Padalamies pieredzē, kā tad ir ar tiem slēdžu resursiem!? Reāli piemēri(nevis kaut, kur dzirdēts), pie cik liela noskrējiena un kādām kamerām tas slēdzis ir aizgājis pie dieviem
Man personīgi, nav nevienai kamerai sanācis slēdzi nolietot tā, ka tas būtu jāmaina
Personīgi esmu nobeidzis tikai 1 slēdzi - Canon EOS 10D - pie unknown klikšķiem
Bet ir bijušas daudz kameras, kurām cipari ir bijuši iespaidīgi krietni pāri ražotāja noteiktajam. Rekordi : 300k+ EOS 5D2 un 2 gab 50D bija ap 180k , joprojām aparāti strādāja lieliski. Jebkurā gadījumā - shuttercounts dod tikai ieskatu kameras lietojumā, lai būtu pēc kā vadīties - pārējais ir laimes spēle. jo atstiept galus viņš var gan pēc 1000 klikšķiem, gan nodzīvot pusmiljonu .
Un mūsdienās shutercounts paliek vēl neobjektīvāks rādītājs dēļ video filmēšanas.
Es arī mainīju EOS 10D, ja nemaldos, pie 38 K. Pēc pāris gadiem bija jāmaina akal, kaut arī 10-nieks bija tik viena no 3 kamerām. To darīja IB servisā, bet laikam jau arī tur liek ķīnīzeru detaļas.
nesix:tikko pārbaudīju d700/d300 slēdžus - abiem skaitītājas gandrīz vienāds ... +/- 75k
Nu jau, nu jau, D300 iet 150-200k kā nemetās.
atvainojos par dezinformāciju, neizlasīju pietiekami uzmanīgi jautājumu par "aiziešanu pie dieviem" pie norādītajiem cipariem kameras darbojas bez bēdas
Nikon D200 - 117k (darbojās labi, bet pirmais klišķis bij kā karbulis, rādija error, bet pēc pogas nospiešanas strādāja tālāk bez problēmām). Nikon D300 - 67k (viss rullz) Nikon D600 - 147k (viss rullz) Nikon D610 - 70k (viss rullz)
Schneider:Pēdējie kadri: Pentax K-5 - 47986, K10D - 24129, šiem abiem viss strādā nevainojami. K100D Super - 52758, čakarējas rullītis, bet slēdzis OK.
pentaxim netā vai exif kkur var redzēt noskrējienu pēc bildes? (nekad neesmu čxekojis)
ā atradu kur - K-5 esmu pārdevis pēc 3 gadu lietošanas ar nepilniem 28000 klikšķiem (tiesa uz darbiem kur iso svarīgs vai izšķirtspēja toreiz parasti aizņēmos Canon 5D II.
Nikon fotoaparātu lietotāji var pārbaudīt slēdža noskrējienu blog.andreart.lv... Atbilde uz manu ievietoto bildi: " Apsveicu ! Tavam NIKON D40X ir jauns rekords musu datu baze Tas ir NIKON D40X kameras 313543 kadrs". Fotoaparāts joprojām darbojas, tikai dažreiz spogulis niķojas.
Aparāts vecs, bet bliezts ar uz nebēdu. Man vai mazvērtības kompleksi, gadā vairāk par tūkstošiem četriem, pieciem nesanāk. Baigs slinkums lielu daudzumu failu pārskatīt un tad dzēst.
seelis:Aparāts vecs, bet bliezts ar uz nebēdu. Man vai mazvērtības kompleksi, gadā vairāk par tūkstošiem četriem, pieciem nesanāk. Baigs slinkums lielu daudzumu failu pārskatīt un tad dzēst.
ķerot putnus un kukaiņus, www.fotoblog.lv... slēdža resursus neskaitīju!