forum.gif
Labs iemesls nolamāt
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Labs iemesls nolamāt
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.10.15 13:40
 citēt
Līdz šim esmu fotografējis ar Canon 5D un tāpēc nav neviena stikla domāta kropam. Ja es EF stiklu lieku uz kropa kameras tad dabiski diapazons jāreizina ar 1,4. Bet vai tas attiecas arī uz objektīviem kuri domāti kropam EF - S
Piem: Canon EF 17 - 40/4 uz kropa ir jāreizina ar 1,4, bet Canon EF - S17-55 F2.8 arī uz kropa būtu jāreizina ?
Publicēts: 23.10.15 13:46 labots
 citēt
Jā, jāreizina abos gadījumos.

p.s. Canonam crop faktors ir 1.6x/1.3x(1D sērijai) , Nikon 1.5x, Pentax 1.5x. Sony 1.5x (Oly/Pana)4/3) 2x
Publicēts: 23.10.15 13:51
 citēt
Paldies NIN ! Diskusija slēgta - lai nelamātu !
Publicēts: 23.10.15 15:17
 citēt
Lai nolamātu, īpašu iemeslu nevajag :)
Publicēts: 23.10.15 15:18
 citēt
Nē piena ražotāj (paldies Tev par pienu). Viss ir stipri vienkāršāk un savādāk. Redzi ir divi varianti kā zūmoties. Viens variants es ar stikliem pievelku to objektu klāt un tad nofotografēju. Otrs variants es paņemu izgriežu gabaliņu ar to objektu un stipri palielinu. Un crop vairāk velk uz otru variantu.
Publicēts: 23.10.15 15:55
 citēt
Un kadrēšana ir izgriešana. Un vecmāmiņa ar brillēm arī zūmo, tātad kadrē. Un vectētiņš ar brillēm lūr un kropo. Un ko dara ar tālskati - zūmo, kadrē, izgriež un palielina vai velk klāt. Un ja pievelk klāt vai pēc tam zūmo vai kadrē vai varbūt kropo? Iešu pie doktora Lūkina uz acu klīniku, lai to visu noskaidrotu un tad Jums uzrakstīšu atbildi.
Diskusija slēgta.
Publicēts: 23.10.15 18:25
 citēt
ballē čaļi kadrē pareizās meitenes kamēr pareizās meitenes ār acīm zūmē čaļus.
Publicēts: 23.10.15 20:13
 citēt
TesMens:Zūmēšana ir kadrēšana, nevis pievilkšana klāt. Mazā matrica to ļauj veikt efektīgāk.

Zūmēšana ir objektīva leņķa maiņa, mazā matrica ļauj efektīvāk izmantot tieši šauro leņķi, toties zūd platais.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):