forum.gif
Industar-37
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Industar-37
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.10.15 18:43
 citēt
Iegādāšos objektīvu Industar-37 300mm f/4.5 vai līdzīgu. 50EUR.
Publicēts: 28.10.15 19:06
 citēt
Jēziņ, ko ar tādu šodien var darīt???!!!
Publicēts: 30.10.15 12:01
 citēt
Interesē Komura? Savu laik šie tika no Japāņu puses ražoti, priekš Leicām. Man kāreiz ir tas modelis, kas ir 300mm f/5, saucas Sankio Kohki. Baigā rore, smags, vēl arī ar metāla saules blendi. Nezinu, kāda viņam ir bajonete, bet man ir pāreja uz minoltu, attiecīgi arī uzskrūvēts aparātam, kas saucas Minolta SR T 303b. Atdošu kopā ar aparātu par 70 euro.

Attēlos nedaudz redzama siksniņa. Siksniņu paturu sev, tāpēc arī nav īsti labi redzama. Ja vajag ar visu siksniņu, 5 euro pa virsu.

Publicēts: 30.10.15 12:21
 citēt
Gaisma:Interesē Komura? Savu laik šie tika no Japāņu puses ražoti, priekš Leicām. Man kāreiz ir tas modelis, kas ir 300mm f/5, saucas Sankio Kohki. Baigā rore, smags, vēl arī ar metāla saules blendi. Nezinu, kāda viņam ir bajonete, bet man ir pāreja uz minoltu, attiecīgi arī uzskrūvēts aparātam, kas saucas Minolta SR T 303b. Atdošu kopā ar aparātu par 70 euro.

Attēlos nedaudz redzama siksniņa. Siksniņu paturu sev, tāpēc arī nav īsti labi redzama. Ja vajag ar visu siksniņu, 5 euro pa virsu.

Ha ha, smieklīgi. Šite cilvēks tēmē uz kautko kas sedz 18x24 a tu te ar savu nožēlojamo cropu.

P.S.
ir Carl Zeiss Jena Tessar 1:6.3 F-36cm bet nu nejau par 50 eiro.
Kādam nolūkam, varbūt ko citu varēšu ieteikt?
Publicēts: 30.10.15 12:30
 citēt
Ar šito meitenes labi bliezt uz balta saburzīta palaga fona uz 20x30 plates , pēc tam kopēt kontaktā :):)
Publicēts: 30.10.15 12:32
 citēt
Sorry, neiedziļinājos, kas tas par industrāli.
Nu labi, varbūt kādam citam interesē Minolda ar Komuru?! Citādu būšu par velti iebildējis un internātā izlicis. :D
Publicēts: 30.10.15 13:58
 citēt
Noteikti der, ķer ātrāk, kamēr kāds cits nav paņēmis! Derēs lodžijā blakus tupelēm, Oriona maģiem un Slavutič televizoram.
Publicēts: 30.10.15 15:52
 citēt
KVAA-II:ja MINOLTA bajonete, der SONY ?

Neder. Tad kad šito aparātu taisīja, neviens par tādu SONY pat dzirdējis nebija.
Publicēts: 30.10.15 16:04
 citēt
Nejauc biznesu, kvekšķim derēs! Viņš ar Makitas triecienurbjmašīnu un vagonkas skaidām ieķīlēs to MD jobaneti tāpat kā savas lodžijas rāmjus.
Publicēts: 30.10.15 18:01
 citēt
Schneider:Nejauc biznesu, kvekšķim derēs! Viņš ar Makitas triecienurbjmašīnu un vagonkas skaidām ieķīlēs to MD jobaneti tāpat kā savas lodžijas rāmjus.

Un tu domā, ka tas objektīvs ir to pelnījis?
Publicēts: 30.10.15 18:12
 citēt
Gaisma:Sorry, neiedziļinājos, kas tas par industrāli.
Nu labi, varbūt kādam citam interesē Minolda ar Komuru?! Citādu būšu par velti iebildējis un internātā izlicis. :D

Beidz , sitas ir milzu repro stikls :)
Publicēts: 30.10.15 18:30
 citēt
Lunis:
Gaisma:Sorry, neiedziļinājos, kas tas par industrāli.

Beidz , sitas ir milzu repro stikls :)

Jā. Spiegu stienis. :)
Publicēts: 30.10.15 23:24
 citēt
Autors vēstules nelasa...
Publicēts: 01.11.15 16:05
 citēt
Paldies, 60uz5komats6, šķiet man vajag tieši šo Industaru...Esmu uzmodelējis prototipu lielformāta kamerai; ir jau arī sagādāts FKD slēdzis, kurš rūpnieciski ir domāts tieši šim objektīvam. Principā man vajag pēc iespējas gaišāku objektīvu, var jau būt kādus Petzval formulas var mehāniski pielāgot, bet tā laikam ir cita cenu līga.
Publicēts: 01.11.15 17:14
 citēt
Gaišāku par ~4.5 priekš 18x24 nedabūsi, var jau būt ka eksistē, bet tad būs dārgi un eksotiski, man prātā nāk tikai Aero Ektari un viņu analogi, bet tie 4x5 sedz ar mokām.Ja neveicās ar industara atrašanu padod ziņu, man kautkur vajadzētu būt viena fotobiznesmeņa tāļruņa numuram, jim kautkas no kocenēm un stikliem varētu būt, ne pārāk lēti gan.

P.S. Saindēšanās ar kolodiju ? :)
Publicēts: 01.11.15 21:51
 citēt
Oddfunk, tak Tev jau sen ir vēstule.
Publicēts: 02.11.15 19:53
 citēt
60uz5komats6:Gaišāku par ~4.5 priekš 18x24 nedabūsi, var jau būt ka eksistē, bet tad būs dārgi un eksotiski, man prātā nāk tikai Aero Ektari un viņu analogi, bet tie 4x5 sedz ar mokām.Ja neveicās ar industara atrašanu padod ziņu, man kautkur vajadzētu būt viena fotobiznesmeņa tāļruņa numuram, jim kautkas no kocenēm un stikliem varētu būt, ne pārāk lēti gan.

Kolodijs prasa laiku, telpu un iedziļināšanos...pagaidām varu atļauties tikai priecāties par citu veikumu un taisīt savu kameru, ko lietošu labākajā gadījumā x-ray filmai vai papīram. Par vēsturisko foto procesu kursiem gan labprāt pat samaksātu, ja kāds rīko.
Publicēts: 02.11.15 20:01
 citēt
oddfunk:
60uz5komats6:Gaišāku par ~4.5 priekš 18x24 nedabūsi, var jau būt ka eksistē, bet tad būs dārgi un eksotiski, man prātā nāk tikai Aero Ektari un viņu analogi, bet tie 4x5 sedz ar mokām.Ja neveicās ar industara atrašanu padod ziņu, man kautkur vajadzētu būt viena fotobiznesmeņa tāļruņa numuram, jim kautkas no kocenēm un stikliem varētu būt, ne pārāk lēti gan.

Kolodijs prasa laiku, telpu un iedziļināšanos...pagaidām varu atļauties tikai priecāties par citu veikumu un taisīt savu kameru, ko lietošu labākajā gadījumā x-ray filmai vai papīram. Par vēsturisko foto procesu kursiem gan labprāt pat samaksātu, ja kāds rīko.

Dižbriedis ar Labo laiku taču rīkoja , pat Ķipenē kopā ar Ločmeli izpildijās:) Uzgliez Raimo viņi tiešām šad tad pulcina ši pasākuma interesentus.
Publicēts: 02.11.15 20:21
 citēt
Papīrs nav laba ideja, rentgenfilma būs +- ~OK. Kameru konstruējot neaizraujies ar visām iespējamajām šķiebšanām/bīdīšanām, tas sarežģī pagatavošanu un beigu beigās netiek lietotas, jo objektīvam arī jābūt atbilstošam, tobiš priekš 13x18 un 18x24 dāāāāārgi tie stikli kas sedz ar rezervi, i kamera ļurcīgāka vai smagāka sanāks.Vēsturisko procesu kursi Latvijā gan nespīd, bet ja interesē jautā, šāda tāda informācija iraid pieejama.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):