Vai var kāds paskaidrot, kas tur ir ar tiām personīgo logotipu reģistrācijas lietām? Nebiju neko reģistrējis protams, bet tagad atnāca papīri no tiesas par logotipa nelikumīgu izmantošanu, kaut izmantoju to gadus 5 uz bildēm, un nebija pretenziju ka logotips kādam pieder, un es to pats biju zīmējis.
Iizzii... Ir tada patentu valde, taja regjistrets shnjabis smirnoff...domaju gan ka vards, gan ka dizains(burti utt.). Principa iespejams, ka vinji to lietu regjistrejushi visas nozares, ne tikai partikas. Tada gadijuma, ja tu neizvaksi visas bildes no neta ar savu paraxtu, domaju, ka teoretiski vinji dos prasibu tiesaa. Ja paveiksies, tad latvijas. Nu apmeram taaa
Btw... Kadas ir regjistretas prechu zimes iespejams par velti noskaidrot patentu valdes majas lapa. Viena vardiska formas regjistreacija ja kas nemaksaja nemaz tik dargi....apm 200 eur, ja pareizi atceros.
Bet vai tad piemēram FOTOBLOG logotips kas uz visām mūsu fotogrāfijām te ir ir reģistrēts. Un kāpēc jāiedomājas ka tas ir kāds logotips. Pasaki ka Tu vienkārši uzraksti savu vārdu uz savām bildēm.
uldeens:Ja kāds tādu pašu vai ļoti līdzīgu logotipu ir patentējis, tad pēc būtības nevari to publiski lietot. Tas nekas, ka zīmēji to pats un iespējams, viņš nav arī tieši identisks, bet atgādina patentēto.
Domāju ka tā arī ir, un vis ticamāk ir nozīmēts noi mana, bet patentētēts, jo mans nava nekur patentēts
Tā gluži nav ka kāds var nošpikot pirmais patentēt un pēc tam sūdzēt tiesā, ja vari pierādīt ka esi lietojis viņu pirs taas otrs bija reģistrēts tad nekas visticamāk viņiem nesanāks.
chukmasoff_f:Vai var kāds paskaidrot, kas tur ir ar tiām personīgo logotipu reģistrācijas lietām? Nebiju neko reģistrējis protams, bet tagad atnāca papīri no tiesas par logotipa nelikumīgu izmantošanu, kaut izmantoju to gadus 5 uz bildēm, un nebija pretenziju ka logotips kādam pieder, un es to pats biju zīmējis.
1. Nevajag batonēt, ka pats esi zīmējis paņemt zagtu komerciālu fontu un uzrakstīt (atvainojos, ja esi to nopircis) nenozīmē "es to pats biju zīmējis" Sudtipos - Miss Stanfort www.myfonts.com...
2. Ja pats būtu izskolojies burtu mācībā/kaligrāfijā - tad varētu kursīvā kaligrāfiski ar otu vai spalvu uzrakstīt un tas būtu tikai tavs unikāls rokraksts, bet te ar > Sudtipos - Miss Stanfort < fontu to var izdarīt jebkurš, kurš tādu ir nopircis.
Logotipos kuri sastāv tikai no uzrakstīta teksta, šo tekstu pārveido-pārdizainē, lai tas būtu unikāls! Tāpēc ar šādu lietu ir jānodarbojas cilvēkiem kuri to zina, ir studējuši/mācījušies, nevis pašdarbniekiem.
3. Ja > Sudtipos - Miss Stanfort < fontu esi pircis tad varēsi atrast pavadzīmi kura, varbūt, varēs līdzēt tiesu strīdos, VO!
Hugo, nebūs drusku taisnība. Fontu pārveidot ir aizliegts. Šī konkrētā gadījuma fontam, to DRĪKST izmantot png radīšanai, kurš vēlāk tiek likts uz foto. Desktop licenze, vienam gadam. Ja fonts netiek izmantots, bet tiek izmantots kaut kad 7 gadus atpakaļ uztaisīts png, pietiek ar vienas nopirktas licenzes uzrādīšanu. Problemātiskāk būs, ja fonts būs zagts. Šim kantorim soda naudas ir sešciparu skaitļi. Tieši šīs nenormālības ar licenzēšanām dēļ, es nekad neizmantoju nevienu dizaina fontu logotipu izveidē, izņemot gadījumu, kad klients ir fontu iegādājies un vēlas to izmantot ( tad tā ir klienta atbildība, ne dizainera ), visi mani fonti ir mans autordarbs, pieejams kārotājiem bez maksas ar manu atļauju to lietot kad un cik vajag.
Kurā vietā iesaku ar fontu dizainu šim tipam nodarboties? Kur to izlasīji ? Protams, ka Fontus pārveidot nav atļauts, bet uzrakstītu tekstu vektorizē un strādāt kā ar patstāvīgu grafisku elementu gan var!
Tāpēc jau kā otro punktu minēju, ka šāda veida logo - labāk uzšņāpt ar savu roku, ja māk VO!
Ritz:Pag, ja es bildēm lieku savu parakstu, kas uzrakstīts, izmantojot kaut vai Times New Roman, man var sanākt nepatikšanas?
Cilvēki, iemācieties tač reiz licenzes izlasīt! Ir pavisam bezmaksas fonti, kuriem nav licenzes limita uz drukas failu daudzumiem, uz reklāmas auditorijas daudzumiem u.t.t. un ir bezmaksas fonti, uz kuriem attiecas piebilde "Not for commercial use"! Lasiet, lūdzu, licenzes, pirms kaut ko internetā sagrābstītu bāžat uz bildēm!
Ritz:Domāju, ka lielākā daļa fotogrāfu pirmo reizi dzird par kaut kādām licencēm!
Likumu nezināšana no atbildības neatbrīvo. Fotogrāfiem, vairāk kā citiem, ir jāzina viss par licenzēm. Kā redzi, var slikti beigties, ar sešcipara skaitļa atsavināšanu no maciņa. Tiesā nevienu neinteresēs, ka Tu kaut ko neesi zinājis. Tā ir caur un caur Tava problēma.
PIETAM kas zīmīgi ļoti daudzu interesantu mūsdienās adeptētu fontu autors ir Latvietis Gustavs Andrejs Grīnbergs Ilgadējs izdevniecības koleģis Andris , Andrejs , istajā vardā gan esot Ādolfs Viņa mūža darbs ir Fontu veidošana un adaptēšana viens no atzītākajiem speciem šai jomā airopas šajā galā Baigais vecītis www.fold.lv...
Pag, pag.... a ja businesmeņi sastāda līgumu ar kāda 'dzainera' zīmētiem burtiem (kaut vai tas pats "times new roman"), tad burtu dizaina autoram pienākas honorārs, kāds procents no līguma summas?
smartins:Pag, pag.... a ja businesmeņi sastāda līgumu ar kāda 'dzainera' zīmētiem burtiem
Cilvēk, Tu esi kādreiz redzējis dizainera fontus datorā, kurā tie nav fiziski ieinstalēti? Nu, uzrakstīsi Tu to līgumu, nosūtīsi onkulītim no blakusmājas, bet tas tā Tava krutā dizaina fonta vietā redzēs verdanu parasto. Un vēl pabrīnīsies, ko tas lohs no blakusmājas man te plātās ar kaut kādiem krutiem fontiem, ka tā ir verdana... Rezultātā par Tevi rēks viss pagasts. Un secīgi - izprintēta dokumenta vai saglabāta kā bilde dokumenta fonts jau ir apmaksāts no tā cilvēka puses, kurš so līgumu ir rakstījis konkrētajā fontā. Un secīgi - nevis 'a ja businesmeņi', bet gan viena businesmeņa jurists vai sekretāre.
smartins:Pag, pag.... a ja businesmeņi sastāda līgumu ar kāda 'dzainera' zīmētiem burtiem (kaut vai tas pats "times new roman"), tad burtu dizaina autoram pienākas honorārs, kāds procents no līguma summas?
Jāmakšā ir parbpreču zīmē ietvertu fontu izmantošanu. Fonts jānopērk , tas kas ietverts preču zimē. Lētāk noteikti ir pasūtīt uzmočit orģinālu grafisku logotipu.
Aha, tad beidzot līdz tiesai nonāca, par logotipu neko nezinu, bet par bildēm tur sen draudēja ar tiesu darbiem nevar 10 gadu garumā uz plaģiāta izbraukt un plaģiātu tirgot.
Lubanna:Aha, tad beidzot līdz tiesai nonāca, par logotipu neko nezinu, bet par bildēm tur sen draudēja ar tiesu darbiem nevar 10 gadu garumā uz plaģiāta izbraukt un plaģiātu tirgot.
Tāpēc, nezodz un neuzdod chukmasoff-a darbus par saviem. Tiesa, tas nav plaģiāts. Izlasi konversacijas vārdnīcā, ko šis termins nozīmē, sevī ietver un ko ne. Diez vai kādu satrauks, ja Tu nostāsies tai pašā vietā un uzbliezīsi tādu pašu bildi kā ir viņam.
Lubanna:Aha, tad beidzot līdz tiesai nonāca, par logotipu neko nezinu, bet par bildēm tur sen draudēja ar tiesu darbiem nevar 10 gadu garumā uz plaģiāta izbraukt un plaģiātu tirgot.
Tāpēc, nezodz un neuzdod chukmasoff-a darbus par saviem. Tiesa, tas nav plaģiāts. Izlasi konversacijas vārdnīcā, ko šis termins nozīmē, sevī ietver un ko ne. Diez vai kādu satrauks, ja Tu nostāsies tai pašā vietā un uzbliezīsi tādu pašu bildi kā ir viņam.
Es viņu zinu ļoti sen, esmu tur strādājusi, un zinu kā tur top bildes.
Es viņu zinu vēl senāk, kopš dzimšanas un neuzskatu, ka Tev vai kādam citam būtu uz šejieni jānes savas apakšbikses ar brūno strīpiņu iekšā un jālielās. Iegādājies, lūdzu, veļasmašīnu vai vīrieti, kurš Tev salabos veco un mazgā savu veļu mājās. Un nekad neaizmirsti, ka tā diena, kad pati noliksies garšļauku savā šmucē, nav nemaz tik tālu. Un Tev ir šmuce, kurā nolikties, pat vairākas.
Es viņu zinu vēl senāk, kopš dzimšanas un neuzskatu, ka Tev vai kādam citam būtu uz šejieni jānes savas apakšbikses ar brūno strīpiņu iekšā un jālielās. Iegādājies, lūdzu, veļasmašīnu vai vīrieti, kurš Tev salabos veco un mazgā savu veļu mājās. Un nekad neaizmirsti, ka tā diena, kad pati noliksies garšļauku savā šmucē, nav nemaz tik tālu. Un Tev ir šmuce, kurā nolikties, pat vairākas.
Mamma atradusies Ja tā labi zini viņu tad pajautā, kāpēc šim "ģēnijam" nav ne vienas izstādes bijis un pat savu portretu neliek saitos ? Jo tur bija gana nesmukas lietas no kurām tika pa kluso cauri dēļ plaģiāta, tad tāda Chukmasoff vēl ne smakas nebija. Chukmasoff tapa pēc gadiem 3 jo domāja ka vis aizmirsts un var atgriezties foto pasaulē.
Mamma atradusies Ja tā labi zini viņu tad pajautā, kāpēc šim "ģēnijam" nav ne vienas izstādes bijis un pat savu portretu neliek saitos ?
Man arī nav un nekad nebūs nevienas izstādes, jo tas nav pašmērķis. Un arī mana foto nav un nekad nebūs internetā. Redzi, ir cilvēki, kuri neslimo ar vuārismu un citām dīvainām slimībām un vēl ir vesela kategorija tādu, kuriem pieeja valsts noslēpumam, liedz vuarizēt pa internetu, par to var cietumsodu ātri vien dabūt. Es saprotu, ka tādai kā Tev to ir drusku sarežģīti saprast, bet pacienties, kaut primitīvā uztveres līmenī apzelēt domu, ka cilvēki nealkst karāties pie katra staba, jelkāda iemesla dēļ, tai skaitā, tukšu, uzpūstu, pašizdomātu ambīciju dēļ.
Par izstādēm vēl tikai piebildīšu, ka Latvijā taisīt izstādi ir drīzāk kauns, ne iemesls ar to lepoties, jo Latvijā ir tikai daži profesionāli fotogrāfi, ar attiecīgu, pasaulē vai kontinentā atzītu izglītību, starptautiski atzītiem sertifikātiem, pārējie ir kaut kādi salona lauvas-amatieri-jurčiki-no-purčikiem, ar ambīcijām līdz ceļiem un 0,00cm de iure.
Mamma atradusies Ja tā labi zini viņu tad pajautā, kāpēc šim "ģēnijam" nav ne vienas izstādes bijis un pat savu portretu neliek saitos ?
Man arī nav un nekad nebūs nevienas izstādes, jo tas nav pašmērķis. Un arī mana foto nav un nekad nebūs internetā. Redzi, ir cilvēki, kuri neslimo ar vuārismu un citām dīvainām slimībām un vēl ir vesela kategorija tādu, kuriem pieeja valsts noslēpumam, liedz vuarizēt pa internetu, par to var cietumsodu ātri vien dabūt. Es saprotu, ka tādai kā Tev to ir drusku sarežģīti saprast, bet pacienties, kaut primitīvā uztveres līmenī apzelēt domu, ka cilvēki nealkst karāties pie katra staba, jelkāda iemesla dēļ, tai skaitā, tukšu, uzpūstu, pašizdomātu ambīciju dēļ.
Par izstādēm vēl tikai piebildīšu, ka Latvijā taisīt izstādi ir drīzāk kauns, ne iemesls ar to lepoties, jo Latvijā ir tikai daži profesionāli fotogrāfi, ar attiecīgu, pasaulē vai kontinentā atzītu izglītību, starptautiski atzītiem sertifikātiem, pārējie ir kaut kādi salona lauvas-amatieri-jurčiki-no-purčikiem, ar ambīcijām līdz ceļiem un 0,00cm de iure.
Tikai nevaig sev pelnus kaisīt uz galvas Vajag apzināties savu kompetences līmeni , es piemēram kad sāku savu "Rietumu ceļu" 1990 vidū , teicamu zināju cik vērts ir mani "Papīri" no šā līmeņa ar sāku , Paši vērtīgākie LPSR izdotie izglītības papīri bija 34 profene jeb tagadējā Stila un modes vidusskola , tā atbilde VDR līmeņa "technische schule" līdz ar to nebija nekādu problēmu turpināt to pašu ārodu Technische Hochschule skaistā lielpilsētas priekšpilsētā Tik nevaig iedomāties ka tie "Britu tehnikumu" diplomi ir vērtīgāki par Vacu vai Fraņču profeņu diplomiem Vācijā Foto māca dizaina nodaļās tāda Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma līmeņa iestādēs Gluži tāpat kā Latvijā tehnikumos parasti mācās pēc tehniskajām skolām Sanāk visai rēcīgi ka VIDENE Latvijā ir sūds bet Tehikumi pat teniskās skolas atbilst tam pašam pārējā EU
TesMens:Latvijā izstādi taisīt ir kauns!? Labi rūkts, salonlauva VA! Es tagad saprotu, kāpēc atev te tik kompozicionāli labas bildes.
Nu, un kas tur labs? Atnāk pieci jampampiņi, sestais - kapeņu stāstiņš ar kameru, padzer, paēd, fotoblogā tiek ievietota kārtējā bezjēdzīgā reportāža un...viss. Kaut kad šī izstāde "aizveras" un neviens no apmeklētājiem nav bijis ne kolekcionārs, ne lobijs, ne mākslas galerijas pārstāvošs talantu mednieks. Jēga no tā visa? Savu vārdu uz kaut kā afišveidīga ieraudzīt? Jeb tas tagad skaitās kaut kāds modes kliedziens, kad pusdzeltenā presē šo te supernotikumu apraksta?
Manas kompozicionāli labās bildes, starp citu, pilnīgi ne ar ko neatšķiras no tām šausmām, ko šajās izstādēs var apskatīt. Man vismaz prāta pietiek nedrukāties un netērēt naudu šīm mērkaķībām, kas nevienam ***** nav vajadzīgas. Drukāju es tikai radu bildes, no jautrām un interesantām fotosesijām un dāvinu tās saviem modeļiem. Bet pat tiem pietiek prāta negrūst tās plašākai apskatei internetā.
izskatās, ka minētajam tipam neviens nevar paskaidrot. Tik gari paskaidrojjumi tikai norāda par tipa dīvaino uzveri. Eu, bet tips vairs nav starp mums.
VValdis:izskatās, ka minētajam tipam neviens nevar paskaidrot. Tik gari paskaidrojjumi tikai norāda par tipa dīvaino uzveri. Eu, bet tips vairs nav starp mums.
VValdis:izskatās, ka minētajam tipam neviens nevar paskaidrot. Tik gari paskaidrojjumi tikai norāda par tipa dīvaino uzveri. Eu, bet tips vairs nav starp mums.
Tips zina ko sadarījis, tāpēc te pazuda. Lai kas vēl nepaceļas gaismā.
Tas gan neliedz šo patīkamo zākāšanos turpināt
+++
Liela daļa Chukmasoff foto ir no viņa darbinieku bildēm ko izdod par savējām. Šobrīd nezinu bet izdevniecības laikā tā bija.
Liela daļa Chukmasoff foto ir no viņa darbinieku bildēm ko izdod par savējām. Šobrīd nezinu bet izdevniecības laikā tā bija.
Tu esi no tām aptaurētajām tantiņām, kuras sēž un klačojas pie mājas ieejas? Lai cilvēkam būtu darbinieki, viņam, minimums, jābūt reģistrētam uzņēmējam. Minēto personu UR arhīvos Tu neatradīsi, kā rezultātā rodas jautājums, kāpēc publiski jāmelo? Un otrs jautājums - kas tie par ēzeļiem, kuri nevīžo savu vārdu piereģistrēt un kļūt par oficiāliem nodokļu maksātājiem, ka tiem jāizmanto svešs pseidonīms, zem kura publicēties?! Ļoti tipiski latviski - nodokļus nemaksājam, izmantojam svešu vārdu un vēlāk ļoti skaļi pačīkstam, ka mums, nabaga idiotiņiem, nebija iespēja publicēties pašiem zem sava vārda.
Tu esi no tām aptaurētajām tantiņām, kuras sēž un klačojas pie mājas ieejas? Lai cilvēkam būtu darbinieki, viņam, minimums, jābūt reģistrētam uzņēmējam. Minēto personu UR arhīvos Tu neatradīsi, kā rezultātā rodas jautājums, kāpēc publiski jāmelo? Un otrs jautājums - kas tie par ēzeļiem, kuri nevīžo savu vārdu piereģistrēt un kļūt par oficiāliem nodokļu maksātājiem, ka tiem jāizmanto svešs pseidonīms, zem kura publicēties?! Ļoti tipiski latviski - nodokļus nemaksājam, izmantojam svešu vārdu un vēlāk ļoti skaļi pačīkstam, ka mums, nabaga idiotiņiem, nebija iespēja publicēties pašiem zem sava vārda.
Lūdzu, uzskaiti šeit tos stulbeņus, ja ir drosme.
Chukmasoff- pasaulē zināms kā Artūr Čukmasov , strādāja vienā no reklāmas aģentūrām par foto redaktoru ja to tā var saukt. Tur bija vairāki fotogrāfi kurus sūtīja kaut ko nobildēt, pēc tam tās bildes bija izmantojamas reklāmas aģentūras vajadzībām, bet reizēm Chukmasoff bildes izmantoja personīgajām vajadzībām un foto montāžām. Es personīgi ne esmu viņu redzējusi ar foto aparātu rokā.
"bet reizēm Chukmasoff bildes izmantoja personīgajām vajadzībām un foto montāžām."
Tad kur tā lielā sāpe? Darba devējs par maz samaksāja par melno materiālu? Vai pārkāpa kādu darba līguma punktu par autortiesībām? Būtu labāk pamācījusies no Artūra vismaz bildes apstrādāt, ja ne, vismaz pašas vārdiem sakot, "turēt fotoaparātu rokā". Kamēr bija iespēja. (apskatot apbēdinātās fotogrāfes galeriju).
"..strādāja vienā no reklāmas aģentūrām par foto redaktoru ja to tā var saukt. Tur bija vairāki fotogrāfi kurus sūtīja kaut ko nobildēt, pēc tam tās bildes bija izmantojamas reklāmas aģentūras vajadzībām, bet reizēm Chukmasoff bildes izmantoja personīgajām vajadzībām un foto montāžām. Es personīgi ne esmu viņu redzējusi ar foto aparātu rokā.
Tu savā mūžā esi kaut vienu darba līgumu redzējusi? Vai reāli dabā pastāv Windows XX izstrādātājs Džonis Pelēkais, jeb viss iet zem brenda? Vai Roberto Kavali modes namā ir atļauts vasaras kolekcijas dizainerim Pjēram lietot savu birku, jeb tomēr viss iet zem modes nama brenda? Ja tev ir līgums, tu to ievēro, bet ja vēlies zīmēties, tad nav ko strādāt visādās reklāmas aģentūrās, pie ļauniem Čukmasoviem, ej uz uzņēmumu reģistru vai patentu valdi, legalizējies un vari darīt ko gribi. Ārprāts, jo tālāk, jo cilvēki stulbāki... ko tik nenākas uzzināt... Cik saprotu, kundzītes lielā brēciena iemesls ir nauda. Diez, no honorāriem pati nodokļus ir samaksājusi vai tikai pašas kabata rūp?
Starp citu, reklāmas aģentūrās, kurās ir štata fotogrāfs, bilžu redaktori joprojām neiespringst par autortiesībām, jo to darīt ( iespringt ) viņiem neparedz darba līgums. Un tām reklāmas aģentūrām, kurām ir fotobanku abonementi, darbiniekiem ir atļauts lejuplādēt bildes un izmantot savām mazajām vajadzībiņām, ja tas netraucē biznesu. Neviens no darbiniekiem tāpat neprintēs nekādas desmitu tūkstošu tirāžas, kuras pārsniedz Standard licenzes nosacījumus.
To ka viņš ir izbijis krievu virsnieks tas viņam uz pieres rakstīts un ar padomijas domāšanu , tādiem nevajag līst nozarēs kuras nesaprot.Tipiska sovoka domāšana un audzināšana ar šauro redzesloku. Visās jomās. Vienkāršs piemērs, kad strādājām reizē izdevniecībā par radio neļāva klausīties Skonto bet visu laiku ar saviem krievu diskiem par karu Afganistānā un jazz. Kaut nevienam tas nepatika bet nebija jēgas strīdēties.