labscilveks:Varbūt kādam ir pārdošanā Helios 40-2 85mm f/1.5 vai arī Samyang 85mm f/1.4 Canon?
Nopērc veikalā , Krievi taču viņu tirgo shop.zenit-foto.ru... , pavasarī šie izlaida JAUNO ar pārstrādātu dizainu tagad fokusa gredzens pa pusi stikl Vecā modeļa cena veikalā 234,01 EUR
priore:man tāds ir, baisi lietots. Helios 85mm F/1,5. Bet attēls joprojām OK. Fokusēšanās gredzens strādā plūstoši, jo pirms pusgada iztīrīja veco smāķi un ielika jaunu, nesacietējušu. Ir ar visu pārejas gredzenu uz Canon, nopirku, lai izmēģinātu, kā bildējas. Ja būs ''iedvesma'' varu pamēģināt vēlreiz. AF trūkums man ir liels trūkums. Iesaku šitā vietā pirkt 85mm F/1,8 ar USM. Neesmu salīdzinājis fona neasumu, savulaik Bildes te taisīja sava objektīva pārdošanas kampaņu, slavēja tieši to neasumu.
Filmēšanai AF nav vajadzīgs. Ja Tev vairs nav "iedvesma" par cik pārdotu?
Par lietota pārdošanu godīgi sakot nezinu , tas ir gana lētas MŪSDIENĀS bet leģendārss stikls , kad Krievijas rublis nokritās vienubrīd viņš nāca zem 200Eur . Pa 200Eur viņus tirgoja diezgan masveidīgi , tad arī vissi kas gribēja sapirkās. Pardot , parāk maziņš cipar lai būtu jēga un REIZĒM tomēr viņu pamēģināt portretiem gribas .Būtība maz nepieciešama VAIRUMAM manta kuras esamība nuu tā IR un viss.
priore:man tas objektīvs, lai ar leģendārs, bez skrāpējumiem uz lēcām, tomēr korpuss no lietošanas apbružāts krietni. Vai filmēšanai der, nezinu. Es būtu priecīgāks, iemainot , teiksim, pret kādu Samyang cirkulāro, ti, 8mm zivsaci, kas lietota maksā no 110 - 170 €. Tā teikt, reti izmantojamu pret reti izmantojamu. Te viena zivsace tika tirgota, bet bez noņemamās saules blendes.
www.ss.lv..., bet tas laikam ir ar nenoņememu saules blendi. var pats noņemt, bet tad nav kur uzmaukt aizsargvāciņu.
Tā "Blende" ir korpusa daļa jo viņam baigi būtiski kādā lenķī uzluek to blendi , ja uzliek nepareizi ši pamatīgi griež stūrus