Schneicder... nu kā kuram ar to alus pudei, citam patīk Helios citam nē, neko nevar piesieties, katram sava māksla, es gan šobrīd briestu Helios-40 iegādei, tādēļ ziedoju dažus stiklus lai pieķertu atlikušo summu klāt! Bildes pievienoju, vairāk kā skaidrs ka lēcas nav ar naglu švīkātas, stāvoklis ir ok, tiem kam interesēs droši var pārbaudīt, parīt uz Rīgu dodos tad arī varēs aptaustīt! Par tiem cipariem ar zinu, tik tas melnais mani samulsināja ar skaitļu rindu!
Kurš no BMW modeļiem tevi interese?E30(prefeis vai feislifts), E36, E46 vai E90 (iedalījās vēl no e91-e93 pēc virsbūves tipa) un F30 bet tiem nezinu vai nāk 2.8 dzinēji!
vitinselvijs: Kurš no BMW modeļiem tevi interese?E30(prefeis vai feislifts), E36, E46 vai E90 (iedalījās vēl no e91-e93 pēc virsbūves tipa) un F30 bet tiem nezinu vai nāk 2.8 dzinēji!
Nu tas, kuram uz pakaļas 328... Jo Tu iepostēji diafragmas skalu, uzdodot to par objektīva sērijas nr...
Mēģināšu uzminēt, kādēļ tu ar mieru par to hlamu maksāt tādu ellīgu cenu - trīs alus ar čipsiem. Tev ir mazi bērni, izjauksi objektīvu un mācīsi viņiem, kā saulē ar lēcām var iededzināt musturus dēlītī.
Lunis:Nu tas melnais tas nav interesants , tas 81 gadā jau bija tehnaloģisks brāķis , baltais gan varētu būt interesants kolekcionāriem.
Redz kas par lietu, man ir 4 dažādi Jupiter-9 stikli divi baltie un divi melnie! Viens baltais un melnais vizuāli vienādi, otri divi mazliet atšķiras viens no otra! Starpcitu ta dezināšana dēlī ir forša, jaunības laikos vienu stiklu izjaudu un tā arī ieguvu vēl šodien esošo lēcu diametrā ap 7cm un ap 1cm bieza!Bet tajā laikā jau neskatījās ka tas ir objektīvs! Man ceļš uz Rīgu dārgāks par 3 aliem un čipšu paku!
vitinselvijs: Man ceļš uz Rīgu dārgāks par 3 aliem un čipšu paku!
var atmīties ar vellapēdu, pa ceļam pārtiekot no ceļmalā salasītiem āboliem, atpakaļ jau ies vieglāk, aliņš un čipši ribās un galvenais foršā sajūta ka tiki vaļā no krāma un iepriecināji mazu puiku
vitinselvijs: Man ceļš uz Rīgu dārgāks par 3 aliem un čipšu paku!
var atmīties ar vellapēdu, pa ceļam pārtiekot no ceļmalā salasītiem āboliem, atpakaļ jau ies vieglāk, aliņš un čipši ribās un galvenais foršā sajūta ka tiki vaļā no krāma un iepriecināji mazu puiku
Laba ideja! Ir arī plāns B - kādu sestdienu es atminos ar ričuku pie elvijsvitins. Man tieši apsīkušas idejas jauniem ceļojumiem Apsveru iespēju pievienot alus glāzi, lai iedzeršana būtu kulturāla !!!
Lunis:Nu tas melnais tas nav interesants , tas 81 gadā jau bija tehnaloģisks brāķis , baltais gan varētu būt interesants kolekcionāriem.
Redz kas par lietu, man ir 4 dažādi Jupiter-9 stikli divi baltie un divi melnie! Viens baltais un melnais vizuāli vienādi, otri divi mazliet atšķiras viens no otra! Starpcitu ta dezināšana dēlī ir forša, jaunības laikos vienu stiklu izjaudu un tā arī ieguvu vēl šodien esošo lēcu diametrā ap 7cm un ap 1cm bieza!Bet tajā laikā jau neskatījās ka tas ir objektīvs! Man ceļš uz Rīgu dārgāks par 3 aliem un čipšu paku!
Fiška tāda kad uzsāka jaunā melnā ražošanu tos sāka ražot 3 dažadās rūpnīcās Производился на трех заводах: на Лыткаринском заводе оптического стекла (Лыткарино), Красногорском механическом заводе им. С.А. Зверева (Красногорск) и на Киевском заводе "Арсенал".. Kā atklājās tikai 90 gados galvenā rupnīca kura bija saražojusi 90% šo objektīvu ražoja 100% brāķi , viņiem viena iekarta kura ražija lēcu bloka turētāju bija iestādīta pa 0,3mm nepecīzi tā šancējusi bez maz 30 gadus. Tas atklājās tikai partraucot ražošanu 1990 sākumā , kad iekārtu grasijās pārdot . Otrā rūpnīcā gan ne vainas tik tur ražoja šos stiklus ļoti nelielā daudzumā pamatā eksportam. Līdz ar to 90% Jupiter9 - 85mm f/2 pēc definīcijas ir neasi brāķī , tīri jau no dzimšanas , ražošanas brīža Отдавать предпочтение лучше объективам, которые шли на экспорт (юпитер написано латиницей), белым объективам до 1965 года
Nu jā, to jau pamanīju, nu 40e nav nopietni, 20e ir griesti šitam modelim, pa lielam var mēģināt labu ieķert kādā krāmu tirgū kopā ar Zenītu pa kādi 15e! Nu nevar to alu lakt tik daudz, vajag iekasīt dažus ērikus cēlāka mērķa vārdā!
vitinselvijs:Nu jā, to jau pamanīju, nu 40e nav nopietni, 20e ir griesti šitam modelim, pa lielam var mēģināt labu ieķert kādā krāmu tirgū kopā ar Zenītu pa kādi 15e! Nu nevar to alu lakt tik daudz, vajag iekasīt dažus ērikus cēlāka mērķa vārdā!
cena runājama, nav jau ka baigi uzstāju uz cenu ko pierakstīju
vitinselvijs:Nu jā, to jau pamanīju, nu 40e nav nopietni, 20e ir griesti šitam modelim, pa lielam var mēģināt labu ieķert kādā krāmu tirgū kopā ar Zenītu pa kādi 15e! Nu nevar to alu lakt tik daudz, vajag iekasīt dažus ērikus cēlāka mērķa vārdā!
Tā ar šiem stikliem pietiek niekoties, stikli pa lielam prom, šodien paņēma vienu un pārējos 1dien puisis ņem! Tagad esmu gatavs ieķert pirmo balto lēcu no canjona!
vitinselvijs:Tā ar šiem stikliem pietiek niekoties, stikli pa lielam prom, šodien paņēma vienu un pārējos 1dien puisis ņem! Tagad esmu gatavs ieķert pirmo balto lēcu no canjona!