Kuru no lētā gala gala objektīviem priekš canona ieteiktu?? Cik svarīgs zoomam ir IS, un pārējie zvēri, kam es pat nezinu nozīmi(USM utt)?? Pašlaik tiešām negribu ieguldīt daudz līdzekļus tehnikā, gribu zoomu, ar kuru var uztaisīt daudz maz sakarīgas bildes. Cik lasīju, daudziem lētā gala objektīviem pie lielāka zooma pazūd asums ļoti, tas ir pavisam traki?
Tad šai naktij darba Tev pietiks. Pabraukā ar slaideri pa grafika asīm šim un citiem objektīviem slrgear.com... (Pa vertikāli viņi atliek tā saucamo "blur indeks", mūsu tautas valodā -neasumu.) Tas viss šeit: slrgear.com...
Ja budžeta, tad ar kitenieku vien būs jāsadzīvo. Vienīgais, ko varētu ieteikt priekš cieša budžeta: paņem kādu paraimu. Būs labāks asums un lielāks apetūras atvērums.
A kāds budžets paredzēc zūma iegādei? Es ieteikšu Tokinu 16-50/2,8, cena gan varētu būt ne mazāka par pašas kameras cenu, bet ir to vērts. Kāds praims būtu C budžeta kropam, ja domāt par pamatobjektīvu?
Klibikis:Kuru no lētā gala gala objektīviem priekš canona ieteiktu??
No lētajiem es ieteiktu - Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM vai Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS vai dārgāku jau Tamron 28-300mm f/3.5-6.3 DI VC PZD un bilžu kvalitāte viņiem ciešama
Laikam kļūdaini nosaucu vēlamā objektīva tipu, gribu lielākus zoomus kā kit objektīvam (tad laikam sanāk tele??). Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM - kāds viš ir bez STM, jēdzīgs?
Es vasaras nogalē nomainīju Canon EF 17-40mm f/4L USM ar kuru regulāri biju urbis ~10 gadus pret Canon EF-S 18-55mm IS STM tas kas tagad Canon KIT pa 140Eur. Vienkarši nopirku pa pusi cenas jaunu patestēt , ka rezultātā atvadījos no vecā Canon EF 17-40mm f/4L USM . Jūtos pilnīgi laimīgs AF ķer zibenīgi bez raustīšanās krēslā un bez kādas skaņas , plus viņam vēl arī stabilizātors kas tur kādus 2 soļus laikā zem ierastās nu un ašums pa malām labāks kā vecajam flinstonam. Gan izgrūž kā parasti visu cauri LR vai DPP rezutāts vispār puķite. Protams katram savas prioritētes , man būtiski lai ĀTRI - LABI strādā , citam varbūt "Liels melns stroķis" Jā blendi gan uzliku uzraiz , nav nekāds exstrēmu sāngaismu turētājs , kā jau ne PRO stikls , kaut 17-40 ar nebija.