forum.gif
Nik pret Topaz ...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nik pret Topaz ...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.07.15 19:54
 citēt
Tad nu tā. Nezinu vai jau ir bijis, bet lai iet.
Kurš ko labāk izmanto, Nik (Google) piedāvāto produktu, jeb Topaz (Topaz Labs?)? Un kāpēc!?
Publicēts: 29.07.15 20:07
 citēt
Kastanis: (Topaz Labs?)
Topaz nav labs, jo tam nav perspective correction.
Par nik neko nēsu dzirdējis.
Publicēts: 29.07.15 21:25
 citēt
Nik Suit ietilpst "DFine", "Analog Efex Pro", "Color Efex Pro", "Silver Efex Pro", "Viveza".
Publicēts: 30.07.15 15:18
 citēt
plugini tie ir, es izmantoju dfine, un no efex pro 1nu vai divus filtrus... lai gan to pašu var ar pliku šopu, bet protams slinkums... :)
Publicēts: 30.07.15 16:50
 citēt
Izmantoju silverefex kā fotošopa plaginu. Dažreiz sanāk dikti feini, citu reizi nē. Katram mērķim savi līdzekļi. Plusi tādi, ka preseti dod labu sākuma atspērienu, šopā ilgāk jādarbojas un jāzin, ko gribas dabūt.
Publicēts: 30.07.15 17:18
 citēt
Vai tad kāds zin Viveza vispār ko analogu?
Publicēts: 30.07.15 17:47
 citēt
Atvainojos visiem, kas nesaprata, bet tie ir divi (populārākie) PS (Arī LR) plagini, un Es nebiju padomājis jautājumā ka kāds šos plaginus izmanto kā atsevišķas programmas. Tāpēc jautājums vairāk PS lietotājiem, jo tomēr ar layeriem un blendig modes var vairāk panākt vēlamo efektu no šiem plaginiem.
Tāpēc šoreiz jautājums bija tiešām vairāk lietotājiem kas šos izmanto kā plaginus.
Pats lietoju Nik, jo Topaz neesmu mēģinājis, un nu Nik Suit man ļoti patīk, bet gribu saprast vai ir jēga meklēt vai tam Topazam ir pat triāls.
Publicēts: 30.07.15 20:49
 citēt
Kastanis:
Tāpēc jautājums vairāk PS lietotājiem, jo tomēr ar layeriem un blendig modes var vairāk panākt vēlamo efektu no šiem plaginiem.

Ja par konvertēšanu uz MB vai krāsu pontiem, tad Tu runā muļķības - vairāk vienmēr var panākt ar šopu darot tieši to ko tev vajag - ar plaginu presetiem "vairāk var panākt" tikai tad ja nesaproti KĀ panākt un tupa palaid plaginu kurš izbirdina paraudziņus - izvēlies, vēl plusā piegrozi un gatavs - esi ""veicis apstrādi".

Ja par citām darbībām, tad nav viena softa izstrādātāja kuram viss būtu labs - ja vajag ātru zonu korekciju tad Viveza no Nik, ja vecas dāmas gludināt, tad Portraiture no Imagenomic, ja fonu griezt tad Primatte no Red Giant, ja izmēru maiņa drukai, tad Genuine Fractals utt. - katram ražotājam ir viens vai max pārītis labu produktu - pārējie ir tupa piekarināti sūdi komercijai.

Nik ir ok - tam ir Viveza un labs asinātājs (ja prot ar to rīkoties un saprot kurai konkrētai vajadzībai asina), bet pārējais viņiem... neeksistē uz pasaules "labi" BW konverteri vai "krāsefekti" tiem kas ar pindzeli neprot uzjaukt jebkuru toni no 6 pamatkrāsām vai kuri nakts vidū nespēj nobērt ko dod katrs no krāsu filtriem lietojot tos uz melnbaltās filmas.

Kā var derēt instruments tam kas nav iemācījies ko ar to drīt? Vēljovairāk kā šo faktu var ietekmēt ražotāja logotips?
Publicēts: 30.07.15 21:04
 citēt
Fandango:ja plagins, tad zinu, izmēģināju to Nik plaginu. Nepatika, likās ļoti amatierisks un neprecīzs salīdzinoši ar Ps paša iespējām iezīmēt, ko vajag, izplūdums, kādu vajag un aiziet.
Ja nesanāk ātri, iesaku izmantot taustiņus navig'[acijai pa izvēlnēm un apakšizvēlnēm, nevis ar peli. Tad viss aiziet. Runāju par PC, uz MAC man tas nesanāk, līdz ar to MacOS man vienkārši neder.

Pag, pag Nik Software ir ražotājs kam to plaginu jūra - kuru tad taisni izmēģināji?

Un ko tad Mac neļauj atšķirībā no pīša? (uz šito nevajag atbildēt)
Publicēts: 30.07.15 21:10
 citēt
Fandango: ļoti amatierisks un neprecīzs salīdzinoši ar Ps paša iespējām iezīmēt, ko vajag

Jā piekrītu - bet ne "ļoti" - ar roku vienmēr varēs precīzāk, bet Viveza vienkāršākiem darbiem met maskas sekundes desmitdaļās - šāda apstrāde prasa 2-3min - mazāk kā vienam slānim masku uzcept iekš PS - a te tādu vajadzētu uiuiui:

Publicēts: 30.07.15 21:39
 citēt
Nu tieši par to Es runāju. Rupji sakot, na*uj man visus tos toņus katrai krāsai zināt no galvas un visus tos sū*us, ja pats galvenais beigās tāpat ir gala bilde. Un ar plaginiem un filtriem to visu var panāk 15x ātrāk. Nu nav vairs tie laiki. Viss mainās straujāk nekā jūsu 60tajos gados iegūtā fotogrāfa izglītība. Gaisma, fizika nemainās, bet veids kā panāk tieši to pašu rezultātu gala produktā gan. Zinu ka saniknošu daudzus šeit, bet godīgi sakot... ir taču jaunajiem arī jāmācās kas jauns.
Publicēts: 30.07.15 21:45
 citēt
Kastanis:Nu tieši par to Es runāju. Rupji sakot, na*uj man visus tos toņus katrai krāsai zināt no galvas un visus tos sū*us, ja pats galvenais beigās tāpat ir gala bilde. Un ar plaginiem un filtriem to visu var panāk 15x ātrāk. Nu nav vairs tie laiki. Viss mainās straujāk nekā jūsu 60tajos gados iegūtā fotogrāfa izglītība. Gaisma, fizika nemainās, bet veids kā panāk tieši to pašu rezultātu gala produktā gan. Zinu ka saniknošu daudzus šeit, bet godīgi sakot... ir taču jaunajiem arī jāmācās kas jauns.

Tev nav taisnība - 100 un 1000x ātrāk, bet tikai pie noteikuma, ka zini ko dari (rubī krāsu un krāsu konvertāciju pēc to būtības/principa - (kas nav sarežģīti :D )) - ja nerubī, tad Tu "sasniegsi" tikai to ko Tev proga automātiski izmetīs - un viss :D Piedevām ja nākošreiz sabildēsi citos gaismas un toņu apstākļos, tad nevarēsi vairs atkārtot savu "sasniegumu" jo robots izmetīs pilnīgi ko citu :)
Publicēts: 30.07.15 21:47 labots
 citēt
Fandango:1. Es jau bildējot skatos, lai nevajadzētu izmantot pat PS

Nu to Tu avīzei ne reklāmai (tādai par ko ko maksā ar) vari atļauties. Nē nu tas skatoties ko bildē - aprasojušu aliņu tikai bez šopa jābildē, bet tērpus zaļā mežā grūti pabildēt kad lapu vēl nav - bet ar šopu mierīgi
Publicēts: 30.07.15 21:55
 citēt
Maris:
Kastanis:Nu tieši par to Es runāju. Rupji sakot, na*uj man visus tos toņus katrai krāsai zināt no galvas un visus tos sū*us, ja pats galvenais beigās tāpat ir gala bilde. Un ar plaginiem un filtriem to visu var panāk 15x ātrāk. Nu nav vairs tie laiki. Viss mainās straujāk nekā jūsu 60tajos gados iegūtā fotogrāfa izglītība. Gaisma, fizika nemainās, bet veids kā panāk tieši to pašu rezultātu gala produktā gan. Zinu ka saniknošu daudzus šeit, bet godīgi sakot... ir taču jaunajiem arī jāmācās kas jauns.

Tev nav taisnība - 100 un 1000x ātrāk, bet tikai pie noteikuma, ka zini ko dari (rubī krāsu un krāsu konvertāciju pēc to būtības/principa - (kas nav sarežģīti :D )) - ja nerubī, tad Tu "sasniegsi" tikai to ko Tev proga automātiski izmetīs - un viss :D Piedevām ja nākošreiz sabildēsi citos gaismas un toņu apstākļos, tad nevarēsi vairs atkārtot savu "sasniegumu" jo robots izmetīs pilnīgi ko citu :)

Es nerunāju par stulbeņiem foto jomā, jo pamatlietas ir jāzin. Šaubos vai kāds vispār tos viņu automātiskos prīsetus izmanto. Un Es nerunāju par māmiņu tipa fotogrāfiem/ēm kas kas sākuši izmantot PS tikai tāpēc ka kāds teica ka tas tur fotošops esot labāks par instagram aplikāciju.
Publicēts: 30.07.15 22:10
 citēt
Kastanis:Es nerunāju par stulbeņiem foto jomā

Kāpēc stulbeņiem? Izskaidrot šo "komiksu" nespēj virs 90% fotogrāfu:

Bet tie kuri perfekti konvertē BW var gan izskaidrot.

Un uzjaukt no 6 krāsām visas pārējās prot tikai cilvēki kas minimāli 3 gadus ir gleznojuši un krāsumācību galvā borējuši

Pārējie cilvēki nav stulbeņi - vienkārši viņi fotošopu var lietot tikai ļoti virspusēji sasniedzot virspusējus rezultātus. Robots ir instruments - jāzin ne tikai kā viņu vadīt, bet GALVENAIS uz kādu rezultātu šo vadīt.
Publicēts: 30.07.15 22:44
 citēt
Fandango:Zaļā gaisma no lapām, protams, nav lāga sagremojama, bet tāda tipa bildēšanā izvēlaas tik visnu vai dažas bildes, kuras apstrādā, un nedomāju, ka plagini ir labāki par veikli izmantotu Ps.

Tik pat labi Tu vari teikt, ka PS ekšeni nav ātrāki... plagins jau nav nekas cits kā citi vadības kloķi tam pašam šopam - kloķi kas aptver veselu čupu (konkrētai funkcijai vajadzīgo) fīču un tās nav jāčakarē katra atsevišķi.
Publicēts: 30.07.15 23:05 labots
 citēt
Māri, visu cieņu, bet kad man būs tik daudz gadu cik Jums tagad, tad mana prakse būs tikpat liela foto lietās kā jūsu, un nevienam tādu komiksiņu vairs nevajadzēs.

To diemžēl, vai par laimi, neviens nevar noliegt!
Publicēts: 30.07.15 23:12
 citēt
Kastanis:Māri, visu cieņu, bet kad man būs tik daudz gadu cik Jums tagad, tad mana prakse būs tikpat liela foto lietās kā jūsu, un nevienam tādu komiksiņu vairs nevajadzēs.

To diemžēl, vai par laimi, neviens nevar noliegt!

Piedod, bet ko dara ar krāsām es zināju - 16-17 gadu vecumā (savādāk mani izsviestu no vidusskolas) neko nerubīdams no fototehnikas (tās ir 2 atšķirīgas lietas) - no tā, ka kalendāri ilgi mīcīsi šatera pogu un sāksi skūt pauri prātīgāks nekļūsi - jāmācās.
Publicēts: 30.07.15 23:34
 citēt
Nē tiešām bez kādiem uzbraucieniem - nav neviena cilvēka kas nebūtu izkodis krāsu mixa principu un varētu vienalga ar kādiem instrumentiem tikt pie rezultāta - es pat pazīstu cilvēku kurš to ir izkodis digitāli, bez pindzeles:

www.bilzukaste.lv...

var pazvanīt viņam un sarunāt, lai iemāca.

un nav cilvēka kas operē ar BW nezinot pamatus - bet tie nav grūti - tos pat netā var atrast.

Un kad lietas skaidras, tad tikai atliek spriest kurš plagins ātrāks un ērtāks - tas ir viss ko var apspriest - rezultātu viņi paši netaisa.
Publicēts: 31.07.15 00:47
 citēt
Man silverefex`ā labāk patīk bildes uz melnbalto konvertēt - tur visi vajadzīgie rīki vienkopus pa kategorijām smuki sagrupēti.
Publicēts: 31.07.15 00:54
 citēt
wiencmuzikanc:Man silverefex`ā labāk patīk bildes uz melnbalto konvertēt - tur visi vajadzīgie rīki vienkopus pa kategorijām smuki sagrupēti.

Lūk arī konkrēta atbilde par plagina jēgu - "rīki ok sagrupēti" - plagins nerada šedevrus, tas sataisa +/- virzienu privjuškas un sagrupē stroķus ar kuriem tās piegriezt līdz jēdzīgam rezultātam.
Publicēts: 31.07.15 08:58
 citēt
Tagdiņ ir atlaides, ķer ciet www.topazlabs.com...
Publicēts: 31.07.15 17:57
 citēt
Pfff... 400 un cik tur dolāri par visu paku. Garām.
Nik bija tik kādi 110 euro.
Publicēts: 31.07.15 20:54
 citēt
Bija agrāk Topaz. Ar roku sanāk daudz glītāk, jo fotošops ir gana labi apgūts.
Publicēts: 02.08.15 15:09
 citēt
A cik ilgi lietoji to Topaz, ikdienā, jeb tikai reizēm?
Publicēts: 02.08.15 18:22
 citēt
Kastanis:A cik ilgi lietoji to Topaz, ikdienā, jeb tikai reizēm?

Tu man jautā?
Palietoju varbūt reizes piecas. Lieta, bez kuras var ļoti lieliski iztikt.
Publicēts: 02.08.15 19:55
 citēt
Es nesaprotu...ko tur tajā štrunta komiksā nesaprast? Krāsu kanāli attēloti vērtību skalās (values). To pašu var panākt lietojot atbilstošos filtrus....Kur tur āķis slēpjas?
Publicēts: 02.08.15 22:59 labots
 citēt
_VA_:Ar roku sanāk daudz glītāk, jo fotošops ir gana labi apgūts.

Es jau ar, ka ar to ... Adobes sūda PS var smuki apstrādāt un manam cilvēciskajam stilam galvenais labs digitālais grauds, jau no fotoaparāta vajadzīgs, vo!
Man jau ar mīļotais fotoaparāts "Trust 715 Powerc@m Zoom" labi palīdz.
Publicēts: 03.08.15 11:09
 citēt
Esmu izmantojis abas. Vairāk gan NIK. Bet no abiem iesaku Lightroom :D NIK tikai atsevišķiem effektiem.
Publicēts: 04.08.15 00:14
 citēt
Laitrūms protams. Mans ritms parasti ir šāds: uz HDD no SD, Bridge sašķiroju, importēju jau labās Lightroom, tad uz PhotoShop, kur ar Nik (kontrolpunkti utt.) un layer blending pabeidzu. Importēju atpakaļ Lightroomā un exportēju uz HDD vairākās kopijās un izšķirtspējās.
Tā arī visa pēcapstrāde. Nemaz tik daudz nav.
Publicēts: 04.08.15 01:07
 citēt
Par ko vispār iet runa kas ir Nik un Topaz?
Publicēts: 04.08.15 09:57
 citēt
ritms... ibio... ritmam ir jābūt galvā, sižetā, uzstādījumā - nevis apstrādes rutīnā.... galerijā maz ko atradu tādu, par ko vērts būtu censties... pietiek ar instagramu un snapseed...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):