forum.gif
Pērku Canon EF 40mm 2.8 pankūku
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pērku Canon EF 40mm 2.8 pankūku
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.09.15 21:44
 citēt
Ja stāv plauktā, varbūt es varētu no tevis nopirkt. PM
Publicēts: 16.09.15 23:53
 citēt
90 euro
Publicēts: 17.09.15 00:57
 citēt
Jā šitas savdabīgs stikls , aizvadītā nedēļa četrus stiklus palietoju CANON 50mm 1.8 II , Canon EF 40mm f/2.8 STM , Canon EF 50mm f/1.8 STM , Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM , trīs reiz varat minēt kuru paturēju :D :D 40mm bija foršs bet tikai uz FF kadra , baigi atsita pēc bildes man reiz bijušo Minolta Rokkor-x 45mm uz cropa vairs nebija tik interesanti. Beigās vienu paņemu cena visiem bija ~ vienāda
Publicēts: 17.09.15 06:26
 citēt
Photorent:90 euro

Vairs nav aktuāli, paldies.
Publicēts: 17.09.15 19:41
 citēt
Fandango:Luni, kāds ir 50mm STM salīdzinot ar 50mm 1,8 II? Īpaši interesē pretgaisma.
Optiskā shēma esot abiem identiska, tikai cits korpuss un cita tipa AF motors.
Publicēts: 17.09.15 21:24 labots
 citēt
Fandango:Luni, kāds ir 50mm STM salīdzinot ar 50mm 1,8 II? Īpaši interesē pretgaisma.

AF apsabūti zibenīgs jebkuros apstākļos pilnīgi bez skaņas, šancējot Live wiev režīmā bildējot uz kompi, AF var iestādīt ar peli! AF praktiski momentāns. Jā bajonete atkal METĀLA! Tāpat kā pirmajai versijai, otrajai tas ir 50mm f:1.8 II versijai bez STM melnā plastmasas bajonete kā KIT stiklam. 40mm 2,8 uz Cropa mani nefascinēja tumšs un manāmi spēcīgāk vinjetē par 50mm 1.8. Ja un tālāk VĀKS es no visas šitās čupas par ~ vienādu cenu pirmoreiz nopirku KIT stiklu, tas ir EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, es bija reāli mēms! Viņš ļoti perfekti uztaisīts nekas neļurkājas AF praktiski zibenīgs bez jebkādas skaņas un raustīšanās meklēšanas, krāsa smuka tīra asums ne žilete bet labs, taču AF un Krāsa un Boke ielika vienos vārtos mana vecajam 17-40 mm f:4. Iedomājies LETAS pēdējās paaudzes KIT ieliek PRO gala 4x dārgākam stiklam AF + KRĀSA + BOKE, iztestēju visus. Otrā dienā atri uzsitu gaisā veco 17-40 mm f:4 , par to paņemu 50D ar 30t noskrējienu , un vēl pilnīgi jaunu EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, ideāli! Haltūrām un rezerves kameras IDEALI! ar IS šis tur uz rokas 1/8 sekundes bez kādas šmigas. Šitāds pods man vēl nebija gadījies, ka nomainu Pro stiklu pret lētu amatiera galu ACĪM REDZAMI labāks AF un KRĀSA nu un Boke arī. ! Ir viena īpatnība STM stikliem nav MEHĀNISKA AF m taču ļoti viegls un precīzs elektronisks bez kādas slodzes, ja tev AF ieliek ne tur kur gribi pieturi pogu piegriez viegli ar pirkstu gumijas AF gredzenu, bez kādas slodzes un skaņas griežas:) Tāpat arī bildējot no kompja var dzīt ar peli tipa „Rokas AF”

Tagad grasos nomainīt vēl vienu stiklu pret jaunu STM. Būtībā cik no tiem testiem nosecināju JAUNS STM pat pēdējais amatieru sūds ieliek AF ātrumā precizitātē jebkuram 5-10 gadus vecam PRO gala krutam stiklam. Daudz lēnāki meklējošos AF ir 17-40 f:4, 16-35 f 2,8 veca versija, 24-105 f4 AF skaiti vispār nav salīdzinājumā ar STM štrunta lētučiem. Salīdzināms ir ar 70-200 F4 IS II versiju un augstākiem. Vēl kas interesenti Canons jaunos STM stiklos daļēji, manījis arī optisko shēmu. Lēcām jauns dzidrinājums, Jaunajā KIT ir par vienu jaunu asfērisko elementu grupu vairāk „13 elements in 11 groups” asums nu no 0.25m. Jaunajam 50mm f:1,8 STM ir vairāk diafragmas lapiņu, nekā abiem vecajiem, jaunais dzidrinājums un 7 diafragmas lapiņas. Vecais 50mm f:1.8 un II pie zināmiem apstākļiem ar savām 6 lapiņām deva SKRŪVI tagad ir 7 lapiņas kas smukāka zvaigzne, BET es to nenotestēju :):)
Publicēts: 17.09.15 23:19
 citēt
KITS ! Tas ir EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM , pilnīga nullīte isstijās ka nekad nav bijis pie kameras un ar ganatiju :):)
Publicēts: 17.09.15 23:37
 citēt
Fandango:Un ar 50mm STM ar kaut kas sarežģītos gaismas apstākļos ir?
Man jau pirmais kits ar IS likās labs gana.

Viņam ir JAUNS dzidrunājums un par vienu fragmas lameli vairāk AF bez skaņas un meomentāns , es pamatā to provēju. Nu vienīgi ar to MF jāpiešaujas , tas gredzens ir vienkarši gumijas gredzens bez kadas mehāniskas saites ar AF mehānismu , kamer nepiespiež SLĒDŽA pogu AF režimā greižas pilnīgi pa tukšo ka piespiež ta var piedzīt AF iekš AF režima ar roku neko nepārsļedzot:)
Publicēts: 18.09.15 00:57 labots
 citēt
Fandango:Šitā jau ļoti sen bija Olimpam ar fokusēšanās gredzenu.
Nu jā tām sikajām 4:3 kamerām dauzdām tā ir. Pieļauju ka kautkāds indukcijas vai līdzīgs princips jo reāli tur vairs nekas negriežas tik "Bīdās" :) Skaņa vienīgā ko var dzirdēt knapi knapi ja pieliek pie asuss tas ka IS šancē , ja to izrubī pilnīgs klusums:)
Publicēts: 18.09.15 10:15 labots
 citēt
Nezinu par 50mm stm un kit stm, bet 40mm stm fokus nav no tiem klusākajiem un ātrākajiem.
Klusāks par 50mm II, bet man liekas, ka nav ātrāks.

Manuālajam fokusam vēl papildus ir kaut kāda dīvaina skaņa. Pievienotajā video var dzirdēt.

www.youtube.com...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):