forum.gif
Canon 70-200 defekts
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon 70-200 defekts
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.08.15 20:59 labots
 citēt
Sveicieni visiem!
Problēma sekojoša: 70-200 f/4 L USM niķojas fokuss - piespiežot slēdža pogu līdz pusei, fokusēšanās punkts nomirgo, bet pats objektīvs fokusējas dīvaini un negribīgi - atkārtoti, vairākas reizes nospiežot pogu lēnām, pa milimetram katru reizi fokuss tā kā pat parādās, bet sajūta tāda, kā iekustinot sniegā iestigušu mašīnu - attāluma skala katru reizi pavirzās tikai par kādu milimetra daļu. Ja nofokusējas uz tālāku objektu, bet pēc tam mēģina fokusēties uz objektu ap 3 metru attālumā, tad bezcerīgs pasākums. Ar roku nofokusējot +/- vajadzīgajā asumā, objektīvs pēc trijiem četriem mēģinājumiem, spaidot pogu, fokusu atrod, savādāk nekā.
Objektīvs nav sists vai mērcēts, vai putekļos turēts. Garantija beigusies sen.
Citi objektīvi uz konkrētā aparāta fokusējas kā parasti - bez problēmām.

Tā kā forumā neatradu minēto problēmu, jautāju šeit - vai kāds sastapies ar kaut ko līdzīgu, un kurš meistars tādas lietas labāk var diagnosticēt/izlabot.

Pateicos jau iepriekš par atbildēm
Publicēts: 22.08.15 22:00
 citēt
Vairāk isstās pēc kontakta defekta vai kameras defekta
Publicēts: 22.08.15 22:07
 citēt
Pēc USM motora kirdika izskatās.Vēl divi citi papildus varianti nāk prātā, bet tie mazticamāki. Ar roku fokusējās bez problēmām? AF indikators skatumeklētājā korekti strādā, kad ar roku fokusē?
Publicēts: 23.08.15 11:07
 citēt
Lunis:Vairāk isstās pēc kontakta defekta vai kameras defekta

Par kontaktiem iedomājos, notīrīju, pārbaudīju, tas pats... Kameras vainai īsti negribas ticēt, jo ar citiem objektīviem viss strādā kā parasti.
Publicēts: 23.08.15 11:11
 citēt
60uz5komats6:Pēc USM motora kirdika izskatās.Vēl divi citi papildus varianti nāk prātā, bet tie mazticamāki. Ar roku fokusējās bez problēmām? AF indikators skatumeklētājā korekti strādā, kad ar roku fokusē?

Ar roku fokusējas korekti, indikators nomirgo pareizā brīdī, nav dzirdami arī trokšņi, grozot gredzenu... Būs jāmeklē rokā kāds populārs meistars :(
Publicēts: 23.08.15 11:14
 citēt
uldeens:Es varētu pamēģināt fokusu saremontēt...:money:

Oi, pateicos par izpalīdzīgu roku, tak jau vakar pats mēģināju fokusu aiz bēdām izlabot ar kādu stiprāku dzērienu, bet labāk īpaši nepalika ;)
Publicēts: 23.08.15 11:29 labots
 citēt
man 16-35mm pirms pāris gadiem nosprāga USM motors. simptomi bija fokusa tirināšanās vai reizēm vispār klusums. nomainīja IB servisā ap 140 latiem. un pašam labāk nemēģināt labot. japāņu skrūvgriežu standarts nedaudz atšķiras no Philips standarta.
Publicēts: 23.08.15 11:32
 citēt
A ja šodien pamēģināt ar tikpat stipru, bet 2x lielākā dozā ? Rīt, kad pamodīsies, ab galvu būs jāliek bandāža un tad jau tas autofokuss būs pie kājas.
Publicēts: 23.08.15 11:35
 citēt
wiencmuzikanc:
60uz5komats6:Pēc USM motora kirdika izskatās.Vēl divi citi papildus varianti nāk prātā, bet tie mazticamāki. Ar roku fokusējās bez problēmām? AF indikators skatumeklētājā korekti strādā, kad ar roku fokusē?

Ar roku fokusējas korekti, indikators nomirgo pareizā brīdī, nav dzirdami arī trokšņi, grozot gredzenu... Būs jāmeklē rokā kāds populārs meistars :(

Visdrīzāk USM motors jāmaina, kas attiecās uz "populāru meistaru" tad ar šito piesardzīgi, man ir bēdīga pieredze ar 24-105/4 šleifi, tur jājauc optika lai nomainītu un šis nevarēja vairs salikt tā lai bilde pēc jaukšanas būtu kautcik ciešama. Neesmu pētijis 70-200/4 servisa manuāli, bet ļoti var gadīties ka šī lieta jāremontē oficiālajā servisā, jo tur visdrīzāk pēc motora maiņas jākalibrē būs a to tikai ar iekārtām un softu dara, kas privātiem meistariem parasti nav pieejams.
Publicēts: 23.08.15 21:26 labots
 citēt
Man nupat tieši tā vienam objektīvam bija. Izjauca notīrija visu un strādā. 45€ maksāja pie Ivara un 3 darba dienas.
Publicēts: 23.08.15 23:38 labots
 citēt
Tencinu. Lielās līnijās būtu skaidrs. Ziņošu par rezultātiem un izmaksām...
Publicēts: 28.08.15 18:11
 citēt
Kolēģim šīs pašas problēmas vakar parādijās ar 70-200 2.8, aiziet līdz vienam galam un tad atpakaļ tik pa milimetram ,spaidot pogu!
Publicēts: 12.09.15 20:36
 citēt
te tik pie Ivara
Publicēts: 13.09.15 00:38
 citēt
NilsS:te tik pie Ivara

Nevaru atrast minētā meistara koordinātes. Varētu labiem ļaudīm palūgt nummuriņu?
Publicēts: 13.09.15 03:08 labots
 citēt
wiencmuzikanc:
Varētu labiem ļaudīm palūgt nummuriņu?

Labā Googles tante vienmēr palīdz....:face-wink:

www.google.lv...
Publicēts: 13.09.15 11:05 labots
 citēt
Friidis:
wiencmuzikanc:
Varētu labiem ļaudīm palūgt nummuriņu?

Labā Googles tante vienmēr palīdz....:face-wink:

Paldies :) kauns atzīties, bet uzvārdu biju piemirsis :face-sad:
Publicēts: 28.10.15 21:41
 citēt
Varbūt kāds vēl fotoblogā nodarbojas ar tādu jocīgu lietu kā fotogrāfēšana un mans info varētu būt noderīgs:
Minētā problēma atrisināta pie Ivara. Septiņas dienas, 55 eiro, negribu izplūst kaut kādos saldos glaimos, bet, pāris stundas testējot, ir sajūta, ka fokusējas labāk kā tad, kad šo objektīvu iegādāju :)
Paldies visiem par uzmanību.
Publicēts: 28.10.15 21:55 labots
 citēt
Daudziem noderīgs būtu īss problēmas cēloņu "atreferējums"...:face-wink:
Publicēts: 28.10.15 23:10
 citēt
Friidis:Daudziem noderīgs būtu īss problēmas cēloņu "atreferējums"...:face-wink:

Problēma izklāstīta topika sākumā, augšgalā.
;)
Publicēts: 29.10.15 09:25 labots
 citēt
Piedošan', es laikam pārāk "gudri" uzdevu jautājumu...:face-grin:
Ja vienkāršāk- kas tad galu galā bija par vainu?
(jebšu lielie remonta meistari savus noslēpumus neatklāj):face-wink:

Man kādreiz tāda paša objektīva epizodisku AF aizķeršanos atrisināja tīrīšana/ eļļošana.
Publicēts: 29.10.15 12:09
 citēt
Es sapratu, ka tika veikta motora pieslīpēšana un tīrīšana. Acīmredzot vecuma vaina, kādi gadi deviņi, desmit jau bija lietots. Uz vienu pusi griezās maķenīt sliktāk kā uz otru. Bet neesot bijusi nekāda baisā mirstamvaina.
Publicēts: 29.10.15 13:40
 citēt
Tad vēl labi. Man objektīvā hz no kurienes bija izlīdis kaukāds ļoti plāna bleķa vai folijas pusgredzens, kurš tika ievilkts AF mehānisma zobratos.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):