forum.gif
objektīva aizsardzība
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / objektīva aizsardzība
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.08.15 22:44
 citēt
Man no UV, ārpus dabas stihijām, slikti paliek a te jauns veids atklāts:

www.ss.lv...

kurš vēl lieto "pļēviņu"?
Publicēts: 11.08.15 23:53
 citēt
SSvētajos rakstos ir teikts "pilnīgi jauns" vai tik tā nebūs transportēšanas plēve.
Publicēts: 12.08.15 00:31
 citēt
priore: izmanto kādu protect, nevis UV filtru.

nafig?

kāda vella pēc? Es ko motokrosu bildēju vai vēlos sačakarēt to ko var objektīvs dot?
Publicēts: 12.08.15 09:08
 citēt
priore:Ja paliek slikti no tā, ka zūd tāles zilganums un pie reizes, bildes telpiskums, izmanto kādu protect, nevis UV filtru.

Kāds sakars UV filtram ar tāles zilganumu?
Par bildes čakarēšanu man arī smiekli nāk. Laikam cilvēki neko citu, izņemot УФ-1х, nav lietojuši, man Kenko Zeta un Heliopan SH-PMC bildi nemaina, bet pēc nedēļas intensīvas reportāžēšanas patīkamāk tīrīt filtru nekā objektīva priekšējo lēcu.
Publicēts: 12.08.15 10:38
 citēt
Tu esi sajaucis putru ar kāpostiem. Tāles zilganumu veido atmosfērā iskliedētais ūdens, tā padarīšana saucas par atmosfēras dūmaku, filtrējas ar polarizācijas filtru. UV ir no citas operas, jo filmai ir palielināta jūtība pret UV stariem, tādēļ vietās, kur to saturs ir paaugstināts (kalni, uz ūdeņiem, sniega klajumi), arī tika ieteikts šis filtrs, lai izvairītos no zili-violetas krāsas aizplīvurojuma.
Bet didžitālajā laikmetā tas vairāk nav aktuāli, jo sensoram ir aukstāka jūtība tieši pret IR starojumu.
Publicēts: 12.08.15 10:42 labots
 citēt
Schneider: Par bildes čakarēšanu man arī smiekli nāk. Laikam cilvēki neko citu, izņemot УФ-1х, nav lietojuši, man Kenko Zeta un Heliopan SH-PMC bildi nemaina, bet pēc nedēļas intensīvas reportāžēšanas patīkamāk tīrīt filtru nekā objektīva priekšējo lēcu.

Tas tāpēc, ka Tu bildē pofigā neiespringstot (nesaku, ka tā nevar) - attiecīgi vari atļauties (lasi viss bildē ir tik "aptuvens", ka vēl viena šļura vairāk vai mazāk neko nemaina). Tu bildē ar f5,6 uz ne pārāk megapixeļaina puskadra un tad "neredz" ne to, ka foķis drusku šauj garām un "var" lietot tikai centrālo AF punktu un fōķi noķēris piekadrēt... ir jau tehnika kur šitais neiet cauri. Tu pat neiespringsti izburties cauri savas kameras krāsu setingiem, lai bilde no led prožektoriem negļukotu un mierīgi deklarē, ka "tā ir" un tur neko nevar darīt - kā, lai Tev varētu traucēt caurspīdīgs stikliņš?

Muzikants ar vēsi var paņemt makrostiklu (kam defoltā jau ir riebīgs nefoķis) un āra portretu bildējot kārtīgi piegriezt fragmu "lai pasaule nolasās" - tādā dzeņa vēderā nekādus gļukus neredz.

Man ir somā gana riebīgas cenas Bonda (kkāds nano 007 bw) filtru pāris - uzlieku ja jālien mēslos
Publicēts: 12.08.15 10:56
 citēt
Maris: ...ir jau tehnika kur šitais neiet cauri.

Bet mans maizes darps ir reportāžas avīzei un mājas lapai ar 2000 pix garo malu!!!
Vot nevar iekaidrot feinšmekeriem-perfekcionistiem-māksliniekiem, ka viņi nav un nekad nebūs noteikumu diktētāji visiem žanriem, nopietns cilvēks, bet nudien reizēm isskaties pēc arābu naftas šeiha, kuram RR ir vienīgais cienīgais transports vai lauksaimnieka, kurš visu golfiņu parametrus un lietošanas īpatnības piedzen pie sava Claas traktora ar mēslu ārdītāju. :face-grin:
Publicēts: 12.08.15 11:20
 citēt
Schneider:
Maris: ...ir jau tehnika kur šitais neiet cauri.

Bet mans maizes darps ir reportāžas avīzei un mājas lapai ar 2000 pix garo malu!!!
Vot nevar iekaidrot feinšmekeriem-perfekcionistiem-māksliniekiem, ka viņi nav un nekad nebūs noteikumu diktētāji visiem žanriem, nopietns cilvēks, bet nudien reizēm isskaties pēc arābu naftas šeiha, kuram RR ir vienīgais cienīgais transports vai lauksaimnieka, kurš visu golfiņu parametrus un lietošanas īpatnības piedzen pie sava Claas traktora ar mēslu ārdītāju. :face-grin:

Ar to Tu vēlējies teikt, ka man, pēc Muzikanta ieteikuma tagad jāuzskrūvē objektīvam priekšā stikliņš un pēc Tava parauga jāatstāj Dieva ziņā kameras softiskā puse? Jo tāds ir "perifērijas poligrāfijas standarts"?

Tak nesaku, ka visiem tie filtri misenē jāmet - pretojos ko man te uzspiež :)

Šo taču var izlasīt arī kādi bērni kam uzdāvināts 24Mpix sony matricas knipsējamais un 50mm/1,8 - viss ar šādu 400-500e tehniku pietiek, lai jūsu padomi neietu cauri.
Publicēts: 12.08.15 11:41
 citēt
Kameras softi mehāniski neaissargā objektīvu. Te vienīgā kļūda šajā ziņā bija atmosfēras dūmakas un UV aizplīvurojuma sajaukšana. Avīzei poligrāfija neačķiras ne perifērijā ne metropolē, citādi ir žurnāliem, bet esmu bildējis arī Kapitālam, MMD, Tēvijas sargam un, kas pats trakākais - ar kropu.
Par manas kokrētās kameras krāsu setingiem un LED - ja švaka atmiņa, jāēd biespienu, jo esmu šeit pat jau licis piemērus no video kadriem un devis piemērus ar TV reportāžām no koncertiem, kur zilais LED prožektors saķēzī bildi precīzi tāpat, kā manējās.
Bet nu nekas, es ticu, ka arī TV strādā tādi paši perifērijas nejēgas, kuri nemāk noregulēt savām kamerām setingus. :face-grin:
Un kur tev te kāds cenšas usspiest filtrus???
Publicēts: 12.08.15 15:13
 citēt
Un EF-S 17-55/2,8 jau arī putekļus sūc nevis cauri stobru iebīdīšanās vietām, bet pamatā caur priekšējo lēcas elementu.
Publicēts: 12.08.15 15:42
 citēt
Man bija BW UV filtrs, kad to noskrūvēju, tā vairāk atpakaļ neuzskrūvēju....
Publicēts: 12.08.15 19:45
 citēt
Metiet mieru, par/pret filtru ir fiftī/fiftī, un neviena puse otrai nekad nav piekāpusies. :face-grin:
Publicēts: 12.08.15 20:38
 citēt
"UV" filtri vispār labā tēma.. :haha:
Te pāris testi ar UV lampām:
youtu.be...
youtu.be...
youtu.be...
Publicēts: 12.08.15 21:32
 citēt
Tur kautkāds dīvains vēidojums ar ļipu priekšā stiklām:)
Publicēts: 13.08.15 03:53
 citēt
Māri, iedod kādu piemēru: 1) bilde bez filtra; 2) bilde ar labu filtru!
Publicēts: 13.08.15 09:14
 citēt
Ritz:Māri, iedod kādu piemēru: 1) bilde bez filtra; 2) bilde ar labu filtru!

-----------------
Ja neredzi, nav vērts kašķi bildē meklēt. Man bija BW UV virsū (tas kurš MRC ultra slim utt) un atšķirību bildē redz. tagad ir BW C-Pol ar nano www.2filter.com...
un arī redzu kvalitātes zudumus. Nav runa par gaismas caurlaidību, bet gan tieši par "zaķiem'', detalizāciju, kura jau pāri 20 MPix jau tā ir apšaubāma vairumam objektīvu. Tad kam tie testi un līniju skaitīšana, ja var skrūvēt priekšā ko pagadās un nospļauties par inženieru pūliņiem pārnest gaismu bez gala kropļojumiem? Ja to uztvēr tā, ka viens puteklis uz priekšējās lēcas nebojā attēlu, tad protams, filtrs arī to nespēj sabojāt, tāpat kā man bildējot caur auto stiklu un tomēr, es labāk to stiklu novācu bildējot, jo atšķirību jūtu.
Publicēts: 13.08.15 09:28
 citēt
Skaitiet zaķus:

Bez filtra, ar UV Heliopan SH-PMC un ar CPL B+W MRC. Kādā secībā - pac nezinu.
Publicēts: 13.08.15 09:42
 citēt
Bet tās visas trīs bildes ir baigi brāķi, ko tur skaitīt :) - atšķirības sākas kur brāķu nav.

Kāpēc Tev liekas, ka TV nav mazbudžeta raidījumu ar haltūristiem? Ir. Tāpat kā ir projekti kuros iespringst.

Reku 2 manas bildītes kur ir tikai led apgaismojums - ko tur kādam ir zaļi lillā purni un fraktāļu oreoli pa visu bildu?

slinkums un pofigisms nav lieta ko celt debesīs.
Publicēts: 13.08.15 10:04 labots
 citēt
Reti, bet pa zaķim ir arī uz dārga filtra, vajag tikai attiecīgā leņķī ietrāpīties.

foto3.inbox.lv...
Publicēts: 13.08.15 10:06 labots
 citēt
Vēlreiz adgādinu par biespienu atmiņas uzlabošanai, runa par tieši tikai zilajiem ( www.pentaxforums.com... ) prožektoriem, tavu Lemberga portretu redzu ne pirmo reizi, vēl tik bildes no autobusa pietrūkst. :face-grin:
Bet, ko jāēd, lai saprastu, ka filtru sampļi nav jāvērtē no Tautas mākslinieka skatupunkta, nudien nezinu.
Kļūsti vienkāršāks, agrāk biji lāga vecis, bet tagad sāc palikt tik uzpūtīgs, ka man pat kauns, ka esmu iekļuvis starptautiska fotokonkursa žūrijas priekšsēdētāja kritikas ugunī.
Publicēts: 13.08.15 10:51
 citēt
Da neko neuguņoju. + 100x esmu teicis, ka nelielām, raibām reportāžu bildām netraucēs arī filtrs no CD vāciņa.

talavietis:Reti, bet pa zaķim ir arī uz dārga filtra, vajag tikai attiecīgā leņķī ietrāpīties.

http://foto3.inbox.lv/talavietis/13-08-2015/IMG-7029.jpg

Filtri ir PLAKANI un tiem ir priekšas un pakaļas virsma - ja gaisma trāpas attiecīgā leņķī, tad bildi izdaiļo visi puteklīši un speķīši kas ir uz ABĀM virsmām - uz aci tīrs filtrs (par apšmucētu nerunājot), tajā brīdī, bildītei iedod vairāk ķīseli nekā kārtīgi noziesta liekta virsma.
Publicēts: 13.08.15 11:08
 citēt
kundze ilgi (puse dienu) saglabāja plēvīti uz jaunā telefona. nekaunīgi norādīju, ka pa stūriem parādās nesmuki burbuļi. Sākumā nodīrāja vienā pusē. nekas ļauns neradās. tikai spozme no glaunā korpusa iesita smaidu sejā. Tika nodīrāta otras puses plēvīte un iegādāts maciņš. tagad telefons ir ieguvis glaunu maciņu un to atverot parādās spozme. Morāle - meitenes netaupiet iepakojuma plēvītes, tam ir atkrituma urna. Un spozme jūs aptvers.
Publicēts: 13.08.15 11:19
 citēt
VValdis:kundze ilgi (puse dienu) saglabāja plēvīti uz jaunā telefona. nekaunīgi norādīju, ka pa stūriem parādās nesmuki burbuļi. Sākumā nodīrāja vienā pusē. nekas ļauns neradās. tikai spozme no glaunā korpusa iesita smaidu sejā. Tika nodīrāta otras puses plēvīte un iegādāts maciņš. tagad telefons ir ieguvis glaunu maciņu un to atverot parādās spozme. Morāle - meitenes netaupiet iepakojuma plēvītes, tam ir atkrituma urna. Un spozme jūs aptvers.

Pazīstu vienu ģimeni kuri regulāri apgreido visu savu iedzīvi - ne tikai sadzīves tehniku un elektroniku, bet arī mēbeles - tas ir viņu karstākais hobijs sekot līdzi kur kāds krāms kādas balvas dabūjis utt. - nemitīgi šiem ir sludinājumi, ka tas viss tiek pārdots, bieži izdodas noandelet dārgāk kā pirkts un vietā ņemts jaunāks un "labāks" - pilnīgi VISA iedzīve (nu izņemot virtuves galdu un plīti) ir plēvēs - viss - arī TV pults.

Kad aizeju ciemā man katreiz lepni a plaukstu būkšķinot pa kādu ieplēvotu mantu stāsta cik tā feina un, ka plēvē tā labi saglabāsies...

Viņi gadu desmitiem dzīvo uz polietilēna
Publicēts: 13.08.15 11:25
 citēt
Maris:
VValdis:kundze ilgi (puse dienu) saglabāja plēvīti uz jaunā telefona. nekaunīgi norādīju, ka pa stūriem parādās nesmuki burbuļi. Sākumā nodīrāja vienā pusē. nekas ļauns neradās. tikai spozme no glaunā korpusa iesita smaidu sejā. Tika nodīrāta otras puses plēvīte un iegādāts maciņš. tagad telefons ir ieguvis glaunu maciņu un to atverot parādās spozme. Morāle - meitenes netaupiet iepakojuma plēvītes, tam ir atkrituma urna. Un spozme jūs aptvers.

Pazīstu vienu ģimeni kuri regulāri apgreido visu savu iedzīvi - ne tikai sadzīves tehniku un elektroniku, bet arī mēbeles - tas ir viņu karstākais hobijs sekot līdzi kur kāds krāms kādas balvas dabūjis utt. - nemitīgi šiem ir sludinājumi, ka tas viss tiek pārdots, bieži izdodas noandelet dārgāk kā pirkts un vietā ņemts jaunāks un "labāks" - pilnīgi VISA iedzīve (nu izņemot virtuves galdu un plīti) ir plēvēs - viss - arī TV pults.

Kad aizeju ciemā man katreiz lepni a plaukstu būkšķinot pa kādu ieplēvotu mantu stāsta cik tā feina un, ka plēvē tā labi saglabāsies...

Viņi gadu desmitiem dzīvo uz polietilēna

:exciting::grimace:
Publicēts: 13.08.15 11:29
 citēt
Nu, kad parādījās pirmie TV ar pulti, tā laikam skaitīojās dārgāka par pašu kasti - ļoti liela daļa no iepakojuma pat ārā neņēma. Nu varbūt tik tādēļ, lai nomainītu baterijas.
Publicēts: 13.08.15 11:33
 citēt
palaidniex: :exciting::grimace:

Piedevām it kā galīgi nav ne muļķi ne traki (dāma arhitekte!!!! (+/- normālus projektus taisa - vizualizācijās viss vismaz izpakots) un tas čuvaks ekonomists), bet nu ar šito "saglabāšanas" fīču ir pasisti :D
Publicēts: 14.08.15 10:22
 citēt
caļi laikam sen nav sisti ar pašiņmietu :)
Publicēts: 14.08.15 10:53
 citēt
nopērt un noslēpt apenes, lai netiek ārā! :face-devil-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):