Tad nu tā, ir pienācis tas laiks atkal izvēlēties jaunus stiklus, bet... Jautājums: cik labi ir ar Sony a6000 manuāli fokusēties? Nevaru izlemt vienam variantam par labu, vai nu Sony 18-105 G + atkal iet to pašu ceļu kā agrāk ar Pentax un manuālos stiklus ar adapteriem pirkt, vai variants divi - salasīt Samyang manuālos, piemēram, 100mm macro un tad vēl kādu 12mm, 35mm un 85mm. Šī brīža dilemma. Un tad nu varbūt kādam šeit līdzīgi komplekti ir, un var padalīties ar plusiem un mīnusiem. Paldies!
Edit: ar domu jūnija sākumā (2016) iegādāt FF rumpīti.
Sony vajag pirkt ja : 1) gribās ko kompaktu kvalitatīvu un pietiek ar kit objektīvu( ja paveicās ar objektīva eksemplāru tad vārds "kvalitatīvs" ir piemērojams šai situācijai) 2) Piķis nav problēma……. 3) precīzi zini kapēc un ko virsū liksi un ko bildēsi.
Tā arī no jautājuma nesapratu vai 6000 jau ir īpašumā vai tikai iecerēts pirkt.
Groove, taisos bildēt visu ko jau līdz šim bildēju, bet nu ceru turpināt spiest vairāk uz portretiem (mazi bērni), un nu jā, tur AF ir ļoti patīkama lieta, bet nu...ir bildēti auto, produkti, ballītes, un tad jau man vismaz ar MF ir pieticis. Vienīgais AF stikls uz Pentax man bija kit 18-55, un viss pārējais arsenāls bija SMC M, zin' nebija nemaz tik traki.
60/5,6, a6000 vēl nav, bet nu....attur tas ka dilemma ar stikliem. Tagad arī esmu brīvdienās LV uz nedēļu. Aizbraucot atpakaļ jāizdara pasūtijums, viss kopā, rumpis un stikls/i. Bet nu tas ka a6000 būs, tas jau ir izlemts, jo pagaidām vēl tomēr līdz FF no Sony + stikli nedavelk.
Fand..., Pentax mani perfekti apmierināja, bet nu izlēmu iet līdzi laikam un teikt spoguļa mehānismam atā. Un ko gan tad vēl ja ne Sony? Nē, bet nopietni, kādas tad vēl labas alternatīvas pastāv? Neesmu ilgi sekojis līdzi tendencēm.
Lisij, nav jau tik traki. Līdz šim bildēju 95% gadijumos tikai ar MF, kaut kā iztiku, nu protams gribējās jau AF, bet nu jādarbojas ar to kas ir/bija.
Fandango:jāsāk nevis ar kameru, bet ar labiem objektīviem. Ražotāju izvēlies pēc tā, nevis nolem, ka Sony, un pēc tam knapinies ar galveno.
Atmet savu stagnātisko domāšanu, sony+ pārejnieks(5~500$) un visi tavi esošie objektīvi paliek lietošanā, vēl ļaunāk lietošanā atgriežas objektīvi kurus jau esi aizmirsis.
Kastanis:Groove, taisos bildēt visu ko jau līdz šim bildēju, bet nu ceru turpināt spiest vairāk uz portretiem (mazi bērni), un nu jā, tur AF ir ļoti patīkama lieta, bet nu...ir bildēti auto, produkti, ballītes, un tad jau man vismaz ar MF ir pieticis. Vienīgais AF stikls uz Pentax man bija kit 18-55, un viss pārējais arsenāls bija SMC M, zin' nebija nemaz tik traki.
60/5,6, a6000 vēl nav, bet nu....attur tas ka dilemma ar stikliem. Tagad arī esmu brīvdienās LV uz nedēļu. Aizbraucot atpakaļ jāizdara pasūtijums, viss kopā, rumpis un stikls/i. Bet nu tas ka a6000 būs, tas jau ir izlemts, jo pagaidām vēl tomēr līdz FF no Sony + stikli nedavelk.
Nu tad 6000+kit+ķīniešu pāreja uz pentax, pēc tam skaties ko vēl vajag. Soņu īpatnība: Zeiss nozīmē cenu bet ne vienmēr nozīmē kvalitāti, tas attiecās uz 24-70/4 un 16-70/4, pēc šiem necenties tiekties. Un tagad darvas karotīte: a6000 būtībā ir modelis kurš tūlīt tiks noņemts no ražošanas, nākošās paudzes kameras iznākšana jau vairākas reizes pārcelta(maijs->augusts->hvz), bet pēc baumām izskatās ļoti daudzsološi, jauna matrica ar labāku ISO un AF, 4K, iespējams jauns labāks kitazūms.
60/5,6, Tas ka iznāks jaunāks un labāks rumpītis mani nebiedē, jo tāda jau ir mana doma - tagad a6000 kas ir viņiem labākais crop rumpis, un vasarā nākamgad paņemt tā brīža jaunāko FF rumpi. Bet ja Es tagad priekš a6000 sapērku 18-105 tad priekš FF man jau tas stikls vairs neder. Ar manuālajiem Samyang lieta atrisinās, bet...nezinu vai gribu pazaudēt Sony slaveno AF.
Fandango, man vajag redzēt garantiju no ražotāja ka nākamvasar jau reāli pārdošanā būs FF rumpis, nezinu par Fuji, bet no Pentax to nesagaidiju un tāpēc visu līdz pēdējam tiko pārdevu.
Kastanis:Fand..., Pentax mani perfekti apmierināja, bet nu izlēmu iet līdzi laikam un teikt spoguļa mehānismam atā. Un ko gan tad vēl ja ne Sony? Nē, bet nopietni, kādas tad vēl labas alternatīvas pastāv? Neesmu ilgi sekojis līdzi tendencēm.
Lisij, nav jau tik traki. Līdz šim bildēju 95% gadijumos tikai ar MF, kaut kā iztiku, nu protams gribējās jau AF, bet nu jādarbojas ar to kas ir/bija.
Bezspoguļos laikam Fuji XT1. bet tas ir crop.
Fuji šobrīd tiešām taisa lieliskus crop bezspoguļus (labākos citiem tik labu nav), taču viņi ir paziņojuši, ka FF nebūs tikai tāpēc, ka nespēs nodrošināt kompaktumu (pentax arī ilgi pretojās FF, taču tagad kaut ko ir sataisījuši, tā kā tas, ka nebūs FF, vēl nav tik viennozīmīgi ). Es arī šobrīd skatos pāriet uz Sony bezspoguļiem, jo pa lielam man foto vajag tikai ceļojumā + reizēm paņemt līdzi uz mežu
Kastanis:60/5,6, Tas ka iznāks jaunāks un labāks rumpītis mani nebiedē, jo tāda jau ir mana doma - tagad a6000 kas ir viņiem labākais crop rumpis, un vasarā nākamgad paņemt tā brīža jaunāko FF rumpi. Bet ja Es tagad priekš a6000 sapērku 18-105 tad priekš FF man jau tas stikls vairs neder. Ar manuālajiem Samyang lieta atrisinās, bet...nezinu vai gribu pazaudēt Sony slaveno AF.
Fandango, man vajag redzēt garantiju no ražotāja ka nākamvasar jau reāli pārdošanā būs FF rumpis, nezinu par Fuji, bet no Pentax to nesagaidiju un tāpēc visu līdz pēdējam tiko pārdevu.
Izskatās, ka pats nezini, ko gribi. Bet tas nekas, jo tieši šādiem gadījumiem ir domātas Sony FF mirrorless kameras.
Bzh, nu Pentax jā, kaut kas jau būšot, bet nu...pirmie kucēni jāslīcina. Un kad viņiem tas rumpis iznāks, kas to lai zin, atkal uz nezcik ilgu laiku atliks. Un ja godīgi, mani tās milzīgās kameras vairs nesaista. Lidojot rokas bagāža kā tāda nav, jo visu aizņem foto ekipējums utt.
Artūr, par to jau šeit iet runa, jo Es tiešām nezinu ko gribu, arsenālu ar MF fiksiem vai nē. Zinu tik to ka spoguļa mehānismam kā tādam esmu pateicis ardievas.
Tēmas autoram galvā putra un strjoms, mārketinga nodaļa gavilē un ver vaļā šampi, kļient sozrel…. Nākošvasar situācija būs tieši tāda pat kā šobrīd 7 II, 7s II, 7r II, + vecās versijas veikalā, jaunas, lētāk. Nū vēl Foihtlenderis kaudzīti manuālo stiklu saražos. Tā ka mierīgi vari apmierināt savas ilūzijas un pirkt kādu no septiņniekiem + Batis25/1.8 vai Sony16-35/4, Sony55/1.8, Batis85/1.8 vai Sony90/2.8 macro, tad būs laime pilnībā un kvalitāte bez kompromisiem, vai arī ar kit 28-70, arī būs laime pilnībā un galvā vēlme pirkt vēl kautko.
Es arī pārbēgu no Canona uz Sony, jo nesagaidīju normālu bezspoguli un matrica arī sliktāka (pat pie ISO 100 tumšajās vietās lien ārā krāsaina ķēpa). Lai ar Canonu ainava būtu ar debesīm un detaļām tumšajās vietās bija vajadzīgi vismaz divi kadri no kuriem sastiķēt bildi.
Sonim arī ar dinamisko diapazonu nav nemaz tik spīdoši, tas gan dēļ signāla apstrādes un spiestā rawa. Ja runa par peizāžiem un ēnu stiepšanu, tad tādi "gumijas" rawi kā nikonam nav ne canonam ne sonim.
60/5,6, nekas traks jau nav. Nākamo nedēļ būšu mājās, paņemšu a6000 un pāris stiklus, nākamo vasar piepirkšu klāt tajā brīdī aktuālo FF rumpi. Ne tur putra ne sviests. Bet putra ir par to kādus stiklus šobrīd ņemt priekš a6000, jo septītniekam + stikli man nedavelk maciņš. Ar lietotu tehniku man nav problēmas, bet negribu iebraukt tajā pašā grāvī kā ar Pentax un sapirkties stiklus ko caur dirsu (sazinkādām pārejām) klāt jāliek.
Fons:Es arī pārbēgu no Canona uz Sony, jo nesagaidīju normālu bezspoguli un matrica arī sliktāka (pat pie ISO 100 tumšajās vietās lien ārā krāsaina ķēpa). Lai ar Canonu ainava būtu ar debesīm un detaļām tumšajās vietās bija vajadzīgi vismaz divi kadri no kuriem sastiķēt bildi.
Vairāk izklausās pēc pārāk mazas ekspozīcijas vai ļoti vecām Oly matricām. Man krāsaina ķēpa nelien Canon matricām ārā pat pie 25600 ISO. Runa par 6D. Crop matricai, 60D, tas pats līdz 4000 vai 6400 ISO.
Nu pareizi, ja gribi neizdegušas debesis, tad tumšās vietās sanāk pārāk maza ekspozīcija un krāsainā ķēpa ir klāt kā likts. Tur pretī Sony matrica tādās vietās sazīmē detaļas un smuku graudiņu.