forum.gif
Sony NEX5 objektīvs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Sony NEX5 objektīvs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.09.15 12:14
 citēt
Sveiki!
Nesen kā totāls iesācējs iegādājos fotokameru Sony NEX5 ar Sigma 19mm 1:2.8 EX DN (lai ko tas arī nozīmētu :face-grin: ) objektīvu. Man tomēr prasās arī zoom režīms, tāpēc esmu piemērota objektīva meklējumos.
Komplektā man vēl ir adapteris uz Nikon objektīviem.
Pārsvarā tiks lietots telpās, bērns, ballītes, daba režīmā. Ar pašreizējo objektīvu telpā vēl pietiek, taču kkur ārā biku slinkums slēgt "kāju zoom".
Varbūt ir kādi ieteikumi uz kādu objektīvu labāk skatīties cenā līdz 100EUR? Saprotu, nekas labs nesanāk, bet pagaidām tās prasības arī nav neko lielas.
Publicēts: 06.09.15 13:31
 citēt
jurists = Juris? :)
Publicēts: 07.09.15 09:39
 citēt
paņem veco labo Nikon AF 70 - 210mm ..pa simtiņu ebajā var noķert

būs tev fikss platajam galam un labs telezomms... ar līdzīgu kombināciju bieži iztieku ceļojumos
Publicēts: 07.09.15 10:44
 citēt
uldeens:Ideja iegādāt Sony fotokameru, jau pati par sevi bija kļūda :amazing:

Mjā. Es arī iedomājos par Ilce 6000 iegādi lietošanai sievietei tās mazo izmēru, skatu meklētāja, lielās matricas un autofokusa dēļ, bet mazu un labu pankūkobjektīvu trūkums pagaidām attur.
Patreiz ir Panasonic LX-7, bet dāmai somiņā gandrīz vienmēr pašsagrozās tie nevajadzīgie bīdslēdži uz objektīva (pārslēgšana uz manuālo režīmu un kadra formāts), ka pēc "ņem un knipsē" pārsvarā sanāk nenofokusētas bildītes ar malām 1:1.
Publicēts: 07.09.15 14:51 labots
 citēt
Domātum, ka šitie ražo visu un pietiekami labu:

Publicēts: 07.09.15 19:08
 citēt
soms:paņem veco labo Nikon AF 70 - 210mm ..pa simtiņu ebajā var noķert

būs tev fikss platajam galam un labs telezomms... ar līdzīgu kombināciju bieži iztieku ceļojumos

Tie adapteri visi vienādi? Nav tā, ka ne visi objektīvi der?
Publicēts: 07.09.15 19:36
 citēt
Njā FotoBlogs tiešam ir nebeidzama idiotisko padomu vācelīte.
Izskatās ka vispirms iesācējam, ar putām uz lūpām siekalas šķiežot, iesaka kā vienīgo objektīvu pirkt fiksu, tad caur pārejnieku bāzt virsū manuālo garo.
Iesācējiem kā vienīgo stiklu vajag kitu, un punkts, bļeģ!!!
18-55 vai 16-50, bet budžetā iekļausies lietoti varianti no nealkatīgiem SSa pārdevējiem.

P.S. a jautātājs "ņeprostoj"- pārejniekos razbiraetsja :)
Optimālākais E-mount -> Nikon pārejnieks kurš sadzīvo ar parastajiem un G stikliem ~50$ , atslēgas vārds "Commlite", pēc brītiņa būs vēl "optimālāks" un dārgāks pieejams.
Publicēts: 07.09.15 19:48 labots
 citēt
Kad pirki Sony NEX, vajadzēja sīkāk palasīties par šamo. Tad būtu skaidrība, ka ar lētiem/ labiem objektīviem šiem modeļiem ir problēmiņas...:face-crying:
Par cik vecajiem NEX autofokuss jau tā nav no ātrākajiem, uz citu sistēmu AF objektīviem ar pārejām skatos diezgan skeptiski.

Atliek tikai- vai nu vecie lētie manuālie objektīvi ar atbilstošu Sony NEX pāreju, vai nu lietotu oriģinālo objektīvu meklēšana ss.lv vai Ebay.

Ar Tavu 100 Eur limitu ir nelielas cerības veiksmes gadījienā nomedīt lietotu kit'a 16-50 vai 18-55.
Ar telezūmiem švakāk- es sev atradu jaunu SEL 55210 Honkongā pa ap. 190 Eur - no izkomplektēta double-kit.
Lietotu var paveikties atrast lētāk.
Visi pārējie orig. zūmi (Sony vai Zeiss) ir stipri virs Tava budžeta.

Vari papētīt šeit:

www.ebay.de...

Ja dikti vajag, varu piedāvāt savu "MC Revuenon 135/2,8" M42 vītnei, ādas futrālī pa 35 Eur, ja vajag- 2x konvertors vēl 10 Eur un M42/NEX pāreja- 15 Eur. Pats esmu palicis pa slinku manuālām izvirtībām...:face-wink:
Publicēts: 08.09.15 11:03
 citēt
Pārdod un nopērc kaut kādu 1000d no kenona - būs i zoom i viss labi. Nu vai identisku Nikon
Publicēts: 08.09.15 11:22 labots
 citēt
Es izdarīju bik savādāk- savu Nex'i nepārdevu, bet pa lēto piepirku Canon 1100D ar Tamron 18-270 traveļzūmu (līdzīgs travelzūms nex sistēmai maksā pāri 400 Eur) . Tagad pēc patikas- gribu kompaktu- jemu nex'i, gribu universālu un ātru- jemu Canon SLR.
Bet penža vaļasprieku rotaļām jau citas tehn. prasības...:face-wink:
Publicēts: 08.09.15 12:38
 citēt
tas af tiešām strādā kaut cik jēdzīgi šajā versijā ?
Publicēts: 08.09.15 12:48
 citēt
Kurā?
Publicēts: 08.09.15 14:00
 citēt
nex + kanona optika
Publicēts: 08.09.15 14:39 labots
 citēt
Tu mani pārprati- es lietoju katru atsevišķi- Nex'i ar savu, Canon- ar savu optiku....:face-wink:
Izmantoju katras sistēmas priekšrocības- bezspoguļa (nekša) kompaktumu un spoguļkameras operativitāti.
Viss vienā pagaidām nesanāk (IMHO). Nu un, protams, zināma gadžetomānijas piedeva- patīk dažādi "grabulīši"...:face-grin:
Publicēts: 08.09.15 14:49 labots
 citēt
60uz5komats6:....Njā FotoBlogs tiešam ir nebeidzama idiotisko padomu vācelīte....

....P.S. a jautātājs "ņeprostoj"- pārejniekos razbiraetsja :)....

"Idiotiskie" padomi ir daudz vieglāk panesami, nekā tas otrais teikums aiz P.S. Tam pat apzīmējumu grūti atrast. Mūsu kaimiņi igauņi lepojas ar to, ka pozicionē savu valodu kā pašu mazāko pasaulē, kura pilda pilnīgi visas valodas funkcijas sadzīvē, un kurai ir visu nozaru un visu zinātņu terminoloģijas u.t.t. Fotoblogs "lepojas" ar to, ka te ļoti daudzi lietotāji pašu vienkāršāko domu nevar pateikt bez šādiem un līdzīgiem smadzeņu mežģāmajiem tekstiem. Mazohisms kaut kāds...:face-sad:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):