Dydimium stikls - noņem gaismas trokšņus nakts debesīm, pastiprina zilganos sarkanīgos un oranžos toņus - Piena ceļu padara krāsaināku un izteiksmīgāku. Uzlabo visu sarkanīgo toņu kontrastu un saturāciju - ideāls rudenīgām ainām. Komplektā ietvars. Atdošu par 80 eirikiem. Rakstiet man.
Ietvars, kastīte - kam kā ērtāk saukt, nu man - ietvars. Veči, nu vai Googlē iepeistot "slabo"? Tad viss taps skaidrs. Kādi Lr, Ps? To wnk nevar dabūt ārā ar apstrādi. Tad jau nafiga vispār likt visādus "štruntus" pie fočuka, mainīt optiku un piegaismot - jo redz visu atrsina fotošops. Tā manta ir nopietni laba; domāju katrs zvaigžņu foto fanāts mācēs novērtēt.
Ingars:Ja nemaldos, tad kaut kas tamlīdzīgs ir jau iemontēts uz sensora slavenajam Canon EOS 60Da. Un KĀDS tur uzreiz ceņņiks!
Pilnīgas muļķības. Astro kamerās nav nekas iemontēts, tām vienkārši ir aizvākts IR filtrs, kurš tiek aizstāts ar stiklu, tādejādi palielinot gaismas viļņu uztveršanas diapazonu.
Tas ko Tu te tirgo, ir parast light-pollution filtrs, kurš palīdz novākt oranžīgo gaismas piesārņojumu, ja fotogrāfē debesis pilsētvidē. Latvijā gan ir pietiekoši daudz tumšas vietas un nav tālu jābrauc.
Fandango:Laitrūmā ir tāds ''dehaze '' filtrs. Bet par fotošopu, acīm redzot, tu to nemāki lietot, ja ar līmeņiem vai līknēm nemāki panākt jebkuru krāsu nobīdi, aizplīvurojumu uc. Digitālajā fotogrāfijā ir tik divi filtri- polarizācijas un ND. Varbūt vēl UV un gradient, bet pārējie lieki. To saku, nevis lai nosistu cenu, bet lai izglītotu nezinīšus.
Mājas lapā www.hoyafilter.com... teikts, ka šis filtrs pastiprina sarkanos toņus, arī filtra nosaukumā tas pats, nekas par zvaigznēm nav rakstīs. Piemērā ir rudens ainiņa, kur kokam sarkanās lapas sanākušas sarkanākas. To var veikt elementāri, paspilgtinot sarkano kanālu vajadzīgajā vietā.
Nu ja grib pērties ar apstrādi, tad jau laikam tie neņems, bet kam vajag uzreiz labu rezultātu - paņems. Arī gaismas piesārņojumu var noņemt fotošopā? Šaubos.
Ingars:Ja nemaldos, tad kaut kas tamlīdzīgs ir jau iemontēts uz sensora slavenajam Canon EOS 60Da. Un KĀDS tur uzreiz ceņņiks!
Pilnīgas muļķības. Astro kamerās nav nekas iemontēts, tām vienkārši ir aizvākts IR filtrs, kurš tiek aizstāts ar stiklu, tādejādi palielinot gaismas viļņu uztveršanas diapazonu.
Tas ko Tu te tirgo, ir parast light-pollution filtrs, kurš palīdz novākt oranžīgo gaismas piesārņojumu, ja fotogrāfē debesis pilsētvidē. Latvijā gan ir pietiekoši daudz tumšas vietas un nav tālu jābrauc.
Skaidrs! Bet par tām "tumšām" vietām napiekrītu. Labas debesis naktī pie mumsdabūt ir reāli grūti - un tad jādzenās diezgan prom uz kādu čuhņu.
Pilnīgi piekrītu, arī manos laukos, kur tuvākā pilsēta ir kilometru divdesmit attālumā, ir smuka zvaigžņotā debess. Un Latvijas galvenais большой колхоз без председателя ir tieši Rīga.
Ingars: Skaidrs! Bet par tām "tumšām" vietām napiekrītu. Labas debesis naktī pie mumsdabūt ir reāli grūti - un tad jādzenās diezgan prom uz kādu čuhņu.
Tā var teikt tikai rīdzinieki Man līdz tumšām debesīm 5-20min brauciens, atkarīgs, kuru vietu izvēlos.
priore:tieši tā, jo pat ražotāja mājas lapā nebija nekādu pārliecinošu piemēru, tik kokam palikušas sarkanās lapas. Ļoti šaurs pielietojums, un, ja vēlas veselu sēriju pārtaisīt, tas fotošopā uztaisa akciju, kas visas izvēlētās bildes pārtaisa tā, it kā filtrs būtu bijis virsū visu laiku.
Ja rezultāts ir tā vērts, tad diez vai pats šo filtru pārdotu. 2. vieta,kur es esmu bildējis zvaigznes bez filtriem, ir Latvijas vidienē, tātad centrā, jo TUR IR MANAS MĀJAS! neuzdrošinies tās saukt par čukņu. Pats, spriežot pēc valodas, tātad, esi no provinces, ja skaistākās vietas tā sauc. Ar to izskaidrojama datorapstrādes un racionālas darba plūsmas nepārvaldīšana. Par to padomā un labojies, nevis apvainojies un paliec pie savām domām vien.
Es negribu nevienu aizvainot. BET. Jā es arī, pat dzīvojot pie Ogres, iznākot mājas pagalmā spēju saskatīt debesīs Piena ceļu par spīti tam, ka netālu apgaismota iela un blakām kaimiņu mājas. Dziļāk laukos debesis ir burvīgas, it sevišķi ziemā. Taču visiem labi zināms, ka gaismas piesārņojums ir liela problēma. Pat 45km no Rīgas normālas debesis naktī wnk nav iespējams dabūt un viss. Esmu bijis aizpagājušgad Kanādā, Jukonā... - veči, to, ko tur var redzēt naktī skaidrā debesī; tos jūs te nevienā čuhņā neredzēsiet. Un tieši tāpēc tiem, kas izturās nopietni pret zvaigžņu foto ir domāts šis filtrs. Es nevienu nepārliecināšu, jo vairākums "vietējo gudrinieku" uzskata, ka visu atrisina apstrāde. Latvijā NEVIENS man zināmais fotogrāfs nebilde zvaigznes nopietni. Jo daudzi pat nesaprot vai atsakās saprast to, kādas priekšrocības dod dīdiuma stikls. Daudzi nakts skatu bildētāji TUR aiz LV robežas šo stiklu liek, un lieki nevaicā. Tikai te sāk dziedāt vietējā dīķa "varžu koris", lai liekot piemērus. Nu tak smieklīgi nepalieciet. Kad pats prasīju distribūtoriem šeit LV, visi raustīja plecus un plātīja acis. Šis tika sutīts no ASV par 120 doļiem, un vēl bija lētākais. Šeit daži materiāli pelēkās masas attīstīšanai, tiem, kam slinkums pašiem parakties: www.project-nightflight.net... noctilove.co.uk...
PS: Es daudz izmantoju Ps, Lr, PAe, uc. Vadījis kursus un apmācījis citus. Pēc 8 gadu apstr. progu izmantošanas, joprojām neuzskatu tās par "brīnumlīdzekli", jo visa īstā "apstrāde" ir pirms slēdža nospiešanas. Viss pārējais ir vairs cīņa ar sekām.
Nu lirika ir laba. Bet tiešām, lūdzu, izej un nobildē 2 bildes - varbūt šis ir tas ko es vai kāds cits meklējam, bet 80 euro izmest par sarkanākām lapiņām kokiem negribas un uz godavārda ticēt ne tik. Paliek opcija ar pārdevēju tikties skaidrā naktī, bet...
Tā kā pats saproti, ka '' Latvijā NEVIENS man zināmais fotogrāfs nebilde zvaigznes nopietni.'', nesaprotu, uz ko ceri. Jo jāsāk ir nevis ar filtriņu, bet kārtīgu pulksteņa mehānismu, kas griež aparātu sinhroni ar zvaigznēm.
Bildē LV arī nopietni zvaigznes, bet neviens ar sādiem filtriem neķēpāsies. Kā jau minēji - primārais ir ekvatoriālis, sekundārais - apstrāde. Un neviens šitāds filtriņš nekad neizdarīs to, ko var panāk ar attiecīgo programmatūru. Vienīgie filtri zvaigžņu fotogrāfēšanai ir H-Alpha uc. šaura spektra filtri, bet no tiem jēga ir tikai uz modificētas kameras. Visādi citādi - jo mazāk kaut kas priekšā objektīvam, jo labāk. P.S. Man arī būtu interesati redzēt piemērus ar šo filtru. Vēlams ar zvaigznēm
Turklāt ''this is used to enhance red, orange and brown subjects to give more color saturation and contrast, whilst having very little effect on other colors.'', kur te minēti zilganie toņi???? par kuriem mini tēmas pieteikumā? pat tulkot nemāki, bet māci datorapstrādi, KO? A?
Par zilgano no pieredzes. Ar filtru debesis kļūst zilganākas. Tas gan man šķiet vienīgais mīnuss naktī toņi krietni vēsāki. Bet ja izmanto apstrādi no tā var tikt vaļā ar baltā balanca rullīti. Toties visas nebulas un miglāji zvagžņu debesīs sanāk izteiktāki un krāsaināki. Te viens piemērs būs. Parakājos un atradu - izrādās vasarā testēju. Samyang 24 1,4 uz 6D, ISO 1600, f2, 20sek
Tā kā pats saproti, ka '' Latvijā NEVIENS man zināmais fotogrāfs nebilde zvaigznes nopietni.'', nesaprotu, uz ko ceri. Jo jāsāk ir nevis ar filtriņu, bet kārtīgu pulksteņa mehānismu, kas griež aparātu sinhroni ar zvaigznēm.
Bildē LV arī nopietni zvaigznes, bet neviens ar sādiem filtriem neķēpāsies. Kā jau minēji - primārais ir ekvatoriālis, sekundārais - apstrāde. Un neviens šitāds filtriņš nekad neizdarīs to, ko var panāk ar attiecīgo programmatūru. Vienīgie filtri zvaigžņu fotogrāfēšanai ir H-Alpha uc. šaura spektra filtri, bet no tiem jēga ir tikai uz modificētas kameras. Visādi citādi - jo mazāk kaut kas priekšā objektīvam, jo labāk. P.S. Man arī būtu interesati redzēt piemērus ar šo filtru. Vēlams ar zvaigznēm
Ja bildē TIKAI zvaigznes, jā. A ko darīt, ja gribi kaut ko priekšplānā, vai ainavu ar reāli efektīvām debesīm - tad jūsu slavētais sprandgriezis to visu izsmērēs. Tāpēc jau reklamēju tam komplektā savu Samyang 24 1,4 jo tad tā ir vienreizēja kombinācija tieši šādu bilžu dabūšanai.