taču tā kā lietotu nikonu var dabūt pa ~1k eur un jauns tampons arī maksā +/- tikpat, tad ar izvēli viss tā kā būtu skaidrs. (: pie tam nikons ir par 150gr vieglāks! uz papīra tie grami neko nepasaka, bet esmu dabūjis palietot abus un nikons nepavisam nelikās smags pretēji tam otram.
Fandango:... Jāsaka, ka es par 16mm lāgā nemākuizmantot, kur nu vēl 14mm.
es arī nemāku jo 16mm jau ir GANA PLATS. paņēmu šo 14-24, lai paspēlējos, bet uz FX 14mm ir daudz par platu un arī 24mm ir daudz par īsu. man patiktu 16-35/4, bet lietotus reti tirgo un pat ja tirgotu, tad liels un pasmags tas sanāk. pagaidām niekojos ar veco 18-35/3.5-4.5.
negatIvs:no Nikon tehnikas būtu ar steigu jāatbrīvojās, tas saistībā ar brenda straujo norietu
Drīzāk vajag atbrīvoties no nevajadzīga fotosnobisma un mācīties Fotografēt, nevis mērīties ar tehnikas cenām un brendiem... Ja cilvēkam nav lemts, nekādi krutie dzelži nelīdzēs (to es arī par sevi)
Krievu forumos Nikonam kapu raka jau pirms gadiem 10, kad tika palaista pīle par to, ka Soņi itkā nedošot citiem sensorus. C ražo savus, P tai laikā brāļojās ar Samsungu, loģiski, ka Nikons bija vienīgais, kuram bes Soņu sensoriem jānomirst.
lepnais1:Un kādas atsauksmes par Sigma 10-20mm 1:4-5.6 EX DC HSM ?
un atkal mēs saskaramies ar pasažieru attapību un spēju noformulēt jautājumu. varbūt pēc jau n-desmit atbildēm ir tapis skaidrs, ka tauta piedāvā fx variantus, taču interesējošais 10-20 ir dx. ja tas tā, tad tā arī pasaki - "iesakiet platleņķi nikon crop'am"
cropa nikonam labs ir tokina 11-16/2.8. "garajā galā" par īsu - jā, gribētos līdz 24 vai kaut vai 20mm, toties VIENĪGAIS stikliņš ar "2.8" caumuru. pašam nikonam ir 12-24 un 10-24, kas 2-reizējā tirgū ir par ļoti pieņemamiem $$$.
nesix: cropa nikonam labs ir tokina 11-16/2.8. "garajā galā" par īsu - jā, gribētos līdz 24 vai kaut vai 20mm, toties VIENĪGAIS stikliņš ar "2.8" caumuru.