talavietis: Es domāju pavisam citu, ne par to, cik jāmaksā Ķīnā, bet gan par to, ka Vācijā bez darba sēž džinsu šuvējs.
Tu būtu gatavs maksāt €60 par tiem pašiem džinsiem, kas tagad maksā €15, tikai lai tas šuvējs būtu nodarbināts? Jo klāt nāk ne tikai viņa alga (uz vienām biksēm varētu būt kādi €7-15 pieaugums ar visu nodokli), bet arī energo cenas, apdrošināšanas, nekustamā ipāšuma nodokļi fabrikai, pareiza (un dārga) ražošanas atkritumu utilizācija? Audumus jau arī būtu jāražo Vācijā vai Itālijā - tur arī ražo. Negribi zināt cenu atšķirības
talavietis: Es domāju pavisam citu, ne par to, cik jāmaksā Ķīnā, bet gan par to, ka Vācijā bez darba sēž džinsu šuvējs.
Tu būtu gatavs maksāt €60 par tiem pašiem džinsiem, kas tagad maksā €15, tikai lai tas šuvējs būtu nodarbināts? Jo klāt nāk ne tikai viņa alga (uz vienām biksēm varētu būt kādi €7-15 pieaugums ar visu nodokli), bet arī energo cenas, apdrošināšanas, nekustamā ipāšuma nodokļi fabrikai, pareiza (un dārga) ražošanas atkritumu utilizācija? Audumus jau arī būtu jāražo Vācijā vai Itālijā - tur arī ražo. Negribi zināt cenu atšķirības
----------- Kāpēc ne? Zini, ka liela daļa vāciešu pirms gadiem 20 un vairāk nepirka Polijā ražotus celtniecības materiālus, bet meklēja kaut dārgākus, tomēr made in West Germany? Tas pats bija ar ķīniešu izstrādājumiem. Protams, ka tagad nav vairs daudz izvēles, nospieda uz ceļiem tā vai tā, jo palika bez darba un pērk ķīnieti saviebtu ģīmi. Kāpēc Šveice nepērk no valstīm produkciju, kur piem. izmantots bērnu vai vergu darbs? Arī jēgas no to 10 euro džinsiem ir tik, ka tie krājas grēdā, bet iziet no mājas nav ar ko
Diesel dārgam galam audumu ražo Japānā, tas ir 6 kārt krāsots un pavisam cits audums. Bikses maksā 300 un vairāk, atkarībā no modeļa exsemplāru skaita.
talavietis: Arī jēgas no to 10 euro džinsiem ir tik, ka tie krājas grēdā, bet iziet no mājas nav ar ko
Diesel dārgam galam audumu ražo Japānā, tas ir 6 kārt krāsots un pavisam cits audums. Bikses maksā 300 un vairāk, atkarībā no modeļa exsemplāru skaita.
Nu un ja tie 60 eur džinsi būtu tādi paši? Un labie maksātu 300, bet dārgie dīzeļi - 700? Un daļu dīzelīšu kādreiz šuva Rīgā - gan ne džinsas, bet citus apģērbus, nebūt ne lētākos )
Par krekliem... Meitas klasesbiedrs-gejs sacija ka jega kreklus pirkt tukai primark...maxa apmeram 8 gbp Visos "dargajos" veijakos esot tieshi tadi pashi, tikai dargaki
imgfoto:Par krekliem... Meitas klasesbiedrs-gejs sacija ka jega kreklus pirkt tukai primark...maxa apmeram 8 gbp Visos "dargajos" veijakos esot tieshi tadi pashi, tikai dargaki
Em, jā, starp citu - tikai no visa kreklu sortimenta parasti 1-2 veidi ir labi. Pārējie nasing spešal. Ir man 1 krekls, pirkts pirms gadiem 7, viss čiki - reti valkāju, jo pogas tādas, ka bez kaklasaites negribas vilkt. Citādi - audums, forma, siluets - ļoti labi. Tai pat reizē pirku citus - pilnīgs meh.
Alibaba:ko raudat sīkstuļi, šujiet klozītes pie drēbnieka un staigāsiet dziedādami un negrauzīs sirdsapziņa par nabaga aziātu bērneļu izmantošanu
--------------- Kad biji pēdējo reizi pie drēbnieka? Es pēdējo pāris gadu laikā reizes 4 laikam. Vienmēr rindas nedēļas garumā, kā minimums. Fig sapratīsi, šķiet, it kā bezdarbs...?
Alibaba:ko raudat sīkstuļi, šujiet klozītes pie drēbnieka un staigāsiet dziedādami un negrauzīs sirdsapziņa par nabaga aziātu bērneļu izmantošanu
--------------- Kad biji pēdējo reizi pie drēbnieka? Es pēdējo pāris gadu laikā reizes 4 laikam. Vienmēr rindas nedēļas garumā, kā minimums. Fig sapratīsi, šķiet, it kā bezdarbs...?
1,5 gad atpakaļ bet es neraudu par zemajām vai augstajām drēbju cenām vai ka mūsu šuvējiem nav darba, tas viss ir fufelis, garlaicīgi sīkumi un mani vispār neinteresē. Drēbes un apavaus pērku reti un tikai uz mega izpārdošanām kad atlaides ap 70-80%, tad sapērkos ilgam laikam. Man nekur nav jāsteidzas, neesmu blondīne kas ierauga skatlogā smuku lupatu un vajag uz sitiena, zinu ka 2x gadā lielie veikali taisa sezonas preču izpārdošanu. Maijā piemēram nopirku vairākus rieker zābakus rudenim/ziemai pa 15-30 EUR, visai kvalitatīva manta kas cauru ziemu tirgojās pa 60-120. Lupatas vislabāk UK pirkt, noķeriet lielos SALE un daudz kvalitatīvāku mantu nekā Rīgas uzskrūvētajos butikos dabūsiet par smiekla pāris poundiem. Viens tāds krekls pirksts pirms 8 gad pa 5 poundiem vēl tagad izskatās kā jauns, guļ uz muguras kā uzliets, lai gan man garai maikstij vienmēr problēmas ar krekliem, vai nu plecos pa šauru vai piedurknes pa īsu vai arī plandās kā bura
Jolan:Eiropa par jebkuru cenu grib iedot piķi Grieķijai.Tas jau paliek smieklīgi.
nu vvz kādi tur ir blakus iemesli, bet mēdz gadīies, ka ir jāiedod papildus, lai tehniski parādītos iemesls izcelt ārā vairāk no tā kas jau reiz ir iedots... Nemēģinu apgalvot, ka tas ir šis gadījums, bet neredzu iemeslu šo izmest no iespējamo iemeslu saraksta...
Citagaisma: Bet grieķi nevēlas doties uz svešām zemēm laimi meklēt un tamdēļ arī dumpojas kā var. Arī grieķi nevēlas maksāt par Eiropas baņkieru kļūdām jebšu alkatību. ,,bet latvietim jau skauž, ka kādam mugurkauls ir, darot to, ko reņģēdājs nevar.
Abloms atkal Citplanētietim - varenais dumpotājs grieķis ņēma un salūza. Reformas apstiprinātas: financenet.tvnet.lv...
Jēga bija iztērēt 25 miljonus euro par referendumu, lai nedaudz padumpotos un beigās piekāptos? Būtu labāk uzreiz piekāpušies - būtu par 25 miljoniem mazāks parāds..
Bet grieķiem jau tas mugurkauls pēc Citplanētieša šiziskajām domām.
Ребята, вы что-то совсем не о том говорите. Джинсы, мерседес.
Давайте о насущном:
"Чтобы помочь Афинам, Латвия возьмет в долг на международных финансовых рынках 240 миллионов евро".
И что это значит для нас?
- Когда мы присоединились к еврозоне, мы вошли и в Европейский механизм стабильности. Эти деньги одалживает ЕМС, но, если правительство Греции решит этот долг не отдавать, он ложится на плечи не ЕМС, а гаранта.
Андрис Страздс:
На самом деле полагаю, что сумма латвийских заимствований в пользу Греции будет значительно больше. При этом заметим, что мы уже внесли в механизм стабилизации еврозоны 88 миллионов евро.
Поясним, что страны еврозоны, взяв в кредит ради Греции, фактически выполняют роль гарантов греческой задолженности. Это все равно что если ваш родственник или друг взял в банке кредит на кругленькую сумму, а вы выступили в роли гаранта. И если ваш друг вдруг перестает платить по кредиту, то тогда эта обязанность вернуть чужие деньги автоматически переходит на вас.
Таким образом, если Греция в установленные сроки не начнет возвращать взятые в долг у еврозоны средства, что наверняка (!), то тогда латвийским налогоплательщикам придется, как гарантам, возвращать банкам те деньги, которые Латвия ради Греции взяла в банках.
Mackie: Таким образом, если Греция в установленные сроки не начнет возвращать взятые в долг у еврозоны средства, что наверняка (!), то тогда латвийским налогоплательщикам придется, как гарантам, возвращать банкам те деньги, которые Латвия ради Греции взяла в банках.
а ты, коль такой знающий, про это дай ссылку из ресурсов не на русском языке и не из басен киселя. а то тут развел - наверняка, да придется, да сотни миллионов. а почему не 5000 триллионов на лабусов не повесить?
а ты, коль такой знающий, про это дай ссылку из ресурсов не на русском языке и не из басен киселя. а то тут развел - наверняка, да придется, да сотни миллионов. а почему не 5000 триллионов на лабусов не повесить?
Молодой человек, вы как, читаете вообще, прежде чем писать? Имя Андрис Страздс вам ничего не говорит? На латышском ссылка любезно предоставлена выше.
Молодой человек, вы как, читаете вообще, прежде чем писать? Имя Андрис Страздс вам ничего не говорит? На латышском ссылка любезно предоставлена выше.
ну и где по этой ссылке вы, немолодой, нашли про "деньги, которые Латвия ради Греции взяла в банках" ? или вот это чудо "Чтобы помочь Афинам, Латвия возьмет в долг на международных финансовых рынках 240 миллионов евро"? в лучшем случае слышали звон, но не поняли от куда он. а в худшем - вы провокатор батенька!
Nezinu, tiksim pie kādas feinas Grieķijas salas? Jo mums aizņēmuma procenti ir 0.000001%, bet grieķijai aizdot par 20%. Sajūtu atšķirību?
wily2 дал хороший линк с картинками, материал из которого я уже использовал в соседней теме:
Дать в долг стране, которая лидер по долгам? Ребят, рост экономики евросоюза за 2014-ый год составил 1.4%. При этом экономика больше, чем на 70% состоит из услуг, в еврозоне дефляция и ставка ЕЦБ 0.05%, ставка по депозитам 0.2%. Не стоить питать иллюзий, что кто-то из дебиторов (Греция) вдруг создаст производство с высокой добавленной стоимостью, инвестиции в которое вернуться с более чем 5% маржой. Острова, разумеется, никто отдавать не будет. Да и зачем они кому-либо? Россия вон полуостров отжала и сколько теперь инвестиций это требует - не сосчитать. Поэтому любой отпущенный долг Греции - это заранее проигранная позиция. Но шаг вынужденный, надо же рост ВВП ЕС показывать
Nē, kārties nav laika, jāstrādā. Uzrakstīju Elikam. Ja vēl kādam liekas, ka tā varde ir sajaukusi adreses šizofrēniskajai kvēkšķēšanai, tad uzrakstiet arī jūs.
KVAA-II:švaks organisms, politikā tādiem nav ko darīt
ja nebūsi pamanījis, aptiekas ielas stipendiāt, šeit ir FOTOSAITS! Atgādinu vēlreiz - lapa par fotolietām, nevis kaut kāda garā vāju cilvēku, kas cīnās ar uzmanības trūkumu, terapijas iespēja. Savus topikus par pēeseres, ekonomiskajām "aktivitātēm" un citām h**ņām vari sarullēt un iespraust sava motorollera izpūtējā. Eksperts, ibio...
KVAA-II:Parunājos par politiku ar vienu paziņu - saka ka Ciprs - MALACIS ! Grieķijas vadītājs - spēja nobalansēt uz naža asmens un spēja izspiest sev bonusus, nepazaudējot varu, bet tikai to vēl nostiprinot.
Jau iztēlojos kā jūs abi kopā sitāt kurpi pret zemi:
Ciprs [kurpe] [kurpe2] malacis [kurpe] [kurpe2] spēja [kurpe] [kurpe2] izspiest [kurpe] [kurpe2] sev [kurpe] [kurpe2] bonusus [kurpe] [kurpe2].
KVAA-II:es atkal zinu citu teicienu Var protams - neinteresēties par politiku, bet tad pienāks brīdis, kad politika interesēsies par tevi
Man pie vienas vietas tā tava politika un tās interese par mani, it īpaši ja tu esi tas politiķa piemērs. p.s. Politika ir izdomājums, lai cilvēkus novārstu no darbiem uz visādām intrigām un cīņu par varu, bet man savas varas pietiek, un svešas nevajaga.
Citagaisma: p.s. Politika ir izdomājums, lai cilvēkus novārstu no darbiem uz visādām intrigām un cīņu par varu, bet man savas varas pietiek, un svešas nevajaga.
Es gan tik skarbi neteiktu. No visiem civilizācijas izgudrojumiem es visaugstāk vērtēju tieši mūsdienu valsts struktūru un funkcionēšanas mehānismu. Augstāk par riteņa, šaujampulvera, elektrības, mikrobu, atombumbas, relativitātes teorijas u.tml. atklāšanu/izgudrošanu. Un bez politikas mūsdienu valsts nedarbosies.