Šis nepilsonis maz ko saprot no objektīviem. Lai gan man konkrēti interesē pēc iespējas garāks un lētāks tesārs, ko var uzpogāt uz manas piecpadsmitās Sigmas. Tā kā Sigmas fīča nav pikseļu skaits, tad man teorētiski pilnīgi pietiek ar to ko dod ārā 29 industārs. p.s. Man patika savulaiku kā zīmē jašinons un rokors uz maniem divačiem, vot gribu saprast vai to pašu zīmējumu es varu gribēt uz minidigitāļa.
Šis nepilsonis maz ko saprot no objektīviem. Lai gan man konkrēti interesē pēc iespējas garāks un lētāks tesārs, ko var uzpogāt uz manas piecpadsmitās Sigmas. Tā kā Sigmas fīča nav pikseļu skaits, tad man teorētiski pilnīgi pietiek ar to ko dod ārā 29 industārs. p.s. Man patika savulaiku kā zīmē jašinons un rokors uz maniem divačiem, vot gribu saprast vai to pašu zīmējumu es varu gribēt uz minidigitāļa.
Ja ieliksi starp kameru un objektīvu kkādu tiltšift plati, saknipsēsi +/- 6x6 kadru "pa rūtiņām" un sastiķēsi softiski, tad dabūsi 1:1 šā formāta efektu - plikam, jopcikcikreizīgam kropam nebūs ne mazākās smakas no tā ko objektīvs projicē uz lielāka formāta.
Sigmai var likt virsū tos dīvainos C-mount objektīvus - tur lērums visādu - arī Pentax Cosmicar sērija (ražo arī pavisam jaunus - www.dpreview.com... )
šie objektīvi ir gaiši un rada +/- "telpas" efektu arī uz mazas matricas, bet nu saprotams tur kosmiska starpība pat līdz FF kur nu vēl 6x6.
Sigmas matrici jāizmanto tur kur tā der - jābliež koši krāsainas lietiņas, labā gaismā ar dūšīgu asuma dziļumu.
Sigmas matrici jāizmanto tur kur tā der - jābliež koši krāsainas lietiņas, labā gaismā ar dūšīgu asuma dziļumu.
+++
Tik divas nelaimes, ..kamera tika man dikti lēti un netīk man tās dikti košās lietiņas. p.s. Spoguļsigmas dēļ sava filtra ir digti parocīgas infrai. p.p.s. Tie C-mount stikliņi iet uz bezspoguļiem, bet mana Sigma tomēr ir spogulene.