forum.gif
Grieķija parādija,kurš ir saimnieks mājā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Grieķija parādija,kurš ir saimnieks mājā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.07.15 22:19
 citēt
Vaards:
Citagaisma:Visās Eiropas nomales valstīs, kurās ieviesa ērikus, ekonomiskie procesi norit līdzīgi, tik politiskie atšķirīgi. Portugāle, Latvija maksā ar depopulāciju, savukārt Grieķi dumpojas.
..un kam būs taisnība, to varēs nospriest nākamie Latvijas iedzīvotāji no etiopijām un alžīrijām.

Viņš vēl pat par šo čīkst - Nē EURO! Ak vai man dieniņ.
:haha:

p.s. Kā tad ir, Cukurs palicis dārgāks vai lētāks?

1. Es par to nečikstu, es konstatēju faktu.
2. Arī Eiribors ir izdevīgāks par Rigiboru.:-)
3. Par lēto Eiropas cukuru mēs samaksājām ar to, ka to ražo bijušie Latvijas iedzīvotāji svešās valstīs. ..t.i. šādā veidā Eiropas nomales veicina metrapoles attīstību. ..un ir vienalga vai nomales dižpilsētu sauc par Atēnām, Lisabonu vai Rīgu.
4, Tāda ir ekonomiskā likusakarība, un par to ne smieties, ne raudāt nav vērts, jo tā tas ir un savādāk nekad nav bijis un nebūs.
Publicēts: 13.07.15 22:22 labots
 citēt
Vaards:p.s. Eiro tiešām sagādā galvassāpes populistiem, jo ir kārdinājums tikt pie lētas naudas (aizdevumiem ar nekādiem procentiem).

mums nemaz daudz nevajadzēja, lai uzpūstos NI burbulis. Aptuveni pēc tādas shēmas:

1. EU sāka sniegt atbalsta finansējuma programmas Iestājai savienībā (ceļus būvēt u.t.t). IKP sāka strauji augts, prognoes par dzīves līmeņa strauju tuvošanos ES vidējam, un arī bankas pavelkas - sāk sniegt kredītus pret NI ķīlu. Loģiski, ka viss super - katrs iedotais kredīts uzsilda cenas un nākamo kredītu var izssniegt vēl drošāk.

Peļņas % visiem izdevīgs - bankām, NI attīstītājiem un iedzīvotājiem. Pat valstij pieaug nodokļu ieņēmumi un var atļauties vairāk tiltus, ceļus un bibliotēkas.

Un arī visādiem ražotājiem paliek interesants perspektīvais NI tirgus - sapelnīto naudu ir izdevīgi nevis ražošanas iekārtās ieguldīt, bet uzbliezt kādu dzīvokļu māju! Un tad jau visi ar to nodarbojas, ar perspektīvo NI jomu.

===

Grieķu, Spāņu, Portugāļu problēma ir tieši tāda - iespēja tikt pie lētās naudas sadārdzināja dzīvi, bet neradīja neko tādu, ar ko valsts pelnītu naudu no ārpuses. Viņi ir pārāk dārgi.

Grieķiem būtu jānogāžas reālas Albānijas līmenī, tad radīsies gaisma tuneļa galā - konkurētspējīgi uzņēmumi.

Tagad CitaGaisma runā par ziepjufabrikām, kas ražo ziepes un pārdod pa 5 EUR/gabaliņš Grieķijas ierēdņiem un Policistiem, kuri samaksā ar naudu, ko valsts aizņēmusies.

Mums tādā ziņā kudī labāka situācija - jo skolotāji, pensionāri, policisti ierēdņi ir nabagi - viņi neēd aizņemto naudu, tādejādi radot ilūziju par kaut kādu muļķīgu izlikšanos: "Bet grieķi nevēlas doties uz svešām zemēm laimi meklēt un tamdēļ arī dumpojas kā var."

Zini visa šitā situācija atgādina, kā kāršu šuleri izģērbj lohus. ..vispirms ļauj vinnēt, bet vēlāk novelk pēdējo kreklu.
Tāda ir tā skarbā dzīves realitāte arī valstu attiecībās. Tik lohi parasti negrib atzīties, ka ir uzmesti, ..un vēl piktojas, uz tiem kuri neļaujas uzmesties.:face-wink:
Publicēts: 13.07.15 22:28 labots
 citēt
Grieķi nopelna 500EUR,bet algā grib saņemt 1000EUR.Pārējiem vajag samesties.Kur loģika?

p.s. mūsu nauda tomēr arī līdz viņiem nonāks www.diena.lv...
Publicēts: 13.07.15 22:39 labots
 citēt
Jolan:Grieķi nopelna 500EUR,bet algā grib saņemt 1000EUR.Pārējiem vajag samesties.Kur loģika?

Kā Tu zini cik viņi pelna un cik viņi grib?:-0 ..un Tevis teikto var attiecināt uz jebkuru cilvēku, arī latvieti, somu, igauni un krievu. Algas par mazu, nodokļi par lielu, načalnieki par glupu, utt., utjp.
p.s. Un kopš 2004,gada cik mēs grieķu naudas esam saņēmuši?
Publicēts: 13.07.15 23:27
 citēt
Grieķijas piemērs parādīja, ka bliņdirsēju partijas nevar laist pie varas.... . arī pie mums tādas ir, un ir kuri par tiem balso. Grieķija pateicoties savu vēlētāju stulbumam, pus gadu brauca auzās, ieslīga vēl lielākos sūdos, kaut iepriekš bija uz pareizā ceļa. nav cita varianta, ka, ja esi aizņēmies naudu, izpildi visus priekšnosacījumus, lai to varētu atdot, kaut nāktos pievilkt jostiņas, lai biksiņas nekrīt nost. Mēs to izdarījām.
Publicēts: 14.07.15 06:16
 citēt
Citagaisma:
Jolan:Grieķi nopelna 500EUR,bet algā grib saņemt 1000EUR.Pārējiem vajag samesties.Kur loģika?

Kā Tu zini cik viņi pelna un cik viņi grib?:-0 ..un Tevis teikto var attiecināt uz jebkuru cilvēku, arī latvieti, somu, igauni un krievu. Algas par mazu, nodokļi par lielu, načalnieki par glupu, utt., utjp.

...bet mums nevajag aizdevumu lai algas izmaksātu.Kad mums bija "burbulis" un katrs štruntīgs fotogrāfs teica,ka bez 1000Ls nekustēs no vietas,tad jautājums tika atrisināts ar "cirpšanu".Laiks visu sakārtoja pa plauktiņiem bez milzīgiem aizdevumiem algu izmaksām.
Grieķi nevar atteikties no 13 un 14 algas,priekšlaicīgas pensijas,pensijas 700-800EUR apmērā utt.Ja līdzekļi valstij neatļauj tā dzīvot,tad jāsavelk ir jostas,bet grieķi grib turpināt banketu uz citu rēķina.

ec.europa.eu...
Publicēts: 14.07.15 08:13
 citēt
Jolan:
...bet mums nevajag aizdevumu lai algas izmaksātu.

Šitais nunekādi citaigaismai nepielec...:face-devil-grin:
Publicēts: 14.07.15 08:20 labots
 citēt
Šīrīta ziņu pērle - ierēdņi streikošot, ka viņiem nelietīgā Vācija neizmaksāšot algas... :cry::cry::cry:

Vai tiešām viņi domā, ka viņiem - ierēdņiem - tiem, kuri pilda un tērē valsts budžetu, nebūtu pašiem pienākums sadarīt tā, lai valsts būtu ciknecik finansiāli pašpietiekama? :beaten:
Publicēts: 14.07.15 08:25
 citēt
Citagaisma ir komuņaga/sociālists.Viņam pie visa ir vainīgas bankas,kapitālisti,ļaunie imperiālisti kas apspiež strādīgo grieķu darbaļaužu masu.:haha::haha::face-smile:
Publicēts: 14.07.15 08:51
 citēt
Jolan:Citagaisma ir komuņaga/sociālists.Viņam pie visa ir vainīgas bankas,kapitālisti,ļaunie imperiālisti kas apspiež strādīgo grieķu darbaļaužu masu.:haha::haha::face-smile:
Sāk jau likties, ka tas patiesībā ir Imants Kalniņš!
Publicēts: 14.07.15 11:05 labots
 citēt
Jolan:Citagaisma ir komuņaga/sociālists.Viņam pie visa ir vainīgas bankas,kapitālisti,ļaunie imperiālisti kas apspiež strādīgo grieķu darbaļaužu masu.:haha::haha::face-smile:

1.Grūti man kā amatniekam būt gan komunistam gan sociālistam vienlaikus. Bet tas jau Tevi nemulsina.:-) Birkas krāt ir vieglāk, nekā domāt.
2. Es nevienu nevainoju, tas ir bezjēdzīgi, taču tas ko es daru, ir norādu uz dzīves likumsakarībām. Ja cilvēki tās neredz, vai negrib redzēt, tur nu viņii paši vien vainīgi.
3. Bankas nav vainīgas, tāpat kā ziema nav vainīga pie sniega, un vasara pie saules svelmes, tās vienkārši pilda savu ielikto programmu, funkciju. Tik, manuprāt, cilvekiem vajadzētu saprast banku funkcijas un to ietekmi uz sabiedrību, valstīm un ekonomiku. Bet tas jau algādžiem jau arī nav interesanti.
4. Nedaudz skumdina cilvēku neprasme vai nevēlēšanās kritiski domāt un analizēt, viņu un vēlme blēt kopīgā aitu barā, taču tas nekas jauns nebija Salamana laikos, tas nekas jauns un neparasts nav mūsdienās.
Publicēts: 14.07.15 11:09
 citēt
Citagaisma - CILVĒKI TAK PAŠI IEVĒLĒJA TOS ĀKSTUS!!!

Ja viņi domā ka nauda aug kokos, bet nodokļos nesanāk nomaksāt tik daudz naudas, lai izmaksātu tādas algas/pensijas, tad kurš pie tā ir vainīgs? Bankas???

Bankas viņiem uzspiež saņemt minimālo algu 620 EUR un līdzīgas minimālās pensijas?

Vai tomēr visi skaļi protestēt mākošie sliņķi, kuri paši to noipelnīt, sakārtot sabalansēt negrib?
Publicēts: 14.07.15 11:09
 citēt
Jolan:
Citagaisma:

...bet mums nevajag aizdevumu lai algas izmaksātu.Kad mums bija "burbulis" un katrs štruntīgs fotogrāfs teica,ka bez 1000Ls nekustēs no vietas,tad jautājums tika atrisināts ar "cirpšanu".Laiks visu sakārtoja pa plauktiņiem bez milzīgiem aizdevumiem algu izmaksām.
Grieķi nevar atteikties no 13 un 14 algas,priekšlaicīgas pensijas,pensijas 700-800EUR apmērā utt.Ja līdzekļi valstij neatļauj tā dzīvot,tad jāsavelk ir jostas,bet grieķi grib turpināt banketu uz citu rēķina.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Minimum_wages,_January_2015_%28%C2%B9%29_%28PPS_per_month%29_YB15_II.png

Laiks sakārtoja visu tā, ka puse no darbaspējīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ir pametuši savu valsti. Savukārt grieķi grib dzīvot un strādāt Grieķijā un nevis Londonā, Dublinā, vai Oslo. Bet laimes meklētāju tautai laikam to grūti saprast.
Publicēts: 14.07.15 11:14
 citēt
Citagaisma:
4. Nedaudz skumdina cilvēku neprasme vai nevēlēšanās kritiski domāt un analizēt, viņu un vēlme blēt kopīgā aitu barā, taču tas nekas jauns nebija Salamana laikos, tas nekas jauns un neparasts nav mūsdienās.

Vienmēr ir fascinējusi aitu, kurām nepatīk blēšana ar citām aitām, piesliešanās mazākiem aitu bariņiem un akurāt tāda pati blēšana barā - nav svarīgi, ka forma tā pati, galvenais, lai toņkārta cita.
Citamgaismam, šķiet, ir raksturīgi tas pats, kas lielai daļai citu personu, kuru apziņa veidojusies citā iekārtā - it kā jau ar prātu saprot, ka valsts neko nedod un ka lietu vērtība ir tāda, kāda tā ir, kam, savukārt, pakārtotas algas, kas, savukārt, atstāj ietekmi uz lietu cenu un vērtību arīdzan. Bet tai pat laikā par čaklu strādāšanu uzskata garākas darba stundas (pieņemsim, ka tā, bet tādā gadījumā šim "čaklumam" nav nekāda sakara ar produktivitāti vai gala produkta cenu, ja vien roku darbs kā tāds procesā nav radījis papildu pievienoto vērtību) un vispār, būtu jau labi, ja valsts darbu nodrošinātu... bet, protams, nekādu valsts sektorā strādājošo, visi liekēži...

Te nu ir tas gadījums, kad cilvēks neieredz 2 lietas - rasistus un nēģerus...
Publicēts: 14.07.15 11:16
 citēt
palaidniex:Citagaisma - CILVĒKI TAK PAŠI IEVĒLĒJA TOS ĀKSTUS!!!

Ja viņi domā ka nauda aug kokos, bet nodokļos nesanāk nomaksāt tik daudz naudas, lai izmaksātu tādas algas/pensijas, tad kurš pie tā ir vainīgs? Bankas???

Bankas viņiem uzspiež saņemt minimālo algu 620 EUR un līdzīgas minimālās pensijas?

Vai tomēr visi skaļi protestēt mākošie sliņķi, kuri paši to noipelnīt, sakārtot sabalansēt negrib?

1. Ākstus vēlē visas tautas.:-)
2. Kā jau iepriekš rakstīju, tad bankas nav vis vainīgas bet ir cēlonis. ..un tā ir atšķirība.
3. Domāju, ka Eiropas valstī 620 EUR minimālā alga ir gana maza. Vismaz pajautā par to vāciešiem, vai britiem. Priekš Tevis varbūt tā ir liela.
3. Grieķi visu mūžu prata paši nopelnīt, ..bet pelnīšanas problēmas sākās tad, kad bankas /tāpat kā Latvijā/ sāka mest pakaļ kredītus.
Publicēts: 14.07.15 11:19
 citēt
...bet paskaidro man nesaprašam-1.Kas piespieda Grieķiju ņemt kredītus?
2.Zinot tā jau lielo parādu,kas piespiež ņemt jaunus kredītus??
3.Kāpēc frizierim ir tiesības iziet pensijā no 55 gadi?
4.Ja pēdējo 5 gadu laikā valstij ir tik smagi,kāpēc tiek maksātas 13 un 14 alga?
5.Kāpēc pie šāda ārējā parāda Grieķijā minimālā alga ir 750EUR??
ļoti ceru,ka varēsi argumentēti atbildēt bez ūdens liešanas.
Publicēts: 14.07.15 11:20 labots
 citēt
versatile:
Citagaisma:

Vienmēr ir fascinējusi aitu, kurām nepatīk blēšana ar citām aitām, piesliešanās mazākiem aitu bariņiem un akurāt tāda pati blēšana barā - nav svarīgi, ka forma tā pati, galvenais, lai toņkārta cita.
Citamgaismam, šķiet, ir raksturīgi tas pats, kas lielai daļai citu personu, kuru apziņa veidojusies citā iekārtā - it kā jau ar prātu saprot, ka valsts neko nedod un ka lietu vērtība ir tāda, kāda tā ir, kam, savukārt, pakārtotas algas, kas, savukārt, atstāj ietekmi uz lietu cenu un vērtību arīdzan. Bet tai pat laikā par čaklu strādāšanu uzskata garākas darba stundas (pieņemsim, ka tā, bet tādā gadījumā šim "čaklumam" nav nekāda sakara ar produktivitāti vai gala produkta cenu, ja vien roku darbs kā tāds procesā nav radījis papildu pievienoto vērtību) un vispār, būtu jau labi, ja valsts darbu nodrošinātu... bet, protams, nekādu valsts sektorā strādājošo, visi liekēži...

Te nu ir tas gadījums, kad cilvēks neieredz 2 lietas - rasistus un nēģerus...

Redzi ja par produktivitāti uzskata naudas drukāšanu, tad šādai produktivitātei nav nekādas vērtības.
Esmu no tās pāaudzes, kurš pats strādā un nesaņem nekādu algu!:-) Vai daudzi Latvijas iedzīvotāji var pateikt, ka ne viņš ir kalps kādam, ne pats kādam kalpina?:-) Es to varu! Man pie kājas visas varas, jo esmu atkarīgs tikai no tā ko pats radu un no Dieva svētības!
Tāda ir tā "mana" paudze, kura ofisos papīriņus nepārcilā, bet rada vērtības, ko cilvēki pērk gan Latvijā, gan arī aiz tās robežām!
Publicēts: 14.07.15 11:25
 citēt
3. Domāju, ka Eiropas valstī 620 EUR minimālā alga ir gana maza. Vismaz pajautā par to vāciešiem, vai britiem. Priekš Tevis varbūt tā ir liela.
3. Grieķi visu mūžu prata paši nopelnīt, ..bet pelnīšanas problēmas sākās tad, kad bankas /tāpat kā Latvijā/ sāka mest pakaļ kredītus.

Vai tad kādu PIESPIEDA ņemt kredītus??????????????Lai met pakaļ cik grib.

Tad jau man vajag iesūdzēt tiesā ELKOR veikalu.Viņi deva bezprocenta kredītus un es nopirklu 20 veļasmašīnas un 43 televīzotus un tagad nevaru atmaksāt kredītu.Pēc Tavas loģikas vainīgs ir Elkors nevis es esmu idiņš :face-wink:
Publicēts: 14.07.15 11:25
 citēt
Jolan:...bet paskaidro man nesaprašam-1.Kas piespieda Grieķiju ņemt kredītus?
2.Zinot tā jau lielo parādu,kas piespiež ņemt jaunus kredītus??
3.Kāpēc frizierim ir tiesības iziet pensijā no 55 gadi?
4.Ja pēdējo 5 gadu laikā valstij ir tik smagi,kāpēc tiek maksātas 13 un 14 alga?
5.Kāpēc pie šāda ārējā parāda Grieķijā minimālā alga ir 750EUR??
ļoti ceru,ka varēsi argumentēti atbildēt bez ūdens liešanas.

1. Vai tad es saku, ka kāds piespieda? Latviju taču arī neviens nespieda.:-)
2. Ja frizieris, ziepnieks ir nopelnījis sev pensiju, viņš var iet tajā kaut vai no 40 gadiem.:-) Tā kā Latvijā pensiju nauda jau divreiz ir izsaimniekota, tad mums pensijas nedraud pat 80 gados. Bet tā jau ir mūsu problēma un nevis grieķu.
3. Tapēc, ka tā dara Latvijas činavnieki, tā dara Vācijas činavnieki, tā dara visā Eiropā! Tāda ir Eiropas ierēdniecības kultūra.
4. Tāpēc ka par zemāku algu cilvēki nestrādā Grieķijā.
Publicēts: 14.07.15 11:27 labots
 citēt
Citagaisma:

1. Ākstus vēlē visas tautas.:-)
2. Kā jau iepriekš rakstīju, tad bankas nav vis vainīgas bet ir cēlonis. ..un tā ir atšķirība.

1. Un tad? Kaut kā mūsu āksti nav aizņēmušies TIK NENORMĀLUS kredītus nemainīgi lielu pašu spēkiem nenopelnāmo algu saņemšanai... (Ir tā jādara???)
2. Dīvaina loģika -ja ir kāds, no kura var aizņemties, tad tas obligāti ir jādara, nesaprotot, ka būš aizdotais jāatdod??? Tik pat labi ja ir iespēja tad var apzagt? Mjāāā... PĒRLE! Goda vārds!
3. Kāpēc Latvijaiā, kur minmālā alga ir 320 EUR un citām vastīm ar arī par Grieķiju mazākām algām, būtu tagad "jāsametās" un jāpalīdz nabaga grieķīšiem, kuri nenoliedzami ir bezjēgā pārsrādājušies, samesties algas apmēru saglabāšanai, neskatoties uz to ka paši tādas nespēj sev sapelnīt? Varbūt musm iziet ielās, lai mums aizdod alku pareizināšanai ar 4 un kādam, vislabāk Grieķiem par totagad ir jāmaksā?
4 Kā tad - ja tev ir pieejama bezmaksas paika, nevis pašam nopelnīt, tad kurš ir vainīgs - bezmaksas paikas piedāvtājs (atceries - BEZMAKSS labdarības nav - kāds par to tāpat samaksā), vai tas, kam ir izvēle - ēst āķi, vai baroties pašam?
Publicēts: 14.07.15 11:29 labots
 citēt
Jolan:

Vai tad kādu PIESPIEDA ņemt kredītus??????????????Lai met pakaļ cik grib.

Tad jau man vajag iesūdzēt tiesā ELKOR veikalu.Viņi deva bezprocenta kredītus un es nopirklu 20 veļasmašīnas un 43 televīzotus un tagad nevaru atmaksāt kredītu.Pēc Tavas loģikas vainīgs ir Elkors nevis es esmu idiņš :face-wink:

1. Eiropas kultuŗa nepiekopj fiziskus spaidus, tie ir aziātu ieroči. Eiropā motivē.:-)
2. Grieķi nevienu nesūdz tiesā. Bet tava piemēra gadījumā, ja tu Elkoram nevari atdot kredītu par 20 veļasmašīām un 43 televīzoriem, tā ir Elkora problēma, jo tikai muļkis var privātpersonai novēlēt tik daudz nevajadzīgas tehnikas.
3. Tieši tamdēļ manas ziepes var nopirkt tikai par reālu naudu, un nevis es tās izdalu veikaliem "uz realizāciju".
Publicēts: 14.07.15 11:32
 citēt
Par pensionēšanās vecumu laikam neko neesi dzirdējis un argumets,ka pa zemāku samaksu nestrādās vispār iespārda.
Tu pats strādājot nopeniji piemēram 300EUR,bet algu gribi saņemt 750EUR.Te ir divi varianti-labāk/ražīgāk/vairāk strādāt vai ņemt aizdevumu.Grieķi izvēlas otro variantu un Tu viņus atbalsti.Kruta.
Publicēts: 14.07.15 11:33
 citēt
Citagaisma - nojēga par valstu garntijām un valstu kredītiem Tev ir patiesi nožēlojama...

Valstu finansējums un valstu kredīti, parādi, aizņēmumi "mazliet" atšķias no komerckredītiem...
Publicēts: 14.07.15 11:33
 citēt
Kļūdīties var visi, gan cilvēki, gan valstis. Būtiski ir savas kļūdas labot, un tas ir tas ko grieķi negrib ne personiskā, ne valstiskā līmenī. Un tad, ja citādi nesaprot, paliek pārbaudītais tautas līdzeklis - pēriens!
Publicēts: 14.07.15 11:38 labots
 citēt
Jolan:Par pensionēšanās vecumu laikam neko neesi dzirdējis un argumets,ka pa zemāku samaksu nestrādās vispār iespārda.
Tu pats strādājot nopeniji piemēram 300EUR,bet algu gribi saņemt 750EUR.Te ir divi varianti-labāk/ražīgāk/vairāk strādāt vai ņemt aizdevumu.Grieķi izvēlas otro variantu un Tu viņus atbalsti.Kruta.

1.Pensionēšanās vecumam Latvijā nav nozīmes, jo par tām kapeikām neormāls cilvēks izdzīvot nevar.
2. Tā ka dzīvoju no tā, ko pelnu, tad manai gribēšanai ir maza nozīme, ja tā nesaskan ar varēšanu.:-)
3. Ko greiķi vēlas Tu nemaz nevari saprast.:-)
Publicēts: 14.07.15 11:40
 citēt
GunarsII:Kļūdīties var visi, gan cilvēki, gan valstis. Būtiski ir savas kļūdas labot, un tas ir tas ko grieķi negrib ne personiskā, ne valstiskā līmenī. Un tad, ja citādi nesaprot, paliek pārbaudītais tautas līdzeklis - pēriens!

Grieķi paskatījās kā tas notiek Latvijā, un saprata, ka labāk mācīties no svešām klūdām.
Publicēts: 14.07.15 11:44
 citēt
Citagaisma:
1.Pensionēšanās vecumam Latvijā nav nozīmes, jo par tām kapeikām neormāls cilvēks izdzīvot nevar.
2. Tā ka dzīvoju no tā, ko pelnu, tad manai gribēšanai ir maza nozīme, jo tā nesaskan ar varēšanu.:-)

1. Nav? patiešām nav??? Kā tev šķiet kā veidojas pensijas, kur ņēmas nauda to izmaksām? Un vai patiešām pensionēšanās vecuma izmaiņās to nekādi neietekmē?
2. Neesi nekad gribējis streikot, lai neko nemainot savā noslogotībā saņemtu 3x vairāk naudas? Neesi apmeklējis referendum, piketējis, streikojis?
3. Es domāju grieķus saprast ir vienkārši - viņi negrib zaudēt ne centa no ienākumiem, pie kuriem pieraduši. Kaut paši nenopelna tik, cik saņem...

Izmetot no EUROzonas, apgaismība atnāktu zibenīgi. Tad nu varētu paši plūkt naudu no kokiem un dzīvot cepuri kuldami...
Publicēts: 14.07.15 11:45
 citēt
Citagaisma:
GunarsII:Kļūdīties var visi, gan cilvēki, gan valstis. Būtiski ir savas kļūdas labot, un tas ir tas ko grieķi negrib ne personiskā, ne valstiskā līmenī. Un tad, ja citādi nesaprot, paliek pārbaudītais tautas līdzeklis - pēriens!

Grieķi paskatījās kā tas notiek Latvijā, un saprata, ka labāk mācīties no svešām klūdām.

Un - pēkšņi viņiem dubultos algas un norakstīs parādus? :money:

patiešām? :exciting:
Publicēts: 14.07.15 11:51 labots
 citēt
palaidniex:
Citagaisma:
2. Tā ka dzīvoju no tā, ko pelnu, tad manai gribēšanai ir maza nozīme, jo tā nesaskan ar varēšanu.:-)

1. Nav? patiešām nav??? Kā tev šķiet kā veidojas pensijas, kur ņēmas nauda to izmaksām? Un vai patiešām pensionēšanās vecuma izmaiņās to nekādi neietekmē?
2. Neesi nekad gribējis streikot, lai neko nemainot savā noslogotībā saņemtu 3x vairāk naudas? Neesi apmeklējis referendum, piketējis, streikojis?
3. Es domāju grieķus saprast ir vienkārši - viņi negrib zaudēt ne centa no ienākumiem, pie kuriem pieraduši. Kaut paši nenopelna tik, cik saņem...

Izmetot no EUROzonas, apgaismība atnāktu zibenīgi. Tad nu varētu paši plūkt naudu no kokiem un dzīvot cepuri kuldami...

1. Būtiski penisonēšanās vecums neko neitekmē, ja neizdari kā savulaiku to izdarīja bijušais prezidents Bērziņš. Bet tad es vēl pārāk jauns un glups biju.
2. Nekad neesmu gribējis strikot, jebšu streikoju tad kad pats gribu. Ja esmu naudīņu nopelnījis varu aiztreikot kauč vai uz Maroku.:-) Es naudu nesaņemu, es strādāju un pelnu to, un tas laikam ir viena no mūsu dažādu domu cēloņiem, jo Latvijā ir vesels lērums algādžu un liekēžu, bet maz pelnītāju. Kopš "brīvības cīņu" laikiem neesmu ne piketējis, ne savādāk protestējis.
3. Tās ir Tavas domas par Grieķiem.
4. Ja izmetot no eirozonas Grieķija atgrieztos tanīs laikos, kad viņi vēl nebija iestājušies, manuprēt, viņi ne mirkli nedomātu un ar prieku paliktu pie savām drahmām, tieši tāpat kā poļi pie zlotiem.
Publicēts: 14.07.15 11:52
 citēt
Kungi, es gribētu teikt- jā, katrs pats atbild par to ko tas dara, bet tomēr, valsts nav tikai nosaukums, tai ir arī par saviem pavalstniekiem jādomā. Tāpēc mums ir politiķi, padomnieki un nozaru vadītāji.
Arī par kredītiem taisnība tik tālu, ka neviens nespieda, bet tajā pašā laikā LB vadītājs Rimševics neskaitāmas reizes brīdināja, ja stūrējam greizi. Tajā brīdī vajadzēja mūsu gudrajiem piebremzēt tautu, jo galu galā, ne jau tikai atsevišķi pasažieri sēž grāvī, bet gan visa valsts iestūrēja. Ir iespējams regulēt banku darbību, to ierobežot, kaut vai paņemam, cik gadiem bija jāpaiet, lai sāktu runāt par ''nolikto atslēgu'' likumu?
Ar ko mēs atšķiramies no citām valstīm, pie kurām mums būtu jātiecas, tad tas ir maznodrošinātā aizsardzība. Nedrīkst valsts neizdarības tik dikti atsaukties uz katru konkrētu pilsoni, ka tas paliek vispār bez mitekļa, tas nevar piedeklarēties, nevar atrast darbu.

Viens jautājums- kā jūs vērtējat to, ka veikalā džinsu bikses maksā (lētākā gadījumā 10 euro Vācijā), bet vidēji lētais gals ap 20- 30 euro? Jums ir zināms, ka jebkura brenda džinsi nāk no Ķīnas un tur ražotā apģērba gala cena grozās ap 3.60 euro/gb? Jūtam starpību? Vai to naudu nopelna mūsu strādnieks, vācu, grieķu vai zviedru? Nē, to starpību saņem daži naudas maisi. Varat mani pieskaitīt sociālistiem, komunistiem, bet par šo tēmu arvien vairāk runā tieši Vācijas prese un TV. Tas uztrauc arī pašu ķīnieti. Nebūs ķīnietis vairs gana lēts, atradīs lejas kontinentā ražotājus, bet darbavieta uz Vāciju vai Latviju neatgriezīsies nekad. Mums vajadzētu no tā mācīties, rast tehnoloģijas, izmantot mazāk attīstītas valstis, spēt ekspluatēt citu valsti, bet mēs esam par stīviem, skaitliski mazi, sašķelti utt. Protams, ir jau darboņi, kuri to dara gan Krievijā, gan Āfrikā, bet nav tādas izteiktas tendences. Tie ir atsevišķi darboņi, par viņiem dzirdam maz. Lai kaut ko tādu realizētu, nav arī pietiekošu līdzekļu, lai varētu cīkstēties ar nopietniem pasaules spēlētājiem biznesa laukā.
Cik ilgi mūsu politiķu, pašvaldībnieku vizītes un pieredzes aprobežosies ar tūrisma braucieniem un deju/dziesminieku pavadīšanu?
Publicēts: 14.07.15 11:52
 citēt
palaidniex:
Citagaisma:

Vispār jau algas viņiem ir kļuvušas stipri zemākas, tāpta kā pensijas. Tā, ka neko viņi neprasa dubultot.
Publicēts: 14.07.15 11:56
 citēt
Citagaisma:
palaidniex:

Vispār jau algas viņiem ir kļuvušas stipri zemākas, tāpta kā pensijas. Tā, ka neko viņi neprasa dubultot.

Skaitļi rāda, ka stingri nepietiekami. Jo neskatoties uz to budžets to nespēj finansēt...
Tātad - kāpēc citiem ar vēl mazākām algām tas būtu jāsponsorē?
Publicēts: 14.07.15 11:58
 citēt
Citagaisma:
1. Būtiski penisonēšanās vecums neko neitekmē, ja neizdari kā savulaiku to izdarīja bijušais prezidents Bērziņš. Bet tad es vēl pārāk jauns un glups biju.

Lieliska nojēga par sistēmu - gada citāts - jidrita!
Publicēts: 14.07.15 12:00
 citēt
palaidniex:
Citagaisma:

Lieliska nojēga par sistēmu - gada citāts - jidrita!

Tieši tamdēļ, ka ir kāda nojēga.:face-wink: Man nevajaga šādu sistēmu, kuru organizē un pārvalda manageri un činavnieki, es pats sev varu sakrāt.
Publicēts: 14.07.15 12:09
 citēt
Atsevišķas pensijas neveido sistēmu
Ir runa par kopējo katlu un fināla ciparu in un outbond...

Un tad pastāsti, ka pensionēšanās vecums un darbaspējīgo(nodokļus maksājošo)/pensionāu skaita attiecība nunekādi šo finanšu shēmu neietekmē...
Publicēts: 14.07.15 12:13
 citēt
ar to pensiju ir kā ar burkānu kārts galā ēzelītim.... ej ej, un domā, ka kaut kad pie tā tiksi :D
Publicēts: 14.07.15 12:15 labots
 citēt
talavietis:ar to pensiju ir kā ar burkānu kārts galā ēzelītim.... ej ej, un domā, ka kaut kad pie tā tiksi :D

esošo pensionāru pensija un paša pensija, ko iespējasms saņemsi nākotnē ir 2 dažādas leitas...

grieķijā problēmas rada nevis nākotnes pensijas, bet jau šodien tās budžetu žņaudz šodienas pensijas
Publicēts: 14.07.15 12:27 labots
 citēt
palaidniex:
talavietis:ar to pensiju ir kā ar burkānu kārts galā ēzelītim.... ej ej, un domā, ka kaut kad pie tā tiksi :D

esošo pensionāru pensija un paša pensija, ko iespējasms saņemsi nākotnē ir 2 dažādas leitas...

grieķijā problēmas rada nevis nākotnes pensijas, bet jau šodien tās budžetu žņaudz šodienas pensijas

---------

Da labi, man tas tāpat skaidrs, neesmu es mucā vien audzis.. Pasaules lietu kārtību esmu apguvis kopš 92. gada nemitīgi to uzlabojot valstīs, kur daudzas lietas sen atrisinātas. Tas bija atkāpei- humors, nekas vairāk.
Personīgi, es grieķus sen būtu izlidinājis kā korķus no eurozonas, nemāki saimniekot, nav vieta parazītiem. Te vairs nav runa par to kā vajadzēja saimniekot, bet kā vajadzēs saimniekot, lai varētu izlīst no sūdu bedres, kur viņi tagad atrodas. Tik jautājums- mēs lienam ārā no tās jeb tikai ķepurojamies un pašiem šķiet, ka svīstam pietiekoši?
Publicēts: 14.07.15 12:29
 citēt
talavietis:
palaidniex:

---------

Da labi, man tas tāpat skaidrs, neesmu es mucā vien audzis.. Pasaules lietu kārtību esmu apguvis kopš 92. gada nemitīgi to uzlabojot valstīs, kur daudzas lietas sen atrisinātas. Tas bija atkāpei- humors, nekas vairāk.
Personīgi, es grieķus sen būtu izlidinājis kā korķus no eurozonas, nemāki saimniekot, nav vieta parazītiem. Te vairs nav runa par to kā vajadzēja saimniekot, bet kā vajadzēs saimniekot, lai varētu izlīst no sūdu bedres, kur viņi tagad ir. Tik jautājums- mēs lienam ārā no tās jeb tikai ķepurojamies un pašiem šķiet, ka svīstam pietiekoši?

bingo!
Publicēts: 14.07.15 12:43 labots
 citēt
Amizanti, ka ar ķīniešiem baida tad, kad:
a) vismaz ASV nupat cenšas ražošanu paŗcelt atpakaļ uz štatiem, jo, arvien pieaugošie apjomi Ķīnā liek "saraut" un rodas problēmas ar kvalitāti un kvalitātes kontroli, kas paliek par dārgu
b) vismaz ASV nupat cenšas ražošanu paŗcelt atpakaļ uz štatiem, jo pieaug sociālais spiediens un zīmolam ir labi "meid in jūesei
c) Ķīna pati ir kļuvusi par luksusa zīmolu vienu no galvenajiem tirgiem, pateicoties lielajām summām, ko, maksājot kapeikas par džinsiem, pārējā pasaule Ķīnā ir sagrūdusi. Attiecīgi, ir spiediens no valdībām celt ražošanu atpakaļ, Ķīnai atstājot specifiskākus segmentus - pateicoties dažādiem izrakteņiem, Ķīnā elektroniku ražot vienmēr būšot lētāk.

Un par džinsiem... Protams, ka visas izmaksas rodas tikai Ķīnā sašujot. Nevienam nav ne jātaisa audums (ok, pie pāris miljoniem bikšu partijā tie 4 dolāri VAR būt ar visu audumu), ne jāčeko kvalitāte, ne tās bikses, galu galā, jādabū līdz centrālai noliktavai un vēlāk pa veikaliem. Meitēniem veikalā, kas loka bikses, nes pareizos izmērus, slauka veikalu un stāv kājās līdz pat 13 stundām dienā arī var neko nemaksāt. Bet algas gan viņām vajag cilvēcīgas, ja!
Par veikalu nav jāmaksā. Fotogrāfs, lai būtu bildīte, ko ielikt internetā? nafig! Maksāt kādam, kas iegulda savu piķi un šo shēmu organizē? Pff, d**sā *ist nos naudasmaisus, nevajag!
Pa tavam būtu labi - džinsovoje izģeļije no 1, labi, ja vismaz dažāda izmēra, viena fasona bikses par 10 dolāriem gabalā visai pasaulei. Pilnai laimei pietrūkst aļļuminovoje izģeļije no 1 - folijas cepurītes...
Sliktu piemēru izvēlējies. Es drusku zinu par džinsu bikšu ražošanu un cik tas izmaksā mikroskopiskās partijās - un kur ir iespējams, ceļot apjomu, mazināt izmaksas - un cik.
Ir jau forši populistiski izraut 1 piemēru ar 1 ražošanas posma vai cikla cenu - bet piegādes ķēde ir daudz garāka. Un tas, ko tu negribi atzīt - ir normāli, ja tas, kurš ORGANIZĒ, arī NOPELNA. Un ir normāli, ka viņš nopelna vairāk - jo, galu galā, tieši tas cilvēks uzņemas risku vispār kādu pieņemt darbā, kaut ko ražot un mēģināt pārdot. To tu nesaproti, lai arī it kā saproti. Tas ir tas iekšējais konflikts, par kuru rakstīju :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt