz bildēju. Gads vēl nav, bet pusgadu toč nav kustināta. BET - nebūs bēda arī ja plauktā paliks, vienmēr var iemest 120nieci kādu un kādu kadru nospiest - tas 55nieks ir tīri feins.
Interesanti, uz ko pats esi atvēzējies? Man jau arī filma kā tāda ir tuva. Pirms kāda laika pamazām sakomplektēju Rollei 6008 ar Distagon 50, Planar 80, Rolleigon 150 un Sonnar 250. Ir doma uz Horvātiju šogad līdzi paķert, bet izskatās, ka vispirms trenažieru zāle jāapmeklē
Filma man ir tuva, bet realitāte ir viena: slapjais process diez vai kādreiz ieņems stabilu vietu manā vannasistabā un skenēšana ir drusku bezjēdzīga. Plus arī, nav man to bilžu tādu un tik daudz, kurās būtu vērts baigi ieguldīt. Varbūt kādreiz atkal kādu divaci paņemšu. Īsāk sakot, gribu apgreidu digitālajam fudži. Un, tā, kā neesmu pārliecināts, vai "vajag", vai tikai "gribu", tad lielus ciparus negribas tāpat vien tērēt. Atbrīvosies vieta plauktā un €, būs; ja ne - pagaidīs
Filma - ķēpīgi, izmaksu ziņā ļoti dārgi, par kvalitatīvu digitālo bildi no filmas parasts lietotājs var aizmirst. Negribas jau pašam atzīt, bet tā tomēr ir pagātne...
adventurer:Interesanti, uz ko pats esi atvēzējies? Man jau arī filma kā tāda ir tuva. Pirms kāda laika pamazām sakomplektēju Rollei 6008 ar Distagon 50, Planar 80, Rolleigon 150 un Sonnar 250. Ir doma uz Horvātiju šogad līdzi paķert, bet izskatās, ka vispirms trenažieru zāle jāapmeklē
adventurer:Interesanti, uz ko pats esi atvēzējies? Man jau arī filma kā tāda ir tuva. Pirms kāda laika pamazām sakomplektēju Rollei 6008 ar Distagon 50, Planar 80, Rolleigon 150 un Sonnar 250. Ir doma uz Horvātiju šogad līdzi paķert, bet izskatās, ka vispirms trenažieru zāle jāapmeklē
šito tiešām viens cilvēks rakstījis?
Ne vienmēr visi rīkojas tikai pēc loģikas, tad arī dzīve būtu garlaicīga. Filma = dārgi, ķēpīgi un brīžiem neprognozējami, bet savādāk, un savā ziņā interesantāk, un daudz vairāk liek piedomāt par kadra kompozīciju, izvietojumu un uzstādītajiem kameras parametriem. Tomēr es nesākšu slavēt filmu kā kaut ko unikālu un neaizvietojamu. Digitālā tehnika straujiem soļiem iet uz priekšu, filmu kameras paliek tās pašas. Tas netraucē laiku pa laikam pabildēt ar kādu interesantu filminieku, un bildes izmantot tikai analogā formātā - kā tas oriģināli paredzēts. Yashicai (124G) sākušās fokusa problēmas un citi tehniski jociņi, tāpēc piemeklēju sev citu filminieku ar maināmu optiku.
Godīgi sakot, man ir vairāki filmu aparāti, 4 dažādos formātos, bet jau vairākus mēnešus stāv plauktā divi ruļļi kurus "nav laika" aiznest attīstīt. bēdīgi, bet tā ir.
Es varētu varbūt pret kaut ko iemainīt Tavu 50nieku... Bet minu, ka diez vai tāds variants Tev ģeldēs, jo ko gan pēc tam Tev ar vienu pašu bodiju iesākt.
Redz tā sagadījies, ka man pašam tas bodijs ir. Es pat biju cenu līdz 200 euro (kopā ar 75/2,8 objektīvu) nolaidis, bet tā arī viņš joprojām ir pie manis, tā arī laikam tas paliks.
Gaisma:Redz tā sagadījies, ka man pašam tas bodijs ir. Es pat biju cenu līdz 200 euro (kopā ar 75/2,8 objektīvu) nolaidis, bet tā arī viņš joprojām ir pie manis, tā arī laikam tas paliks.