Kādas mūsdienās tendences? Interesē 4x AA tipa lēdējamie akumulatori + lādētājs. Plānoju izmantot barojot 430EXII zibeni. Pēdējos aķīšus pirku pirms gandrīz 15 gadiem Plašpatēriņa veikalos (RIMI, Prisma, Baltic Data) redzētie uzticību nevieš. Varbūt kādam ir kas ieteicams. Derēs ieteikumi arī no ebay.
Izstādē iegādājos tos melnos Fujitsu - zibspuldzi uzlādē ~0.5 sek. ātrāk kā baltie Eneloop. Ja zibspuldzes ražotājs sola uzlādi 5 sek., tad ar Fujitsu aķiem iekļaujas 3.5 sekundēs un ar baltajiem Eneloopiem 4 sekundēs. Anglijā un vācu Ebayjā pirktie lādē gandrīz 5 sek..
Fons:Izstādē iegādājos tos melnos Fujitsu - zibspuldzi uzlādē ~0.5 sek. ātrāk kā baltie Eneloop. Ja zibspuldzes ražotājs sola uzlādi 5 sek., tad ar Fujitsu aķiem iekļaujas 3.5 sekundēs un ar baltajiem Eneloopiem 4 sekundēs. Anglijā un vācu Ebayjā pirktie lādē gandrīz 5 sek..
Man baltie enelopi no jebaja uz pilnu jaudu 3sekundēs. . Nezinu par Fujitsu, bet ar enelop esmu apmierināts.
mūsdienās "eneloop" ir pareizā izvēle. agrāk tie bija no sanyo, tagad tas pats brends ir pārpirkts un ir zem panasonic. līdzīgas tenoloģijas re-brando (varbūt arī paši ražo, nezinu) tādi kā fujitsu un powerex.
pats lietoju (jau 5us gadus) baltos sanyo eneloopus. neviena slikta vārda, joprojām funkcionē kā tikko no iepakojuma iezņemti. ir arī melnie - eneloop pro produkti, pārdevēji mēģina iepārdot, ka lādēšot ātrāk, nezinu vai tā, bet tie noteikti ir dārgāki. (:
NB!! un te pavisam svaiga fbloga diskusija par šo pašu tēmu - www.fotoblog.lv...
marrtins:O, paldies par komentāriem - biju galīgi atpalicis. Kur tos eneloop Rīgā uz vietas var nopirkt kopā ar jēdzīgu lādētāju? Stabu-18, ja?
Tik sakuma apskaties cenas ko vini ieks ss.lv salikusi. Un tad atsaucoties uz sludinajumu dabusi letak. Funitsu enelupiem atskiriba 2 eur uz 4 baterijam. Izstade vispar bija sakrutinusi cenas. Sis baterijas ss.lv maksa 10, veikala 12, izstade pa 14 tirgoja! Pec vinu vardiem tas fujitsu ir tiesi ta pati baterija kas panasonic eneloop.
tajā pašā bodē, par "kapeiku lētāk" ir BC 700 modelis, kas lādē tikai ar max 700mA vs 1000mA, kā tas, kas linkā. teorētiski jau tas nav vajadzīgs, jo normāli tapat lādē ar minimālo jaudu 100mA discharge / 200mA charge.
BC-700 pietiek ar atliektiem galiem. Ja man kādreiz būs dzīvības un nāves jautājums baisos tempos cept akuļus, taam ir ātrais Sanyo lādēklis, bet ar teknolainu BC-700 lādēju tikai ar 200mA.
Divus gadus atpakaļ RIMI uz akciju iepirku PAIRDEER 2300 mAh aķus... papildus blicēm kalpo zvērā!!! Bet pamatblicei izmantoju eneloopus un acme 2600 mAh (arī bez pašizlādes). Duraceļi, Cemeleoni, Sanyo, Tunexi, Ansmaņi sen jau ir nosprāguši un pat īsā laikā.
marrtins:3āPuse: Ā un es tagad pirmdien varu aizbraukt uz salidzini.lv un uz vietas nopirkt, ja?
Ups, sorry. Naivi nodomāju, ja esi varējis piereģistrēties fotoblogā un uztaisīt topiku, tad arī zināsi kā darbojās interneta veikals un norēķinu karte.