Skumji….. Nikona servisā, kura rīgā naff sigmu neregulēs, sigmas servisā, kura arī rīgā naff nikonu neregulēs. Pirmkārt jānoskaidro kas tieši ir vainīgs, kamera vai objektīvs, tātad provējam objektīvu uz citas kameras un uz esošās kameras citus objektīvus. Kamerā būtu jābūt front/back korekcijai, zūmiem gan tā tā īsti līdz galam mēdz nepalīdzēt. Sigmai ir tāda dokstacija, ks izskatās kā objektīva pakaļvāciņš ar USB caurumu un tur caur kompi ir iespējams regulēt front/back objektīvam, bet nu čakaris būs ar testēšanu un regulēšanu.
60uz5komats6:Sigmai ir tāda dokstacija, ks izskatās kā objektīva pakaļvāciņš ar USB caurumu un tur caur kompi ir iespējams regulēt front/back objektīvam, bet nu čakaris būs ar testēšanu un regulēšanu.
Lai tak portretjurka iztestē Ieviņai gan kameru gan objektīvu. Jurčikam patīk teštēt kameras objektīvus un Ieviņas Pašai tas būs nenormāls čakars , nekādā jēgā netiksi. Iviņa tak jau sen Rīgā vismaz tā raksta pie saviem darbiem šur tur citur
Schneider:Man domāt, ka vienkāršākais variants ir Ivars Briāna ielā.
Nu neko sliktu negribu teikt par Ivaru, bet man ir pieredze, ka pēc šleifes maiņas viņš vairs nevarēja objektīvu atgriezt ne tikai sākotnejā bet pat kautcik ciešamā optiskā kvalitātē. Es noteikti simtreiz padomātu pirms viņam dotu regulēt būtībā strādājošu tehniku. Atkārtošos: vispirms pate noskaidro kas vainīgs kamera vai objektīvs un tad meklē risinājumus, jo visādas sasteigtas darbības "uz nervu pamata" mēdz izraisīt lielākas problēmas. Vai AF korekcija kamerā nepalīdz, tur jābūt divām korekcijām; kamerai kā tādai un objektīvam atsevišķi( tad korekcija tiek pielietota tikai viena modeļa objektīviem, pārejo neskarot vispirms šo vajag pamēģināt) ja sanāk ka AF zūma abiem galiem melo dažādi, tad gan kamerā neko nepieregulēsi.
Skumjš stāsts - atcerējos savus pentax laikus kad visi 10 objektīvi bija ar fõķa nobīdēm un īpaši Sigmas... vēl īpašāk Sigmas zoomi - a zoomiem fõķa korekcija kamerā palīdz tyikai vienam galam.
Te varianti ir divi - mainīt pret precīzu tehniku vai kā Scheideram klapēt visu ar pievērtu fragmu un nobīdes uzskatīt par pieņemamu kvalitāti.
Schneider:Man domāt, ka vienkāršākais variants ir Ivars Briāna ielā.
Te tak ir darbs, kas prasa saprašanu, nevis tīri mehāniski - izjaukt, iztīrīt, salikt.. Man ķerās pentakša zooms, bet es šaubos, ka nesīšu iztīrīt viņam.. Es meklētu Sigma dīleri un pieregulētu tur (tak gan jau vaina ir objektīvā, ne kamerā - ne par velti šiem uzreiz iedeva līdzi front/backfokusu regulējamo ferķi )
60uz5komats6: Es noteikti simtreiz padomātu pirms viņam dotu regulēt būtībā strādājošu tehniku.
Bet kāda ir izvēle? Padomāt 180 reizes un ķerties klāt pašam, tas būs drošāk?
Šajā konkrētajā gadijumā iespējams ka jā, jo pieredzējušiem meistariem ir draņķīga mode iebāzties tehnikā kur nevajag, nav vairs tie laiki, tagad tehnika tiek kalibrēta ar specifisku servisa softu specifiskos stendos, meistariem/universāļiem tas diemžēl nav pieejams, līdz ar to lai cik meistars būtu labs, darbarīku neesamība dara savu melno darbu un meistars sāk kruķīt mehāniskos regulējumus tur kur tikai softiski korekciju tabula jākoriģē.
Fandango:Šajā sakarā man ir ļoti slikta pieredze ar vienu L klases telezūmu arī Mūksalas ielas servisā. ņēmās ilgi, beigās atdeva atpakaļ nenoregulētu, + remonta laikā paŗtrauca strādāt IS.
jautājums 60uz... Vai Ivars apzinājās , ka sačakarējis objektīvu un kādēļ pats to nenovērsa, kaut via nesot uz attiecīgo servisu?
Jā pirmoreiz kad atdeva ar nomainīto šleifi, optika bija tādā dirsā it kā būtu paštaisīts verķis no sazinkur salasītām lēcām sakrāmēts, tika atgriezts atpakaļ Ivaram, kur un kā viņš regulēja nav ne jausmas, bija labāk, bet ne tuvu kā sākumā.Tas nebija mans objektīvs, es tur biju no īpašnieka puses pieaicināts, vobšem objektīvs tika pārdots SSā ( perciet tehniku ssā ) un vietā nopirkts cits tāds pats, to pašu arī atlasiju no trim eksemplāriem veikalā. Runa par canon 24-105/4L, šim objektīvam tāda pretīga nianse, ka šleifes nomaiņai jājauc optika. Stāsta morāle tāda, ka Ivars protams ir specs ar zelta rokām, bet tomēr ir jāfiltrē ko dot taisīt viņam, ko oficiālajā servisā. Taisnību sakot, arī par canon Mūkusalas ielas servisu man ir slikts stāsts azotē.
Vecais gleznotājos mācījies Bresons jau nebija ne elektriķis ne arhitekts - cilvēkam primārais kas interesēja bija kompene - lieta par kuru jūsu zināšanas ir nulle. Nē nu labi Muzikants ir dzirdējis elementāro ābeci, bet neapgrūtina sevi to pielietot.
Es teiktu, piegriez fragmu un izmirsti. No otras puses ja 16-35 objektiivam vispar var pamaniit to fronback...ir sselvee kur tam tacinja Es vnk iedomajos cik gan vajag netrapit fokusa ar 35mm normalu sizhetu ne makro bildejot ar visnotalj normalu 4.5 fragmu