Nezkādēļ visās tagadējās filmās tiek aissmērēta kameras marka. Tagad tas stulbums jau nonācis arī līdz aptiekas žurnālam.
Bet kādēļ??? Varbūt drīz par slēpto reklāmu tiks uzskatīta arī mašīnas marka, nedrīkstēs rādīt mersim un Volvo raksturīgo priekšu, VW Beetle būs ar plēvi jāslēpj viszbūves formu, kad kāds sāks man braukt virsū par reportāžu bildēs atpazīstamiem izstrādājumiem??? Kas būs, ja es nopublicēju bildi ar veci, kuram rokā alus kauss ar redzamu uzrakstu "Aldaris"? Vai to regulē kāda likumdošamas norma, kur to var izlasīt?
Un kas ir panākts, ja šai bildē Ķenonu vienalga var pazīt pēc siksnas ar sarkanajām malām?
Es arī aizlīmēju brandu uz savas kameras, jo nafig man pa velti brandu reklamēt. Vēl jo vairāk - sanāk, ka maksāju par privilēģiju, reklamēt cita brandu, ja nopērku un tad rādu citiem. Ja gribi, lai reklamēju tavu brandu - maksā!
Tad arī mašīnai visas emblēmas norāvi, jo diezin vai tev auto firma maksā par reklāmu. Un nikonisti, kuri seko tādam principam, arī sarkanās apakšbiksītes uz kameras aiskrāso?
To var atļauties Gvido ar C vai P, bet ko darīt, ja pa jaunmodīgam ir divi vārdi - Broņislavs Hermanis un tavam Nikonam sarkanais trīsstūris vienalga paliek redzams?
Jaunībā pazinu vienu veci,kurš smērēja ciet kameras brendu drošības dēļ.Šim bija bail,ka kāds ieraugot lepno uzrakstu Nikon ,izraus no rokām.501-ais tas bija.Tiem laikiem baigi krutais verķis.
Stokos bildes ar redzamām preču zīmēm nemaz pretī neņem. Moš te ar kundzīte parakstījusi model release un nonākusi fotobankā. Bet pareiz ir. Jo ražotāji grūž baigo piķi, lai visādas slavenības bildētu ar vienu vai otru kameru - tad nafigam to darīt pa brīvu, ja var nedarīt? Nezinātājs pat nepateiks, kas tā par kameru, a ja būtu kwakon logo virsū - skaidrs, tā vislabākā kamera, jāiet pirkt... Man līdzīgi piemēri nav tālu jāmeklē, viena radiniece svēti pārliecināta, ka olympus ir labākie fotoaparāti (pašai nav nekad bijis), jo vienam biezam paziņam ir...
Izskatās, ka tikai krievu seriālus skaties. Krieviem ir likums tāds pieņemts, ka visus ārzemju brendu logo nedrīkst rādīt. dažreiz līdz smieklīgumam: toijotas vērsim ragus aizkrāso, atstājot tikai vidus ovālu, mersim trijžuburi vai audim kādu apli. To var saprast. Bet aptiekas žurnāliem... tas no tās sērijas, ka latvju bālēliņš vulgāris savā iztapībā skrien paravozam pa priekšu: te pac savu cukura industriju likvidē, piemēram, te imigrantus pieņem, te aizmālē uzrakstus, ka tik kas nenotiek... nu nožēlojami vienvārdsakot.
Nu žurnālam var būt visādi juridiski-komerciāli apsvērumi, tajā skaitā arī variants, ka tā ir stoku bilde, nevis reālā persona.Šeit gan visdrīzāk tie baltie burti CANON, blakus tēmu pieteikumu tekstiem, vienkārši sapiš maketu. A kamerai ražotāja loguci dažreiz nākās līmēt ciet lai izvairītos no visādiem idiotiem kas pasākumos velkās klāt un sāk skaidrot, ka Canons ir krutāks.
Eltons: Izskatās, ka tikai krievu seriālus skaties.
Drīzāk tieši tu krievu seriālus skaties, es zinu tik to, ka krievu programmās redzami vienīgi miliči, kriminal, mordoboj, Čečņa. Pēdējā filma, kur acceros kameras marku, bija Denisa bieds, tur fotogrāfam bija Ricoh filminiece. Fototehnikas markas slēpšana ir pilnīgi uskrītoša, es tik nesaprotu, kādēļ, ja tos pašus argumentus par passaules labāko ražotāju var pievikt aiz matiem arī auto sakarībā. Uz žurnāla vāka ir reāla persona, aptiekas darbiniece, tālāk ir intervija ar viņu.
Nebūs taisnība. Visi filmmeikeri, seriālmeikeri, šovmeikeri utt. tagad izmanto tādu lietu kā "preces izvietošana" - Product placement - en.wikipedia.org...
Piemēram, filmā personāžs lieto fotoaparātu, planšeti, vēl kādu produktu. Tad nu filmmeikers iet pie ražotājiem/tirgotājiem un saka, ka par attiecīgu samaksu var izvietot filmā tieši šī ražotāja fotoaparātu, planšeti utt. Ja ar nevienu nevienojas, tad arī attiecīgi aizkrāso. Ja vienojas, tad to logo redzi ekrānā - piemēram ābolkompi, vai Microsoft Surface pro planšeti ar windows operētājsistēmu bieži tuvplānos utt. Tas viss ir viens no filmas peļņas veidošanas pozīcijām.
Un ja filmu taisa populārs režisors ar populāriem aktieriem, vai šovs ir populārs, tad producentiem ar preces izvietošanu uzbāžas jau pašas lielās korporācijas, filmmeikeriem nemaz nekur nav jāiet kādu pierunāt.
R_J – tāda „preces izvietošana” tā sauktajā „kinomākslā” sena kā pati tā māxla. Pirms kādiem 50 gadiem FordMustanga ierādīšanai Eiropā pat veselu saldsērīgu filmu uzņēma, kas nu skaitoties dižena klasika. (Par pārdošanas rezultātiem diez ko nezinu)
versatile:Stokos bildes ar redzamām preču zīmēm nemaz pretī neņem. Moš te ar kundzīte parakstījusi model release un nonākusi fotobankā. Bet pareiz ir. Jo ražotāji grūž baigo piķi, lai visādas slavenības bildētu ar vienu vai otru kameru - tad nafigam to darīt pa brīvu, ja var nedarīt? Nezinātājs pat nepateiks, kas tā par kameru, a ja būtu kwakon logo virsū - skaidrs, tā vislabākā kamera, jāiet pirkt... Man līdzīgi piemēri nav tālu jāmeklē, viena radiniece svēti pārliecināta, ka olympus ir labākie fotoaparāti (pašai nav nekad bijis), jo vienam biezam paziņam ir...
Tas ko es nesen dzirdēju: "A tev ir kāda baltā lēca?" "Profesionāļi tak bildē ar baltām lēcām"
Principā, mans points tāds pats. Nafig man mazam, zaļam reklamēt pa brīvu, ja citi to dara pa samaksu.
Nē, nu laikam reklāma un mārketings ir kļuvuši par reliģiju, ja kādu mantu vairāk nevar vienkārši lietot, jo tas automātiski pārvēršas par reklamēšanu.
Fandango:man aizdomas, ka šoreiz izskadrojums vienkāršs- fotogrāfs iedeva vāka pozētājai rokā fotoaparātu, lai viņai ir kur likt rokas un pajokoja pasūtītāja klātbūtnē, ka būs Canon reklāma, ja neaizsmērēs uzrakstu. Sēkla sadīga auglīgā augsnē.
To taču var Rojam uzjautāt , vai ka tur šito bezmaksas lapeli taisa
Ja jūs nēsat pamanījuši, tad varu pateikt, ka filmās slēpj fototehnikas nosaukumus!!! Jeibogu, vai tad patiešām vairāk neviens televizoru neskatās???!!! Nav runa par šo vienu gadījumu, tas šeit tik par piemēru!
KVAA-II:šeit var runāt tikai šaurā specifiskā lokā - foto lauciņā politikā labāk nelīst - pārāk daudz tur mēslu.....
Ko tu dirs, plānprātiņ tev pārpublicēt visu politisko huiņu, ko tu te esi sakakājis? Sākot ar Krimu un beidzot ar "Latvijas ekonomiskajām aktivitātėm..." Vai kā nu tur sauca to viena klauna teijāteri... tu vispār KAUT KO par FOTO esi kādreiz uzrakstījis??? žru, ņemogu...
Bet nu us šo kretīnu neiedarbojas nekas, ne adbildes, ne ignorēšana, postē tik savus murgus visos tematos, adminiem arī pie dibuā tas, par ko šo lapu ir pataisījis viens prip*zdnutijs...