forum.gif
BW filmas ar ISO > 400
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / BW filmas ar ISO > 400
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.03.07 16:08
 citēt
Kāds nezin veici kur tādas var ieķert?

Gribētos izmēģināt kādu... izbaudīt graudu ;)
Publicēts: 01.03.07 16:27
 citēt
Baac... es lasu visus shitos jautaajumus par filminjaam un briinos - vai tieshaam LV tirgus ir tik nabadziigs ar filmaam... es saaku filmeet uz filmas shiet IT un ar taadu probleemu nesaskaros (tieshi otraadaak, biezhi ir gruuti izveeleeties no piedaavaataa klaasta)... tieshaam taa ir, vai arii kaads kaut ko nezin... prasu to taapeec, ka pirms braucu uz LV, gribeetu zinaat vai vajag nodroshinaaties ar filmaam vai tomeer nav tik traki?
Publicēts: 01.03.07 16:32
 citēt
Man jau liekas, ka filmas lēnām LV sāk iziet ārpus aprites... vismaz slaidinieces toč...

Tā arī man vienā salonā pateica - nav vērts ar filmu. :)

BFSā (man liekas) bija Ilford 400 tikai... vairāk itkā nemanīju..
Nu laikam vnk jāklīst pa veičiem, bet varbūt kāds zin kur toč ir BW filmas ar iso 800 vai 1600..

(vēl jau variants forsēt :D )
Publicēts: 01.03.07 17:12
 citēt
Ljoti labas par to naudu Fomas 30 m bundzjinjaas, bija Fleeraa uz Barona ielas, bet tas sen un droshi vien vairs nau taisniiba.
Publicēts: 01.03.07 21:07
 citēt
Man, kā iesācējam šķiet, ka vispār Latvijā ir d....ā ar foto aksesuāriem, t.sk. ar filmiņām. Da tajos s...a fotoveikalos tirgo tikai pa flash kartei un kādam aksesuāram.
Sore, par skarbumu, bet ir sāpe. Gribu normālu veici, kur var dabūt visu ko vēlos, ja nevar dabūt- var pasūtīt. Veici, kurā strādā profesionāļi, nevis kādi pid..., kuri pat nezin kas ir ekspozīcija, etc.
vot bl....a :twisted:
Publicēts: 01.03.07 21:12
 citēt
es kkad kad veel anolgs biju! pirku Kkadas Fujifilm 400 Melnbaltaas, automaatiskkaaas! :D bet tagad nav sen maniitas...
Publicēts: 01.03.07 21:28
 citēt
es kkad kad veel anolgs biju! pirku Kkadas Fujifilm 400 Melnbaltaas, automaatiskkaaas! :D bet tagad nav sen maniitas...
Kaa izpauzjas filmu automaatiskums, DX kodeeshana vai?
Publicēts: 01.03.07 22:01
 citēt
nee nu filmas, ko attiista laboratorija un filmas, ko liek ziepii iekshaa un nest uz visparastaakajiem foto servisiem! ;)
Publicēts: 01.03.07 22:19
 citēt
vot cēsīs nav 6x6 filmiņas bet šitādas 400iso BW gan ir :p
Publicēts: 01.03.07 22:33
 citēt
nu aļo, briedi!!! ja gribi kaut kādu koč Kodak BW 400 (aber jamā ir C41) tad aizej uz centr. staciju! tur katrā fotoveikalā no abiem diviem ir tas kroksis. UV centrā tajā nīkulīgajā fotopleķī arī ir (pie tam - tikai 3,50Ls) Cēsīs ir. nu bā... visur ir.

flērā esot bijusi kkāda kreisa vācu BW, tika ar kādu ISO - neatceros. un naf C41, bet esot laba (un tikai pa 1,30 :) )
Publicēts: 01.03.07 22:45
 citēt
ja ir kur uztīt tad es ar varu pārdot melnbaltās krievenes...ar iso 64
Publicēts: 01.03.07 23:24
 citēt
shwaki a bokstereeshanu - cilveeks jau prasiija virs 400

nav

bet nav jau runa par veclaiku filmaam -

droshi njem sudraba 400nieci ilford un puusho uz 1600 - liidzi tabulinja kuraa uzraadiits ar kuru tiistekli tas vislabaak sanaak

i grauds i viskas buus
Publicēts: 02.03.07 00:07
 citēt
Ilford HP5+ (ISO4oo) šaurā, ir atrodama BFSā, ja pats tīsta - ideāla mb filma.
Šī filma ir staipāma līdz pat ISO 3200, kas ir arī darīts, unikāli rezultāti.
Ja pats tīsta un pušo, nepieciešami pāris attīstītāji, "švakāks" ja bildēts ISO 400-800 saglabājam mazāku graudu (bet viņš ir, ir dabīgs un foršs), ja bildēts uz ISO800-3200 tad spēcīgāku, piemēra X-tol, grauds nenormāls, bet labs :)
HP5+ pušota līdz pat 3200 būs ar savādāku rezultātu kā vienkārši uzreiz bliezts ar Ilforda Delta 3200.
Tāpēc visnotaļ iesakāma filma.

Ja kādam ir nāvīga interese var piedāvāt JOBO1520 tanku attīstīšanai ar vienu universālo spoli priekš šaurās un 120 filmas, tas ir viss kas tev ir niepieciešams lai pats attīstītu, izskalotu un nofiksētu savu filmočku. Jauns. Ls 25. kās tas ira pastās mājas lapā....
Publicēts: 02.03.07 00:32
 citēt
Fotolabu ieliku,tur graudu var redzēt,saucas Fotolukss!(ISO400 C41)
Publicēts: 02.03.07 17:37
 citēt
nee nu filmas, ko attiista laboratorija un filmas, ko liek ziepii iekshaa un nest uz visparastaakajiem foto servisiem! ;)
Ja visparastaakais serviss ir tas, kuraa kraasainu tiista /un taa jau laikam ir/, tas taas ne m/b, bet monochromatiskaas filmas, tas nav iisti tas.
Publicēts: 02.03.07 17:44
 citēt
shwaki a bokstereeshanu - cilveeks jau prasiija virs 400
bet nav jau runa par veclaiku filmaam -
droshi njem sudraba 400nieci ilford un puusho uz 1600 - liidzi tabulinja kuraa uzraadiits ar kuru tiistekli tas vislabaak sanaak

Nu, uz 200 arii 65-nieces vareeja pavilkt, bet ja vecas, tad jau liels vezons, ja vispaar izdodas daudzmaz labu bildi dabuut ar visu benzotriazola dagruushanu, kur nu veel ko pushot.
Publicēts: 02.03.07 19:06
 citēt
Varētu 3 vārdos par forsēšanu?

Cik es sapratu tad es piem. nopērku filmiņu, piem. 400 (C-41, vai vannasistabas variantu?), uzlieku eksponometru uz piem. 1600 ISO, sabildēju ko sirds kāro, un tad tik tīstot gāžu ķimikālijas, kas domātas 1600? Vai vairāk?

Kā ta tur ir...
Publicēts: 02.03.07 23:55
 citēt
www.ilfordphoto.com...

Paskaties HP5 Plus, pēc saviem ieskatiem un vajadzības bliez to filmu ar iso kāds tev vajadzīgs. Var pulot, t.i samazināt nominālo vērtību uz 320 vai 250,
tik pat labi arī pušot līdz pat 3200. Tātad ieliekot filmu iestata to iso kuru Tev vajag un tā aŗi aparāts mērīs. (Visa filma jāizbliež ar šo izvēlēo ISO, to mainīt vairs nevar)Ja būsi uzšāvis ar ISo 400, 800, 1600 var attīstīt ar Ilforda Ilfosol S pārdodas pie Bendika bundulītī uzjaukts šķidrums- labi un ērti, grauds super.. Ja pušots vairāk >3200 Ilfosol S ir par švaku un attīstīšanu normāli veikt nevar- būs nosprādzis pusratā. Tādēļ arī tabulē pretī neatradīsi rekomendējamo att. laiku, tātād jāņem kas cits- sk. tabulu. Pats pušotās uz 3200 tīstu ar Xtolu, bet šaubos, ka Rīgā atradīsi.
Publicēts: 03.03.07 10:05
 citēt
emmm, a piem salonos nevar pateikt lai vnk paforsē? :)
Bet tad eeee... vajadzētu tākā C-41?

Baac, nojuku... forsēt var gan C-41 gan vannasistabas variantu?
Publicēts: 03.03.07 10:38
 citēt
Ok, tātad, nopērku Ilfordeni, 400nieci, uzstādu savu TTL mērnieku uz 1600, sabliezhu 36 kadrus, nesu uz BFS'u, un piekodin lai forsē uz 1600 :)

Pagaidām izklausās vienkārši :)
Publicēts: 03.03.07 11:27
 citēt
www.ilfordphoto.com...

XP Super ir vienīgā Ilford m/b filma (pseido m/b, jo īstenībā tā ir krāsāinā) C41 procesam.
Ieteicamais push tikai līdz ISO800.
Var jau mēģināt vairāk un skatīties rezultātu...
Pušo tikai briežos, pārējiem ir tjipa jaunās paaudzes mašīnas, kas pašas nolasa no kasetes kodus un attīsta un nav iespējas iejaukties procesā.
Briežos ir vecā, kaut arī tā ir mašīnas čakarēšana, viņi to dara.
Tāpat tikai viņi dara krosu.
Tāpat viņi tikai pušo, un nevar veikt pulu> ja būsi filmu ar ISO 400 uzšāvis ar zemāku.
Publicēts: 05.03.07 18:56
 citēt

Baac, nojuku... forsēt var gan C-41 gan vannasistabas variantu?

Kuiliites, lai ir ar vietam krustinju ievilkshanai "Push 1 step", "Push 2 steps", vai to arii Riigaa dara, nezinu, bet reaali tas izpauzjas tiistiishanas laika izmainiishanaa, kur atejaa aiz poda meedz mainiit arii atshkjaidiijuma pakaapi un t.
Publicēts: 05.03.07 19:21
 citēt
nopirku ILFORD PAN 400, meegjinaashu forseet uz 1600, ta jau redzees kaa buus :)

Aaam, tur pat iepakojuma iekshpusee ir tabula ar tiistiishanas datiem :D cool..
Publicēts: 05.03.07 19:46
 citēt
jebkurai normaalai filmai ir taada tabula

apsveicu ar pirmo rulliiti kas cieniigs nest filmas nosaukumu
Publicēts: 05.03.07 20:38
 citēt
jebkurai normaalai filmai ir taada tabula

Nuu ja, bet tikai krievu viena tipa filmaam bija uzraadiiti atshkjiriigi tiistiishanas laiki, 65-nieceem, piem. 4-13 min. - nemaaceeja citreiz taadu pashu uztaisiit.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):