Man ir Cullmann Magnesit 528. Lietoju reti, pēc pāris gadiem salūza sākumā viens kājas stiprinājums, tad otrs. Nākamo esmu apņēmnies pirkt ar cita veida kāju fiksatoru, kā arī nomainīt ražotāju. Esmu noskatījis vienu no Sirui modeļiem, kuru var izmantot gan kā tripodu, gan, atdalot vienu kāju, kā monopodu... Tomēr abi manis pieminētie statīvi ir cenu kategorijā, kura pārsniedz tavu budžetu. Šo ziņu pievienoju tikai tādēļ, lai paziņotu par iespējamo Cullmann statīva šaizi ar kāju fiksatoriem.
Man ir Cullmann Magnesit 525, lietoju reti, jau gadus 8, bet neviens stiprinājums pat nedomā lūzt. Vienreiz pamanīju stingrāku darbību un čīkstoņu fiksēšanas laikā, iesmērēju ar parasto autogumiju silikonu un esmu aizmirsis par šo problēmu. Par šaizēm ar stiprinājumiem regulāri sūdzas visu brendu lietotāji, nu laikam tur kā paveiksies... Manējais arī ir krietni ārpus budžeta.
300x2,5=750. Laikam būsi, National Geographic, Reuters, New York Times korespondents vai Anglijas karalienes un Romas pāvesta personālais fotogrāfs, ka bez 750 EUR statīvs nav pietiekami labs?
Šneider, ko tu kasies - tak teica, ka 300 ir LABS budžeta variants. Neteica, ka ar to nepietiek. Mēs VISI esam sapratuši, ka, tavuprāt,neeksistē citas bildēšanas vajadzības kā 6x9cm bilžuki vietējā avīzē, vēlams bliezti ar f/16 vai vairāk. Tādai bildēšanai nav ne vainas, bet dažiem ir citas vajadzības
Nu manis pēc - bet ko bāzies ar tām savām vajadzībām virsū cilvēkam, kas zina, ko grib? Te ne viens vien ir izgājis celu no statīva izstrādājuma līdz nopietnam komplektam un beigās nonācis pie tā, kas viņam der. Dikti ir atkarīgs ko, cik bieži un kādos apstākļos bildē un cik reizes gadā ir ar mieru statīvu izmest. Un tam nav sakara ar to, kam bildē. Tante, kam kurpes vajag reizi gadā uz draudzenes bērēm uzvilkt, var īzī tādas pirkt tirgū par €20. Ja gribas droši justies, kāpjot kādā kalnā, tur cenas būs no €200 un uz augšu, atkarīgs no kalna. Un nav jēgas viņiem vienam otram stāstīt, kas ir pareizā izvēle.
Neņem ļaunā, vispār jau atstāj sakarīga cilvēka iespaidu, tikai laiku pa laikam mēģini kādam iestāstīt, ka visiem jābildē taisni tas, kas tev un ar tieši tādām vajadzībām. Nu nav tā.
Kurā vietā šeit es centos uzspiest savas vajadzības? Labāk pasaki, ko topika autors
Didzha:...sakarīgu statīvu iesācējam...
nevar nobildēt ar 1,2 (ja iesācējam tādi stikli vispār ir), lietojot Manfrotto 190 par 120 EUR, ka te vispār bija jāpiemin un jāaizstāv doma par 300-750 EUR. Bet tā konkrēti, ar piemēriem, bet bez filozofēšanas par manām avīzēm.
Foto tehnika ir instruments/darba rīks. Lai tas būtu rentabls, to izvēlas konkrētai vajadzibai atbilstošu un kā naudas investīciju neviss tēriņu. Katrs pēc savām vajadzībām un iespējām.
Amatieris un entuziasts izvēlas pēc savām iespējām. Profesionālis pēc vajadzībām.
Ņemot vērà LV galveno konkurenci - kurš uzbildēs lētāk, nosacītie profesināļi izvēlas pēc iespējām, kuras nav un nekad nebūs
Vētraini aplausi! Gandrīz gatavs saderēt, ka Didža uz sava pirmā statīva liks EOS 1200D ar kitenieku kopsvarā zem kilograma un bildēs mājas pagalmā zvaigžņoto debesi vai Jaungada salūtu. Un parametrus, lai statīvs turētos kalna virsotnē pie 40 m/s vēja ar EF 300/2,8 viņam nevajadzēs.
Pastāstiet kas ir un kas nav labs no gaismu statīviem. Ar tiem man pašam pieredzes pagidām nav, bet esmu uztās taciņas kad jāpērk pašam. Līdz šim lietoju to ko iedeva. Vajadzības ir divas - 2 gb. Vajag priekš profoto b1 galvām ar lielajiem boxiem. Svēris gan neesmu cim tur kopa sanāk, bet nu kādi 8-10kg varētu būt. Un otra kompleta vajadzīgs priekš zibeņiem.