forum.gif
Kādu spoguļkameru ieteiktu Jūs ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kādu spoguļkameru ieteiktu Jūs ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.10.15 16:35
 citēt
Atbilde Šneideram, bet domāju ka viņš to var arī nesaprast.
sievai biju nopircis Sony Cyber shot DSC-HX400. Pēc atsauksmēm Internetā bija pati labākā šāda veida superzūms, bet reāli neticams mēsls ar drausmīgu asu zīmējumu un tie 20 milj pikseļu bija panākti uz programmatūras rēķina. Ar zaudējumiem pārdevu un nopirku Canon PowerShot SX60 HS.
Lūk tāpēc arī diskusijās jautā ko pirkt.
Publicēts: 04.10.15 16:38 labots
 citēt
Pixeli - ar ko dižu atšķirsies savā starpā dSLR kameras? Nu ko tieši, kuras funkcjas uz katras no kamerām mega izmantosi sēžot 38 rindā tribinēs vai brienot pa mazpilsētas ielām?, kas trūkst esošajā?
Nu tā uz pirkstiem?
Un jā - Kā tieši izmainīsies bilžu saturs, kadrējums, reāli izdrukāto, kaut kur publicēto bilžu skaits un kvalitāte? :exciting:
Publicēts: 04.10.15 16:40
 citēt
Atbilde Palaidniekam Tu raksti
Interesanti ar ko DIŽi atšķirsies šāda skatu punkta un satura bildes, ja tiem uzskaitītajiem stikliem pakaļā skrūvēsi 5D, 6D, 1200D, 750D vai 7D utt.:face-devil-grin:?
Nu tīri no praktiskā viedokļa?
Redzi ja es uzņemšu ar 7D bildi kā pārgudriniekam ar dūri dod pa muti, tad bilde būs laba, bet ar 6D var arī nesanākt.
Palaidniek uz Tevi tas neattiecas.
Publicēts: 04.10.15 16:43 labots
 citēt
pixelis:Atbilde Palaidniekam Tu raksti
Interesanti ar ko DIŽi atšķirsies šāda skatu punkta un satura bildes, ja tiem uzskaitītajiem stikliem pakaļā skrūvēsi 5D, 6D, 1200D, 750D vai 7D utt.:face-devil-grin:?
Nu tīri no praktiskā viedokļa?
Redzi ja es uzņemšu ar 7D bildi kā pārgudriniekam ar dūri dod pa muti, tad bilde būs laba, bet ar 6D var arī nesanākt.
Palaidniek uz Tevi tas neattiecas.

Un kas tieši garantēs bildes labumu un/vai sliktumu? Kas būs tas kas 7D garantēs bildes sanākšanu un iekš "megasūdīgā" 6D kadram, liks neizdoties? :exciting:
Un kāpēc domā ka ar tiem pašiem stikliem bilde nesanāks tik pat laba da kaut ar 1200D?
Kas konkrēti bildi sabojās? Exifā ierakstītais, ka bilde radīta ar kaut kādu nožēlojamu sākuma līmeņa dSLRu, īsta EOS-1 vietā?
Publicēts: 04.10.15 16:47
 citēt
Ūn vispār man tagad ir 5D, kas jau izgājis no ierindas un gribu pirkt jaunu kameru cenā ap 1500, tāpēc arī interesējos par niansēm. Tas arī viss.
Bet dažs labs kā kbi_kbi to nespēj saprast :face-grin: un iesaka 1100 Canon un kitus. Nu reti gudri vai ne ?
Publicēts: 04.10.15 16:58 labots
 citēt
pixelis:Ūn vispār man tagad ir 5D, kas jau izgājis no ierindas un gribu pirkt jaunu kameru cenā ap 1500, tāpēc arī interesējos par niansēm. Tas arī viss.
Bet dažs labs kā kbi_kbi to nespēj saprast :face-grin: un iesaka 1100 Canon un kitus. Nu reti gudri vai ne ?

A kas vainas strādājošam 5D? Ko tas nedod labu? Kas tam trūkst?

Ar ko tieši reāli atšķirsies 5D MK-II bildes, no 6D bai 7D bildēm?
Nu tā praktiski? Kuri būs tie reālaja dzīvē izmantojamie labumi, kuru nv iekš 5D un kas padarīs bildes labākas, dzīvi skaistāku, fočēšanu ērtāku, vai produktīvāku (pēdējo baigi vajag)?

Citādi pagaidām tas velk uz tekstu - gribu visiem palielīties, ka kamerai iztērēšu ~1500...

Ja gribās uzrakstīt īsziņu, bet nav kam - ir izdomāts Twitteris...

Jo es tā arī līdz šim neesmu sapratis izvēles lomkas, da i gatavību iet līdz pat "reliģijas" maiņai? Kas tieši trūkst un ko tieši "mega" ar jauno kameru grasies iegūt? Kā nebija esošajā? Un vai nesanāks tā, ka pie jebkura aparāta iegādes būs vilšanās par cerēto (būsi salasījies slavas dziesmas, bet nespēsi rast par ko), vai sajūsma būs identiska, jo praktiskas atšķirības izņemot nosaukumu, nespēsi atrast?
Publicēts: 04.10.15 17:16
 citēt
Uzminēji, ziepjos nesajēdzu pilnīgi neko, visi Sony Cybershoti DSC-60XS man ir pilnīgi vienādi, bet par spoguļiem varu pateikt, ka 7D+Tamron 17-50/2,8 ir pareiza izvēle. Bet tas tāds tīri mans IMHO.
pixelis:Lūk tāpēc arī diskusijās jautā ko pirkt.

Es neesmu interesējies, kādēļ tas tiek jautāts.
Publicēts: 04.10.15 18:12
 citēt
Palaidnieks raksta
Citādi pagaidām tas velk uz tekstu - gribu visiem palielīties, ka kamerai iztērēšu ~1500...
Es atkal sapratu savādāk
Ka Palaidnieks arī grib parādīt ka viņam ir ko teikt, tikai pagaidām nav pateikts pilnīgi nekas.
Publicēts: 04.10.15 18:16
 citēt
uldeens:Iesaku šo kameru, baigi labā!

Šī patiesi ir ļoti laba kamera :money:

taču pirmajā postā minētajām vajadzībām vislabāk derētu Nikon D700
Publicēts: 04.10.15 18:28
 citēt
Var būt . Bet 2500 Eur par 12 megapiks. kameru nedaudz par dārgu.
Publicēts: 04.10.15 18:38
 citēt
pixelis:Var būt . Bet 2500 Eur par 12 megapiks. kameru nedaudz par dārgu.

-----------------
iemetīšu savu kapeiku. Nav īpašas starpības starp jaunāku kameru un kameru ar 12 MPix. Jā, ir daži uzlabojumi, ir tumšākā mazāki trokšņi. Ir labāki un ātrāki procesori, bet vai sportu nebildēja arī ar tām 12 MPix kamerām? Gan jau bildēja.
Publicēts: 04.10.15 18:41
 citēt
Protams tālavieti, ka būtībā nav starpība. Bet ja es gribu pirkt jaunu spoguleni, tad kāpēc man būtu jāpērk novecojis modelis pie tam vēl par 2500.
Publicēts: 04.10.15 19:25
 citēt
pixelis:Protams tālavieti, ka būtībā nav starpība. Bet ja es gribu pirkt jaunu spoguleni, tad kāpēc man būtu jāpērk novecojis modelis pie tam vēl par 2500.

---------------
nē tā nedomāju. jaunu atmaksājas pirkt, ja pērk jaunu modeli. Vēl jau vienmēr pastāv variants pirkt kādu lietotu. To kameru tirgū ir bez savas jēgas, vieni pērk, pārdod, maina reliģiju, atkal pērk un pārdod. Nemaz nezinu, ko ieteiktu. Viens ir skaidrs, katram pašam jānonāk pie domas, ko vajag un kas neapmierināja iepriekšējā. Man interesē pamatā visu laiku labāks iso, tikai tāpēc pērku jaunāku modeli. Protams kvalitāte, bet par 6D man jāsaka, ka te jau tā kvalitāte, ko redzu uz 20 MPix mani nepārliecina pret kaut kādu FF uz 12 MPix.
Publicēts: 04.10.15 19:27 labots
 citēt
Publicēts: 04.10.15 19:35
 citēt
pixelis:Protams tālavieti, ka būtībā nav starpība. Bet ja es gribu pirkt jaunu spoguleni, tad kāpēc man būtu jāpērk novecojis modelis pie tam vēl par 2500.

Redzi, tātad, pērc JEBKURU, kura TEV patīk, jo tehnisko un praktisko atšķirību nezini, nesaproti un visticamāk NESPĒSI izmantot.

Jo, ja nesaproti kādas ir tehniskās atšķirības starp šīm kamerām, pats neesi papūlējies tās atrast/saprast, izprast ko un vai vispār kaut ko Tev tas dos (da kaut vai tikai apziņu, bez praktiskām sekām) tikām pērc JEBKURU NO TĀM - vislabāk LĒTĀKO!

Tāpēc visai pamatoti secinu - zīmējies, ka ir 1500 iekrājumi citas, uz papīra, bet nesaprotami kāpēc, labākas kameras iegādei.
Nu nekas pārāk slikts jau tas nav ne tajā, ka patīk mazliet palielīties vai ka ir tik daudz naudas, vai ka gribi iegādāt jaunāku kameru. :money:

Normāls padoms tapēc būtu - nopirkt lētāko no tām un nenotērēto naudu iztērēt, lai apgūtu, ko esi iegādājis - pilnvērtīgai izmantošanai vai citam, iespējams radikāli citam mērķim. :what:

Bet drīksti arī neklausīt šādam ieteikumam, katram drīkst būt tāds hobijs kā palielīties ar to, ka ir vēlme/iespēja notriekt mazliet naudas bez īpašas izpratnes par notriekšanas jēgu/nepieciešamību...
Publicēts: 04.10.15 19:36 labots
 citēt
Vot man arī liekas, ka celt gigapuxeļus virs 12 M praktisku, ar aci redzamu, jēgu neredzu. Vakar Miķeļdienas tirgu sabildēju uz 6 Mpix, bet, ja tam vecajam krāmam K100D būtu mūzdienu ISO, tad arī veco ļaužu dienas pasākumam telpās K-5 nevajadzētu.
Mājas lapas reportiem, kur bildes ar garo malu 1200 pix, pietiek ar atliektiem galiem.
Publicēts: 04.10.15 19:38
 citēt
pixelis:... Bet ja es gribu pirkt jaunu spoguleni, tad kāpēc man būtu jāpērk novecojis modelis...

Tagad... jau ar tām spogulenēm galīgi nav aktuāli ņemties,
es jau sen to sapratu un mana iecienītā digitālā, bezspoguļa, fotokameta
[ Trust 715 Powerc@m Zoom ] vēl tagad labi strādā, vo!

Apskati labāk ko lietotājam draudzīgāku un rezultāti neizpaliks ;)

Publicēts: 04.10.15 19:45
 citēt
Tas gan, bet šis fototehnikas iscilāko konstruktoru radošās domas lidojuma augstākajā punktā radītais produkts ir noņemts no ražošanas, tādējādi fotopasaule ir cietusi smagāko zaudējumu visā savā vēsturē.
Vabūt tik kādā Gerkena veikalā vai lauku Maximā tas varētu būt aisķēries...
Publicēts: 04.10.15 19:50
 citēt
Nu baigi slikta, tā kamera 5D vai 5D MK-II, tikai šādi mēsli sanāk

www.fotoblog.lv...

Ja būtu jaunā 5D MK-III vai 5DS - vot tad gan šedevri sanāktu...

Domā 760D nebūtu prātīgak + kāds normāls stikls, vai dajebkāds tam diapazonam, kuram patreiz stikla nav?
Publicēts: 04.10.15 19:55
 citēt
pixelis:Redziet, ja es braucu piem uz Pasaules čempionātu futbolā Spānijā, tad spēles laikā es fotografēju spēli vai ne ?

Tu brauc kā parasts skatītājs? Ja ta- tad Vai spoguļkameras stadionā drīkst ienest parasti skatītaji? Un ja nāksies bildēt "sporu" no 37 rindas, objektīva cena varētu būt visai iespaidīga...
Publicēts: 04.10.15 20:02
 citēt
Hugo jā, jā un vēlreiz jā. Un te kā reiz baigi labā sportam ko man vajag. Bt neliels misēklis - Tev tas brīnums nedaudz novecojis. Un otrkārt man jau ir GoPro Hero 3, tā kā no šī viedokļa Tavs piedāvājums atkrīt.
Publicēts: 04.10.15 20:07
 citēt
Palaidniek man apnika. Turklāt ar Tevi runāt ir bezjēdzīgi.
Paskaidroju pēdējo reizi. Manam 5D nav vairs asuma nez kāpēc, tāpēc vēlos jaunu kameru. Un tāpēc pajautāju, lai uzzinātu citu domas ko vērts pirkt. Viss.
Publicēts: 04.10.15 20:10
 citēt
Un es velns parāvis prasīju pa kameru, nevis vai stadionā skatītāju drīgst ienest spogulenes. Varbūt vēlos bildēt pludmales volejbollu un motokrosu.
Publicēts: 04.10.15 20:19 labots
 citēt
Paga, tu pēkšņi vairs nebildēsi spānijā futeni? :D

Tāpēc pērc LĒTĀKO no nosauktajām. Jebkura no tām priekš Tevis būs ļoti laba kamera. Tāpēc ir jēga sataupīt naudu kam citam!
Vai nopirkt mazlietotu 5D, 5D MK-II
Publicēts: 04.10.15 20:27
 citēt
Ustaisi kauko tipa aptaujas anketas ar vēlamajiem verķiem, kur katrs varēs nobalsot par savu, tad pēc pāris dienām varēsi saskaitīt plusiņus un mest gaisā monētu. :face-grin:
Pagaidām isskatās pēc tā, ka tevi vienkārši moka garlaicība, tādēļ gribas pakašķēties, jo kā citādi var izskaidrot to, ka cilvēkam pieredze ar FF, ir saskaitījis visus pikseļus un noskaidrojis, kur prizmā spoguļi, bet.nesaprot ko pirkt.
Publicēts: 04.10.15 20:34
 citēt
Schneider:Ustaisi kauko tipa aptaujas anketas ar vēlamajiem verķiem, kur katrs varēs nobalsot par savu, tad pēc pāris dienām varēsi saskaitīt plusiņus un mest gaisā monētu. :face-grin:
Pagaidām isskatās pēc tā, ka tevi vienkārši moka garlaicība, tādēļ gribas pakašķēties, jo kā citādi var izskaidrot to, ka cilvēkam pieredze ar FF, ir saskaitījis visus pikseļus un noskaidrojis, kur prizmā spoguļi, bet.nesaprot ko pirkt.

Sadalu viedokli
Publicēts: 04.10.15 20:47
 citēt
baigi jau gribās uzprasīt- tu kaitu nefočē un nefilmē?
Publicēts: 04.10.15 20:50
 citēt
talavietis:baigi jau gribās uzprasīt- tu kaitu nefočē un nefilmē?

:cry::haha:
Publicēts: 04.10.15 20:57
 citēt
Man arī vienubrīd tāda doma bija iešāvusies prātā, bet Jurčiks tomēr ir prastāks, diezin vai viņam pietiktu prāta isstiept tematu uz divām lapām. :face-grin:
Publicēts: 04.10.15 21:05
 citēt
Schneider:Man arī vienubrīd tāda doma bija iešāvusies prātā, bet Jurčiks tomēr ir prastāks, diezin vai viņam pietiktu prāta isstiept tematu uz divām lapām. :face-grin:

Un kopš augusta ciesties ar "viltus" profilu, kurā ir pat dažas bildes
Publicēts: 04.10.15 21:09
 citēt
palaidniex:
pixelis:Redziet, ja es braucu piem uz Pasaules čempionātu futbolā Spānijā, tad spēles laikā es fotografēju spēli vai ne ?

Tu brauc kā parasts skatītājs? Ja ta- tad Vai spoguļkameras stadionā drīkst ienest parasti skatītaji? Un ja nāksies bildēt "sporu" no 37 rindas, objektīva cena varētu būt visai iespaidīga...

Jā, spoguļkameru drīkst ienest parasts skatītājs :)
Jā, no 35. rindas bildes ir drausmīgas :) Tiesa, ne tādēļ, ka tehnika vāja (tas arī, taču tas šoreiz nav noteicošais), bet tāpēc, ka vāja pieredze sporta (manā gadījumā regbija) bildēšanā :)
Publicēts: 04.10.15 21:18 labots
 citēt
Bzh - vai esot 35. Rindā futenes stadiona tribīnēs var iegūt (ar vienkāršu tehniku / baisu optiku) kadru, kuru varētu nosaukt par labu sporta kadru, pat ja ir izpratne par konkrēto sporta veidu. Nejaušibas neskaitās, bet vairāki plānoti labi "sporta" kadri?

Un kāpēc pro fotografi nezkāpēc, neskatoties uz savu teju neierobežoto aprīkojumu, tomēr cenšas nonākt cik vien iespējams laukuma malā?
Publicēts: 04.10.15 21:26
 citēt
Domāju, ka var.. :) Nav jau ierobežojumu, kāpēc lai nevarētu.. Spēle tomēr notiek abos laukuma galos (izņemot regbijā - Īrija vs Rumānija :D)
Un pats esmu redzējis Dinamo tribīnēs 3. stāvā kaut kādu čali ar Nikon (Zālamani vai?), kurš visu 2-3. periodu bildēja no turienes. Tātad ne visi laužas pie laukuma :)
Publicēts: 04.10.15 21:26
 citēt
Nu Šneider Tu gan šauj pār strīpu rakstot:
Man arī vienubrīd tāda doma bija iešāvusies prātā, bet Jurčiks tomēr ir prastāks, diezin vai viņam pietiktu prāta isstiept tematu uz divām lapām.
Nevis es izstiepu, bet daži citi runājot vai kameru var ienest stadionā un iesakot pirkt 1100 utt. Un tā arī piemēram neatbildot uz jautājumu kāpēc sportam nav pilna sensora kameras.
Publicēts: 04.10.15 21:29 labots
 citēt
No viena punkta 35.rindā neglāps nekāda pieredze. Varbūt sanāks viens kadrs, bet vesela reportāža ar vienu rakursu - tas nu gan nederēs. No stadiona malas katrs kadrs tomēr isskatīsies citādi.

Es neko nepāršāvu, Jurčiks nopērk ZZ, iereģistrējas, atnāk, uzdod glupu jautājumu un pazūd, tu, kaut arī pavisam nesaprotamā veidā, bet tomēr centies kauko uzzināt (kaut arī neskādēļ ignorē konkrētus padomus).
Publicēts: 04.10.15 21:33 labots
 citēt
pixelis:daži citi runājot vai kameru var ienest stadionā un iesakot pirkt 1100 utt. Un tā arī piemēram neatbildot uz jautājumu kāpēc sportam nav pilna sensora kameras.

Ļoti bieži kultūras un sporta pasākumos ienest spoguleni nav ļauts... Tapēc loģisks jautājums.

Un kāpēc domā, ka sportam nav pilna sensora kameras?
Agrāk sportu lieliski bildēja pat ar baisi arhajisku tehnkku, kura reāli atpaliek no mūsdienu Entry level dSLRiem...:face-devil-grin:

Bzh:Domāju, ka var.. :) Nav jau ierobežojumu, kāpēc lai nevarētu.. Spēle tomēr notiek abos laukuma galos (izņemot regbijā - Īrija vs Rumānija :D)
Un pats esmu redzējis Dinamo tribīnēs 3. stāvā kaut kādu čali ar Nikon (Zālamani vai?), kurš visu 2-3. periodu bildēja no turienes. Tātad ne visi laužas pie laukuma :)

Esi redzejis tās bildes?
Publicēts: 04.10.15 21:37
 citēt
Schneider, kāpēc vajadzētu veselu reportāžu? :)
3-4 labas kvalitātes kadri nav reportāža. Un tos var arī no vienas sēdpozīcijas :)

Cita lieta ir tad, ja par 11eur ir jānobildē kaut kam atdodami 80 kadri :) Tur jā - tur no vienas vietas bildēti īsti nederēs, taču šobrīd ir runa par parastu japāni, kas bildē visu sev apkārt, lai mājās parādītu, ka es tur biju un mājinieki varētu noelsties :D
Publicēts: 04.10.15 21:44
 citēt
Bzh:Schneider, kāpēc vajadzētu veselu reportāžu? :)

Ļoti vienkārši - vesela reportāža tiek pasūtīta.
Publicēts: 04.10.15 21:46
 citēt
Schneider:
Bzh:Schneider, kāpēc vajadzētu veselu reportāžu? :)

Ļoti vienkārši - vesela reportāža tiek pasūtīta.

Parastam skatītājam? :D
Man liekas, ka Tu esi pārdzēries Preiļos ražoto dzērienu un nespēj tēmai līdzi sekot :)
Publicēts: 04.10.15 21:50
 citēt
Pats esi pārdzēries Rīgas centrāltirgus spirt-vodočku, es tik adbildēju us konkrētu jautājumu:
palaidniex:Un kāpēc pro fotografi nezkāpēc, neskatoties uz savu teju neierobežoto aprīkojumu, tomēr cenšas nonākt cik vien iespējams laukuma malā?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas