forum.gif
Interesē kompakts Pentax filmenieks
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Interesē kompakts Pentax filmenieks
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.11.15 12:05
 citēt
Ņea, ja jau amīši laiž brīvā tirdzniecībā, tad jau viss ir OK.
Un vispār, nav ko visu laiku rokas kabatās turēt.... :face-smile:
Publicēts: 15.11.15 14:21
 citēt
Nu jau aizgāja... jautri. :face-grin:
Publicēts: 15.11.15 21:55
 citēt
Ir Vivitar v3800n spogulene. K- bajonete, pilnīga mehānika, līdz nāk orģinālais 28-70 objektīvs. Ja kādam ir interese ,varu uztirgot.
Publicēts: 15.11.15 22:00
 citēt
Tas ir Nikons FM-10 ar Pentakša jobanetu.
Publicēts: 15.11.15 22:32
 citēt
Dixlafoss:120 EUR? :face-smile:

Varu pieņemt šo piedāvājumu, jo vienojos ar meitu, ka par to $$$ vietā tiks iepirkts kāds cits, piem. Nikon FM/FE sērijas flminieks.
Mūsu puses ieguvumi būs tādi, ka varēs uzskrūvēt virsū dažādus saimniecībā esošos Nikon'a AF (D) stikliņus, kam ir diafragmas gredzens.

Ar Pentax K1000 viss ir labi, bet "pircējam" pirms pieņemt gala lēmumu, būtu jāzin, ka plastmasa, kas uz uzvilcēja sviras ir ieplīsusi. Ručkas "nesošā daļa" ir no metāla, ja nu kas.

Publicēts: 16.11.15 08:43
 citēt
Nu te bez izolenes nekādi :face-grin:
Bet, ja nopietni, tad varētu vēl pāris lielākas bildes uz shalgo@inbox.lv
Publicēts: 16.11.15 08:53
 citēt
Dixlafoss:Nu te bez izolenes nekādi :face-grin:

var jau uztīt melnu, būs smukāk (:
skatīšos, varbūt vokarā, mājās uzbildēšu kādu bildi, bet pārāk "iespringt" uz šo pasākumu arī neesmu nolēmis ...
Publicēts: 16.11.15 09:24
 citēt
Schneider:Tas ir Nikons FM-10 ar Pentakša jobanetu.

Tā ir Cosina, kura taisīja gan FM 10 nikonu, gan OM 10 olimpu, gan 3800 vivitāru. Tagad kleibē Bessa tālmērenes ar Leicas vītni vai paijoneti un Zeisa objektīvus, ko soņka sev virsā bāž, un lepni dēvē par vācu izstrādājumu, bet šamējie par voigtlanderi.
Publicēts: 16.11.15 10:16
 citēt
Tā Kozina taisīja vienādas gandrīz vai visas zemākā līmeņa amatieru kameras. Pentakša PK mount ir vismazāk ar patentiem aissargātais, tādēļ to lika visiem, kuri tik pasūtīja kameru ar savu brendu. Vienīgais, kas bija ar MD bajoneti, bija Minoltas X-300 kopijas, bet visi pārējie - ar Pentakša. Ar marku Soligor bija pat Yashica FX-3, kurai bija K stikli, liekas Soligor SR-200 saucās.
Diezgan jēdzīgu produkciju ražoja, Barona-83 Flērā tirgoja Soligor objektīvus, Pentaxim P-3n biju nopircis 19-35 un 60-300, biju pilnīgi apmierināts.
To, ko tagad dara autorūpniecība (Ford Galaxy=VW Sharan=SEAT Alhambra), fotorūpniecība darīja jau sen.
Publicēts: 16.11.15 13:04
 citēt
nesix:
Dixlafoss:Nu te bez izolenes nekādi :face-grin:

var jau uztīt melnu, būs smukāk (:
skatīšos, varbūt vokarā, mājās uzbildēšu kādu bildi, bet pārāk "iespringt" uz šo pasākumu arī neesmu nolēmis ...

Nekādu problēmu, nav jau deficīts :face-glasses:
Publicēts: 16.11.15 13:40
 citēt
Tie plastmasas štrunti visiem krīt nost no kurbuļa, manējam P-3n arī nokrita, ar Supermomentu piekleķerēju uz mūžīgi mūžiem. :face-grin:
Publicēts: 16.11.15 21:09 labots
 citēt
Dixlafoss:Bet, ja nopietni, tad varētu vēl pāris lielākas bildes ...

Pārējās bildes - www.dropbox.com...

p.s. Siksna nav komplektā.
Publicēts: 16.11.15 21:29
 citēt
Mani ir pāris ME u ME-Super muzejkolekcionāra stāvoklī.
Publicēts: 17.11.15 15:55
 citēt
Nu jau veidojās kaut kāda izvēle.
ME Super viss darbojās vai tikai skaisti stāv plauktā?
Publicēts: 17.11.15 15:59
 citēt
Lūk šis izskatās lieliski!
www.ebay.co.uk...
Publicēts: 17.11.15 16:01
 citēt

Pārējās bildes - www.dropbox.com...

Vēl padomāšu.
Publicēts: 17.11.15 16:09 labots
 citēt
.
Publicēts: 17.11.15 16:10
 citēt
Dixlafoss:Lūk šis izskatās lieliski!
http://www.ebay.co.uk/itm/PENTAX-MX-35MM-SLR-CAMERA-SMC-PENTAX-M-50MM-F1-7-LENS-EXCELLENT-CONDITION-/262146962885?hash=item3d092d35c5:g:i2MAAOSwcdBWShvh

Dārks pēc suņa... :amazing:
Kādēļ negribi kauko ķip šito: www.ebay.de... www.ebay.de...
Stiklus piepirksi AF, ja arī ciparnieku gribi Pentaxi.
Publicēts: 17.11.15 16:31
 citēt
Ja jau te tik daudzi mehānisko 35mm kameru zinātāji - jāpajautā.
vai eksistē kāda no šīm kamerām, kurai iespējams skatu meklētājam noregulēt dioptrijas? Šitie aparāti kā likums skrāpē brilles un nav arī baigi ērti tā bildēt. Lēcas nepatīk.
Bet bez brillēm un korekcijas asumu iestādīt man vairs nav iespējams.
Publicēts: 17.11.15 17:08
 citēt
versatile:Ja jau te tik daudzi mehānisko 35mm kameru zinātāji - jāpajautā.
vai eksistē kāda no šīm kamerām, kurai iespējams skatu meklētājam noregulēt dioptrijas? Šitie aparāti kā likums skrāpē brilles un nav arī baigi ērti tā bildēt. Lēcas nepatīk.
Bet bez brillēm un korekcijas asumu iestādīt man vairs nav iespējams.

Vajadzētu būt, bet tolaik vadošā koncepcija bija skatumeklētājam uzskrūvējamas lēcas ar konstantām dioptrijām.Regulējamie kloķīši vairāk tākā kopā ar AF kamerām 80to pašā beigās un 90tajos sākās masveidā.No manuālajām kamerām kautkādām leikām un contaxiem bija dioprtiju kloķīši, i ta ne visiem modeļiem.
Lai brilles neskrāpētos jābildē izsargājoties, tobiš jālieto gumija, tobiš vienai daļai kameru ir pieejams gumijots skatumeklētāja uzliktenis :)
Publicēts: 17.11.15 17:14 labots
 citēt
70-80.gadu modeļiem tādu iespēju nebija. Manējiem 88.g. modelim, P-3n, arī 87.g. autofokusa SFXn nebija. Dioptriju regulēšana Pentakšiem parādījās ar Z sēriju, 90-to sākumā.
60uz5komats6:...izsargājoties, tobiš jālieto gumija...

:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 17.11.15 17:26
 citēt
Gumija jāaptin ap aparātu?
Publicēts: 17.11.15 18:29
 citēt
Nu man besī bildēt ar brillēm.
Kurām kamerām bija tās lēcas pieejamas?
Publicēts: 17.11.15 18:29
 citēt
vlado:Gumija jāaptin ap aparātu?

Filma prezervatīvā, pirms likšanas iekšā.
Publicēts: 17.11.15 18:38
 citēt
Kādreiz tās lēcas bija pieejamas visām, par šodienu gan nezinu.
Tomēr ir gan, bet bet cena zvērīgā: www.ebay.co.uk...
Publicēts: 17.11.15 18:45
 citēt
Zin, ja tā lēca der vairākiem peņtahiem, tad es esmu ar mieru pat tos 30 jevrikus sapiķot...
Publicēts: 17.11.15 19:05 labots
 citēt
Kad vēl bildēju ar filmu mehāniku, man okuļeri vēl nebija vajadzīgi, bet pārbrien pa Butkusa lapu un apskati visas instrukcijas, isskatās, ka pakaļas caurumi viņiem visiem vienādi. www.butkus.org...

Rekur ir:

Publicēts: 17.11.15 19:25 labots
 citēt
Dārks pēc suņa... :amazing:
Stiklus piepirksi AF, ja arī ciparnieku gribi Pentaxi.

Es šo tikai kā piemēru stādu, kādu gribētos... jāmēģina piedāvāt mazāk :face-wink:
AF Stikli arī var būt, bet tikai fiksu un tikai ar MF gredzenu (sāku degradēties no visas tās automātikas)
Publicēts: 17.11.15 19:39 labots
 citēt
Pilnā kadra AF stikli bez gredzena būs tik pāris modeļi no filmu ēras pašām beigām, sērija FA-J. Pārējie - F un FA bez gredzena nemēdz būt.
Ja nemaldos, Vaardam ir FA 28/2,8, nopērc un būs tev platleņķis filmai un pamatobjektīvs kropam.

P.S. Es biju domājis fragmas gredzenu, nepamanīju, ka tev ir noteikums MF gredzens. A kas tas tāc? Ja domāts tas, kuru groza ar pirkstiem asuma iestādīšanai, tad vēl nēsu redzējis objektīvu, kuram tāds nebūtu.
Publicēts: 17.11.15 20:30
 citēt
Ja tēmas autoram der vnk kamera ar K bajoneti, šī ir ļoti OK variants www.ebay.de... (rebrendots Chinon CE-4s)
Publicēts: 17.11.15 20:51
 citēt
DIM:Ja tēmas autoram der vnk kamera ar K bajoneti, šī ir ļoti OK variants www.ebay.de... (rebrendots Chinon CE-4s)

Neder gluži vienlga kāda.. der tāda kura patīk un MX pagaidām vislabāk patīk par saprātīgu cenu. ME Super arī tā neko.
Publicēts: 17.11.15 20:53
 citēt
Schneider:Pilnā kadra AF stikli bez gredzena būs tik pāris modeļi no filmu ēras pašām beigām, sērija FA-J. Pārējie - F un FA bez gredzena nemēdz būt.
Ja nemaldos, Vaardam ir FA 28/2,8, nopērc un būs tev platleņķis filmai un pamatobjektīvs kropam.

P.S. Es biju domājis fragmas gredzenu, nepamanīju, ka tev ir noteikums MF gredzens. A kas tas tāc? Ja domāts tas, kuru groza ar pirkstiem asuma iestādīšanai, tad vēl nēsu redzējis objektīvu, kuram tāds nebūtu.

Tak teicu, ka degradējos :grimace:
Publicēts: 17.11.15 20:54 labots
 citēt
MX/ME/K1000 ir klasika, bet šis jau plastmasas širpotreps. Man pirms gadiem 8 bija izdevies Jebajā nopirkt lieliski strādājošu bodī Chinon CP-7n par 3,51 €.

Grāp šitos te www.ebay.de... www.ebay.de... un sāc uzmākties vaardam par stiklu.
Publicēts: 17.11.15 21:25
 citēt
Vaards teica, ka viņam šitie ir teicmā kārtībā - labāk pirkt vietējo, ja nesanāks, tad friči, briti un pārējie :face-wink:
P.s. nekādas steigas nav, nav jau maize.
Publicēts: 18.11.15 01:00
 citēt
versatile:Nu man besī bildēt ar brillēm.
Kurām kamerām bija tās lēcas pieejamas?

Laikos, kad tādas lēcas nebija, gāja pie briļļu meistara un pieslīpēja vajadzīgo dioptriju stiklu. Kaut kā piestiprināja pie okulāra - ģoševo i serģito.
Publicēts: 21.11.15 00:37
 citēt
MX vai ME Super joprojām aktuāls vietējā tirgū (perfektā stāvoklī) :face-wink:
Publicēts: 27.11.15 13:18
 citēt
MX joprojām aktuāls ;)
Publicēts: 27.11.15 23:47
 citēt
www.ebay.co.uk...

Cik par šo vērts maksāt?
Ps. negribējās cept jaunu tēmu dēļ tāda sīkuma...
Publicēts: 27.11.15 23:51
 citēt
Domātum, ka britiem maksātspēja ir tāda, ka sasolīs tādu ciparu, kurš mums diezin vai ir pavelkams.
Jo komplekts ir - aplaizīties...
Publicēts: 27.11.15 23:56
 citēt
Man arī patīk, tikai nevaru izdomāt cik solit?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas