forum.gif
Pārdodu Olympus 12mm f/2.0 un citus
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pārdodu Olympus 12mm f/2.0 un citus
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.08.15 19:22 labots
 citēt
Pārdodu Olympus 12mm f/2.0 sudraba krāsā par €400.

Objektīvs lieliskā stāvoklī, uz lēcām nav nekādu švīkājumu, viss strādā lieliski, ir kastīte.

Šis ir mans visvairāk izmantotais objektīvs, bet baigi gribās jauno 7-14mm f/2.8, līdz ar to no kaut kā ir jāškiras.

Var piedāvāt arī maiņas variantus pret citiem objektīviem, varbūt kaut kas ieinteresē.
Ja ir vēlme redzēt kaut kādas bildes, kas bildētas ar šiem objektīviem, tad varu kaut ko ielikt.
Publicēts: 30.08.15 20:37 labots
 citēt
Daži kadri, ko esmu nobildējis ar Olympus 12mm f/2:

failiem.lv...
Publicēts: 30.08.15 21:02
 citēt
Vēl daži kadri, ko esmu nobildējis ar 45mm f/1.8

failiem.lv...
Publicēts: 01.09.15 07:43
 citēt
Ne gluži korekts piedāvājums, aizmirsts nozīmīgais burtiņš „m”. Izlasot par "Olympus 45mm f/1.8 - €180” jau priecīgi palēcos un meklēju naudu, domāju, ka tas kāds man nezināms objektīvs, tomēr palasīju citur un izrādījās – tas priekš MIKRO 4/3. Tātad veco 4/3 aparātu īpašnieki var neiespringt.
Publicēts: 01.09.15 10:43
 citēt
priore:Lai veicas. Jāsaka, ka pa tiem gadiem, kopš nav saskares ar Oly, priks skatīties, kā viņu aparāti attīstījušies.

Jā, Olympus objektīvi vienmēr ir bijuši izcili, bet kameru sensori - sūdīgi. Kopš '12. gada ar E-M5, kad viņi dabūja jaunos Sony sensorus, viss ir mainījies. Starpība starp m4/3 un APS-C sensoru kvalitāti ir nenozīmīga un kameru droši var izvēlēties atkarībā no citiem parametriem - vajadzīgie objektīvi, ātrdarbība, izmērs, ergonomika, spēja pielāgoties pogu/rimbuļu izkārtojumam.

orks:Ne gluži korekts piedāvājums, aizmirsts nozīmīgais burtiņš „m”. Izlasot par "Olympus 45mm f/1.8 - €180” jau priecīgi palēcos un meklēju naudu, domāju, ka tas kāds man nezināms objektīvs, tomēr palasīju citur un izrādījās – tas priekš MIKRO 4/3. Tātad veco 4/3 aparātu īpašnieki var neiespringt.

Jā, šie ir mikro 4/3 objektīvi
Publicēts: 01.09.15 22:59
 citēt
Edman: Jā, Olympus objektīvi vienmēr ir bijuši izcili

tas nu tā stipri pārspīlēts un vispārināts - m4/3 olijam ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi ok objektīvi - tiešām forši un prieks bildēt, bet citām sistēmām ir blāķis vēl veiksmīgākas optikas. Olija optikas brīnums šodien ir tas, ka daudzi no viņiem ir tik nejēgā mazi un viegli - piedevām daži no viņiem arī labi.

Edman: Starpība starp m4/3 un APS-C sensoru kvalitāti ir nenozīmīga

Tad ir rūpīgi jāmeklē tas bezcerīgais APS-C ar kuru salīdzināt - starpība ir tieši tāda pati kā bijusi vienmēr - cik 4/3 pieliek par tik ar no tā proporcionāli pamūk APS-C. Tas nu būtu loģiski ja reiz tiek apzāģētas tās pašas sony matricas mazākas.

Esmu stāvā sajūsmā par m4/3 - nēsāju kameru katru dienu ķešā, karinu kaklā prievītē, svaru nejūtu un ārā dabonu fantastiskas bildes - ar 45mm/1,8 gandrīz līdzvērtīgas tām kuras nāca ārā 7 gadi atpakaļ no Pentax k20. + pozitīvi ir tas, ka m4:3 ir panācis tīri pieklājīgu AF ātrumu (ja prot kameru pieregulēt - AF režīmu kombinācijas ir pārdesmit, bet ātras tikai divas :D ) un precizitāti (arī tikai tad ja visu apdeito un setingos saķeksē kā nākas).

Fanoju arī par šveiciešu kabatas nazīti (ļoti noder ja negaidīti kas jāšņikā) - bet tāpēc jau nepīckāšos ar to virtuvē kur labi instrumenti.
Publicēts: 02.09.15 13:23 labots
 citēt
Maris:
Edman: Starpība starp m4/3 un APS-C sensoru kvalitāti ir nenozīmīga

Tad ir rūpīgi jāmeklē tas bezcerīgais APS-C ar kuru salīdzināt - starpība ir tieši tāda pati kā bijusi vienmēr - cik 4/3 pieliek par tik ar no tā proporcionāli pamūk APS-C. Tas nu būtu loģiski ja reiz tiek apzāģētas tās pašas sony matricas mazākas.

www.dxomark.com...

ui, cik tālu '14. gada 7D II ir aizlecis priekšā '12. gada Olympusam, kā lai es tagad pārdzīvoju savu bilžu sūdīgo kvalitāti? :face-sad:
Publicēts: 02.09.15 19:12
 citēt
teicu jau, ka Tev būs jāpameklē bēdīgais APS-C - tie kuros ir iekšā tās pašas neapgraizītas matricas ir savādāki:

www.dxomark.com...

+ treknākā atšķirība jau ir izšķirtspējā
Publicēts: 02.10.15 18:22
 citēt
Palikuši 12mm f/2 un 45mm f/1.8
Publicēts: 18.10.15 10:09
 citēt
Palicis 12mm f/2.0 - €400.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes: