forum.gif
samyang 85mm 1.4 vai nikon 50mm 1.4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / samyang 85mm 1.4 vai nikon 50mm 1.4
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.10.15 10:48 labots
 citēt
Ņemot vērā visus plusus un mīnusus šiem objektīviem(pirmais ir bez af), plus to, ka pašlaik lietoju DX kameru, bet nākotnē to noteikti kaut kad nomaina FX, tad kuru objektīvu ieteiktu priekš tuvākiem un tālākiem portretiem? Kurš ir ''universālāks''?
Publicēts: 07.10.15 11:18
 citēt
Uz DX nav universāls neviens no viņiem, 50 mm ir galīgi ņe riba ņe mjaso, uz FF tas kļūs par universālo, bet 85 mm ir portretnieks uz abiem forrmātiem.
Kaukā tā.
Publicēts: 07.10.15 11:25
 citēt
Priekš "tālākiem portretiem" - 135, jeb 70-200, "priekš tuvākiem" - 85, portrets pilnā augumā - 50. Ja runājam par FF.
Publicēts: 07.10.15 12:07
 citēt
Varbūt ir kāds lietojis kādu vai abus objektīvus un zin teikt par kvalitāti?
Publicēts: 07.10.15 12:14
 citēt
plus, kurš no abiem papildina labāk to, kas man jau ir. Pieņemu, ka 85mm, jo pašlaik lietošanā ir tamron 17-50mm 2.8
Publicēts: 07.10.15 12:47
 citēt
Ir diezgan vienalga kādu instrumentu iegādāties ja prasmes nav sasniegušas pat tādu līmeni, lai apjēgtu ko pašam vajag - rezultāts būs tāds pats bezceris kā agrāk.

Vari iet Arturz ceļu un ļaut, lai Tavā vietā vietā domā citi - vienīgi viņu "domas" Tavām bildēm neko nedos tāpat kā nevienam neko nedod infantilais iedalījums 50mm tam, 85mm šitam... :) vēljovairāk ja vienā gadījumā tas ir aps-c citā 35mm.
Publicēts: 07.10.15 12:58
 citēt
Maris:Vari iet Arturz ceļu un ļaut, lai Tavā vietā vietā domā citi

Tas nu gan nav mans ceļš. Uzrakstīju tieši to, ko autors gribēja dzirdēt/izlasīt, jo pa lielam jautājums bezjēdzīgs un atbildēt viņš varēs tikai pats sev. Varbūt varēs. Cilvēkam pašam ir jāsaprot, ka "viņu "domas" Tavām bildēm neko nedos".
Publicēts: 07.10.15 13:06
 citēt
Uz kropa 50mm, priekš portretiem, nav tas sliktākais variants, bet labākais ne tik.
Ja esi gatavs bildēt izmantojot live-view, tad ņem samyangu.
Varbūt vērts padomāt par 85mm 1,8G?
Publicēts: 07.10.15 13:52 labots
 citēt
samyang 85mm 1.4 vai nikon 50mm 1.4 nu jau ir arī exstrēmāki varianti piemēram pilnīgi jauna krievu izstrādne crop matricām Зенитар-N 50mm F: 1,2 , reku viģiks youtu.be... Maksā pat biķsi lētāk par samyang 85mm 1.4 , vienīgi ja paskatās paklausās viģiku tur ir NIANSES:) Piemēram Fredis reku www.fredmiranda.com... izskāas vēl par šitā krievnieka prototipu:)
Publicēts: 16.10.15 14:05
 citēt
Bet, ja ņem cenas atbilstību vērā? Kāds lietojis samyang objektīvus, var ko komentēt par kvalitāti, utt?
Publicēts: 16.10.15 14:25
 citēt
Ir bijis šis konkrētais Samyang.
Īsumā :
* Interesants zīmējums ( labā nozīmē )
* Reāli lietojams tikai no nākamā "stopa" t.i. f2
* MF ir MF - komentārus neprasa - zibenīgi neko nenobildēsi.

t.i. Vērība attiecība ar cenu - ļoti laba , bet kopējais vērtējums ~7/10...
Viņa vietā es izvēlētos ( Canonam ) 85mm 1.8 - nedaidz dārgāks, ir ātrs AF + lietojams jau pie f1.8
Publicēts: 16.10.15 14:59
 citēt
Lietošanā Nikon. Un, ja jāsalīdzina viņš ar nikkor 85mm 1.8g? Kuram dotu priekšroku?
Publicēts: 16.10.15 16:42
 citēt
Joptvaj vot tas ir psc. Tak ņem to objektīvu, kas iekļaujās tavā atvēlētajā budžetā. Un ne jau objektīvs tev izveidos ideālo bildi, bet gan Tu pats.Uz jautājumu kuram dotu prekšroku, viens tev teiks samyang, otrs Nikon, trešais Zenitar. Tak ierubī smadzenes un nedzen spamu. Ja nav ko darīt, ieguglē katru no objektīviem un palasi atsauksmes!
Publicēts: 16.10.15 21:14
 citēt
oriģinālāka atbilde laikam nav redzēta. Nav ko ieteikt, nesaki neko, ļoti vienkārši!
Publicēts: 16.10.15 22:07
 citēt
atbilde normāla un likumsakarīga ņemot vērā jautājumu, ir jāredz un jāzin atšķirība lai izvēlētos. Kā jau Maris sacija "Ir diezgan vienalga kādu instrumentu iegādāties ja prasmes nav sasniegušas pat tādu līmeni, lai apjēgtu ko pašam vajag - rezultāts būs tāds pats bezceris kā agrāk." man kāds cilvēks jautāja kādu objektīvu iegādāties, iedevu pamēģināt 50/1.8 pēc pāris dienām atnesa atpakaļ un sacija neredzot atšķirību no šķiet 18-200 uz 50mm..... ko lai saka :big_smile: es saprastu ja pajautātu par līdzīgu mm dažādu ražotāju stikliem, tur ir tehniskas nianses kuras vērts aptaujāt utt, bet ne jau par šiem. Katram pašam jāsaprot ko vajag ņemot vērā paša fotogrāfēšanas paradumus/specifiku. Kas der man nederēs Tev un otrādi.
Publicēts: 16.10.15 22:44
 citēt
Abus vajag .
Publicēts: 16.10.15 23:32
 citēt
Nu ja šādi nevar izlemt starp 50 un 85 tad varbut nevajag neko vairak par 18-55mm , nu pagaidām:amazing:

bet Nikon 85mm F1.8 G ir gana labs portretiem pilnā augumā:face-wink:
kkā šādi viņš sit:face-smile:

www.fotoblog.lv...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):