Fotokameras nāk un nāk. Ne par to ir stāsts. Par nupat par nieka 5000$ izlaisto "lēto" Leiku vētrainas debates: www.dpreview.com... Laba lasāmviela pie alus, vīna vai konjaka, kas nu kuram tuvāks, ir diskusijā.
GunarsII:Fotokameras nāk un nāk. Ne par to ir stāsts. Par nupat par nieka 5000$ izlaisto "lēto" Leiku vētrainas debates: www.dpreview.com... Laba lasāmviela pie alus, vīna vai konjaka, kas nu kuram tuvāks, ir diskusijā.
Frankfurtes lidostā redzēju, kā japāņu meitene teica pārdevējam, ka Leicai cena esot nedaudz par augstu (12kEur).. Uz ko pārdevējs atbildēja, ka reālam pircējam varētu iedot nelielu atlaidi - un zvanīja vadītājam vai kaut kam, lai sarunātu atlaidi
1.man tie nieka 5 tauzeņi plus optika tomēr nereāli. 2.digitālajā fotogrāfijā esmu vīlies,man vairs nepatīk un es nefotografēju. Citādi es točno pirktu.Visvairāk sirdi silda-autofokusa nav,video nav,live vjū nav,nenormālu ISO nav...daudzu blēņu nav un tas man patīk!Vienīgais mulsina-tikai sRGB krāsu telpa,lai gan praktiski tā telpa amatierim arīdzan pie kājas.Ar šito tak m/b street fotomākslu taisa,ne?
3rdHalf:Jaunais lozungs. Leica: Gandrīz tik labi kā Sony.
Ja tas man adresēts, tad nebūs tiesa! Savā otrajā dzīvē biju elektronikas, arī foto tirgotājs. Tas atstājis dziļas pēdas psihē, tāpēc esmu drusku gadžetists-pikseļdrāzējs.Bet iepaticies pa to laiku bija daudz kas un no daudziem brendiem. Bet par konkrēto topiku mani pārsteidza tas, ka lasīju diskusiju un sapratu visus, arī PILNĪGI PRETĒJOS viedokļus.
KVAA-II:Riga-Franfurte-Venecija ar Lufthanza Boloņa-Franfurte-Riga atpakaļceļā no ITA stunda kavēja ļotene un vicojam pa milzīgo Frankfurtes lidostu, jo starplaiks sanāca 30 min, pārsēšanās ļotenē varēja ēst garneles un dzert Bayleys liķieri olu
Kā ar olu pamanījies iedzert liķieri????.Ot tak jőgs!!!
Leicai notiek lietotāju segmentācija. Tie kas mīl klasisko Leicu saņems un priecāsies par jauno Leica M (type 262), tie kas neizprot tās burvību ņems Leica SL, tiem kam kam naudas mazāk nems Sony 7R vai kādu Fuji pseido rengfinderu, tie kas gribēs kompaktumu ņems Leica Q uttt. Viss ir logiski un spaortami ko tagad Leica dara. Prims tam daudzi leicas stiklus lika uz 7R, Leica mēģina tomēr piedāvāt savu bodiju 7R vietā ar SL.
Līdz Leicai ir jāizaug. Tās burvību un vēsturi ir jāsaprot. Pateicoties Leicai mēs visi sobrīd bildejam tā kā tas notiek mūsdienās ! Palasiet vēsturi ! Būs Jums respects nedaudz vairak pret šo brendu.
tas tāpat kā apspriest kādu Lamborghini, Teslu vai oldskūlīgu Mustangu. Visi gribetu bet retajam ir.
zavadskis: ...apspriest kādu Lamborghini, Teslu vai oldskūlīgu Mustangu. Visi gribetu bet retajam ir.
Kur tu izrāvi, ka visi grip? Vai tad pasaulē nav arī gudru cilvēku, kuri prot novērtēt savu reālo situāciju un iespējas? Es savai vabolei jaunas ziemas galošas 13'' ar naglām uzliku par 200 €, bet kaimiņš samaksāja 400.
zavadskis: ... Līdz Leicai ir jāizaug. Tās burvību un vēsturi ir jāsaprot. Pateicoties Leicai mēs visi sobrīd bildejam tā kā tas notiek mūsdienās ! Palasiet vēsturi ! Būs Jums respects nedaudz vairak pret šo brendu.
tas tāpat kā apspriest kādu Lamborghini, Teslu vai oldskūlīgu Mustangu. Visi gribetu bet retajam ir.
Kāds sakars mūsdienu produktam ar tā vēsturisko brenda izcelsmi? Ja tu tiešām spēj "izprast burvību un vēsturi", tad droši vien esi sajūsmā par Hasselblad Lunar. Kā nekā, Hasselbladam arī ir krāšņa vēsture. Hasselblads bija pirmā kamera uz mēness, ar kuru tika iemūžināts viens no cilvēces vislielākajiem sasniegumiem. grin emoticon
Personīgi, man liekas ka mūsdienās Leica ir statusa simbols un tas ir ok. Tajā pašā laikā - nostāsti par tās "burvību", tad mani nepārliecina. Iemesls kādēļ: Ir tāda parādība, kā "Pircēja Stokholmas sindroms"(Post-purchase rationalization). en.wikipedia.org... Īsumā ideja ir šāda: Cilvēki neapzināti racionalizē dārgus pirkumus/pakalpojumus, tiem emocionāli pieķeroties. Jo dārgāks produkts, jo vairāk cilvēks tam pieķertās. To darot, neapzināti, tiek ignorētas problēmas un nepilnības, tās aizstājot ar tādiem vārdiem, kā burvība, sajūta, utt... Pircēja Stokholmas sindroms nav vienīgais iemesls, piemēram, liela nozīme dārgu produktu iegādei ir statusa nostiprināšana kā arī placebo efektam.
Runājot par dārgu produktu placebo efektu reku īss apraksts par vienu eksperimentu ar pretsāpju līdzekļiem: Eksperiments ir tipiskais dubult-akls kontrolētais pētījums. Brīvprātīgie tika iedalīti divās grupās un tiem tika dotas c vitamīna tabletes, tās pasniedzot, kā jaunu pretsāpju līdzekli ar nosaukumu "Veladone-Rx". Pirmajai grupai tika stāstīts, ka vienas tabletes cena ir 2,50$, bet otrai 0,10$. Rezultāti bija diez gan interesanti. Pirmajai(dārgajai) grupai 92 procenti dalībnieki aprakstīja, ka zāles iedarbojušās vidēji 10 minūšu laikā un iedarbība esot noturējusies līdz pat astoņām stundām. Tur pretim no otrās(lētās) grupas, tikai 10 procenti ir aprakstījuši jebkādu iedarbību.
Slēdziens, kādēļ dārgas zāles palīdz labāk ir aptuveni šāds: Pacientu domu gājiens ir aptuveni šāds: "Ir tak iemesls, kādēļ šīs zāles maksā tik dārgi". "Ja viņas ir tik dārgas, tad noteikti ir ļoti labas." Cenas dēļ, cilvēki bija pārliecināti par zāļu efektivitāti, jau pirms to lietošanas. Un, šī pārliecība bija tik spēcīga, ka ķermenis pats spēja izdalīt endorfīnus, kas apslāpēja sāpes.
Šāda tipa eksperimenti ir veikti ne tikai zālēm, piemēram, viena no vispopulārākajām, šī eksperimenta versijām ir ar dārgiem vīniem.
Tātad, kāds ir mans points? Ja dārgu produktu placebo efekts spēj mūsos izraisīt pat fizioloģiskas izmaiņas, piemēram izdalīt endorfīnus, tad nav jābūt raķešu ķirurgam, lai vilktu paralēles ar dārgām kamerām. Tas izskaidrotu, kādēļ Leica īpašnieki apraksta savas kameras nevis ar fiziskiem parametriem, bet izjūtām un filazofijām.
Lūk Tev viens no Leicas fiziskajiem parametriem - Noctilux-M 50mm f/0.95 ASPH, kuram nav nekāda sakara ar burvībam, placebo vai endorfīniem ! šis lieliski parāda Leicas brenda mērķus un auditoriju. piekrītu tam ka ir kāds % leica lietotāju kas to nopērk dēļ statusa, zīmēšanās, utt, bet šim brendam ir arī augstaki mērķi kas ir sasniegti salīdzinot ar citiem ražotājiem.
Es nemēģinu spekulēt, ka Leica ir mēsls. Gluži otrādi. Lai gan rokās neesmu turējis, bet caur stiklu skatījies, un man ir jāatzīst, ka kamera ir vienkārši skaista. Par to arī, ja varētu atļauties, būtu gatavs maksāt. Tā pat būtu gatavs pirkt dārgu rokas pulksteni, lai gan laiku varu paskatīties jau telefonā.
Vai Lieca ir uz mūžu? Jā - tā pat kā dimanti. Ja leica ir tiešām uz mūžu - vai sešus gadus vecais M9 spēj dotajā brīdī konkurēt ar a7R? Ja runa par objektīviem, arī nenoliegšu, ka leica taisa izcilus stiklus tajā pašā laikā, kā jau iepriekš tika minēts, šo stiklus var arī uzlikt uz citiem bodijiem.
zavadskis: ...apspriest kādu Lamborghini, Teslu vai oldskūlīgu Mustangu. Visi gribetu bet retajam ir.
Kur tu izrāvi, ka visi grip? Vai tad pasaulē nav arī "gudru" cilvēku, kuri prot novērtēt savu reālo situāciju un iespējas? Es savai vabolei jaunas ziemas galošas 13'' ar naglām uzliku par 200 €, bet kaimiņš samaksāja 400.
Atkla Schneiders ar savu dumību "spīd" ... gudriem cilvēkiem par iespējām nav jāuztraucas , nesalīdzini visu ar savām galošām.
3rdHalf: ps. Mitakon 50mm f/0.95 pps. Mitakon 135mm f/1.4
Mitakons 50mm 0.95 vairaak spelmantina nevis nopietns objektīvs. Leica Noctilux sēriju ražo kopš 1976gada būdams visus gadus par soli priekšā konkurentiem. Mitakons drusku atpalicis pie tam performance tam ir pašvaka. tuvu Noctulixam ir šis SLR Magic 50mm T0.95 Hyperprime Cine Lens (FF), bet skatos angļi kaut kā to izņēmuši no stoka. pie tam ar shiem visiem objektīviem reportāžu nobildēt ļoti grūti, jāfokusējas caur live view ar visādiem focus peaking utt,kur tiek zaudēts laiks un moments. tas ir visu šo lēcu liels mīnus salīdzinot ar Noctilux, nerunājot jau par optikas performanci.
Tu esi turējis rokā mitakon 135mm ? diez vai gribēsi ar to bliezt svara dēļ www.youtube.com...
zavadskis: piekrītu tam ka ir kāds % leica lietotāju kas to nopērk dēļ statusa, zīmēšanās, utt, bet šim brendam ir arī augstaki mērķi kas ir sasniegti salīdzinot ar citiem ražotājiem.
Uz doto brīdi foto nišā Leiku pērk vipendronam vismaz 90% un sasniegtie augstākie mērķi 90% gadījumu ir konkurentu pārsisti.
Leika ir visas mehānikas un korpusa precizitātes/ilgmūžības karalis... šie aspekti šodien ir gana stabili daudziem ražotājiem - Leikai ir pāris-trīs izcili objektīvi un strīpa ļoti labu... diemžēl tie neder ātram darbam un vēl izņemot vienu tie zaudē/līdzinās ceisam "lēno objektīvu" segmentā. Digitālās kvalitātes Leikai ir... zemas.
Tā kā pagaidām nekas nav mainījies - Noctilux taisa brīnumbildu, bet vēljoprojām tas jāliek ir uz Sony.
Paskaties uz Leikas bodēm - esmu trāpījies tikai Milānā un Parīzes Bomaršē fotomekā atturīgās Leika bodēs - pārējās ir megaturbo iepirkšanās punktos - Lafajete Parīzē un Gumā Maskavā toč bija - tur publika neko citu kā vipendronu nemeklē - ā nuja - Frankfurtes pārsēšanās točkā arī bij - blakus vājprāta cenas čemodāniem un BMW i8 .
Leika taisa lērumu labas lietas - mērāmos stroķus projektētājiem, medicīnas štrumus - nekam no tā nav šādas pārdošanas politikas.
Pazīstu 2 mūsdienu Leikas lietotājus LV - gan bilžu, gan izpratnes ziņa nullītes.
Labprāt paņemtu Noctilux un Sony uz kā likt virsū.
3rdHalf: .....Kāds sakars mūsdienu produktam ar tā vēsturisko brenda izcelsmi? Ja tu tiešām spēj "izprast burvību un vēsturi", tad droši vien esi sajūsmā par Hasselblad Lunar. Kā nekā, Hasselbladam arī ir krāšņa vēsture. Hasselblads bija pirmā kamera uz mēness, ar kuru tika iemūžināts viens no cilvēces vislielākajiem sasniegumiem. grin emoticon
Personīgi, man liekas ka mūsdienās Leica ir statusa simbols un tas ir ok. Tajā pašā laikā - nostāsti par tās "burvību", tad mani nepārliecina.....
Johaidī! Medvēģevam, Linčam un Behemam ir - tas nozīmē, ka kamera ir laba. Tikai viens jautājums: Vai viņai ir baltais objektīvs? Esmu redzējis, ka profesionāļiem ir baltie objektīvi. Man arī vajag baltu!
Vēl pirms gadiem 20 žurnālā Fotomagazin rakstīja, ka biznesa etiķete prasot, ierodoties uz lietišķām sarunām siltzemju kūrorta (a kā jūs domājāt, krievu žurnāls taču! ) restorānā, uz galdiņa nevērīgi nolikt Leiku vai Kontaksu, tas actāšot labu iespaidu uz jūsu potenciālo partneri.
Tā līdz galam trāpīgs tas salīdzinājums nav. Autopasaulē vairāk maksā par "vairāk". Leicas gadījumā ir jāmaksā vairāk par "mazāk". Bet, rau, tepat blogā ir kolēģi, kam tas "mazāk" patiktu:
viecha:1.man tie nieka 5 tauzeņi plus optika tomēr nereāli. 2.digitālajā fotogrāfijā esmu vīlies,man vairs nepatīk un es nefotografēju. Citādi es točno pirktu.Visvairāk sirdi silda-autofokusa nav,video nav,live vjū nav,nenormālu ISO nav...daudzu blēņu nav un tas man patīk!....
Citagaisma:Vispār jau Noktilux sērija Leikai nav vis tā baudāmākā. Gaismasspējīgakie, jā, bet citos parametros Sumiluksi ir stipri pāraki.
bildīte jau zumiluksam stipri parasta (sigma art ir vēl "pārāka parametros" tik bildīte arī nekāda) a noktiluxam kompromisi sīki, bet to, ka bilda kā nevienam, pa kilometru var redzēt.
Es neticu,ka tie "parametri"ir tik traki svarīgi.Protams,ir starpība starp heliosu un normāla ražojuma optiku.Tā "normālā "arī ir dažāda-budžeta,vidusmēra,profesionālie,dažādie ražotāji,dažāda gaismasspēja utt...Bet jūs jau te točno nodarbojaties ar "pikseļdrāšanu"Tipa Lamborgīni labāks par Ferrari.Vai nu tiešām jums garāžā stāv abas un jūs varat izvēlēties?Kaut gan kāpēc nepaspriedelēt,ja ir tāda vājība?Tas ir labāk nekā vienā otrā fotoklubā,kur tehniku vispār nepiemin,jo nevienam par to nav jēgas un tas vispār neinteresē.
Tai gaismasspējas dievināšanai parasti līdzi nerunāju, jo pieņemu, ka kaut ko vienkārši nesaprotu. Manas uztrveres dabiskā robeža ir apmēram tāda, ka portrets ar acīm asumā, bet ausīm nē, man jau liekas dīvains. Gleznotāji, kas tādā manierē portretētu cilvēkus arī man nav zināmi. Kauč kādos plakātos jau noteikti noderētu sieviešu acis + lūpas u.t.t, bet vai tāpēc masveidā jāfano par tādu optiku. Atkārtoju vēlreiz - noteikti ir ļaudis, kam to vajag un kas prot to izmantot, bet ir lērums līdzskrējēju ar populāro uzstādījumu, ka kit objektīvs tūlīt pēc iegādes ir jāsūta uz miskasti.
P.S. Un pavisam smieklīgi ir reportāžās rādītt divu cilvēku sarunu, kur viens ir asumā, bet otrs nē. Godīgs reportieris būtu vismaz pareizāk nostājies vai nolicis abus vienā plaknē. Bet nē - man ir supergaišs objektīvs, lūdzu izbaudiet!
viecha: Bet jūs jau te točno nodarbojaties ar "pikseļdrāšanu"
noktiluksim jau neko nevajag drāzt - viss redzams no bildīšu privjuškām - kā briesmīgi gaišam tam "parametri" ir tādi... kompromisu pilni, bet nefoķis reti glīts + griežas kā pecvālim + skatāma arī fokusa zona - ir jau sataisīti vēl traki gaiši stikli, bet tur var skatīt tikai parametrus - bilde ziepains ķīselis.
Nē nu ir jau labi!Es tādu noktiluksu varbūt tikai bildītēs esmu redzējis.Ja saki,ka sūdīga bilde,tad ticu.Tā parasti ir ar tiem supergaišajiem stikliem.Tas viss tikai apstiprina reiz Gunāra teikto,ka praktiski optikas iespējas ir izsmeltas.Un diez kāda attīstība šai virzienā nebūs.Nevar būt supergaišs un superlabs!Ļoti gaišs un ļoti labs ir jau sasniegts. Nezinu par Bekhemu,bet pazīstamajam foto entuziastam Medvedevam ir arī midformāta Leica S ne tikai mēness haselis.Arī viņa bildiņas kaut kur redzēju.Kādas tās ir to paši varat iedomāties.
es piemēram, nekautrējos atzīties, ka nezinu ko nozīmē smuks zīmējums Un ja Medvedjevs fočē ar Leicu, tad man arī jāpiekrīt, ka tas ir labākais, ko var dabūt.
Man arī jādzīst savu, tikpat zemu attīstības līmeni. Tik man neskādēļ visu laiku, jau desmitiem gadu trāpās klienti, kuri prasa nevis smuku nefoķi, bet gan vairāk informācijas bildēs. Policijas priekšnieka meitas kāzās tika pateikts, ka tas ļurba, kurš pirms gada bildējis dēla kāzas, nevienā kadrā nebija paņēmis līgavas vecmammu, tad nu es sapratu, ka galvenais punkts ir sabildēt visas tantes, kuras deju laikā sēž uz beņķiem gar restorāna sienām.