Čoms no entuziastu līgas entuziasti.com, kas organizē sporta pasākumus (hokejs,basketbols,florbols,volejbols) meklē ilgteriņa fotogrāfus visām šīm aktivitātēm. Spēles bieži, sezona tūlīt sākseis. Darbs pārsvarā vakaros. Vēlams savs transports, lai var izbraukāt halles un sporta laukumus. Detalizētāku info pieprasījumu vai pieteikumu + kādas paraugbildes sūtiet viņam uz xxx
Labots:
FOTOGRĀFI ATRASTI, TĀPĒC EPASTA ADRESI IZDZĒSU! Prieks par lielo aktivitāti, pieteikumi bija daaaudz
MarisPilats:Man vislabāk patīk kā bildē Mikus Kļaviņš un Romāns Koksārovs, bet viņi tomēr vairāk basīti fočē
Roma šobrīd krutākais sporta fotogrāfs Baltijā Profesionāls. Sporta fotogrāfi dārgakais preses foto žandrs , ienākumi ar labi , ja rokas no pareizās vietas aug , bet ne Latvijā , tas ir ne uz Latvijas komandām dalībniekiem Citur sportisti to aģenti ļooti piestradā pie PR , LV tas kā parasti visai Px
Garš gaišs objektīvs tik atvieglina darbu , tur perfekti jāzin konkrets sporta veids un noteikumi vēlams arī konkrētu spēlētāju un komandas stils. Principā jaapmeklē trenniņi un jāpazišt dalībnieki. Man kādreiz čekists prasijā KA tā sanāca ka es trīs reizes gadijos tieši tai vietā un laikā kur notika "Negadījums" . Es viņam pateicu ka trenniņos rezdēju kā brauc konkrēti dalībnieki un kādi ir apstākļi konktētās trases vietās , tāpēc nekur neskraidīju nejozu tik aizgāju 2km līdz konkretai vietai nostājos ieliku asumā un GAIDĪJU Viss notika kā biju paredzējis , protams nedomāju ka būs trupaki bet dzelži pa gaisu varķi pa kokiem biju paredzējis iepriekš. Tapat arī jebkurā citā sporta , aizej apskaties , nostājies un spied tajā vietā un rakursā kur ZINI ka "Būs"
Cafe_Racer:Sportu bildēt ir grūti, dārgi un nepateicīgi mūsdienu LV.
Nav tik traki , vaig labu menedžmentu un pārdomātu marketingu un viss notiek ne sliktāk kā jebkurā cita foto biznesa segmentā. Sākotnējās investīcijas ap ~15T Eur un var sākt. Būs pārdomāts profesionāls mārketings rentabli kļūs pēc 3-4 gadiem. Pirmos 2-3 gadus jāreķinās ar mīnusiem.
Bet var jau specialižeties konkrētam sporta veidam, kuram nevajag garos stiklus, piemēram, man pazīstamie FIBAs fotogrāfi bliež ar 24-70 un 70-200, reti kuram ir kkas garāks, un tad max 300mm, nu vienīgi pašu DSLR vajag no augstā plaukta.
Bet var jau specialižeties konkrētam sporta veidam, kuram nevajag garos stiklus, piemēram, man pazīstamie FIBAs fotogrāfi bliež ar 24-70 un 70-200, reti kuram ir kkas garāks, un tad max 300mm, nu vienīgi pašu DSLR vajag no augstā plaukta.
Jā , parasti garākus pa 300-400mm īrē konkrētiem gadījumiem jo ikdienā tie reti nepieciešami , man francijā kolēģis kurš bildē sportu bildē ar pieciem stikliem ar 400mm fiksu un 70-200 un 16-35 vēl 50mm 1,2 un 14mm f/2.8 Kameras šim bija 1Ds mark II Ds Mark III un Dx , pēdējos gadus ar diviem Dx korpusiem ņemas viena ar 70-200 vai 400mm otrs ar 16-35 f2,8 vai 14mm 2,8 Bildē šis galvenokārt Tenisu , Futeni , Riteņbraukšanu visādus volejbolus besketbolus . Francijā gaiš laukā un zālēs arī
pēdējais brīdis sākt ceņņikus apspriest.... . bieži vien fotogrāfu meklēšana ar to arī beidzās. savu nevarēšanu daudzi piesedz ar - PAR TĀDU NAUDU NAV VĒRTS NO MĀJAS KUSTĒT ĀRĀ .....
MarisPilats:
Jā , parasti garākus pa 300-400mm īrē konkrētiem gadījumiem jo ikdienā tie reti nepieciešami , man francijā kolēģis kurš bildē sportu bildē ar pieciem stikliem ar 400mm fiksu un 70-200 un 16-35 vēl 50mm 1,2 un 14mm f/2.8 Kameras šim bija 1Ds mark II Ds Mark III un Dx , pēdējos gadus ar diviem Dx korpusiem ņemas viena ar 70-200 vai 400mm otrs ar 16-35 f2,8 vai 14mm 2,8 Bildē šis galvenokārt Tenisu , Futeni , Riteņbraukšanu visādus volejbolus besketbolus . Francijā gaiš laukā un zālēs arī
jā, platleņķi aizmirsu pieminēt. Vēl man diezgan patīk Lietuvieša Robertas Dačkus fotogrāfijas, reiz vienā turnīrā kopā strādājām, viņam kruta bilžu grāmata par Lietuvas basketbolu.
negatIvs:pēdējais brīdis sākt ceņņikus apspriest.... . bieži vien fotogrāfu meklēšana ar to arī beidzās. savu nevarēšanu daudzi piesedz ar - PAR TĀDU NAUDU NAV VĒRTS NO MĀJAS KUSTĒT ĀRĀ .....
"Darba pienākumos ietilpst nofotografēt 1h ilgu hokeja spēli, no kuras vajadzīgas 80-100 bildes. Par vienu šādu spēli samaksa ir 11.5 EUR."
negatIvs:pēdējais brīdis sākt ceņņikus apspriest.... . bieži vien fotogrāfu meklēšana ar to arī beidzās. savu nevarēšanu daudzi piesedz ar - PAR TĀDU NAUDU NAV VĒRTS NO MĀJAS KUSTĒT ĀRĀ .....
"Darba pienākumos ietilpst nofotografēt 1h ilgu hokeja spēli, no kuras vajadzīgas 80-100 bildes. Par vienu šādu spēli samaksa ir 11.5 EUR."
hmm .. parasti spēle iet 1,5-2 h. Liepājā, parasti saspiežu 300-400 kadru, pēc atlases paliek pāri 10% ... man tas nozīmētu, ka jāsaspiež ~1000 bildes, ja jāatdod 80-100 bildes ... kopumā tas ir darbs 4h ... 2.80E stundā tas ir nopietni domāts?
nesix:
hmm .. parasti spēle iet 1,5-2 h. Liepājā, parasti saspiežu 300-400 kadru, pēc atlases paliek pāri 10% ... man tas nozīmētu, ka jāsaspiež ~1000 bildes, ja jāatdod 80-100 bildes ... kopumā tas ir darbs 4h ... 2.80E stundā tas ir nopietni domāts?
tā ir normāla amatieru hokeja spēļu bildēšanas takse ap Rīgu kā saprotu. Bēdīgākais gan ir, ka amatieru spēlē pat reportāžas 20 bildes bieži nevar salasīt. Kur nu 100. Bet censoņiem ir iespēja padeldēt slēdzi kamerai un nopelnīt pusdienām naudu
Girtsons:
tā ir normāla amatieru hokeja spēļu bildēšanas takse ap Rīgu kā saprotu. Bēdīgākais gan ir, ka amatieru spēlē pat reportāžas 20 bildes bieži nevar salasīt. Kur nu 100. Bet censoņiem ir iespēja padeldēt slēdzi kamerai un nopelnīt pusdienām naudu
LOL
Tiešām gandrīz dārgāk aizbraukt uz turieni... Cik hokeja komandā cilvēki? Nedaudz pāri 20. Ja jau visiem gribas foršas bildes ar sevi, tad varēja vismaz 2euro atlicināt katrs un būtu normāla cena un cilvēks kuram būtu motivācija censties. Šādas entuziastu līgās spēlē cilvēki kuriem nav jāskaita pēdējās kapeikas.. Kā jau vienmēr LV cilvēki domā, ka tas tik vienkāršs darbs un kas tad tur sabildēt
Tas nopietni par tiem 11.5h? Sporta foto man ļoti patīk ir arī pieredze, bet tad jau labāk arī tālāk savam hobijam aiziet kādas sacensības sabildēt un nesteicīgi apstrādāt....
tas viss ir pilnīgi nopietni! ... un pats galvenais - atbilstoši "realitātei". šovasar esmu saskāries ar lv foto kantoru piedāvājumu sabildēt sportu dienā (~6-8h) par 500e+pvn un tajā pašā laikā pasūtītāju vēlmi par līdzīgu servisu maksāt 50e. šajā brīdī ir jāsāk piekrist luņa tēzēm par "pareizu" mārketingu. (:
nesix:tas viss ir pilnīgi nopietni! ... un pats galvenais - atbilstoši "realitātei". šovasar esmu saskāries ar lv foto kantoru piedāvājumu sabildēt sportu dienā (~6-8h) par 500e+pvn un tajā pašā laikā pasūtītāju vēlmi par līdzīgu servisu maksāt 50e. šajā brīdī ir jāsāk piekrist luņa tēzēm par "pareizu" mārketingu. (:
No pasūtītājiem svarīgākais ir ķeksītis darāmo darbu sarakstā un ietāpītie līdzekļi... Tikmēr kamēr skraidīs pa 50e visu dienu tikmēr arī būs tādi pasūtītāji...
LOL
Tiešām gandrīz dārgāk aizbraukt uz turieni... Cik hokeja komandā cilvēki? Nedaudz pāri 20. Ja jau visiem gribas foršas bildes ar sevi, tad varēja vismaz 2euro atlicināt katrs un būtu normāla cena un cilvēks kuram būtu motivācija censties. Šādas entuziastu līgās spēlē cilvēki kuriem nav jāskaita pēdējās kapeikas.. Kā jau vienmēr LV cilvēki domā, ka tas tik vienkāršs darbs un kas tad tur sabildēt
Tieši tā, 11 eināri ir tik smieklīga summa par darbu, ka nav vērts deldēt slēdzi. Kādus jau atrod, rezultāts atbilst. Nu - ar apstrādi gan tur neviens, visdrīzāk, nečakarējas
nesix:tas viss ir pilnīgi nopietni! ... un pats galvenais - atbilstoši "realitātei". šovasar esmu saskāries ar lv foto kantoru piedāvājumu sabildēt sportu dienā (~6-8h) par 500e+pvn un tajā pašā laikā pasūtītāju vēlmi par līdzīgu servisu maksāt 50e. šajā brīdī ir jāsāk piekrist luņa tēzēm par "pareizu" mārketingu. (:
No pasūtītājiem svarīgākais ir ķeksītis darāmo darbu sarakstā un ietāpītie līdzekļi... Tikmēr kamēr skraidīs pa 50e visu dienu tikmēr arī būs tādi pasūtītāji...
Un tas ir normāli, jo vienmēr būs izpildītājs ar 350 d + kit un būs ar MARK + L stiklu komplektu