forum.gif
ORWO Chrom attīstīšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / ORWO Chrom attīstīšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.07.15 18:44
 citēt
Sveiki, speciālisti!

Man ir mājās fotofilmiņa, kurā niekojoties fočēju sevi, brāli un māju, kurā dzīvojām.
Filmiņu gribu attīstīt, jo brālim tuvojas apaļa dzimšanas diena un pieņemu, ka kāda manis bildēta bilde viņam sildīs sirdi vairāk kā cits nieks. Tikai ir viena problēma- neviens nekur negrib (vai nevar) attīstīt ORWO Chrome UT21 fotofilmiņu.

Bet gan jau ir KĀDS variants, vai ne?

Ceru uz atsaucību un palīdzību! :face-smile:

Aija
Publicēts: 20.07.15 20:04
 citēt
Kur šodien var dabūt neesošā valstī (Vācijas demokrātiskajā valstī) ražotu filmu? Pie tam, ja pareizi atceros, tā ir diapozitīvu filma....visticamāk, bildēšana pa tukšo
Publicēts: 20.07.15 20:11
 citēt
Juris. Kārtējo reizi pillā.
Publicēts: 20.07.15 20:55
 citēt
oi, vecais, moins, kai ģēlas?
Nav īpašas acķirības, vai tīsta orwo, vai kodaku. Pa lielam taspac, ja tīsta kinofilmu ar skaņas ceļu ;)
Nu, ja Teu ir foto, tad jāmeklē bēdubrāļi. Šekureku vēl kāds pasaulē, iedomājies, ir radiniekus bildējis (vai tas var būt?) un ir žēlojies par līcīku šaizi ;)

photo.net...

Katrā ziņā, aiznes uz pulkvežbriežielu, ja tur saka, ka variantu nau, tad žēli jānopūšas.
Publicēts: 20.07.15 21:32
 citēt
Jurčiks būs kādu alu ņemis pār mēru:0 Bet ja nopietni UT21 var attīstīt taču GALĪGI nav to vērts , viņam jau 2-3 gadus pāri termiņam bija vairs tikai Dzeltenbrūns tonis. Tagad svaigākai filmiņai būs visaz savu 25 gadi kopš dzimšanas. Wolefenas rūpnīcā stradāja Krievu oficieru madāmmas pārsvarā ,kā Krievijas armija izvācās tā rūpnīcu slēdza nebija vairs reāli kasstrādā. Bet istenībā ORWO Dia pēc pirmās attīstīšanas un pirms galināšanas ir ļoti smakgraudaina melnbalta filma :) Tiesa nezinu kā var dabūt nost krāsu slāņus nebojājot BW attēlu. :)
Publicēts: 20.07.15 21:37
 citēt
Vēl ap kādu 97-98.gadu bija nopērkama ORWO negatīvā filma, bet izrādījās neciešami graudaina. Kādas pāris biju paņēmis izmēģināt, bet sapratu, ka tas kaukāds ķīnīzeru kantoris, kurš nopircis DDRa preču zīmi.
Publicēts: 21.07.15 12:19
 citēt
Situācija sūdīga, bet nav pilnīgi bezcerīga.Esmu niekojies kādus gadus 5 atpakaļ ar orwām, attēla pazīmes ieguvu, tādas moderni-mākslinieciskas. Tīstiju izmantojot standarta C41 ķīmiju, dipu protams vispirms melnbaltajā zupā peldināju. Process gan nebija standarta, ja mēģināsu standarta un tīstītavas darbinieku nepamanīs ko dod tīstīt, tad atnākot pakaļ notīstītajai filmai vari norauties pa purnu no visa tīstītavas kolektīva.
Kad tā filma ir izbildēta?
Publicēts: 21.07.15 16:01
 citēt
TesMens:Ar kādu fotoaparātu bildēji? Vai objektīvs Tev labs? esmu dzirdējis, ka tieši objektīvs esot svarīgs, tāpēc tāda interese.

Daudz ko dzirdēt var. Ne jau visam vajag uzreiz ticēt.
Publicēts: 24.07.15 17:31
 citēt
vēl vari pamēģināt jvk uz šarlotes ielas, kādreiz tur bija čalis, kas man manuāli tīstīja savdabīgas filmiņas.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):