Lūgums ieteikt kādu uzdevumam atbilstošu filmu skeneri. Uzdevums ir saciparot tēva melnbalto negatīvu arhīvu, kurš savulaik tapis uz 35mm un 60mm filmām. Apjoms iespaidīgs (160 filmas) un pirmajā tuvinājumā šķiet, ka ap 10% bilžu ir kaut kas vairāk kā vienkārši ģimenes arhīvs. Līdz ar to pats prastākais rīks šoreiz tā īsti nederēs.
Budžets? 750/850tie epsoni. Tie gudrinieki, kas šeit rakstīs par imakoniem un nikoniem diezvai ir skanējuši vecas saskrāpētas melnbaltās filmas lielos daudzumos.
Bužets šaireiz varētu būt otršķirīgs jautājums, jo diezi vai šādam uzdevumam paredzēts rīks varētu būt iromātiskā cenā. Negribētos nopirkt kārtējo mēslu.
es teiktu, ka jāuztaisa paštaisīts verķis ar ko ātri visu var nociparot izmantojot digi kameru. nu kautkas šitāds - cdn3.lomography.com...
rezultātā man sanāca, ka filmu var ievilkt kompī pāris minūtēs bez jāšanās ar epsonu rāmīšiem. Kvalitāte ir vecajām filmām pieņemama. Un pēc tam šedevrus jau var nest pie Imaconiem vai domāt kā saskenēt izstādes formātam.
MaKa:Lūgums ieteikt kādu uzdevumam atbilstošu filmu skeneri. Uzdevums ir saciparot tēva melnbalto negatīvu arhīvu, kurš savulaik tapis uz 35mm un 60mm filmām. Apjoms iespaidīgs (160 filmas) un pirmajā tuvinājumā šķiet, ka ap 10% bilžu ir kaut kas vairāk kā vienkārši ģimenes arhīvs. Līdz ar to pats prastākais rīks šoreiz tā īsti nederēs.
No Vaarda var iznomāt Coolscan 8000, teiksim par 80EUR/mēn
MaKa:es teiktu, ka jāuztaisa paštaisīts verķis ar ko ātri visu var nociparot izmantojot digi kameru. nu kautkas šitāds - cdn3.lomography.com...
Kur tas digi iebāzts un kāpēc tā blicene no augšas gaismo?
Digi fotografē no ārpuses, tieši pretī kadram, vēlams, lai gaisma telpā būtu mazāk kā zipenes radītais kastē un kastē būtu vēlama vienmērīga/mīksta gaisma. Pameklē googlē arīcitus piemērus-"diy film digitizer"
Kropli ar to kasti - lietoju veidu kur no makrostikla līdz slaidam viss ir tumsā un tālāk jau vienalga vai pastāvīgā vai zipene galvenais, lai viss smuki uz vienas ass.
Reku mans šitā pārknipsēts 30 gadus vecs kadrs no bērnu kameras ar nekvalitatīvu krievu filmu
Maris:Kropli ar to kasti - lietoju veidu kur no makrostikla līdz slaidam viss ir tumsā un tālāk jau vienalga vai pastāvīgā vai zipene galvenais, lai viss smuki uz vienas ass.
Reku mans šitā pārknipsēts 30 gadus vecs kadrs no bērnu kameras ar nekvalitatīvu krievu filmu
Maris:Kropli ar to kasti - lietoju veidu kur no makrostikla līdz slaidam viss ir tumsā un tālāk jau vienalga vai pastāvīgā vai zipene galvenais, lai viss smuki uz vienas ass.
[url=http://img.fotoblog.lv/618/377/900.jpg
Idejiski]http://img.fotoblog.lv/618/377/900.jpg
Idejiski[/url] tas pats, kas ar kasti, nevarēju tikai ātrumā tik smuku bilžuku atrast. Bet ja saprot pamatprincipu, tad konstruēšana jau atkarīga no roku izliekuma, vai arī jāsūta jēbrejā jau gatavs risinājums.
Uz Lāčplēšielas Canonā var iegādāt Canon 9000mk2 vai kkā tā tas nosaukums bija. Cena bija drusku pāri 200EUR. Cik redzēti rezultāti, tad viss ir plus/mīnus ok. Nesaskatu nepieciešamību pēc lielajiem pro agregātiem, ja vien netaisies drukāt plākātus bilbordiem.