Lieta tāda, ka nesen saņēmu dāvanu no viena bijušā aktīvā fotoamatiera - filmu kameru Nikon F70 komplektā ar objektīvu AF Micro Nikkor 60mm 1:2.8D. Pats esmu Canon-ists un viss mans patreizējais aprīkojums attiecīgi ir šai sistēmai. Izpētot dāvanu, nācās konstatēt, ka pašu fotoaparātu nez vai lietošu, jo tam ir specifiskas un nelādējamas baterijas. Pie tam man jau ir viena Canon filmeniece ar četru AA lādējamo bateriju gripu, kuru gan tāpat nelietoju, toties tā ir gatava darbam jebkurā brīdī. Toties papētot netā objektīvu, nosecināju, ka tas ir samērā augstu vērtēts un arī nelēts (ebay pārdoto cena robežās no 200-350 EUR). Kā tas nereti gadās, tad negaidītas dāvanas var sagādāt arī papildus problēmiņas. Tā arī šoreiz : skaidrs, ka šīs mantas nepārdošu, jo dāvanas pārdot nav pieņemts, bet pielietojuma iespēja objektīvam nav vienalga. Bez tam man jau ir viens macro objektīvs Canon EF 100mm 1:2.8 USM, kuru arī vispār nelietoju : stāv plauktā. Pirkt speciāli jaunu Nikon body, kuram uzlikt uzdāvināto objektīvu arī nav diez kas no finansiālās loģikas puses. Tad nu radās doma pakonsultēties šeit fotoblogā : varbūt te kādu interesētu mana Canon makroobjektīva maiņa pret kaut cik sakarīgu Nikon body? Cik noprotu, tad šim objektīvam uz jaunajiem Dxx00 modeļiem nestrādās autofokuss.
Caur pārejnieku uzlikt to nikona makriķi uz canona, ticība neļauj? Viss protams ar roku jārgoza būs, bet makriķim ša vai tā autofokuss parasti vairāk traucē kā palīdz.
60uz5komats6:Caur pārejnieku uzlikt to nikona makriķi uz canona, ticība neļauj? Viss protams ar roku jārgoza būs, bet makriķim ša vai tā autofokuss parasti vairāk traucē kā palīdz.
Tas ir variants, bet pārejniekus arī nemet pakaļ par velti vai : www.salidzini.lv...
Canonam bez problēmām der NIKON stikli ar lētu nesarežģītu pāreju ~10-20Eur robežās. Iesaku tikai IZVĒLĒTIES tāas kas ir "Aptaustāmas" tas ir uz vietas veikalos , jo mazie dzeltenie draudziņi taisa visa brīvi tā lai var uzmaukt jebkuram "Apmēram Nikon" stiklam uz "Apmēram Canon" līdz ar to pielaides ir vismaz 1/3mm robežās un smagākiem stikliem tā lufte bessī. Bet tā parasti no kādu 2-3 ražtāju 2-3 eksemplāriem var izvēlēties pat ļoti labu eksemplāru. NIKON stikli vecie seviški macro ir ļoti asi bet ar specifisku krāsu stilu , tie velk biški uz zaļgan dzeltenu. Katrā ziņā Canon vecās paudzes AF stikli blakus nestāv NIKON vecajai paaudzei.
Cafe_Racer:Ieliec tajā F70 Kodak Ektar 100 filmiņu un nobliez vienu dārzu makro režīmā Tev patiks!
Slinkums un laika arī nav. Macro tomēr nav mana interese, tāpat kā filmiņas.
Bet ja nu kādam tā interese ir, tad Canon 100mm 2.8 par gandrīz puscenu vēl tiek piedāvāts. Cenā zem 250 gan būtu grēks nolaisties. Ebay aiziet pat pa 300 : www.ebay.de...