forum.gif
Pelējums objektīvā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pelējums objektīvā
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.10.15 15:48
 citēt
Esmu apzināti iegādājies stiklu ar pelējumu pa lētām naudām. Var teikt, eskperimenta pēc. Ar domu to iztīrīt vai nu paša spēkiem, vai arī atdot kādā servisā/ kādam meistaram. Ir vispār kāds, kas ar to nodarbojas?
Publicēts: 25.10.15 15:51
 citēt
Man pirms gadiem pacmit no Takumara 50/1,4 pelējumu tīrīja Ilgvars Nagla.
Publicēts: 25.10.15 17:04
 citēt
Maigonis Smiltiņš
Publicēts: 25.10.15 18:35
 citēt
Kāds objektīvs? Lai iztīrītu jāizjauc un galvenais arī jāsaliek.Vienīgais ko var izdarīt ir apturēt tālāku bojāšanos, lai to paveiktu objektīvs ir jāizjauc , jāuzspļauj uz lēcām un pēc tam jāsūta sauļoties. Nē es nediršu tieši tas ir jādara.
Publicēts: 25.10.15 18:43
 citēt
Un vēl - jaukt drīkst līdz noteiktai vietai, tālāk var nojaukt lēcu centrējumu.
Publicēts: 25.10.15 18:59
 citēt
60uz5komats6:Kāds objektīvs? Lai iztīrītu jāizjauc un galvenais arī jāsaliek.Vienīgais ko var izdarīt ir apturēt tālāku bojāšanos, lai to paveiktu objektīvs ir jāizjauc , jāuzspļauj uz lēcām un pēc tam jāsūta sauļoties. Nē es nediršu tieši tas ir jādara.

Tokina AF 300mm f/4 AT-X
Publicēts: 25.10.15 19:04
 citēt
Ja nav baigi traki un negribas maksāt par izjaukšānu/tīrīšanu - pāris stundas UV gaismā, pelējumu nomērdēs.
Publicēts: 25.10.15 19:04
 citēt
Šito gan nes pie Ivara, pašam varbūt tik kādu Ģeļiosu var atļauties ar santehniķa stellaclēgu un kuvaldu jaukt.
Publicēts: 25.10.15 19:24
 citēt
Skatoties kuras lēcas, ja priekšejā/jās, tad var pat pašrocīgi jaukt, ja pakaļā tad varētu jau būt grūtāk ar korektu kopā salikšanu. Ar "pāris stundām UV" ir neliela problēma: UV slikti iet cauri objektīva lēcām, līdz ar to iekšā sēdošajai sēnei nekādu lielo skādi nenodarīs, tādēļ ir jājauc un vispirms bagātīgi jāuzspļauj un jānotur kādu dienu, jo siekalas satur fermentus kas to sēni nokauj, pēc tam protams sauļošanās procedūras un galā var ar spirtu provēt notīrīt sēnes mirstīgās atliekas.
Publicēts: 25.10.15 19:34
 citēt
Nu vispār jau tīrais spirts nobendēs arī dzīvu sēni.
Publicēts: 25.10.15 19:48
 citēt
Lai cik jocīgi arī nebūtu spirts nebija tas efektīvākais līdzeklis, tur vēl provēja ar kautkādiem medicīnas pretsēņu preperātiem.Spirtam ir vēl viena nelāga īpašība, ja spirtā noslīcina nevis lēcu bet līmētu elementu, tad šis isžķīdina kanādas balzāmu un centrējumam kirdik.
Publicēts: 25.10.15 19:54
 citēt
Kādēļ vīns dabīgā rūkšanā nekad nekļūst stiprāks par 15%, kādēļ portvīnus, heresus un šamurlas stiprina ar spirta piedevu? Tādēļ, ka rauga sēnīte lielākā koncentrācijā vienkārši aiziet bojā, to zina katrs kandžas tecinātājs. Tik nesaki, ka objektīvos dzīvo citplanētiešu supersēne :face-grin: , kura spēj izdzīvot arī 96% spirtā?
Publicēts: 25.10.15 20:02
 citēt
Schneider:Kādēļ vīns dabīgā rūkšanā nekad nekļūst stiprāks par 15%, kādēļ portvīnus, heresus un šamurlas stiprina ar spirta piedevu? Tādēļ, ka rauga sēnīte lielākā koncentrācijā vienkārši aiziet bojā, to zina katrs kandžas tecinātājs. Tik nesaki, ka objektīvos dzīvo citplanētiešu supersēne :face-grin: , kura spēj izdzīvot arī 96% spirtā?

Sēnītes jau ir dažādas. Diez vai objektīva iekšās varētu atrasties rauga sēnīte :face-grin:
Publicēts: 25.10.15 20:09
 citēt
Bet spirta iedarbība uz organiskajām vielām, no kurām sastāv mikroskopiskās sēnītes (totāla atūdeņošana) dauc ko neačķiras, atkarībā no sēnītes sugas. Pelējums parādās uz veca mājas alus, kuram ir 4-6%, bet neviens to nav redzējis uz Benediktīna, kurš ir salds, tātad varētu pelēt ne sliktāk par zaptes burku.
Publicēts: 02.11.15 12:55
 citēt
Schneider:Šito gan nes pie Ivara, pašam varbūt tik kādu Ģeļiosu var atļauties ar santehniķa stellaclēgu un kuvaldu jaukt.

Un cik tas varētu maksāt?
Publicēts: 02.11.15 13:14
 citēt
To pat viņš pats, pirms ir apskatīijies, nepateiks, ko nu es te ar diagnostiku pa telefonu nodarbošos.
Publicēts: 02.11.15 13:14
 citēt
Visvienkāršākā metode ir uz 23 minūtēm (neizjauktā stāvoklī) iemērkt karaļūdenī, visi pelējumi un sēnes aizbēgs uz Latgali. Lēcas būs tīrākas un dzidrākas kā bija pēc uzražošanas :big_smile:
Publicēts: 02.11.15 13:22
 citēt
Jā dzīvs UV nokodīs sēni , tik sēnes paliekas nāksies tāpat tīrīt. Šitas varens stikls , jaukšānā pat ļoti sarežģīts . Bet jā varu parejomendēt jau ieteikto Ivars Vībe 29243574 , cena kā meistars peteiks bet šitas nav primitīvs moderns stikls domāju ka šito izjaukt tīrīt salikt būs droši savi 70-100Eur . ja ņemsies un ātri tas nebūs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):