Dixlafoss:To Māris: Nav jēgas mani pārliecināt... Nikon atstāšu sievai un bērniem lauzt... slimība jau ielaista, jo M un A stikli jau ceļo uz LV
Vārds "nikon" nav preambula - ražotājam ir diezgan maz produktu par kuriem sajūsmināties - iespējams, ka neesi saskāries ne ar vienu - bet pēdējos gados čupiņu labu lietu ir saražojis. Pentax to darīja 70tajos.
Noteikti, ka neesmu saskāries ne ar vienu sakarīgu Nikkor, bet Pentax ar visām savām bēdām man ļoti patīk... tas līdzīgi kā ar SAAB mašīnām- problēmas lielas, bet KAIFS
Būsi salasījies kkādus krievu forumus ar vecu infu. Atšķirībā no Tevis esmu to krāmu lietojis. Man uz doto brīdi ir 5 jaunie (par vecajiem piekrītu - nikkoriem ļoti nesen parādījās optika kurai nav pretīga nefoķa zona) nikkori un 1 olijs kam ir glītāka bilde par 77mm - un viņi piedevām vēl darbojas korekti + nezilina lillā kontrastainās vietas. uksi Nosauksi tos stiklus, kam bilde "jaukāka" kā 77mm 1.8 lim?
Prieks, ka nēsam vientuļi, blakus iet kašķis par Ņikanu. Un gribas zināt, pēc kādiem kritērijiem tad jūs taisāties mērīties tai parametrā - jaukumā.
Ja kas, kad man kāds pajautā, kas tā par nelaimi - hromatiskās aberācijas, es viņam parādu šo te 300% iskopoto bildi un pasaku, ka gadījumā, ja galvenais, ko viņš šeit pamana, ir zilā kantīte gar melno blūzes malu, tad ir švaki...
Dixlafoss:Būsi salasījies kkādus krievu forumus ar vecu infu. Atšķirībā no Tevis esmu to krāmu lietojis. Man uz doto brīdi ir 5 jaunie (par vecajiem piekrītu - nikkoriem ļoti nesen parādījās optika kurai nav pretīga nefoķa zona) nikkori un 1 olijs kam ir glītāka bilde par 77mm - un viņi piedevām vēl darbojas korekti + nezilina lillā kontrastainās vietas. uksi Nosauksi tos stiklus, kam bilde "jaukāka" kā 77mm 1.8 lim?
2/135mm DC, 1,4/85mm G, 1,4/24mm G, 1,4/35mm G - jā tā viennozīmīgi četri - bet nu 1,4/50mm G un 105mm VR micro arī nav tālu.
Maris: kāpēc Tev šķiet, ka ar sižetu, kur asums ir pa visu bildi, var ilustrēt šo jautājumu?
Tāpēc, ka esmu izpildījis tavus noteikumus: Nav
Maris:...piegriež uz f5,6 un fokusējas pāri sētai...
Toties ir
Maris:Ja atver vaļā un fokusējas 50-150cm attālumā...
Tev ir iespēja šeit parādīt radošo pieeju tam kur vajadzētu būt fõķis Ja šādos apstākļos esi pamanījies aiššaut garām ar asumu, tad sk. augstāk par krievu dancotāju.
Nekādus noteikumus neesmu uzstādījis - turklāt tik ģeniāla doma kā testēt fõķi stāvot pret plakanu sienu būtu pāri maniem spēkiem.
Tu taču regulāri arī deklarē, ka k5 iso 6 cikturtūkstoši bilda ir lieliska - kas pret to ir šķībi trāpīts fõķis? Dajebkurš brāķis izraisa Tevī sajūsmu.
Schneider:Paklau, varbūt nepārņem Volda niķi aizmuldēties ārpus temata, tūlīt vēl aiziesi līdz Afgānam, TT un profesoram Kalnbērzam.
Maris:(2,8/28mmFA arī bij ar mieru korekti nofokusēties pusē gadījumu (pentax tas ir ļoti labs rādītājs))
Tikai vienreiz nospiedu, nav plakana siena, nav K-5, asums vietā:
Tad vēlreiz pajautāšu - kā tur ar to krievu dancotāju?
Ja Tu fokusējies nedaudz aiz uzraksta (paskaties uz koka rakstu redzēsi, ka fõķis ir starp uzrakstu un vadu), tad ir vietā Bet tas ir labs priekš Pentax objektīvs - dažas reizes pārfokusējoties un pataisot dubļus puse trāpītu. 2,8 platleņķis jau piedod daudz, bet gaišāks un 77mm šo spēli padara skumju.
Un kas balto balansēs, jeb sekot visiem parametriem ir lieka greznība?
Nu skaidrs. Ja tev vienā vietā asa ir visa bilde, bet otrā, ar vienādiem parametriem uzņemtā, centies analizēt tieši tāpat resaizotas un vēl blogā ievietotas bildes koka rakstus, tad es piekāpšos pirmais.
Nu, bet par piekasīšanos baltā balansam tik pasmaidīšu. Laikam jāiet aprunāties ar kvekšķi par lodžijas būvniecību, tas būs produktīvāk.
To Māris: Ok, bet cena šiem Nikkoriem ir vismaz 2x lielāka par jebkuru LIM vai FA*... Un jā, jo lielāks čakars, jo vērtīgāks rezultāts P.S. 85mm 1.4 ir bijis darbināts... varbūt rokas līkas?
Vai tad ir tik svarīgi, kuru sistēmu izvēlamies... vai tas SIŽETISKI uzlabo bildi??? Nu man patīk PENTAX krāsas un jebatorijs ar AF un viss pārējais un man PO, ka Nikon ir krutāks utt. tāpēc, lūdzu, pa tēmu PENTAX!!!