forum.gif
Bildes formāts un kompozīcija.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bildes formāts un kompozīcija.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.09.10 00:03
 citēt
Jo vairāk man nākas klakšķināt 6X6, jo vairāk es sāku manīt vienu lietu. Platā leņķa objektīvs vairs neliekas tik plats! Skaidrs, ka 80mm ir daudz šaurāks par 45mm, tomēr tā atšķirība man likās mazāka esam nekā starp 24mm un 50mm uz 135 kadra. Lai arī es izmantoju to 45mm visādām dinamiskām tuvuma un tāluma saspēlēm, tomēr kadrs palika diezgan stabils. Pēc laika nedaudz nācās vienai bildei nedaudz pakropot un tad tas pats 45mm kadrs atklājās pavisam citādi. Kā vēlāk nopratu, tad diezgan statisko kompozīcijas efektu deva tieši kvadrāta kadrs, kurš ir ārkārtīgi nosvērts.

Kādi jums viedokļi par šīm lietām? Varbūt, ka kādam ir pieredze ar kādu citu formātu.
Publicēts: 14.09.10 07:47
 citēt
mjā, kvadrāts ir īpatnējs, jāmāk aizpildīt. Mana domāšana vairāk pie parastā formāta piešāvusies, aiz ko arī ir nevis 6x6, bet 6x4.5.. 6x7 arī interesants, izmēra ziņā vien!
Publicēts: 14.09.10 08:45
 citēt
Nu tak logično....perspektīva tak kropļojas pa apli, kadrs kantains, skaidrs, ka taisnstūris būs "dinamiskāks-izstieptāks"kā kvadrāts...
Publicēts: 14.09.10 09:12
 citēt
RudeWolf:Jo vairāk man nākas klakšķināt 6X6, jo vairāk es sāku manīt vienu lietu. Platā leņķa objektīvs vairs neliekas tik plats! Skaidrs, ka 80mm ir daudz šaurāks par 45mm, tomēr tā atšķirība man likās mazāka esam nekā starp 24mm un 50mm uz 135 kadra. Lai arī es izmantoju to 45mm visādām dinamiskām tuvuma un tāluma saspēlēm, tomēr kadrs palika diezgan stabils. Pēc laika nedaudz nācās vienai bildei nedaudz pakropot un tad tas pats 45mm kadrs atklājās pavisam citādi. Kā vēlāk nopratu, tad diezgan statisko kompozīcijas efektu deva tieši kvadrāta kadrs, kurš ir ārkārtīgi nosvērts.

Kādi jums viedokļi par šīm lietām? Varbūt, ka kādam ir pieredze ar kādu citu formātu.

muļķības

perspektīve arī āfrikā ir perspektīve - nevajag jaukt mistiku iekšā, bet domāt pirms spiež pogu - pat ne dmāt, bet apskatīties ko rāda skatumeklētājs

vnk starp 24mm un 50mm IR stipri lielāka objektīva *redzes leņķa* atšķirība kā starp 45 un 80mm - visparastākā lineārā perspektīve un viss - jo platāks leņķis jo trakāka i basta

ja paņem šaurāka leņķa stiklu + vēl to kropo... nu ko ta gribi un brīnies?

ne mārrutka kvadrāts nav *mierīgāks* par 3:2 - tādu pašu *traci* var sataisīt tik vajag instrumentu (kurš šinī gadījumā ir atšķirīgs) un kripatu jēgas
Publicēts: 14.09.10 10:29
 citēt
Māri, tas ko Tu sauc par kripatu, lielākai daļai ir vnk ahujeķ cik daudz... Tev jau varbuut ari kripata tas liekas :)
bet 6x6 ir grutak aizpildiit. it ka darbojas visi tie pashi likumi, bet...
Publicēts: 14.09.10 12:44
 citēt
kvadrātā nevar (salīdzinoši ar 3:2) tā uzsvērt horizontālu vai vertikālu kustību/virzienu/tēlu, bet teikt, ka tas taisno/mierina perspektīvi dziļumā - nebūs īsti ritīgi
Publicēts: 14.09.10 12:55
 citēt
kvadraataa toties vieglaak salikt diagonaalas lietas un mazliet vieglaak laukumus...
Publicēts: 14.09.10 13:16
 citēt
Kas tur ko daudz diskuteet??
IMHO - kvadraats rulle un miers!
Publicēts: 14.09.10 17:06
 citēt
ar 6X6 un pavisam mazliet ar 6X7 paniekojies. ar kvadrātaino uzreiz domāju uz 2:3 vai 3:4.
Publicēts: 14.09.10 17:29
 citēt
"vnk starp 24mm un 50mm IR stipri lielāka objektīva *redzes leņķa* atšķirība kā starp 45 un 80mm - visparastākā lineārā perspektīve un viss - jo platāks leņķis jo trakāka i basta"

24mm un 50mm uz 135 filmas ir tas pats, kas 45mm un 80mm uz 6X6cm kadra. Tā kā atšķirība visdrīzāk NAV liela.
Publicēts: 15.09.10 11:05
 citēt
Mana profilbilde gan nav kadrēta ar paša acīm. Un skaidri apzinos, ka tā ir tik kusla atruna, tomēr neko labāku, kur mani varētu redzēt es nevarēju atrast. Tā teikt, fotogrāfa lāsts- nevienā bildē pats nemaz neesi.

Piekrītu arī, ka pēdējā galerijas bilde varbūt labāk strādātu ar ciešāku kadrējumu. Iespējams, nogriežot augšmalu. Šajā gadījumā skats no apakšas tādēļ, ka izmantoju šahtas meklētāju. Un tādēļ, ka tajā laikā man tas likās labi.
Publicēts: 15.09.10 14:11
 citēt
Tev pēdējā galerijas bildē meitenei nav atstāts pietiekoši vietas skatienam, vai arī jāgriež labā pusē nost tas gaiss, IMO.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):