forum.gif
Interesē kompakts Pentax filmenieks
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Interesē kompakts Pentax filmenieks
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.11.15 00:54 labots
 citēt
Tipa Pentax Program A un līdzīgi, ko ieteiksiet kabatas variantam? Var piedāvāt ar cenām uzreiz ;) vēlams maksimāli mehānisks (nostaļģija)
Publicēts: 14.11.15 08:43
 citēt
Program A nepavisam nav maksimāli mehānisks, tādi būs MX un LX, Korsaks, piemēram, ar Spotmatiku bildē.
Tik jepkurā gadījumā tas ir spogulis, kabatu vajadzēs diezgan lielu. :face-grin:
Publicēts: 14.11.15 13:28 labots
 citēt
Prasības: labs skatu meklētājs, lai korekti mēra gaismu un strādā mehānika... kompaktums un skaistums un citas vērtības arī nav mazsvarīgas. :face-glasses:
Neiztirāšu, kāpēc man tas vajadzīgs.
P.S. Kapeikas nep***šu, gribu tiešām labu eksemplāru ilgam laikam, nevis sūdu par sviestmaizi. Var būt ar objektīvu no platā gala.
Publicēts: 14.11.15 13:30
 citēt
Schneider:Program A nepavisam nav maksimāli mehānisks, tādi būs MX un LX, Korsaks, piemēram, ar Spotmatiku bildē.
Tik jepkurā gadījumā tas ir spogulis, kabatu vajadzēs diezgan lielu. :face-grin:

LX cena tāda nesmuka, kāds paskaidros kāpēc?
Publicēts: 14.11.15 15:22
 citēt
Tādēļ, ka tas bija sava laika mehāniskais topmodelis, ražots 17 gadus, slēdzis no titāna lentas.
Publicēts: 14.11.15 15:38
 citēt
Olympus 35 RC ir tas ko dakters parakstijis. Un maksā neko. Stikls fantastisks.
Publicēts: 14.11.15 15:44
 citēt
+1000!
Re, kur ir, lēc un dusmīks:

Publicēts: 14.11.15 16:10 labots
 citēt
Interesē ar K bajoneti (Ir doma arī Dslr mainīt uz Pentax :face-wink:), pagaidām izskatās, ka MX būs vistuvāk īstenībai.
P.S. šis arī izskatās ok uz klibo kāju :face-wink:
Publicēts: 14.11.15 16:27
 citēt
Papētīju tuvāk šis izskatās pavisam labs, tikai min 1/500..., bet vienalga variants. Paldies.
Publicēts: 14.11.15 17:18
 citēt
Es ar šādu šovasar Holi festu sabliezu. Kodak Ektar ieksha un viss skaisti. Stikls ljoti ass. Minuss vienīgi pagrūti nofokusēt bezkontrastainā gaismā.
Publicēts: 14.11.15 17:49
 citēt
Jā, 1/500 ir trūkums, ja iekšā filma uz 400, bet ārā spoža saule. Bet lietoju maz, tādēļ par tādu sīkumu neiesprigstu, vienalga par pirmo šedevrogrāfu tas man nekalpo.
Bet nu gan Pentaxi ieteiktu kādu, kuram ir lameļu slēdzis, jo gumijotajai zīda lentai ir tendence no ilgas nelietošanas sasprēgāt. Vari palasīties šeit: Manual focus film bodies: kmp.bdimitrov.de...
Publicēts: 14.11.15 18:58
 citēt
Sorry, ar angļu valodu pagrūti, bet ir pietiekami infas slāvu lapās. Bet nodilst jau viss, nav jau nekāds deficīts, var nopirkt citu.
Publicēts: 14.11.15 19:14
 citēt
Tavā vietā ņemtu šo te: ru.wikipedia.org... Ja nemaldos, tas arī būs ar mazākajiem gabarītiem.
Publicēts: 14.11.15 19:19
 citēt
Arī variants,bet ja ticēt slāvu lietotājiem, tad skatu meklētājs sliktāks un man tas ir visbūtiskākais, ja gribu pilnīgi manuālu kameru.
A piedāvāt nevienam nav nekā? Skopi gan tie pentaxisti :face-grin:
Publicēts: 14.11.15 19:47
 citēt
k-kad sen atpakaļ, impulsa iespaidā iepirku k1000 + 50/1.7 un iedevu/atdevu jaunietei, lai apgūst foto pamatus. pieļauju, ka vairāk par 3-4 filmām/gadā ar to netiek izbildēts. ja piedāvātais cipars izrādītos "motivējošs", varētu vienoties un dot to komplektiņu "prom tautās". (:
Publicēts: 14.11.15 19:47 labots
 citēt
Man bija P-3n un MZ-M, notirgoti jau sen.
Jā, ar K jobanetu arī Chinon CP-7n.
Piekrīti nesixam, K1000 ir pasaules ilgāk ražotais verķis - až 21 gada garumā. Un 50/1,7 skaitās veiksmīgākais no Pentakša MF 50-niekiem.
Publicēts: 14.11.15 19:59
 citēt
Gadus piecus atpakaļ spekulēju importējot vecu, gaišu Pentax optiku un kādas 25-30 kameras ar caur saviem nagiem izlaidu. Mazliet mazākos apjomos Rolleiflex SL35 da ceisus - nu un arī olijus ar zuiko un minoltas ar rokkoriem.

Mazākās un daiļākās protams ir ME un ME super bet runāt par:

Dixlafoss: gribu tiešām labu eksemplāru ilgam laikam,

nu te... tas tāds muļķīgs teksts (tipisks cilvēkam kas kameru kurai nevar palaist slēdzi bez bačenes sauc par "tīru mehāniku") - jā vecie pentax nelūzt tik dramatiski kā oliji un singapūras roļiku kameras, bet nu lūzt viņi vienalga oioioi...

Visvārgākā Pentax vieta ir uztinējmehānisms - kamera var būt nelietota, bet novecojušās plastmasas zobrateļi nobirs pie pirmās pretestības (piemēram kāds gudrinieks iegrūdīs krievu kaseti kurā "pats ietinis Ilfordu no lielās spoles"), ļoti bieži birst sirmā elektronika un protams pilnīgi visi poroloni ir pārvērtušies lipīgā putrā - a viņi ne tikai kameras vāku blīvē - arī spoguli bremzē un vēl šur tur.

Gāzt filmu pēc filmas var ar 90to gadu plastmasenēm vai veco spomatic - domāju arī LX nelīdzēs jo tos nodrāza līdz kliņķim jau DeGolla un Brežņeva laikā - ja ME var nopirkt praktiski nelietotu tajā pašā dienā kad ienāk prātā, tad nenodeldētu LX jāmeklē turpat kur neskartu Nikon F3 - muzejā.
Publicēts: 14.11.15 20:06
 citēt
Manējais P-3n bija pēc fotoateljē, bet par filmu pārvilkšanu nesūdzējos. Porolonu ir bijis jāpārlīmē visiem vecajiem, kuri ir bijuši - arī Olympusam 35RC un Canonam AE-1.
Bet 40 gadus veca kamera jepkurā gadījumā būs laimes spēle, no tā neizvairīsies.
Publicēts: 14.11.15 20:21
 citēt
Varētu konkrētāk par spomatic?
Publicēts: 14.11.15 20:28 labots
 citēt
Tas ir Pentax, kuram M42 mounts, ja tev būtu vairāk saprašanas no angļu valodas (Tik par to brīnums, jo tev mugura vēl nesāp. Man sāp, bet inglišments nav problēma :face-grin:), pilns nets ar to sēriju. ru.wikipedia.org...
Fotovēsturnieks Pēteris Korsaks vēl 10.novembrī bildēja tieši ar Spotmaticu.
Publicēts: 14.11.15 21:05
 citēt
Palasījies par šiem, palikšu pie MX vai ME super (kaut kā labāk patīk)
Publicēts: 14.11.15 21:09 labots
 citēt
nesix:k-kad sen atpakaļ, impulsa iespaidā iepirku k1000 + 50/1.7 un iedevu/atdevu jaunietei, lai apgūst foto pamatus. pieļauju, ka vairāk par 3-4 filmām/gadā ar to netiek izbildēts. ja piedāvātais cipars izrādītos "motivējošs", varētu vienoties un dot to komplektiņu "prom tautās". (:

Made in Japan? Ja jā, cik cena?
Publicēts: 14.11.15 21:15
 citēt
Dixlafoss:
nesix:k-kad sen atpakaļ, impulsa iespaidā iepirku k1000 + 50/1.7 un iedevu/atdevu jaunietei, lai apgūst foto pamatus. pieļauju, ka vairāk par 3-4 filmām/gadā ar to netiek izbildēts. ja piedāvātais cipars izrādītos "motivējošs", varētu vienoties un dot to komplektiņu "prom tautās". (:

Made in Japan?

ha ha ha ....
japanā ražoja tikai pirmos 2us gadus un tad pārcēla uz hk. manējais ir no hk perioda.
vēl vēlāk modeli vienkāršoja, saplasmināja un sāka ražot ķīnā.
Publicēts: 14.11.15 21:21
 citēt
Cena?
Publicēts: 14.11.15 21:25
 citēt
nesix:... ja piedāvātais cipars izrādītos "motivējošs" ...

Dixlafoss:Cena?

šoreiz ir tā, ka nevis es tirgoju, bet tu PĒRC ...
Publicēts: 14.11.15 21:30
 citēt
120 EUR? :face-smile:
Publicēts: 14.11.15 21:35
 citēt
Dixlafoss:120 EUR? :face-smile:

rīt došu atbildi - paskatīšos pierakstos kāda bijusi "pašizmaksa", bet nedomāju, ka bija vairāk.
un pats galvenais mēģināšu pierunāt šībrīža turētāju šķirties no kameras. (:
Publicēts: 14.11.15 21:46
 citēt
OK. Un, laikam nopirkšu arī Olympus :face-glasses:
Publicēts: 14.11.15 21:48
 citēt
MX vienalga aktuāls :face-wink:
Publicēts: 14.11.15 22:44
 citēt
Nu, par to Made in Japan biš nāk smiekli. Mans 88.gada P-3n jau bija madēts iekš Philippīnām, bet interesēties par dzimšanas vietu K1000, kuru ražoja līdz 90-to beigām...
Varu sasmīdināt, Nikona amatieru klasi (FE/FM-10) vispār ražoja Cosina bes sakara ar Ņikanu, tik pēc pasūtījuma. :face-grin:
Publicēts: 14.11.15 22:50
 citēt
A ko pajautāt nevar? :face-wink:
Publicēts: 14.11.15 23:02
 citēt
Var.
Pirms pāris gadiem nopirku zilo Bosch profešenel akuļu urbjmašīnu, cerot, ka ir īsts švābu ražojums, bet mājās atklāju, ka tā ir meid in Meleiža.
Vēl variants - Metabo fleksis, maksāja gan slepkavīgi, bet toties - Made in Germany!!!
Karoč, ja esi spējīks apmaksāt Rietumeiropas vai Japānas strādnieka darbu, meklē Nīderlandē ražotu Philips, Japānas Sony vai Johana Nilsona pašrocīgi saskrūvētu Electrolux. :grimace:
Publicēts: 14.11.15 23:36
 citēt
A par urbmašīnām/skrūvmašīnām, vari man jautāt. Profesijā tāda.
Publicēts: 14.11.15 23:43
 citēt
Paldies, bet pac arī tai jautājumā nēsu liels muļķis.
Varam apmainīties ar zināšanām par ackaldāmajiem āmuriem pret Seiko pulksteņu firmas attiecībām ar fototehniku. :face-grin:
Publicēts: 14.11.15 23:49
 citēt
Šīs labs, pasmējos. :face-grin:
Publicēts: 14.11.15 23:51
 citēt
Pulksteņi man vairāk patīk Jaques Lemanns :face-wink:
Publicēts: 15.11.15 00:57 labots
 citēt
Dixlafoss:Pulksteņi man vairāk patīk Jaques Lemanns :face-wink:

Manuprāt, pārāk nekonkrēts apgalvojums- apmēram tāpat, kā "man vairāk patīk Canon"- visiem brendiem takš lērums visdažādākā līmeņa modeļu- gan labu un skaistu, gan prastu un bezgaumīgu...

www.ebay.de...

Dixlafoss:OK. Un, laikam nopirkšu arī Olympus :face-glasses:

Tad akurāt šamais derēs- gan paskats gana nostaļģisks , gan atkrīt lieks čakars ar filmām..:face-grin:

www.fotoblog.lv...

Publicēts: 15.11.15 09:43
 citēt
Par Lemanns nezinu, bet Seiko ražoja fotokameru slēdžus.
Publicēts: 15.11.15 10:54 labots
 citēt
Offt.
Ilgāku laiku sapņoju pēc rokas pulksteņa, kuru var saskatīt tumsā, bet ne elektonisko, ciparu.
Kādreiz bija BULOVA firmas pulkstenis, kurš arī nakts izskaņā spīdināja fosfora punktiņus. Tagadējais fosfors neder nekur.
Tad nu atradu un ebaja iepirku pulksteni ar tritija elementiem.
Kamēr jauns, spīd kā lampiņa, nu ļoooti spoži.
1/2sabrukšanas periods 12 gadi, t.i. zaudēs 1/2 sava spožuma, bet domāju, ka arī ar to būs gana labi.
Publicēts: 15.11.15 11:26
 citēt
A dēļ tā pulksteņa - ūdeņraža bumbas radinieka nav jāstaigā svina apenēs? :amazing:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas