Paziņa pavārs, kurš gatavo glaunā restorānā, meklē labāko ēdiena fotogrāfu Latvijā. Ko varat ieteikt? Tos, kuri daudz maz labi fočē visu pēc kārtas, tos neieteikt, ir jau mēģināti, vajag tiešām speciālistu tieši šajā lauciņā.
60uz5komats6:Kad runa par ēdienu bildēšanu,tad vispirms nāk prātā trīs cilvēki: Imants Ķikulis,Andris Tone,Māris Zemgalietis,nav jau tā ka tikai viņi vien,bet...
Par tādu Imantu arī esmu dzirdējis, vari sameklēt i-netā kontaktus. LĒTI tas nebūs, tas gan droši.
un te vēl viens posts ar līdzīgiem vārdiem ... Publicēts: 17.08.10 www.fotoblog.lv...
Lunis:Māris Zemgalietis www.zemgalietis.lv... Aigars Altenbergs www.adme.lv... Andris Tone , Imants Ķikulis , visss vairāk nav . nekādā gadijumā neizvēleis jaunus un ambiciozus VISU SADIRŠ un neko nemāk bet baigi lien virsū ar zemu cenu , PARBAUDĪTS ka neko neprot Seviški priekšmetu un reklamas fočenē neiesaku šitāda www.okfoto.lv tipa specus ambiciozi diletanti
Vispār jau es arī pagājušā gadā bildēju kaukādas miskastes uz šķīvja, kas mūzdienās saucas par ēdieniem, nezinu, kā sanāca, bet pavārgrāmatā tika ievietoti.
Paskat tik ku smalka lieta ir klienta piečakarēšana ar smukām bildītēm.Mana vecā vēl joprojām ķeras uz šmotkām,kas smuki nobildētas katalogos un reklāmas prospektos.Un ņefiga nevar iestāstīt,ka tā nav dzīve bet fotomāksla.
Es atradu 64. un 66.gada pāris pavārgrāmatas un priecājos, ka ir padomi, kā ustaisīt ēdienu bez diedzētiem graudiem, rīsu vīna etiķa, saulē kaltētiem tomātiem, Himalaju jūras sāls, Mocarellas siera un safrāna zariņiem... Laikam esmu galīks stagnāts un atpakaļrāpulis, ja kartupeļus pirms cepšanas mizoju, burkāniem lakstus nogriežu un izmetu, zupā zaļumus sīki sagriežu, nevis iemetu veselu pētersīli kopā ar nemazgātu sakni un visu zemi, salātu sastāvdaļas sagriežu un bļodā samaisu ar mērci, pretēji mūzdienu receptēm, kur viss tiek izmētāts pa kantaina šķīvja stūriem, bet mērce nosmērēta gar malām.
Schneider:Es atradu 64. un 66.gada pāris pavārgrāmatas un priecājos, ka ir padomi, kā ustaisīt ēdienu bez diedzētiem graudiem, rīsu vīna etiķa, saulē kaltētiem tomātiem, Himalaju jūras sāls, Mocarellas siera un safrāna zariņiem... Laikam esmu galīks stagnāts un atpakaļrāpulis, ja kartupeļus pirms cepšanas mizoju, burkāniem lakstus nogriežu un izmetu, zupā zaļumus sīki sagriežu, nevis iemetu veselu pētersīli kopā ar nemazgātu sakni un visu zemi, salātu sastāvdaļas sagriežu un bļodā samaisu ar mērci, pretēji mūzdienu receptēm, kur viss tiek izmētāts pa kantaina šķīvja stūriem, bet mērce nosmērēta gar malām.
Oi, vienreiz restorānā sēņu zupu pasūtīju... Atnesa formīgā izdekorētā šķīvī brūnu ūdeni (aļa ietonēts olu buljons) ar dažiem sēņu gabaliņiem. Noņirdzos, ka no pašvārītām sēnēm to ūdeni normāli ļauži izgāž kanalizācijā, a te vēl naudu paprasa
Bikšu priekša slapja ir tad, kad pārdzeras alu un aizmieg, nejūtot, ka čurāt gribas. Ar ko to kuņģi pilda? Es no bērnības acceros, ka cūkas kuņģi pildīja ar rīvētu kartupeļu masu un sīkiem speķa gabaliņiem, cepa cepeškrāsnī. Bet aitas tievās zarnas istīrīja, izmazgāja, novārīja un taisīja ļoti garšīgā mērcē. Tagad sievai artrīts, locītavas sāp, ar zarnām vairs negribas pindzelēties, tās vienkārši aisceļo uz krūmiem un tiek apraktas.
Schneider: Tagad sievai artrīts, locītavas sāp, ar zarnām vairs negribas pindzelēties, tās vienkārši aisceļo uz krūmiem un tiek apraktas.
Kuram radījumam tu izlaid zarnas ? Atceros laikus kad tavā krajā uzreiz pēc cūku bērēm sievas cepa zarnas ar tādu pat rīvētu guļbu un kapceitas gaļeites pildījumu bija visai gardas, tik ēdot bišk atdeva tādu kreptīgu aromu, tā kā no kūtsmēsliem, tā kā no cūkas iekšām kad kauj
Aizvakar us krūmiem aizlaidu pavasara auna ķeskas. Jau pēc nomizošanas un isķidāšanas atlikušo dienas daļu nostaigāju līks ar stīvu muguru, vēl zarnu tīrīšana būtu parāk lielas varonības prasīšana no manis. Cūku zarnas pie mums gan lietoja tik desu pildīšanai.
Mana vecāmutere izlietoja visu cūku līdz pēdējai zarniņai.Un es arī,puika būdams,palīdzēju taisīt visadas desas un ķiškas.Mutere jau vairs ar zarnām nekrāmējās.Mana sieva vispār gatavot neprot,bet mani bērni ēd galvenokārt"out"t.i. restorānos.:face-winkrusku varbūt arī pārspīlēju,bet tendence tāda ir gan.
Schneider:Ej nu, līc pēdējai zarniņai! Liesa, "aizauši", sirds vārstuļi tika addoti suņiem, bet žulti kaukur ielēja trauciņā sasitumu/sastiepumu kompresēm.
Nu es tak tik smalki to anatomiju nezinu.Vai nu līdz pēdējai vai ne.Atceros,ka vecmuterei palīdzēju desas bāzt.Vai tur bija sirds vārstuļi hvz.Bet pēc tam vecmutere nomira ,es paaugos un tiku norīkots par palīgstrādnieku pie cūkas likvidācijas,kura pienākumos ietilpa arī zarnu nahrenizācija turpat mēslu čupā.Skaidrs,ka nekādu estētisku baudu te nevar gūt,bet pie pieaugušo šnabīša pēc šeptes mani arī nepielaida,biju par zaļu Veči blieza pa lampu un mutere šeptēja ar gaļu-cepa un vārīja.
Nu, lielveikalos atrodamās ir galīga krutka, bet mēs pērkam vietējās, mana klasezbiedra dēlam piederošās, desu darbnīcas "Sātys" asinsdesas, kuras nu pilnīgi neačķiras no bērnībā ēstajām. Tā, ka šajā ziņā par aizgājušām dienām sevišķi nau jāskumst.
Schneider:Es atradu 64. un 66.gada pāris pavārgrāmatas un priecājos, ka ir padomi, kā ustaisīt ēdienu bez diedzētiem graudiem, rīsu vīna etiķa, saulē kaltētiem tomātiem, Himalaju jūras sāls, Mocarellas siera un safrāna zariņiem... Laikam esmu galīks stagnāts un atpakaļrāpulis, ja kartupeļus pirms cepšanas mizoju, burkāniem lakstus nogriežu un izmetu, zupā zaļumus sīki sagriežu, nevis iemetu veselu pētersīli kopā ar nemazgātu sakni un visu zemi, salātu sastāvdaļas sagriežu un bļodā samaisu ar mērci, pretēji mūzdienu receptēm, kur viss tiek izmētāts pa kantaina šķīvja stūriem, bet mērce nosmērēta gar malām.