Izdomāju padalīties ar pamācību, kā es taisu mākslīgu boķē fotošopā(Uzmanību! Pamācībā redzamas viduvējas angļu valodas zināšanas!): 3rdhalf.net... Reku apskatāms pirms un pēc: Kā arī - ātrs procesa Time-Lapse: www.youtube.com...
Tu nevēlies labāk iemanīties iegūt 3D izklājumus liektām un vērptām plaknēm? (esmu to darījis ar vienu pirkstu solidworkā, bet man... khm... nu es neķeru no tā kaifu... )
Piemēram iedomājies ja šito vajadzētu uzmetināt no skārda "ar tukšu vidu" - teiksim 20cm biezu 200cm "skrūves" diametru:
Tavs uzdevums izveidot izklājumu visām 4 plaknēm ar atslēgu vietām (skārda plakņu savienojuma kantēs ik pa noteiktam attālumam vienai ir robs otrai pipsis uz āru) - lāzeris skārdu izgriež un es sametinu 3D krāmu.
Skrūve ir simetriska manta un es to varu uzrasēt arī 2D ņemot talkā veco Pitagoru, bet 3D ir ātrāk un pārsvarā vajag neregulāras lietas - vienīgais nosacījums ir tas, ka vienā virzienā caur jebkuru plakni var izvilkt taisni - tātad sfēras nekur nav un izklājums ir iespējams
otrs ir jāievēro metāla plāksnes biezums un tā locīšanās deformācijas - ja būs pliks "nulles biezuma" izklājums, tad atslēgas nesakritīs visā metinājuma garumā.
Es Tev maksātu un Tu varētu pirkt gaišu optiku nesviežot laiku zemē... jo nosimulēt bokē šādi tāpat nav iespējams.
@Maris: Diemžēl esmu pa dumu, priekš Iventora un Solifworka. Lak gan uztaisīt to spirāli un izklāt 2d plaknē nav nekāda raķešķirurģija - tās atslēgu savienojuma vietas un biezuma deformācijas ierēķināšana ir krietni pāri manai galvai.
šito noteikti var taisīt autocadā. Pirms simts gadiem Autocadā un Arhicadā tiku zīmējis mājas - šitādu gan nē, bet domāju, ka tai programmai tas šneks ir pa zobam ar visiem izklājumiem, materiālu laukumiem. Droši vien gatavs materiāls ko iebarot tam lāzerim.