forum.gif
Aparatūras „setups” vairāku nedēļu individuālam (1+1) ceļojumam pa Gruziju
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Aparatūras „setups” vairāku nedēļu individuālam (1+1) ceļojumam pa Gruziju
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.09.15 23:06 labots
 citēt
Gruzijā tiešām ir ko redzēt! Žēl, ka padumjlaikos to neapskatīju (kad varēja aizbraukt pavisam pa lēto).
Tagad jau cenu ziņā dārgāks prieks, kā Rietumeiropas kalnu maršruti..:)
Bet ceru, ka arī ar Gruziju man kādreiz paveiksies un vēl nomedīšu kādu "degošo" ceļazīmi!
Publicēts: 10.09.15 23:15
 citēt
Friidis:Gruzijā tiešām ir ko redzēt! Padomjlaikos diemžēl to neapskatīju (kad varēja aizbraukt pavisam pa lēto).
Tagad jau cenu ziņā gandrīz dārgāks prieks, kā Rietumeiropas kalnu maršruti..:)
Bet ceru, ka arī ar Gruziju man kādreiz paveiksies un vēl nomedīšu kādu "degošo" ceļazīmi!

Nu nezinu gan - čoms tikko atgriezās no nedēļas tripa Gruzijā ar 300eur izmaksām ieskaitot lidošanu - daži mēneši atpakaļ biju Kēnigzē - tur nepasekojot preiskurantam vienā pēcpusdienā var šo summu pārsist i neisilstot. Arī Slovākijas augstajos Tatros nekas nav par velti un lidmašīnas uz rietumu puses kalniem ir dārgas - ja nu Bergamo kur nosēžoties sākas maksa par tālāko transportu.
Publicēts: 10.09.15 23:21
 citēt
Friidis:

Frīdi nafiga puķovku?! Tur tak var buldurēt po ruski, pats vari noorganizēt savu ceļojumu un nevajadzēs vilkties līdz vāvuļojošu veceņu baram!
Publicēts: 10.09.15 23:26 labots
 citēt
Veči, es jau rakstīju, ka man pašreizējā situācijā sanāk tikai "gatavie" tūrfirmu organizētie autobusu vai "degošie" avio ceļojumi.
Vienam braukt negribas, bet sakarīgi kompanjoni kaučkā nerodas.:face-sad:
Tā kā dižas izvēles nav un jāpriecājas vien par to pašu- labāk zīle rokā....:face-wink:
Labi vismaz, ka nav, kā vairumam paziņām- penžiem katrs santīms jāskaita līdz penzijai, bet var pāris reizes gadā arī kaučkur aizbraukt!

Par Gruziju- piekrītu, tur varētu arī pats kaučko saštukot, bet nu jau 10 gadu organizētā tūrisma ir degradējuši manu uzņēmību un atlikušo avantūrismu pilīti- esmu pavisam izlaidies un man tagad mierīgāk braukt uz visu gatavu... :face-wink:
Publicēts: 10.09.15 23:35
 citēt
Friidis:...var pāris reizes gadā arī kaučkur aizbraukt!

Izlaidies esi - pāris reizes!!! Vienreiz paņēmu sievu us kalniem, tagad visu laiku velkas līdz, jākrāj dubultā. :face-grin:
Mēs gan braucam tik reizi, gan ar firmu, gam "par mežoņiem", bet tagad, kad Rēzeknē ir Gors, nelaižam garām nevienu labu koncertu, arī reizi gadā uz Operu cenšamies tikt.
Publicēts: 10.09.15 23:44
 citēt
Friidis:Veči, es jau rakstīju, ka man pašreizējā situācijā sanāk tikai "gatavie" tūrfirmu organizētie autobusu vai "degošie" avio ceļojumi.

Piekrītu reizēm nāk spams par neticamām summām (tiesa nezinu kā tas transformējas tālāk gaitā). Bet par Gruziju nu tur tak visu var samenedžēt pats no šejienes
Publicēts: 10.09.15 23:49 labots
 citēt
Friidis:Gruzijā ... Tagad jau cenu ziņā dārgāks prieks, kā Rietumeiropas kalnu maršruti..:)

Nu tā drst jau nevajag. Nezinu kas tiek domāts ar "rietumeiropas kalnu paršrutiem", bet Francijas Alpi un par Šveici nemaz nerunāsim ir kosmoss cenās. Ja jau brauc ar Impro un nakšņo autobusa sēdeklī un ēd līdzi paņemtās LV desas, tad iespējams, ka arī ir "pa lēto".

Gruzijas izmaksas uz vienu ~ tādas arī ir 200e ļotaks un 25e/dienā, kur ierēķināts gan sabiedriskais transports, gan "budžeta" dzīvošana, gan vietējās paikas ēšana.
Publicēts: 10.09.15 23:53 labots
 citēt
Nesix- par to Gruziju un cenu starpību es uzrakstīju tīri nosacīti- vienkārši padomjlaikā nepaspēju izmantot iespēju tur aizbraukt praktiski pa velti- kantoris toreiz reizi gadā sponsorēja ceļanaudu un vēl pielika klāt ceļa dienas atvaļinājumam.:face-wink:

Bet šogad atradu diezgan interesantu firmiņu- "Baldones ceļotājs"- vienā organizatora, gida un šofera personā- cik sapratu, kompānija var viņam pasūtīt maršrutus pēc saviem ieskatiem un šams tos pats realizē. Sanāk tāds kā kompromiss starp organizēto un individuālo ceļošanu Maijā tādā veidā 10 dienās izbraukāju Rumāniju ar ērtu minibusiņu, mazā, 8 cilvēku kompānijā- pavisam cita lieta, nekā 40 cilvēku barā. Ja tur seko līdzi un laicīgi piesakās, var tikt interesantos braucienos. Pavasarī viņam bija interesanta Sicīlija, tagad- augustā- Islande, bet nebija brīvu vietu.
Publicēts: 10.09.15 23:57
 citēt
Friidis:Par Gruziju- piekrītu, tur varētu arī pats kaučko saštukot, bet nu jau 10 gadu organizētā tūrisma ir degradējuši manu uzņēmību un atlikušo avantūrismu pilīti- esmu pavisam izlaidies un man tagad mierīgāk braukt uz visu gatavu... :face-wink:

Ja es būtu "pensijā" un nebūtu svarīgs atgriežšanās datums, tad uz Gruziju brauktu ar 1-virziena avio biļeti un sarunātu guļvietu pirmajai naktij. VISU pārējo tur var sashēmot uz vietas, tie cilvēki ir tik izpalīdzīgi ka maz neliekas.

Pirmo reizi (2012.) piepildījās labi ja 25% no saplānotām aktivitātēm, bet tik un tā viss, kas atgadījās bija labi un patīkami un vēlreiz braukt stimilējoši.
Publicēts: 11.09.15 00:07
 citēt
Maris:Mani te musina novembrī uz Gruziju - vietējie piepelnoties naktsmājas izīrējot - esot atstrādāti maršruti ar skatiem pa dienu un saimnieku kolorītu vakarā.

VISLABĀKAIS laiks Gruzijā ir no septebra vidus līdz oktobra vidum. Tad ir gan pilns ar augļiem, gan augšā (~2km) kalnos jau rudenīgas krāsas un pie jūras ir gana silts, lai peldētos. No oktobra vidus tādos rajons kā Tušetija ir slēgts, jo kad uznāk sniegs, ceļi nav izbraucami. Svanetija ir otrs extrēmākais gala punkts un tur var nokļūt arī pa sniegiem. Uz Kazbeku (3ā ocija) var braukt cik gribās, jo tur pa ceļam ir slēpošanas kūrorts Gudauri.
Publicēts: 11.09.15 00:47
 citēt
nesix: VISLABĀKAIS laiks Gruzijā ir no septebra vidus līdz oktobra vidum. Tad ir gan pilns ar augļiem, gan augšā (~2km) kalnos jau rudenīgas krāsas un pie jūras ir gana silts, lai peldētos. No oktobra vidus tādos rajons kā Tušetija ir slēgts, jo kad uznāk sniegs, ceļi nav izbraucami. Svanetija ir otrs extrēmākais gala punkts un tur var nokļūt arī pa sniegiem. Uz Kazbeku (3ā ocija) var braukt cik gribās, jo tur pa ceļam ir slēpošanas kūrorts Gudauri.

Man ir nācies pabūt decembra sākumā Overņā - Francijas vidienē atgriežot īres busu līkumojot no Marseļas caur Tulūzu uz Parīzi - kā ģeogrāfiski infantilam man nav ne jausmas kas tie par kalniem - pa manam Alpi tie vairs nav un zinu tik, ka tie ir veci vulkāni apauguši ar zāli ar augstumu līdz 1900m - tad lūk - decembra sākumā lejā ir zaļa vasara ar raibām govīm - vidū koši košais rudens, tad koki bez lapām un augšā sniegs - apstājies ceļa malā un lūri uz šo kārtqaino kūku... neko skaistāku no kalniem neesmu redzējis, lai arī ir būts Alpos visās valstīs izņemot Šveici, augstajos Tatros, zemajos, Karpatos šur tur, Transilvānijā un pa gabalu Urāli redzēti.
Publicēts: 11.09.15 07:36 labots
 citēt
Maris:...augstajos Tatros, zemajos, Karpatos šur tur, Transilvānijā...

Nu vispār jau visi Tatri un Transilvānija tie paši Karpati vien ir.:face-smile: Es pa gabalu krievos, raķešu poligonā redzēju Urālu dienvidu turpinājumu - Mugodžarus.
Ar brauciena laiku reizēm ir tā, ka darbavieta, piemēram skola, visus darbiniekus aissūta atvaļinājumā jūlijā, ar variantiem tad pašvakāk. Nākamgad gan sieva mēģinās dabūt kādu nedēļu uz augusta otro pusi, jo tieši tad Tatros nostabilizējas labs laiks, plānojam braukt ar savu transportu.
Izdevīgs arautobusubraucamais ir RSP Travel, jo tie ņem maksu tik par ceļu un viesnīcu, ticis galā vari dauzīties apkārt, kur pašam tīk.
Publicēts: 11.09.15 18:16
 citēt
Schneider:
Izdevīgs arautobusubraucamais ir RSP Travel, jo tie ņem maksu tik par ceļu un viesnīcu, ticis galā vari dauzīties apkārt, kur pašam tīk.

Un kuponu piedāvājumos reizēm ir ļoti labas cenas :)

P.S. 200e par biļeti uz Gruziju man šķiet par daudz :) No Viļņas uz Kutaisi var aizbraukt daudz, daudz lētāk, ja laicīgi skatās biļetes (esmu redzējis biļetes šurpu turpu par 20eur. Tas gan bija februārī). Uz Viļņu autobusa biļetes maksā no 1-3eur - atkarībā no tā, kurš kantoris cenšas "savākt" pasažierus :)
Publicēts: 13.09.15 15:38
 citēt
Nu par 20-nieku Gruzija būs ekstrēmi, kaut ne nereāli, bet par simtu jau ticamāks variants uztrāpīt lidojumu. Uz vietas, savukārt, ar augstāk minētajiem 25 būs OK, ja brauc 2-atā, vismaz dzīvošanas izmaksas samazināt pat uz pusi, arī daļu transporta (auto ar šoferi uz visu dienu parasti izmaksā vienādi gan braucot vienam, gan 4-atā).

Par tehniku - esmu bijis Tatros (gan Polijā) ar 100-300 zoom`u un atsevišķos brīžos prasījās arī kas garāks. Platāks par līdzpaņemto 24 neprasījās. Apmēram līdzīgi Tenerifē pie Teide`s, tur 300-nieks bija lieliski izmantojams, kā arī 20-nieks.
Publicēts: 14.09.15 08:23
 citēt
+ jtphoto par tele stiklu kalnos , tus bez garā fokusa būs so, so ...
Publicēts: 14.09.15 08:45 labots
 citēt
Bzh:P.S. 200e par biļeti uz Gruziju man šķiet par daudz :) No Viļņas uz Kutaisi var aizbraukt daudz, daudz lētāk, ja laicīgi skatās biļetes (esmu redzējis biļetes šurpu turpu par 20eur. Tas gan bija februārī). Uz Viļņu autobusa biļetes maksā no 1-3eur - atkarībā no tā, kurš kantoris cenšas "savākt" pasažierus :)

Paskatījos savos pierakstos pirms 3 gadiem, kur vienam lidojums + NODODAMĀ SOMA (40-50e) + tas, ka lido no Rīgas un nevis no Tallinas vai Viļļnas bija 230e. ŠOGAD pirku laicīgi (mana kļūda) un ir 280e/cilv. par to visu. Nesen vasaras vidū bija akcija, kur to pašu varēja dabūt par 230e, t.i. es uz 2iem braucējiem esmu PĀRMAKSĀJIS 100e. ):

Tas viss arī ir "ap" tiem pašiem 200e. Runas par 20e - lidojums un 1-3e par ceļu līdz Viļņai ir KLAJA D!RŠANA. Es biju sarēķinājs, bet tad izdzēsis no pierakstiem Wizair variantu Viļņa-Kutaisi. Tas kopā ar lidojumu un ceļu līdz Viļņai (tikai buss Rīga-Viļņa maksā 20e vienam cilvēkam vienā virzienā) summā sanāca par ~40e lētāk. Nu i nafig, lai cik es nemīlu Airbaltic, lidot no Rīgas un galvenais ATGRIEZTIES RĪGĀ ir to dažu euro-rubļu vērts.

johans:+ jtphoto par tele stiklu kalnos , tus bez garā fokusa būs so, so ...

Tā kā kalnu ainavu bildēšana nav mana prioritāte, bet pamatā interesē vide un cilvēki, tad ar 35mm@FX būs labi. Nebūs man "izgrieztie" kalnu fragmenti, bet ainavas ar dažādiem plāniem. Tomēr arī 35/2 ir vairāki PLUSI, neskatoties uz pietiekami plašo pielietojumu, tas ir mazs, viegls un gana "gaišs".
Publicēts: 14.09.15 11:24
 citēt
nesix:Runas par 20e - lidojums un 1-3e par ceļu līdz Viļņai ir KLAJA D!RŠANA

Nav gan. Tādas cenas ir reālas un ticamas, tiesa, nebūs pieejamas gluži katrā lidojumā un nopērkamas jebkurā brīdī, arī pērkot ļoti iepriekš var negadīties.
Ja pats nebūtu par 2 euro braucis uz Viļņu (Rīga-Viļņa-Varšava-Rīga kopā izmaksāja zem 20 euro vienam cilvēkam) un niupat par 16 euro lidojis uz Oslo turp-atpakaļ... :) Tiesa, pie šādām lidojuma cenām, atvaļinājumus pieskaņo lidojumiem, nevis otrādi :)
Publicēts: 14.09.15 11:57 labots
 citēt
versatile:Tādas cenas ir reālas un ticamas, tiesa, nebūs pieejamas gluži katrā lidojumā un nopērkamas jebkurā brīdī, arī pērkot ļoti iepriekš var negadīties ... Tiesa, pie šādām lidojuma cenām, atvaļinājumus pieskaņo lidojumiem, nevis otrādi :)

Iespējams, ka Jums ir taisnība, jo atslēgas vārds ir "kad sanāk" nevis "kad gribās" braukt. Uz Gruziju gan variantu nav daudz - "dārgais" Airbaltic Rīga-Tbilisi vai "lētais" Wizair Viļņa-Kutaisi. Iespējams, ka caur Turciju uz Batumi var aizkulties kopā ar čarteriem vai kā tml.

P.S. Svarīgi ir arī BAGĀŽAS esamība. Tā kā par ceļojumu uzskatu tādu, kas 2+ nedēļas, tad ar mazo, salonā paņemamo mugureni ir daudz par īsu.
Publicēts: 14.09.15 12:06
 citēt
Nu jā, bagāža nāk klāt - uz nedēļu pietiek ar mugureni un ja ir kur palikt otrā galā ar iespēju drēbes izmazgāt. Ar gadiem gan komforts man sāk patikt arvien vairāk, bet pakoties iemācos arvien optimālāk - tā, lai nekas nepietrūkst un nekas no līdiz paņemtā nepaliek neizmantots.
Publicēts: 15.09.15 08:58
 citēt
Iedvesmai pašķirstīju Billija "35mm ceļojumu" pa Parīzi:
www.billijs.lv...
www.billijs.lv...
... vienīgā bēda, ka man būs rokās liels un melns DSLR klucis nevis mazs uz sexīgs X100 fudžiks. (:
Publicēts: 15.09.15 18:09 labots
 citēt
Fandango:...kompresētas perspektīvas...

Nu hē viņu zina, varbūt Kaukāzā caurspīdīgāks gaiss, bet Tatros aukšā ir mūžīga dūmaka, tālāk par kilometriem pieciem vispār nespīd cauri. Man liekas parocīgāk ir ar normālo objektīvu (45 grādi), kurš var ietvert arī pašu priekšējo plānu, un tad iskropot.

Publicēts: 15.09.15 22:46
 citēt
tiko atgriezos no 6dienu nenormālas "nēsāšanās" pa Amsterdamu. Līdzi bija Pentax 645 + 75mm f2.8. Pilnībā apmierināja, varēju gan uztaisīt pa kādam portretam + mazliet arī arch. paķert. Kā kaimiņi saka "gerai!"
Publicēts: 06.10.15 12:16 labots
 citēt
Maris:Mani te musina novembrī uz Gruziju - vietējie piepelnoties naktsmājas izīrējot - esot atstrādāti maršruti ar skatiem pa dienu un saimnieku kolorītu vakarā.

BRAUC Māri uz turieni, pavisam noteikti brauc!
Man vietējo saimnieku kolorīts vakaros bija līdz tādam līmenim, ka sāku apsvērt asins pārliešanu tagad. (:
Publicēts: 06.10.15 12:57 labots
 citēt
TesMens:Cik spaiņu asins Tev ir? Pārliešamai varu piedāvāt 200 litrīgās plastmasas pārtikas mucas. Vai varbūt uzreiz taisām asinsdesas?

Vienā tādā "glāzē" ir 500-600ml vīna, un ragu dzer LĪDZ GALAM.
... notika tas ~2iem dienā, kad pēc šī "pasākuma" labi iederējās 1/2dienu laika snaudiens. (:
Publicēts: 06.10.15 14:19 labots
 citēt
labāk būtu divlitrinieku ietempis varētu visu dienu snaust
Publicēts: 06.10.15 22:52
 citēt
Fandango:paklau, Nesix, varbūt ieliec kādas bildes vai reportus ar komentāriem par savu objektīvu izvēli, ērtībām, neērtībām, vai vēlējies ko citu, vai biji izvēlējies pareizo variantu.

nesix:Izskatās, ka lēmums ir - ņemt un TIKAI FX + 35/2

Un tā arī izdarīju - aizbraucu ar vienu 35/2 stiklu, D700 un SB-400 zibeni. Reporti gan vēl nav gatavi, būs pēc kāda laika.

Apmierināts par 95%:
- patika ērta (t.i. viendimensiju) DOF vadība, esot tikai vienam fokusa attālumam, nevis kā zoom'am, kam tas process ir kā matrica;
- liekas, ka diezgan bieži izmantoju f2.8-4, kas tumšajiem zoomiem nav iespējams pat pēc konstrukcijas;
- stipri vairāk bija jādomā un jāstaigā, kas cerams, ka būs devis kādu pozitīvu iespaidu uz attēlu saturīgo kvalitāti;

Atlikušajos 5%, īpaši telpās, gribējās kādu platāku.

P.S. Protams, ka Fuji X100 būtu noderējis, jo nekristu tik ļoti acīs, bet gruzīni visā visumā dikti nesatraucās, kad tos uz ielas vai k-kur bildē.
Publicēts: 06.10.15 23:09
 citēt
Fandango:Tagad esot kaut kāds Fuji XT 1. Iesaku paskatīties.

Ko tad es iesākšu ar esošo Nikona sistēmu? Neredzu jēgu tagad visu mainīt, jo sporta reportos tas ir stipri pārāks par Fuji X.
Nākotnē, pavisam noteikti, apskatīšu iespēju iepirkt kādu sexīgo un mazo kārtējo X100 sērijas kameru, bet kad AF ātrums būs kļuvis līdzīgs D700'ajam. Cerams, ka arī baterijas resurss šiem mazuļiem sāks palikt saprātīgs.
Publicēts: 07.10.15 13:15
 citēt
Ja vēlas bildā kkādas kompenes pazīmes, tad skatumeklētājā tomēr jālūr - pozitīvais moments ir tas, ka civilizētās vietās tik sīkas kameras kā RX100, ja vēl tā iekārta kaklā prievītē vai raibā striķī, cilvēki neuztver nopietni un nemaz nav tramīgi.

Attieksmes starpība pret tādu sīķi vai spoguleni ir ļoti liela.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):