Varu pieņemt šo piedāvājumu, jo vienojos ar meitu, ka par to $$$ vietā tiks iepirkts kāds cits, piem. Nikon FM/FE sērijas flminieks. Mūsu puses ieguvumi būs tādi, ka varēs uzskrūvēt virsū dažādus saimniecībā esošos Nikon'a AF (D) stikliņus, kam ir diafragmas gredzens.
Ar Pentax K1000 viss ir labi, bet "pircējam" pirms pieņemt gala lēmumu, būtu jāzin, ka plastmasa, kas uz uzvilcēja sviras ir ieplīsusi. Ručkas "nesošā daļa" ir no metāla, ja nu kas.
Schneider:Tas ir Nikons FM-10 ar Pentakša jobanetu.
Tā ir Cosina, kura taisīja gan FM 10 nikonu, gan OM 10 olimpu, gan 3800 vivitāru. Tagad kleibē Bessa tālmērenes ar Leicas vītni vai paijoneti un Zeisa objektīvus, ko soņka sev virsā bāž, un lepni dēvē par vācu izstrādājumu, bet šamējie par voigtlanderi.
Tā Kozina taisīja vienādas gandrīz vai visas zemākā līmeņa amatieru kameras. Pentakša PK mount ir vismazāk ar patentiem aissargātais, tādēļ to lika visiem, kuri tik pasūtīja kameru ar savu brendu. Vienīgais, kas bija ar MD bajoneti, bija Minoltas X-300 kopijas, bet visi pārējie - ar Pentakša. Ar marku Soligor bija pat Yashica FX-3, kurai bija K stikli, liekas Soligor SR-200 saucās. Diezgan jēdzīgu produkciju ražoja, Barona-83 Flērā tirgoja Soligor objektīvus, Pentaxim P-3n biju nopircis 19-35 un 60-300, biju pilnīgi apmierināts. To, ko tagad dara autorūpniecība (Ford Galaxy=VW Sharan=SEAT Alhambra), fotorūpniecība darīja jau sen.
Dixlafoss:Lūk šis izskatās lieliski! http://www.ebay.co.uk/itm/PENTAX-MX-35MM-SLR-CAMERA-SMC-PENTAX-M-50MM-F1-7-LENS-EXCELLENT-CONDITION-/262146962885?hash=item3d092d35c5:g:i2MAAOSwcdBWShvh
Dārks pēc suņa... Kādēļ negribi kauko ķip šito: www.ebay.de...www.ebay.de... Stiklus piepirksi AF, ja arī ciparnieku gribi Pentaxi.
Ja jau te tik daudzi mehānisko 35mm kameru zinātāji - jāpajautā. vai eksistē kāda no šīm kamerām, kurai iespējams skatu meklētājam noregulēt dioptrijas? Šitie aparāti kā likums skrāpē brilles un nav arī baigi ērti tā bildēt. Lēcas nepatīk. Bet bez brillēm un korekcijas asumu iestādīt man vairs nav iespējams.
versatile:Ja jau te tik daudzi mehānisko 35mm kameru zinātāji - jāpajautā. vai eksistē kāda no šīm kamerām, kurai iespējams skatu meklētājam noregulēt dioptrijas? Šitie aparāti kā likums skrāpē brilles un nav arī baigi ērti tā bildēt. Lēcas nepatīk. Bet bez brillēm un korekcijas asumu iestādīt man vairs nav iespējams.
Vajadzētu būt, bet tolaik vadošā koncepcija bija skatumeklētājam uzskrūvējamas lēcas ar konstantām dioptrijām.Regulējamie kloķīši vairāk tākā kopā ar AF kamerām 80to pašā beigās un 90tajos sākās masveidā.No manuālajām kamerām kautkādām leikām un contaxiem bija dioprtiju kloķīši, i ta ne visiem modeļiem. Lai brilles neskrāpētos jābildē izsargājoties, tobiš jālieto gumija, tobiš vienai daļai kameru ir pieejams gumijots skatumeklētāja uzliktenis
70-80.gadu modeļiem tādu iespēju nebija. Manējiem 88.g. modelim, P-3n, arī 87.g. autofokusa SFXn nebija. Dioptriju regulēšana Pentakšiem parādījās ar Z sēriju, 90-to sākumā.
Kad vēl bildēju ar filmu mehāniku, man okuļeri vēl nebija vajadzīgi, bet pārbrien pa Butkusa lapu un apskati visas instrukcijas, isskatās, ka pakaļas caurumi viņiem visiem vienādi. www.butkus.org...
Dārks pēc suņa... Stiklus piepirksi AF, ja arī ciparnieku gribi Pentaxi.
Es šo tikai kā piemēru stādu, kādu gribētos... jāmēģina piedāvāt mazāk AF Stikli arī var būt, bet tikai fiksu un tikai ar MF gredzenu (sāku degradēties no visas tās automātikas)
Pilnā kadra AF stikli bez gredzena būs tik pāris modeļi no filmu ēras pašām beigām, sērija FA-J. Pārējie - F un FA bez gredzena nemēdz būt. Ja nemaldos, Vaardam ir FA 28/2,8, nopērc un būs tev platleņķis filmai un pamatobjektīvs kropam.
P.S. Es biju domājis fragmas gredzenu, nepamanīju, ka tev ir noteikums MF gredzens. A kas tas tāc? Ja domāts tas, kuru groza ar pirkstiem asuma iestādīšanai, tad vēl nēsu redzējis objektīvu, kuram tāds nebūtu.
Schneider:Pilnā kadra AF stikli bez gredzena būs tik pāris modeļi no filmu ēras pašām beigām, sērija FA-J. Pārējie - F un FA bez gredzena nemēdz būt. Ja nemaldos, Vaardam ir FA 28/2,8, nopērc un būs tev platleņķis filmai un pamatobjektīvs kropam.
P.S. Es biju domājis fragmas gredzenu, nepamanīju, ka tev ir noteikums MF gredzens. A kas tas tāc? Ja domāts tas, kuru groza ar pirkstiem asuma iestādīšanai, tad vēl nēsu redzējis objektīvu, kuram tāds nebūtu.
MX/ME/K1000 ir klasika, bet šis jau plastmasas širpotreps. Man pirms gadiem 8 bija izdevies Jebajā nopirkt lieliski strādājošu bodī Chinon CP-7n par 3,51 €.
Vaards teica, ka viņam šitie ir teicmā kārtībā - labāk pirkt vietējo, ja nesanāks, tad friči, briti un pārējie P.s. nekādas steigas nav, nav jau maize.
versatile:Nu man besī bildēt ar brillēm. Kurām kamerām bija tās lēcas pieejamas?
Laikos, kad tādas lēcas nebija, gāja pie briļļu meistara un pieslīpēja vajadzīgo dioptriju stiklu. Kaut kā piestiprināja pie okulāra - ģoševo i serģito.