Laps verķītis, man tāds ir par katramgadījumamapkārtstaipāmo, tik neteikšu, cik par to samaksāju pirms pāris gadiem. Salīdzinājumā ar apmēram to pašu gadu EOS 30D, diezgan lietojams ISO 1600. Pieņem gudru padomu - tirgo lētāk rumpi vai rumpi+kitenieku acsevišķi, jo ar manuālo 50-nieku un tiem pārējiem liberiņiem nevienu neieinteresēsi.
Es laiciņu atpakaļ tādu nopirku (neatceros ar vai bez D burta) speciāli, lai varētu programmēt objektīvus, kuriem iebūvētie fokusa motori mirst kā mušas. Tiesa gan, lētāk pirku. Bet es ne reizi neesmu iedomājies ar viņu fotogrāfēt
ivog:Es laiciņu atpakaļ tādu nopirku (neatceros ar vai bez D burta) speciāli, lai varētu programmēt objektīvus, kuriem iebūvētie fokusa motori mirst kā mušas. Tiesa gan, lētāk pirku. Bet es ne reizi neesmu iedomājies ar viņu fotogrāfēt
Pastāsti tuvāk - kas tiem stikliem jāprogrammē? Kā to dara? Un kādēļ nevari to darīt ar svaigāku kameru?
Kamēr man bija Pentax pamanīju tik, ka var justēt fokusa kļūdu (tiesa zoomiem tik vienam fokusa attālumam - pazūmējot savādāk atkal bij *irsā... bet šie regulējumi jau saglabājas tik kamerā.
Un ko tie jau tā ne tie veiksmīgākie Pentax jaunie stikli vēl arī svilst nost elektroniski??? (nevienu tādu nenopirku jo kā tāds antūns gaidīju FF puskadram optiku nepirkdams)
Tos, kuriem abas AF piedziņas, var pārprogrammēt us skrūvgriezi arī tām kamerām, kurām ir SMD kontakti. Es ar savējo 16-50 arī tā izdarīju, īsti pārliecināts nēsu, bet liekas, ka fokusēšanās kļuva stabilāka. Ivars teica, ka SDM motoriem problēma esot kaukāda pussajūga izdilšana. Jaunākajiem, piemēram K-5, nevar tikt iekšā servis-meņū dēļ pārprogrammēšanas.