Ir bišķi plastmasa un pārasinājums, bet priekš kabatas uzpariktes - lieliski. Tas jau sen bija skaidrs, ka ziepji ir miruši un paliks tikai penšiem - kā savlaik filminieki. Normālus fotogrāfus gan tas nekādā veidā neskar
Par nafig tas pareizi, bet ne visus un visu! Kaut kas sev tomēr jāatstāj. Es te patlaban izliku uz pārdošanu gaišo fiksu, jo vairs nav pielietojuma. Manam perspektīvākajam fotomodelim manas bildes NEINTERESĒ par 100%! Pasaule ir mainījusies, daudz svarīgākas ir kopā ar draugiem/nēm burziņos taisītās telefonbildes, kuras kaut kur "straumējas", printēts jau sen nekas netiek. Tomēr Mēnesi ar telefonu labi nenobildēsi, tāpēc gara diskusija var sanākt. P.S. Bet tā izliktā bilde laba, iedvesmo!
es gan izliktajā bildē NEKO TĀDU "LABU" neredzu. jā, VISA seja ir asumā, blura nekāda. tas, ka fons ir miglains ir tikai tāpēc ka tā ir MIGLA, kas tur fonā, tāpēc tā arī miglaina.
jā un vēl, seja diezgan izķēmota dēļ relatīvi īsā fokusa attāluma un gana tuvu piebāztā TELEFONA (apzināti nelietoju vārdu - kamera).
nesix:es gan izliktajā bildē NEKO TĀDU "LABU" neredzu. jā, VISA seja ir asumā, blura nekāda. tas, ka fons ir miglains ir tikai tāpēc ka tā ir MIGLA, kas tur fonā, tāpēc tā arī miglaina.
jā un vēl, seja diezgan izķēmota dēļ relatīvi īsā fokusa attāluma un gana tuvu piebāztā TELEFONA (apzināti nelietoju vārdu - kamera).
viss ir baigi relatīvs: es, par provi, Tevis izliktajās bildēs šeit ar neko tādu neredzu, lai Tu vispār ar to lietu nodarbotos
tad, kad būs reāli apčamdāms un palasāmi kādi review, tad arī varēs parunāt! a to, ka atkal nav kā vienai Lumijai jau bija (vēl zem Nokijas), kad izrādījās itkā ar telefonu bildētais/filmētais nemaz nebija ar telefonu sastrādāts...
Ejiet ratā, palasies te jūsu kapitulantiskos tekstus un gribas visu savu fotosomu mest pār jumtu, bet nemārrutka - vakar pat tika pieteikta laulību ceremoniija baznīcā un sesija parkā. Un prasības bildēt ar teleponu nebija!
VValdis:Fotogrāfus nafig. Paši izmirs un iznīks, kā suga.
Es jau sen to saku.Varbūt ka "iznīks"nav īstais vārds.Pazudīs,nebūs pieprasīti.Normāli,zinoši un varoši fotogrāfi,kādu ir vēl ne mazums, vienkārši izšķīdīs plašās tautas masās,kas bez jēgas un domas spaida podziņas.Urrā,šodien uztaisīju 800 bildes,man noskrējiens 200000!Kam tas viss var interesēt?Un šitie verķi ir kā saldais ēdiens visādiem selfijiem un citiem foto surogātiem.Jā pagaidām nevar pielikt garo,nevar to un neērti šitas,bet ar laiku...masu profānisms ņems virsroku kā es te sēžu,jo lai iegūtu pieciešamu attēlu nav vajadzīga nekāda sagatavotība.Spied tik pogu!Atvainojos,ja bojāju kadam garastāvokli ar pretvalstiskām runām,bet tā nu es jūtos.
VValdis:Fotogrāfus nafig. Paši izmirs un iznīks, kā suga.
Es jau sen to saku.Varbūt ka "iznīks"nav īstais vārds.Pazudīs,nebūs pieprasīti.Normāli,zinoši un varoši fotogrāfi,kādu ir vēl ne mazums, vienkārši izšķīdīs plašās tautas masās,kas bez jēgas un domas spaida podziņas.Urrā,šodien uztaisīju 800 bildes,man noskrējiens 200000!Kam tas viss var interesēt?Un šitie verķi ir kā saldais ēdiens visādiem selfijiem un citiem foto surogātiem.Jā pagaidām nevar pielikt garo,nevar to un neērti šitas,bet ar laiku...masu profānisms ņems virsroku kā es te sēžu,jo lai iegūtu pieciešamu attēlu nav vajadzīga nekāda sagatavotība.Spied tik pogu!Atvainojos,ja bojāju kadam garastāvokli ar pretvalstiskām runām,bet tā nu es jūtos.
Nu nezinu, pagaidām neviens ražotājs nav pat ar mājienu darījis zinamu, ka piedāvas kaut ko, kas domās/darīs knipsētāja vietā par/ar kadra saturu/uzbūvi... Tā ir tomēr mītiskās pogas "šedevrs" neatņemama sastāvdaļa...
Pagaidām viss velk uz to, ka lielākajai daļai nekas vairāk par tehniski kvalitatīviem kompozicionālajiem/saturiskajiem brāķiem nedraud...
Tieši tas saturs un uzbūve nevienam nav vajadzīgi.Tas interesē tikai kvalificētus bildētājus pašus.Ne jau selfiju spaidītājus.Vai tad neesat ievērojuši,kas staigā pa izstādēm?Paši fotogrāfi,protams.Un Marģeris kā galvenais videooperators.
viecha:Tieši tas saturs un uzbūve nevienam nav vajadzīgi.Tas interesē tikai kvalificētus bildētājus pašus.Ne jau selfiju spaidītājus.Vai tad neesat ievērojuši,kas staigā pa izstādēm?Paši fotogrāfi,protams.Un Marģeris kā galvenais videooperators.
Tad jau satraukumam nav pamata - jau tagad ir jūra ar selfijgadžetiem, ikvienā tūrisma galapunktā par lētu naudu var iepirkt savam selfijgadžetam burvju nūjiņu un aaaaiziet.
Viss pārējais ir baisi dārgs un nevajadzīgs! Pat ja vajadzīgs selfijus saruriski neuzlabos.
Kamēr būs selfiji un bezsatura bildes, fotogrāfi nekur nepazudīs. Vienīgais ta vairs nebūs tik modīga lieta, kā dažus gadus atpakal un mode pārvāksies ua kādu jaunu trendu...
A kurš acceras laikus, kad Ladgales (da viens pīpis, kurā vietā) lauku kāzās mūzika bija 4 muzikanti - 2 ģitāras, bungas un skuķe soliste? Es pēdējo reizi tādas kāzas fotografēju Pelēču pagastā ap 89.gadu.
Šausmas māc, ja no fotogrāfa skata punkta iedomāties mūzdienu sintezators-faņera...
Nē nu nav jau nekāds stress.Tas ir laiks un līdzi tam nāk dažādas izmaiņas-vecais izmirst,jauns rodas vietā.Tā vienmēr bijis un būs.Ir izmirušas zemes,sabrukušas valstis,izzudušas tūkstošiem tautas un valodas.Kas tur pa brīnumu ja mainās dažas cilvēku nodarbošanās un profesijas.Vienkārši katrs mēs esam sava laika produkti un auguši ar noteiktu pieredzi un bagāžu no sava laika.Un žēl bijušā,kad šņabis bija garšīgāks un rokenrols niknāks.Un fotoaparāti izskatījās pēc fotoaparātiem.Tos ko tagad ražo lai lieto tie,kas īstu mantu nav redzējuši!
Nu re, kur ilustrācija virsrakstam "Nafig" ir ziepjus, tāpat kā tos fotogrāfus, kas ar tiem bildē. Spoguļi turās un bezspoguļu sistēmas arī: www.mirrorlessrumors.com...
Vēl jau Panasonic Lumix CM1 jāpiemin pie visa - labs kā ziepja aizstājējs, bet nekad neaizstās fotokameru ar normālu optiku. Ainavām un ikdienas foto gan der labi. Cilvēkus gan labāk nebildēt dēļ platleņķa artefaktiem, ja vien nav vēlmes redzēt izteikti asimetriskas vai neproporcionālas ķermeņa daļas
adventurer:Vēl jau Panasonic Lumix CM1 jāpiemin pie visa - labs kā ziepja aizstājējs, bet nekad neaizstās fotokameru ar normālu optiku....
Te man gribas piemetināt, ka ne jau tāpēc ziepji un telefoni nevar aizstāt fotokameras, ka to optika būtu nenormāla, proti, kaut kā pavisam pavirši vai lēti būvēta. Ja kāds tautas daiļamata meistars uztaisītu pāreju un piejūgtu ziepim vai telefonam priekšā vislabāko L-klasi vai Zeisu, viņš ar lielu pārsteigumu konstatētu, ka bilde gandrīz nemaz nav uzlabojusies. Un tas ir tāpēc, ka 1/2,3" vai 1/3" sensoriem ar 20 Mpix izšķirtspēju pikseļi ir tik sīki, ka tālu pārspēj pat paša labākā objektīva izšķirtspēju un gala rezultātu šajā ansamblī tik un tā nosaka vājākais, un tas jebkurā gadījumā ir objektīvs. Uzbūvēt objektīvu ar 20 Mpix ziepja vai telefona sensoram līdzvērtīgu izšķirtspēju FIZIKĀLI NAV IESPĒJAMS. Ja gribas labāku bildi ir tikai viens ceļš ejams - jāpalielina sensors. Šos jautājumus esmu mēģinājis aprakstīt šeit: www.fotoblog.lv...
adventurer:Vēl jau Panasonic Lumix CM1 jāpiemin pie visa - labs kā ziepja aizstājējs, bet nekad neaizstās fotokameru ar normālu optiku....
Te man gribas piemetināt, ka ne jau tāpēc ziepji un telefoni nevar aizstāt fotokameras, ka to optika būtu nenormāla, t.i. kaut kā pavisam pavirši būvēta. Ja kāds tautas daiļamata meistars uztaisītu pāreju un piejūgtu ziepim vai telefonam priekšā vislabāko L-klasi vai Zeisu, viņš ar lielu pārsteigumu konstatētu, ka bilde nav NE PAR MATU uzlabojusies. Un tas ir tāpēc, ka 1/2,3" vai 1/3" sensoriem ar 20 Mpix izšķirtspēju pikseļi ir tik sīki, ka tālu pārspēj pat paša labākā objektīva izšķirtspēju un gala rezultātu šajā ansamblī tik un tā nosaka vājākais, un tas jebkurā gadījumā ir objektīvs. Uzbūvēt objektīvu ar 20 Mpix ziepja vai telefona sensoram līdzvērtīgu izšķirtspēju FIZIKĀLI NAV IESPĒJAMS. Ja gribas labāku bildi ir tikai viens ceļš ejams - jāpalielina sensors. Šos jautājumus esmu mēģinājis aprakstīt šeit: [url=http://www.fotoblog.lv/sch/665/?cid=6500
Lumix]http://www.fotoblog.lv/sch/665/?cid=6500
Lumix[/url] CM1 jau ir 1" sensors, kas ir būtiski lielāks par iepriekš pieminētajiem, protams līdz Aps-C vai Full Frame tur tālu...
Tāpēc jau 1" sensori kļūst diezgan populāri, ka te ir vismaz kaut kāds kompromiss. Katrā ziņā pēc neta daudzajiem testiem man liekas, ka lēciens kvalitātē no 1" uz APS-C ir ļoti jūtams, starpība starp APS-C un FF jau mazāka.
viecha:Vot Gunārs priež saprātīgi un piezemēti,negrābstoties pa mākoņiem-L stikli nevelk,daži tikai no Zeisiem,vajag obligāti fixētos..
Es jau būtībā tikai aizstāvu inženierus. Te palaikam izskan spriedumi, ka ziepīši lūk esot švaki, jo optika švaka. Patiesībā mikroelektroniķi ir aizgājuši optiķiem tālu priekšā - viņi prot sataisīt tik mazus sensorus ar tik sīkiem pikseļiem, ka tīri fizikālu ierobežojumu (gaismas difrakcijas) dēļ ne eLLi, ne Zeisi, ne Leikas, fiksi vai nefiksi, sensoriem līdzi netur, un tik smalku bildi uzzīmēt nespēj pat teorētiski. Tāpēc, ja gribas maksimālu detalizāciju, gribot negribot jāpaliek pie liela sensora un resniem pikseļiem. Tā nu nonākam atpakaļ pie skaistuma kritērija, kas vēl dažā labā jomā ir spēkā - KAS IR LIELS, TAS IR SKAISTS!
Jā,jā,izmēram ir nozīme.Bet tomēr interesanti-kādu ceļu ies tehnoloģiskā attīstība?Viss kaifs jau tajās bezgalīgajās spekulācijās-kāds būs dolāra kurss,naftas cenas,kas notiks ar Eiropu un bēgļiem,kad nokritīs vēl kāda lidmašīna....utt.Nu par foto tehniku tāpat.Ne nu man to vajag ne nu es to pirkšu,bet interesanti tomēr kas būs pēc gadiem teiksim 10?
GunarsII:Tāpēc jau 1" sensori kļūst diezgan populāri, ka te ir vismaz kaut kāds kompromiss. Katrā ziņā pēc neta daudzajiem testiem man liekas, ka lēciens kvalitātē no 1" uz APS-C ir ļoti jūtams, starpība starp APS-C un FF jau mazāka.
Pēc sensoru izmēru tabulas - en.wikipedia.org... - APS (1.5 crop) sensora laukums un nevis diagonāle ir ~2x (precīzāk 2.33) mazāks par 35mm (jeb full frame); - 1" sensora laukums ir 3x mazāks par APS sensoru;
Galu beigās 1" sensors ir vairāk kā 7x mazāks par FF/FX sensoru un tas laikam tomēr ir jūtams...
Tagat to neviens nenoprognozēs, vot krievu laikā - 1950.gadā nopērc Zorkiju un mauc līdz 2000-jam, praktiski nekas PSRS/PaRussias fotorūpniecībā nemainās. Pardon, 1955. Zorkijam parādījās tāda kosmiskā tehnoloģija kā sinhrokontakts. Pēseresā ackārta, ka pasaulē tikko ir izgudrots tehnikas brīnums - zipspuldze.
Zorkijs tāpat kā Fedja taču ir Leica.Un karš apturēja jebkādu attīstību šai kantorī.Velākā Leica jau ir rietumvācu produkts un tam nav nekāda sakara ar krievu tehniku.Tas ko krievi pievāca pa reparācijām patiesībā ir pirmskara vai kara laika izgudrojumi.Tas ka pašiem pietrūka galvu,arī radīja situāciju kad aparatūra ar laiku kļuva arvien atpalikušāka un atpalikušāka.
FED - 1934.gads, 1924.gada Leicas kopija. Zorkijs - FEDa kopija, Zenīts - Zorkijs ar spoguli, viss pārējais, praktiski, tas pats slēdzis ar 24.gada diapazonu 25(30) - 500. Vēl 2000-šo gadu krievu Fotomagazinā ar sajūsmu tika apžļāmotas "jauno KMZ razrabotku" plastmasas variācijas ar 1924.gada parametriem.