forum.gif
Canon 6d vs. 5d Mark III
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon 6d vs. 5d Mark III
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.10.15 16:51
 citēt
Lūdzu, jūsu viedokli par šīs vienībām. Pie nosacījuma, ja konkrētajā gadījumā cenas atšķirības tikpat kā nav (lietota tehnika). Oficiālie tehniskie parametri ir skaidri. Paredzēts izmantot ar objektīvu Canon 24-105 mm f4 L IS USM. Vairāk interesē jūsu pieredze, objektīva un subjektīva attieksme :) - par attēlu kvalitāti, ērtumu lietošanā u.tml.
Paldies.
Publicēts: 22.10.15 17:11
 citēt
Man a interesē šitanais te jautājums! Par cenu gan nepiekritīšu, jo 5diii daudz dārgāks, kā jauns tā lietots. 6d jaunāks protams. Vislielākā atšķirība laikam autofokusa punkti. Un ar 6d bildējot spilgtā apgaismojumā ar gaišu optiku, 1/4000 var būt par īsu, 5diii ir 1/8000, bet kā ir dzīvē, suns vien zina... Pac štukoju tā, ja grib vairāk spiest uz ainavām, ģimenes vajadzībām un kā hobijaparātu, 6d būs kā kulaks uz acs, bet ja vaik darba zirks kādiem reportiem, kāziņām, tur bez variantiem, jāņem 5diii un nav ko lauzties.
Tas tāds mans subjektīvais viedoklis. Ko citi pasažieri pasacīs? :face-smile:
Publicēts: 22.10.15 17:23 labots
 citēt
Par cenas starpību gan jau jauc ar 5D II 5D2 grozās ap 700e, 6D ap 800-900e , 5d3 ap 1400-1600e

Bet 3 vārdos :

No visiem 3 "best value for money" ir 6D - viennozīmīgi - vienos vārtos. Ja kāds apgalvos pretējo, visticamāk nav lietojis visas 3 ilgstošā laika posmā :) Manupŗāt arī pat labāka detalizācija un ISO spēja pat par 5D3, kuram ir citi +

5D3 ir gandrīz tas pats kas 6D tikai ar labāku AF sistēmu .. Krietni labāku.. un iespēju labāk darboties ar video. un vēl lielāks slēdža resurs, mitrumizturība uc lietas , bet tas viss ir sekundāri.

5D2 - savulaik bija kulta kamera, bet viņas laiks ir pagājis... burtiski
Publicēts: 22.10.15 17:33 labots
 citēt
traveleranita:Lūdzu, jūsu viedokli par šīs vienībām. Pie nosacījuma, ja konkrētajā gadījumā cenas atšķirības tikpat kā nav (lietota tehnika). Oficiālie tehniskie parametri ir skaidri. Paredzēts izmantot ar objektīvu Canon 24-105 mm f4 L IS USM. Vairāk interesē jūsu pieredze, objektīva un subjektīva attieksme :) - par attēlu kvalitāti, ērtumu lietošanā u.tml.
Paldies.

24-105 sajās visu labumu - sanāks ļoti labs ziepjutrauks. Stulbums kaut kāds.
Tavā gadījumā pie vienas vietas uz kāda rumpja uzspraudīsi trubu - rezultāts tāpat vienāds.
Ja netici aizej uz canon bodi un uzspraud 24-105 uz visiem ff agregātiem pēc kārtas.
Ar to trulo stiklu ff ir zemē nomesta nauda.
Gan jau ansambli papildina zaļais kvadrāts :face-smile:
Publicēts: 22.10.15 17:38
 citēt
Kas jums visiem Lunis sastāstīja,ka tas 24-105 ir tāds pats mēsls kā bezmaz vai Helioss?Jeb jums tās prasības tādas -augstu mākoņos.Kā formulā1.:face-grin:
Publicēts: 22.10.15 17:41 labots
 citēt
viecha:Kas jums visiem Lunis sastāstīja,ka tas 24-105 ir tāds pats mēsls kā bezmaz vai Helioss?Jeb jums tās prasības tādas -augstu mākoņos.Kā formulā1.:face-grin:

Pēc tam kad no psrs tvana atiesi ( tas nozīmē, ka visa labā mēraukla ir zenit/kiev) un palietosi kaut pāris L fiksus uz daudzmaz mūsdienīga ff aparāta, varēsim apspriesties vēlreiz.
Varbūt ap to laiku būs arī savi spriedumi, nevis Lunis un sunis teica.
24-105 F4 VS 85 1.2 - tur tiešām ilgi jādomā kas uzvar un kāpēc.
Šādus VS var sarīkot arī ar kaudzi krietni lētāku fiksu pilnā diapazonā, lai rodas vairāk vielas ķīselim pelēkajā vielā.
Ak jā - prasības ir piezemēti augstas, ja tādu nav, tad vajag fokāt ar lumiju vai ifonu.
Ir aizdomas gan, ka īstais atskaites punkts atronams kamerās ar 3 un vairāk x lielāko matricu....
Publicēts: 22.10.15 17:48 labots
 citēt
Vai,vai vai ku meistars skarbi izteicās!psrs tvans,palietosi FF un fiksus,tipa kad būsi izaudzis tad parunāsim....Nu labi sapratu.Turpmāk klusēšu,ja korifeji runā par zīmējumiem,bokeh un pretgaismu turēšanām.:face-sad:Ka tik nav kā ar tām alus šķirām-visi baigie eksperti kad etiķetes redz,kad apklāj ar dvieli,tad tie pārgudrie spriedumi aiziet trubā.:face-wink:
Publicēts: 22.10.15 17:55 labots
 citēt
viecha:Vai,vai vai ku meistars skarbi izteicās!psrs tvans,palietosi FF un fiksus,tipa kad būsi izaudzis tad parunāsim....Nu labi sapratu.Turpmāk klusēšu,ja korifeji runā par zīmējumiem,bokeh un pretgaismu turēšanām.:face-sad:

OK, konkrēti - cik fiksus esi lietojis kaut pāris stundu ?
Nav vērts uzmest lūpu, tas nepiedien vīriem ar sirmu bārdu.
No kanona man pa fikso skaitot sanāca 12, kādas 3 sigmas, vēl daži eksotiskāki citu ražotāju fiksi un lielākā daļa standartzūmu no C un S.
Manuprāt pietiekami daudz, lai rastos pamatots viedoklis.
Un mani ļooooti interesē, kā 1 ar komatu F zīmējumu saliksi trubā ar trulo F4 bomi ?
Es te nemaz nerunāju par to, ka F4 ir kaut kas stipri tuvs Galaktikas Melnajiem caurumiem utaml :) ir ok tikai superplatajiem.
Un nevajag pārprast - ja bildējam no statīva ar vienu atvērumu, tad atšķirība mazinās, taču cik gan ir idiotu ar F 1.2 stikliem, kuri tos pamatā lieto uz f 4 ?!
Stulbākais ir tas, ka Tu nedod absolūti nekādu info topika autoram un citiem interesentiem.
Publicēts: 22.10.15 21:03
 citēt
Re kur 6D+135mm f2,0L kombinācijas rezultāts:www.fotoblog.lv...
Publicēts: 22.10.15 21:04
 citēt
Vai 6d ir labāks,vai sliktāks par 5D nezinu,bet 6D man patīk!
Publicēts: 22.10.15 21:39
 citēt
Ja lietotājs prasa, kuru no šiem diviem izvēlēties, tad pieņemu, ka iemaņas / vēlme čakarēties nav tik liela, lai izvēlētos prime stiklus. Man gan arī liekas bezjēdzīgi nopirkt FF un likt virsū 24-105 (tomēr gana smags).

PS. Uz 6D tikai centrālais AF punkts ir lietojams. Mans m43 AF pogā 6D AF disciplīnā vienos vārtos.
Publicēts: 23.10.15 09:30 labots
 citēt
Manuprāt, labāk tad piekrāt naudiņu un paņemt pēdējās versijas no 24-70mm f/2.8 un 70-200 f/2.8 nejā 24-105mm f/4
Publicēts: 23.10.15 09:32
 citēt
Paldies visiem pa viedokli! :)
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM objektīvs man iet pie sirds kā salīdzinoši viegls un universāls. Tādēļ citus (50mm f/1,8, 70-200mm f/4L un 100mm macro) jau vairākus gadus no fotosomas neesmu izvilkusi. Var jau būt ir jēga visu to nopārdot un nopirkt vienu jēdzīgu :) Kādi būtu ieteikumi cienīgam stiklam (primāri ceļojumiem, ainavām) priekš cienīga 6d vai 5d3? :)
Publicēts: 23.10.15 10:51 labots
 citēt
Pārdod to visu un ņem 24-70 2.8
Var skatīties uz Sigmu - nemaz nebūs daudz sliktāka, af tik jāčeko.
Toties cena jau stipri labāka, īpaši lietotiem.
Būs mazliet smagāks un af skaļāks, vismaz tā bija tolaik, kad vēl lietoju minēto, varbūt jaunajām sigmām tas ir novērsts, jo art sērija izskatās pat ļoti izdevusies.
DSLR un jo īpaši FF DSLR ļaudis pērk dēļ bildītes medžika, dēļ smuki izšmigotajiem blūriņiem utt - lietojot 24-105 neko tādu panākt neizdosies.
Tas ir apmēram tas pats, kas kvaa iedot Ferari, kuru viņš laimīgs iejūgtu savā tačkā un vestu ķieģeļus balkona izcūkošanai, pie viena pukojoties par cieto gaitu :)
Un 50 1.8 ir stipri nu tāds, bišķi piesvied un turpat jau 1.4 piecdesmitnieks. Nav ideāls arī tas, taču sākumam būs labs diezgan.
Ir patizls pretgaismā un 1.4 ziepīgs, taču kas labāks maksās jau ap 600 eiro.
85 mm 1.8 ir lielisks budžeta fikss, arī 100 mm 2.0 ir ok. 28 1.8 man ne pārāk patika, taču tas ir gaumes jautājums.
Labs 50 mm būtu gandrīz obligāts komplektā ar šīm kamerām.
Un makro 100nieks parasti nopērkas lai stāvētu somā bez darba :face-smile: tāpat ka fišs
Publicēts: 23.10.15 18:46
 citēt
NilsS:
DSLR un jo īpaši FF DSLR ļaudis pērk dēļ bildītes medžika, dēļ smuki izšmigotajiem blūriņiem utt - lietojot 24-105 neko tādu panākt neizdosies.

Vot - beidzot kāds spējis noformulēt to, kas man bija vajadzīgs - bildītes medžiks :) Super, to arī turpmāk meklēšu :)
Publicēts: 23.10.15 20:28
 citēt
traveleranita:
NilsS:

Vot - beidzot kāds spējis noformulēt to, kas man bija vajadzīgs - bildītes medžiks :) Super, to arī turpmāk meklēšu :)

Ja līdz šim Juri ne sūda neatradi, tad arī 6D nelīdzēs
Publicēts: 24.10.15 12:35
 citēt
Ja līdz šim Juri ne sūda neatradi, tad arī 6D nelīdzēs

Pirmkārt, neesmu nekāds ne Juris :) Otrkārt, cilvēkam raksturīgi pēc kaut kā tiekties un kaut ko meklēt visu mūžu. Ja cilvēkam neko vairāk par esošo un sasniegto nevajag, tad viņam pat Canon ziepjutrauks nav vajadzīgs
Publicēts: 24.10.15 12:57
 citēt
Pilns ar tādiem tūristiem taču...sapērk d800 vai tos pašus 5d, lai ielādētu feisbukā savu ceļojumu bildes. Vāks :face-grin:
Nauda ir, prāta nav. Man jau vienalga(godīgi), nesaprotu tikai kāpēc jālien te ar saviem jautājumiem, ja neesi gatavs/-a uztvert padomus, kritiku utt. Var jau būt arī, ka trollis.
Publicēts: 24.10.15 13:28
 citēt
Vispār jau pie 6D vajadzētu nonākt caur 1100D, jo tie, kuri vakar nolika tiesības, bet šodien sper pa gāzes pedāli džipam, parasti pirmajā dienā izbrauc no pagalma kopā ar visiem vārtu stabiem...

Un nebūtu jāšūmējas par asu adbildi uz ne pārāk prātīgu jautājumu.
Publicēts: 24.10.15 19:29
 citēt
Artursz:Pilns ar tādiem tūristiem taču...sapērk d800 vai tos pašus 5d, lai ielādētu feisbukā savu ceļojumu bildes. Vāks :face-grin:
Nauda ir, prāta nav. Man jau vienalga(godīgi), nesaprotu tikai kāpēc jālien te ar saviem jautājumiem, ja neesi gatavs/-a uztvert padomus, kritiku utt. Var jau būt arī, ka trollis.

Schneider: jo tie, kuri vakar nolika tiesības, bet šodien sper pa gāzes pedāli džipam, parasti pirmajā dienā izbrauc no pagalma kopā ar visiem vārtu stabiem... Un nebūtu jāšūmējas par asu adbildi uz ne pārāk prātīgu jautājumu.

Kas jums visiem ir - sviests sakāpis galvā? Tā ir asa reakcija uz kritiku? Ne tur asas reakcijas, ne objektīvas kritikas, uz ko reaģēt. Un kādas pretenzijas pret feisbuku - ielieciet labāk tur savus foto un pamācieties paši, piemēram, uz @thiswildidea, @skwii, @brahmino, @dmason4589 un daudziem citiem. Viņi feisbuku nesmādē, bet jums laikam - tik padod personālizstādes galerijās un iespējas padižoties ar krutiem fototerminiem. Jā, nav fotogrāfija mans maizes darbs, bet tas neliedz man tiekties pēc pilnības, hobija līmenī nedēļas nogalēs izvelkot savu fotoaparātu no plaukta un dodoties fotomedībās. Nu ja likās mans jautājums stulbs - nu neatbildiet. Ja kādam būs ko "po djelu" pateikt - tas pateiks. Paldies "AnyWay" un arī "NilsS" par lielisko konsultāciju, nesmādējot mana jautājuma "profānismu' un apskaidrojot man visas nianses.
Publicēts: 06.11.15 12:21
 citēt
Nedaudz tolerances un par lietu:

Pēc nelielas pieredzes ar abiem, man likās ka 6D ir ērtāk turams rokā - ļoti iesaku veikalā abus pamēģināt. Tāpēc (pieļaujot arī, ka 5DMKIII ir dargāks) ņemtu to. Pēc parametriem man būtiskākais šķiet, ka 5DMKIII ir vairāk "pareizie" AF punkti, taču ir dzirdēts, ka vidējais "AF" punkts 6D esot labāks (precīzāks) tumsā.

Par objektīviem - 24-105mm ir spējīgs uzņemt lieliskus foto. Taču, ja ir vēlme pēc labākiem parametriem, nezaudējot ērtumu, iesaku pamēģināt 24-70mm F4. Cena padārga, jo jaunāks modelis (bet lētāks par F2.8), taču ērtāks - mazs, viegls, salīdzinoši laba attēla kvalitāte.

Veiksmi! :)
Publicēts: 09.11.15 15:58
 citēt
Paldies visiem, Canon 6d ir iegādāts :)
Publicēts: 09.11.15 16:46 labots
 citēt
Apsveicu!

Starp citu , nesen atkal sanāca bildēt pasākumu ar 5D3 un varbūt esmu dīvains, bet 6D man joprojām patīk labāk.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):