forum.gif
Fotogrāfa ētika?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfa ētika?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.08.15 18:10
 citēt
Nāku pēc viedokļa un padoma, par fotogrāfa "ētikas" kodeksiem.
Kāds ir jūsu viedoklis par attiecībām ar modelēm? Precīzāk, vai uzskatiet ka tas ir profesionāli, uzmākties modelēm, fotosesijas laikā?

Stāsts aptuveni šāds: Kāds prominents Latvijas fotogrāfs, kurš pa reizei spoguļojās pašmāju mēdijos, nesen ir pārgulējis ar mana drauga sievu, kura ir vairāk kā uz pusi jaunāka par pašu fotogrāfu(viņam gandrīz 50, viņai 22). Lai gan draugs ir noskaities uz sievu - par pašu fotogrāfu arī nav sajūsmā.
Šeit ir jautājums fotogrāfiem: Vai ir jūs uzskatāt, ka ir kāda jēga un vajadzība nodot šādu stāstu mēdijos?
:shame:
Publicēts: 04.08.15 18:13
 citēt
kurš svecīti turēja? Esi pilnvarots to tagad atšķetināt?
Publicēts: 04.08.15 18:31 labots
 citēt
Tur jau tā lieta.
Pats personīgi, es nekādā gadījumā nesaietos ar klientu. Darbs man vienā kastītē - izklaide otrā. Zinu, ka esmu minoritāte, šādi domājot.
Tajā pašā laikā, neredzu ka būtu šausmīgā jēga, bojāt fotogrāfa karjeru, dēļ pusmūža krīzes stulbībām...
Publicēts: 04.08.15 18:32
 citēt
Nav ne jēgas ne vajadzības!
Kā izlīguma variants: lai draugs ar savu sievu (22) vēlreiz iet pie tā prominentā fotogrāfa (50) un uztaisa kopējo erotisko sesiju, pēc tam lai draudzīgi visi sadzer un lai prominentais fotogrāfs (50) izdrāž abus divus. Visi būs tikai laimīgi (lai atceramies kaut filmu Cabaret (72).
Publicēts: 04.08.15 18:35
 citēt
Nekāda erotiskā sesija kopā nesanāks, jo sieva izmesta no mājām un tagad saietas pie fotogrāfu. Vismaz viņa domā, ka viņi saietās.
:face-grin:
Publicēts: 04.08.15 18:38
 citēt
3rdHalf:Nekāda erotiskā sesija kopā nesanāks, jo sieva izmesta no mājām un tagad saietas pie fotogrāfu. Vismaz viņa domā, ka viņi saietās.
:face-grin:

nū re viss atrisinājies, mūžvecais stāsts kad sieva aiziet pie bagātāka, slavenāka, prasmīgāka u.t.t. nav ko celt brēku :face-wink:
Publicēts: 04.08.15 18:41
 citēt
Oš pēc daiļliteratūras....
Publicēts: 04.08.15 18:45
 citēt
Schneider:Oš pēc daiļliteratūras....

Pie tā arī paliksim.
Publicēts: 04.08.15 18:55
 citēt
Nu,ja, sievai kājas tādas ļenganas gadījušās, bet vainīgs fotogrāfs, vai ne?! :haha:
1. Lumpeņiem lumpeņu problēmas.
2. Bērnudārza gados neprecas un ar mazgadīgajām - vēl jo mazāk. Tieši, lūk, šādu gadījumu dēļ.
3. Sieviete, kurai laulībā viss ir kārtībā, neliksies apakšā vecam vecim.
4. Man ir aizdomas, ka ne fotosesijas laikā viņai seksu piedāvāja un vēl lielākas aizdomas, ka ilgi nebija jāpiedāvā.

Ko draugam darīt? Uz nākamo precēšanos kaut elementāras lietas iemācīties gultā darīt, lai sievas neskrien pēc seksuāla apmierinājuma pa kreisi. Un, ja galīgi neko neprot, lai aiziet pie tā fotogrāfa uz apmācību. Kāpēc uz nākamo? Tāpēc, ka šī strauji tuvojas finālam.
:haha::haha::haha:
Publicēts: 04.08.15 19:13 labots
 citēt
@ _VA_
Pilnībā piekrītu visiem punktiem. Precējās jauni un dumji, dēļ bērna.

Draugam bija jau kādu laiku aizdomas ka dāma laiž pa kreisi, tādēļ izmantojot pieejamās tehnoloģijas, dabūja uzzināt no pašas kundzes mutes, kādus brīnumus viņa sadarījusi. Tas vis ir diez gan tipiski, bet tas kas man liekas nesmuki ir tas, ka fotogrāfs ir pakļāvies stulbam skuķim un foto sesiju nobeidzis ar "laimīgām beigām". Man tas liekas diez gan neprofesionāli.
Publicēts: 04.08.15 19:19
 citēt
Un kāpēc es dzirdu "draugs, draugam, draugu, draugam"? Ēzelis Tev ir, ne draugs. Tavā vietā, ātri vien meklētu citus, morāli nobriedušus un bērnus pa pasauli nešļakstošus draugus, kuriem līdzi nevelkas vesels vezums anekdošu vērtu problēmu. Tā teikt - ar ko vedies, tas pats esi..
Un fotogrāfs te vispār ne no viena sāna. 50 gados, vīrieši patiešām nešķiro, ja vien parādās tāda iespēja, nu, glaimo tā meitu uzmanība, vai?! Respektīvi - ja ir iespēja tikt pie seksa, kāpēc tā būtu jālaiž garām?!
Publicēts: 04.08.15 19:22
 citēt
@_VA_
Laikam jau tev arī taisnība.
Ņemu to nedaudz pa nopietnu un meklēju problēmu, kur tās īsti nav.
Publicēts: 04.08.15 19:24
 citēt
Problēma ir, bet ne tur, kur Tu to vēlies saskatīt... Problēma ir tam nelaimīgajam, ne pie kā nevainīgajam bērnam.
Publicēts: 04.08.15 19:35
 citēt
Fotogrāfs ne ar ko neatšķiras no jebkura cita cilvēka TIKAI darbā jābūt zināmiem noteikumiem. Nereti lai panāktu vajazdīgos kadrus nepieciešamas arī patiesas emocijas. Tieši tāpēc darbā jābūt zināmiem noteikumiem. Jā nav retums ka novesta līdz pilnīgam čau stāvoklim modelim jabūt 100% pārliecībai ka viņam nekas nenotiks , nekādi un nekad lai ko ar viņš darītu. Tapēc daudzas lietas tiek aprunātas norunātas strikti nodefinētas iepriekš. Teiksim tā LAI kādā stāvoklī būtu modelis lai ko viņš arī tev lūgtu "Tas viss ir spēle" bez turpinājuma un sekām. TAČU arī pirms un pēc darba procesa viss kas notiek , tad man ir noteikkums "Paskaties divreiz". Jeb pavisam vienkarši PIEDĀVĀ divreiz un ne uzraiz bet citreiz, PĒC otrās reizes es PADOMĀŠU un ja man būs laiks un garīgais KAPĒC nē ? Neesmu tikumības sargs vai mūks. Strādā ļoti teicami , gan modeļiem klientēm nekādu problēmu gan vīriem nav krenķu. Pie manīm bieži nāk ļoooti greizsirdīgu veču laulenes , esmu 101 saņemis tekstus VIENĪGAIS par kuru esmu drošs tas ir tevi:):) Ja tā rēcīgi tad ESMU izvļīgs un man ir sava gaume uz sievietēm. Jā ko slēpt nesmu sev neko liedzis BET tas pamatā bija vecumā līdz 30 -35. Bez jebkādām saistībām un persoektīvām. Ja meitene meklē pedzīvojumus uz malu kapēc man būtu sevi jāierobežo ? Taču ne darba laikā un ne uz reiz. Vēl kas , nefanoju par Latviešu seltenēm , priekš manis viņas par slinku neenerģētisku un garlaicīgu. Sieviešu daba ir neizprotama , ja ar to rēķinās nav problēmu.
Publicēts: 04.08.15 19:41
 citēt
"Problēma ir tam nelaimīgajam, ne pie kā nevainīgajam bērnam."

Vo, vo, pievienojos šim secinājumam. Bet pārējā scēna ir tikai kārtējā daiļliteratūra. Bet par to fotogrāfu ētiku... laikam ne velti manam tādam draugam prominentam fotogrāfam Alvitam viņa daiļā sieviņa neuzticas (sargā) un pat mūsu tusiņos visur nāk līdzi, lai gan pašai garlaicīgi. Argumentē ar Gunāra Bindes piemēru...
Publicēts: 04.08.15 19:52
 citēt
Durdom, tas librets ir vecs kā zeme! Priekšnieks/sekretāre, ārsts/māsiņa, kolchoza fermas lopkopis/slaucēja...
Pat, ja tā ir taisnība, kāc tam visam sakars ar fotogrāfa ētiku, tā vairāk, domātum, attiecas uz revolveržurnālistu onānismu, liekot ziņu portālos cilvēku portretus, kuros noķerta pēc iespējas dumjāka sejas isteiksme.
Publicēts: 04.08.15 20:18
 citēt
Jautrs stāsts :) labs piemērs tam, ka nevajag meičas bildēt, ja negribi ar kādu no tām gultā nokļūt. Vai tieši - vajag bildēt un daudz :) un ar profesionalitāti tur maz sakara, ja patīk sievietes nevis vīrieši
Publicēts: 04.08.15 22:16 labots
 citēt
Ļoti iespējams, ka ilgtermiņā no šīs laulības šķiršanas iegūs visi.
Un ja jau vīrs pa purnu neiedeva kuilim, tad ko Tev uz presi skraidīt ?
Ja tic Sokolovam, tad fotogrāfs mierīgi var aizvietot ginekologu :)
Publicēts: 04.08.15 22:22
 citēt
Dienst ist Dienst.
Publicēts: 04.08.15 22:47
 citēt
NilsS:Ļoti iespējams, ka ilgtermiņā no šīs laulības šķiršanas iegūs visi.

Psihoterapeitu drīzāk , vismaz manām klientēm tā ir vairumā:):)
Publicēts: 05.08.15 00:44
 citēt
Lunis:
NilsS:Ļoti iespējams, ka ilgtermiņā no šīs laulības šķiršanas iegūs visi.

Psihoterapeitu drīzāk , vismaz manām klientēm tā ir vairumā:):)

Cik nu man tās klientes bijušas bet runāt par dzīves problēmām tiešām viņām patīk ;D varbūt par to pat jāprasa papildus samaksu?
Publicēts: 05.08.15 00:56
 citēt
Nikonists:Cik nu man tās klientes bijušas bet runāt par dzīves problēmām tiešām viņām patīk ;D varbūt par to pat jāprasa papildus samaksu?

Manas asistentes ne viena vien jau gadus 15 pa brīžam liek priekšā , VARBŪT liekam uzsvaru uz "Psihoterapijas seansu" ne uz foto:):) No tiko pāri 18 tīnēm līdz dāmām pie 50 izteikti primārais paliek ne tik daudz foto cik komunikācijas un sagatavošanās. Zaļajām jaunkundzēm jau stingri ierobežoju laiku jo sāk ar gadiem apnikt "Tēva skolotāja" loma elementārās labāk mammām izrunājamās lietās:):)
Publicēts: 05.08.15 01:40 labots
 citēt
uldeens:Lunis liekot uzsvaru uz psiholoģiju, bieži vien aizmirst par fotogrāfiju, tādēļ tik švakas bildes gadās :grimace:

Bilžu kvalitāti un līmeni vērtē klents ar savu maciņu nevis self made foto dročītāji un vientuļas omes pašapasludinātas "Foto maxslinieces" :):) Komercija cits foto virziens nēkā "Pašmērķiga" kopēšanas māksla:):)
Publicēts: 05.08.15 06:41
 citēt
Iesaku draugam sievai nodarīt to pašu, līdzvērtīgi. Lai arī viņš pārguļ ar to fotogrāfu, tad visi trīs kopā. Vis nolīdzsvarots ies.
Publicēts: 05.08.15 12:58
 citēt
3rdHalf:Nāku pēc viedokļa un padoma, par fotogrāfa "ētikas" kodeksiem.
Kāds ir jūsu viedoklis par attiecībām ar modelēm? Precīzāk, vai uzskatiet ka tas ir profesionāli, uzmākties modelēm, fotosesijas laikā?

Stāsts aptuveni šāds: Kāds prominents Latvijas fotogrāfs, kurš pa reizei spoguļojās pašmāju mēdijos, nesen ir pārgulējis ar mana drauga sievu, kura ir vairāk kā uz pusi jaunāka par pašu fotogrāfu(viņam gandrīz 50, viņai 22). Lai gan draugs ir noskaities uz sievu - par pašu fotogrāfu arī nav sajūsmā.
Šeit ir jautājums fotogrāfiem: Vai ir jūs uzskatāt, ka ir kāda jēga un vajadzība nodot šādu stāstu mēdijos?

A bildes kādas sanāca?
Publicēts: 05.08.15 13:07
 citēt
@mrproxy.
Vispār ļoti labas labas sanāca.
Publicēts: 05.08.15 13:10 labots
 citēt
3rdHalf:@mrproxy.
Vispār ļoti labas labas sanāca.

Protams , viss taču bija gan jau pa īstam:face-wink::face-grin:
Publicēts: 05.08.15 17:06
 citēt
Vo, kur fotogrāfa ētika: apollo.tvnet.lv... Kaut arī pret Paulu man īpašas cieņas nav, bet tādu bildi gan es nedotu redakcijai.
Publicēts: 05.08.15 17:38
 citēt
Vispār jau es būtu nodublējis divus kadrus, neba nu Pauls pusstundu stāvēja, tādu ģīmi saverkšķījis, redaktoram addotu to, kurā viņš neisskatās pēc ķēma.
Publicēts: 05.08.15 18:01
 citēt
Vai tad fotogrāfiem vispār ir saprašana par ētiku??? :amazing::amazing::amazing::amazing::amazing::amazing:
Publicēts: 05.08.15 18:10
 citēt
Fandango:Pieņemu, ka bildi, kā neparastāku, ievietoja pēc savas attieksmes portāla redaktors. Savukārt, Ievas uzdevums ir iegūt dažādus kadrus,

Tanīs miskastīgos portālos parasti redektori ir "Vizuāli idioti" ar ļooti pikantu gaumi:):)
Publicēts: 05.08.15 20:13
 citēt
Fandango:Viņi izaudzinājuši veselu vizuālo idiņu paaudzi, līdz ar to labi fotogrāfi nav vajadzīgi. Nu labi, varbūt kādi 4% ''elitāriem'' izdevumiem.

Oli, vai nu ētika, vai kadrs!
Oliss ir tāds kadrs, kurš šito nesaprot :bad_smile:
Publicēts: 05.08.15 22:03
 citēt
Camooon.. Kurš mūsdienās precās 22. gados?
Publicēts: 06.08.15 10:54
 citēt
Lutums:Camooon.. Kurš mūsdienās precās 22. gados?

Re ka vainīgais arī parādijās :D :D :D

ja kas precās arī ātrāk :grimace:
Publicēts: 06.08.15 12:50
 citēt
Oliss:
Lutums:Camooon.. Kurš mūsdienās precās 22. gados?

Re ka vainīgais arī parādijās :D :D :D

ja kas precās arī ātrāk :grimace:

Man tikai vēl 34, kādu laiciņu līdz 50 jāpagaida :D
Publicēts: 06.08.15 14:04
 citēt
vārds "tikai" jau liecinu par varenu krīzi. varu saprast. Tik daudz vāveru apkārt lēkā, bet nāk miegs.
Publicēts: 06.08.15 14:10 labots
 citēt
Da pie kājas kurš vainīgais , es jau teicu katram gan jau ir sava kārtība kā strādā. Kapēc lai onkulis sev ko liegtu ja viņam atkārtoti un viennnozīmīgi piedavā? Ja es savu 50 būtu tur kur 30 es izejot no savas kārtības pēc kādas 2-3 piedāvājuma ja meiča man patiktu arī piekristu , PIE KĀJAS kā sieva viņa būtu:):) Ja sievietei ir vēlme un viņa to konkrēti pauž kāda starpība tu Fotogrāfs , Soferis vai Santehniķis Elektriķis:):) Darba laikā gan tas nenotiktu , tieši tāpēc arī katram ir sava kartība , citādi grūti būt biznesā jeb kā es 101 reiz esmu teici "Čibriks sen būtu nodilis" ja katru piedāvājumu izmantotu:) Ja par vecuma starpību , man šai ziņā bijuši vairāki "Evalūcijas posmi" . Agrāk vērtēju LAI ne vecākas par mani , tad ne jaunākas , tad ne vāirāk kā 10 gadus jaunākas , ilgi noturējās standarts "Lai visaz skola ir beigta" skolu LV beidz 19-20 gados. Pēdējais princips liekas bija "Ne vairāk kā 2x jaunākas :D :D Optimālais sievietes vacums manā uztverē ir ~28-35 gadi. Nevaig maldīgi domāt ka Fotogrāfam ir vairāk iespēju vai mazāk piedāvājumu kā Sntehniķim kas virtuves krānus remontē vai picu iznēsātājam , domāju ka apmēram līdzīgi :):) Tāpēc stulbi ķērkt par RIEBĪGAJIEM fotogrāfiem , līdzīgi ir arī Santehniķiem un Piegādēm uz mājām:):) Mācoties vācijā dzīvokļa biedri piestrādāja par picu un vēikala pirkumu piegādātājiem "Storiju" viņeim bija ne mazāk un ne vairāk kā man:):)
Publicēts: 06.08.15 14:11
 citēt
Gan jau būs ok... ja vainīgais tas, ko domāju, tad taps daiļavai portrets ar asinīm vai kas tamlīdzīgs...
Publicēts: 06.08.15 14:58
 citēt
Lunis:Kapēc lai onkulis sev ko liegtu...

Ogre - sexgigantu galvaspilsēta. Jau Voldis, kurš dzīvus Budu un Čingishanu saticis, ir topā pie visām kaimiņienēm. :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 06.08.15 15:23
 citēt
Ogre, Ogre www.ogrenet.lv...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt