forum.gif
Laitrūms
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Laitrūms
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.07.15 12:50
 citēt
Nofočēju bildi RAW+JPG, JPG bilde laba - gaismas, WB utt, RAW ielādējot Laitrūmā bilde paliek pa vismaz stopu tumšāka, kas bija jāizdara, lai Laitrūms nemaina neko RAWam? Man šitāda šņaga jau bija bijusi, tik neatceros ko es toreiz izdarīju - iestatījumos skatījos, bet tiešām neatceros. :( HELP :shame:
Publicēts: 21.07.15 13:17
 citēt
Tas ir kaukāds defoltais gļuks daudziem konvertoriem. Tieši tāpat uzvedas arī DxO un, biš mazākā mērā, arī ACDSee.
Publicēts: 21.07.15 13:29
 citēt
"Set default develop settings" ir janoreseto.
Publicēts: 21.07.15 13:30
 citēt
Bet Tu jau viņas tāpat apstrādā. Datus jau reāli Tu nezaudē, tā kā vispār no worries. ;)
Publicēts: 22.07.15 14:51
 citēt
Man bija tādi pati problēma. Tad man kāds pazīstams fotogrāfs ieteica noņemt fotoaparātā (pie Menu) visas korekcijas un uzstādījumus. Palīdzēja ;)
Publicēts: 22.07.15 15:10 labots
 citēt
Nu vecīt ir labi. Ja neatceries, kā nosvinēji dzimeni un kā noregulejiLR tas ir labi, galvenais neielaist paģirās. Ā, nu novelc saulenes.
Publicēts: 22.07.15 22:33
 citēt
Importejot fotogrāfijas lightroom pie korekcijas opcijām (meklēt sadaļā apply during import) jāatzīmē ZEROED. Ja fotogrāfijas jau ir lightroom katalogā, tad apstrādes sadaļā pie scenārijiem ( presets) jāatrod identiski opcija zeroed, uzklikšinot, visu nonullēs :)
Publicēts: 23.07.15 01:28
 citēt
Līdzīgi, mazliet atšķirība algoritmā , none nekādus lightroom"uzlabojumus"neliek klāt , zeroed atgriež izejas pozīcijā. es parasti lietoju zeroed :)
Publicēts: 23.07.15 02:10
 citēt
Es biju domājis,ka, ja fotogrāfiju importēšanas procesā ir aizmirsts atzīmēt none vai zeroed un tās rādās ar programmas korekciju, tad izmantojot apstrādes sadaļā presetu zeroed var šo apstrādi nonullēt. Jebkurā gadijumā lai vispār saglabātu RAW failu kaut kādā formā,fotoaprāts saglabāsānas procesā jau pielieto savu specifisku algoritmu :)
Publicēts: 23.07.15 09:24
 citēt
Man ar Nikon bildējot šiatais baigi kaitināja, jo bilde no aparāta par 90% ir laba un var gandriz neko nedarit. Tachu tikko keliec Lr, tā DDM!
Tagad vispirms veru vaļā ar NX-D, konvertēju tiff'us jaunā mapītē un tad tos lādēju Lr. Diemžēl citu variantu nav. Bet nu lai vai kā tas ir ātrāk nekā p*sties ar ktru bildi no jauna.
Publicēts: 23.07.15 10:41
 citēt
Man jūsu problēmas :)
Publicēts: 23.07.15 12:15
 citēt
Varbū šī cita lieta ir, ja tik tiešā paliek tumšāka bilde, bet man RAW profils vienmēŗ stāv uz standart nevis to kas kamerā bija uzlikts un līz ar to bilde citāda. Ņemam laitrūmā uzliekam to profilu kas bij un ir labāk drusku.
Publicēts: 23.07.15 12:21 labots
 citēt
Cafe_Racer:Man ar Nikon bildējot šiatais baigi kaitināja, jo bilde no aparāta par 90% ir laba un var gandriz neko nedarit. Tachu tikko keliec Lr, tā DDM!
Tagad vispirms veru vaļā ar NX-D, konvertēju tiff'us jaunā mapītē un tad tos lādēju Lr. Diemžēl citu variantu nav. Bet nu lai vai kā tas ir ātrāk nekā p*sties ar ktru bildi no jauna.

Varbūt vajag fotoaparāta displejam kontrastu/gaišumu nogriezt?:D Tā jau pirmā vieta, kur tirgziņi sakruķī kameras veiktspēju, lai tirgotu savus izstrādājumus.
Publicēts: 23.07.15 12:38
 citēt
Fandango, Tu taču nedomā, ka fotoaprāta atmiņas kartē RAW tiek saglabāts kā kilograms gaismas? Tādēļ jebkurā gadijumā, jau fotoaparātā notiek informācijas kodēšana, kas atkarīga no tehnoloģijas un var atšķirties.
Diskusijas jautājums bija kā izdarīt, lai lightroom pēc iespējas, neko pats nemaina, Par apstrādes programmu atškīribām jāsalīdzina konkrētas opcijas, grūti pateikt, gan jau kāds ir pētijis vairāk ?
Publicēts: 23.07.15 17:29
 citēt
Tak kameras displejā bildīte ir tikai JPEG paraugs. Ja uzliksi netīšām lai bildē melnbaltu un neskatīsies kameras ekrānā, kas notiks? Gribat teikt ka visas bildes tagad Laitrūmā būs monohromas? Protams ka nē.
Publicēts: 23.07.15 18:26
 citēt
Protams, ka kameras displejā bildīte vienmēr izskatās skaistāk, it sevišķi saulainā dienā un ja blakus ir skaistas modeles :face-glasses:
Zeroed opciju varu izmantot arī pie lightroom vispārigajiem scenārijiem apstrādes sadaļā, none opcijas manuprāt tur nav.
Publicēts: 23.07.15 19:21
 citēt
Fandango ko nozīmē pēc noklusējuma ?, bet ja man nepieciešams to izmantot apstrādes procesā, cik saprotu cilvēkam attēli jau ir lightroom katalogā. kurā vietā tasir develop sadaļā. Kuru lightroom versiju Tu lieto ???
Kastani, RAW pēc būtības nevar būt monohroms.Protams tas satur informāciju melnbaltā variantā ,bet tā konkrēti attiecas uz katru krāsu kanālu,Gaisma pēc būtības arī nav balta, bet veidojas krāsainai gaismai sajucoties kopā. tādēļ ja Tu fotogfrafē MB režīmā, tad tas jau ir pārveidots RAW :)
Publicēts: 23.07.15 20:05
 citēt
ATF:
Kastani, RAW pēc būtības nevar būt monohroms.Protams tas satur informāciju melnbaltā variantā ,bet tā konkrēti attiecas uz katru krāsu kanālu,Gaisma pēc būtības arī nav balta, bet veidojas krāsainai gaismai sajucoties kopā. tādēļ ja Tu fotogfrafē MB režīmā, tad tas jau ir pārveidots RAW :)

Nu bļin, Tev laikam neaizlec. Ko Es Mēģināju pateikt? To ka raw datiem nav tāda melnbaltā režīma, un velns viņ sazin vēl kādi režīmi. Ir tikai sausi pikseļu vērtības dati un ir JPEG paraugs ekrānā kuru Tu vari sagrozīt jau iepriekš kādā stilā gribēsi, bet ja fotogrāfē raw formātā (kas pat nav formāts), tad kartiņā tiek saglabāti tieši šie dati, bet ja JPG, tad dati aiziet mēslainē. Tāpēc, pēc būtības, nemaz nav iespējams ka laitrūmā kautkas ir savādāk kā bija Tava ekspozīcija. Protams ja jau importējot nav uzlikts ka visam automātiski jau veic labojumus pats laitrūms.
Publicēts: 23.07.15 23:07
 citēt
Es arī brīnos, jo develop sadaļa varu atrast zeroed , bet none nekādi.Es tā saprotu, ka none opciju var izmantot tikai importējot foto, bet zeroed opcija ir pieejama arī pēc tam.
Publicēts: 24.07.15 01:08
 citēt
Kastanim ir taisnība, tas ko redzi uz kameras ekrāna ir jpg bilde, tur nerāda rawu, kad LR skaties rawu tad tur tiešām rādīs rawu nevis jpg, ja uzliksi raw + jpg un iekopēsi abas bildes LR tad redzēsi kad uz LR jpg rādīsies tāds pats kāds bija uz fočika ekrāna bet raws būs tumšāks jo tur ir visa informācija ko sensors ir noķēris, tādēl raws ir jāapstrādā un jāpačakarējas lai bilde būtu tāda kādu tu to redzēji fotoaparāta ekrānā! To taču vajadzētu saprast! Taču ja bildē raw tad jāzin kas tas par zvēru un ko tas ziemā ēd. :D nevis ka tagad tā būs bilde kura rādas uz fočika un uz datora būs milzu manipulācijas iespējas! pareizi ka pie rawa būs jāstrādā lai tu dabūtu viņu kaut vai tādu kādu redzēji uz ekrāna.

un nākamais! LR protams var uzspiest auto koriģēšanu bet tas būs baigais mēsls, kā arī ja bildes LR iekopēsi kā DNG tad būs baigās auzas . Ja gribi strādat ar rawiem un izmantot iespēju kad bilde no rava tiek uztaisīta pēc kaut kā sakarīga jau sākumā tad jāizmanto ir Capture One Pro! Viņa katru rawu izskata pēc situācijas, konkrētās matricas un bildi uztaisa sakarīgu, daudz sakarīgāku kā LR, jo LR visas bildes uztver varetu teikt vienādi, bet Capture one skatās rediģē pēc attiecīgā sensora īpašībām. tas tā nedaudz nost no tēmas, bet noderīgi!
Publicēts: 24.07.15 01:25
 citēt
LR var iestatijumos spiest ko grib, bet tas nemainīs būtību ka RAW ir informācijas bluķis ko ir noķēris sensors, un to ko tu redzi tajā brīdī uz sava fotoaparāta ir jau izgrebta figūra, ieliksi to neapstrā∂ato bluķi LR un tu arī redzēsi bluķi kurš ir jāapstrādā, bet LR variantā viņam nav ne jausmas ko ar to bluķi bija izdarijusi kamera kad tu skatijies fotoaparātā! Tas tāpat ka aiziet pie cita meistara un skaidrs ka cits meistars neredzējis iepriekšējā meistara darbu uztaisīs pavisam kaut ko citu, varbūt līdzīgu, bet ne tieši tādu pašu!
Publicēts: 24.07.15 07:37 labots
 citēt
ruberoiids:Varbū šī cita lieta ir, ja tik tiešā paliek tumšāka bilde, bet man RAW profils vienmēŗ stāv uz standart nevis to kas kamerā bija uzlikts un līz ar to bilde citāda. Ņemam laitrūmā uzliekam to profilu kas bij un ir labāk drusku.

Kurā vietā tev raw profils stāv uz standart?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):